• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya hamileysem

Tandem Nursing üzerine birseyler okumaya başla bence, hamilelik emzirmeye engel değil, etrafında 50 yaşını aşkın teyzeler zehirler falan diyolarsa bil ki öyle birşey yok doğumuna 2 3 hafta kalana kadar emzirebilirsin o da kolostrum yeni bebek için de üretilsin diye
onun da yanlış olduğunu ben deneyimledim. doğum öncesi su gibi süt üretirken vücudum, doğumun peşinden ağız sütü dediğimiz koyu kıvamlı normal süt gelmeye başlamıştı. ilk kızım yine nasiplendi yani kolostrumdan :)

onun da yanlış olduğunu ben deneyimledim. doğum öncesi su gibi süt üretirken vücudum, doğumun peşinden ağız sütü dediğimiz koyu kıvamlı normal süt gelmeye başlamıştı. ilk kızım yine nasiplendi yani kolostrumdan :)

Sen bu konuda en doğrusunu bilecek durumdasın çünkü tecrübe ettin feyz alıyorum senden

Doktor sorunca problem olmuyorda hemşire sorunca mı problem? hangi yöntemi kullanıyorsanız o şekilde bilgi verilir. stres atmaya mı geldiniz????
Ne var ki bunda, ben ne doktorum ne hemşire ama ona bakarsan ben de sorabilirim korunma yöntemini. Kimin sorduğunun ne önemi varmış? :D İnternet çağında herkes ulaşmak istediği bilgiye ulaşabiliyor zaten çok ayrıntı bilmese de olur.

Size çok şey yazardım ama gerek görmüyorum zira burda mesaj yazma amacınız insanlara yardımcı olmak değil olmak isteyene de ters davranıyosunuz kendinizi belli ettiniz iyi akşamlar.

Dün aynı sinir harbini ben yaşadım aslında gene ona yazsam hoşuna gidecek ama ben olur olmaz gülen insanlarla tartışmam

Tandem Nursing üzerine birseyler okumaya başla bence, hamilelik emzirmeye engel değil, etrafında 50 yaşını aşkın teyzeler zehirler falan diyolarsa bil ki öyle birşey yok doğumuna 2 3 hafta kalana kadar emzirebilirsin o da kolostrum yeni bebek için de üretilsin diye
cnm gercekten mı ben ıkıncıyı çok ara vermeden dusunuyorum ama emzırme sıkıntısını dusundum hak gecermı ılk bebege dıye sımdıden dusunuyom sağlık durumum ıkı 3 yasında bı bebekle ıkıncı hamıleleıge olanak vermez 5 6 yasını beklersem yasım ılerlıo 37 oluyorum yanı eger sıkıntı degılse cok mutlu olurum bundan

Sen bu konuda en doğrusunu bilecek durumdasın çünkü tecrübe ettin feyz alıyorum senden
çünkü ben de okuyup araştırdım haliyle. en azından 3 gün keseyim memeden dedim ama mümkün olmadı inatçı kızımdan. kolostrumu görünce pek sevinmiştim :)

cnm gercekten mı ben ıkıncıyı çok ara vermeden dusunuyorum ama emzırme sıkıntısını dusundum hak gecermı ılk bebege dıye sımdıden dusunuyom sağlık durumum ıkı 3 yasında bı bebekle ıkıncı hamıleleıge olanak vermez 5 6 yasını beklersem yasım ılerlıo 37 oluyorum yanı eger sıkıntı degılse cok mutlu olurum bundan

Konuyu araştırıp B Began ile detalıca konuş bence önümüzdeki örnek o :)

çünkü ben de okuyup araştırdım haliyle. en azından 3 gün keseyim memeden dedim ama mümkün olmadı inatçı kızımdan. kolostrumu görünce pek sevinmiştim :)

Ama bu bünyesel de olabilir sanki, hani bazı kadınların ara vermesi gerekebilir bilemedim, senin bünyen çok sağlam maşallah takviye kullanmadığın gibi özel bir diyette yapmıyosun

kendi mesajımı alıntıladım oglak_kadini oglak_kadini
hayırlısı neyse hakkında o olsun.
bazı annelerin sütlerinin tadı hormonlar dolayısıyla değiştiği için bebekler bırakırmış. bazı annelerinki ise aynen devam edermiş.
kızım 9 aylıkken ikinci kızıma sürpriz bir şekilde gebe kaldım. dr um kızımı emzirmemde bir sakınca görmedi, ben de ya da bebekte aksi bir durum olsaydı kesmemi isteyecekti ama çok şükür olmadı. büyük 28 aylık, küçük 10 aylık oldu, ikisini de hala emziriyorum.
büyüğü gebeliğimin 9 ayı boyunca doğuma girene kadar emzirdim, doğumdan çıkınca ağız sütü gelmişti, ikisini peşpeşe emzirdim.
sen stres yaparsan sütün kesilir Allah korusun. Rabbim her şeyi bizden iyi biliyor, canını sıkma. vardır muhakkak bunda bir hayır. kızımı hamileyken emzirmemem için çok çevre baskısı oldu ama ben dr umu dinlemeyi tercih ettim, iyi ki de öyle yapmışım. stres ve sorun olmadığı sürece sütün kesilmez, bebeğini emzirmeye devam edebilirsin. Rahat ol lütfen.
@damdan sağol :)

Ama bu bünyesel de olabilir sanki, hani bazı kadınların ara vermesi gerekebilir bilemedim, senin bünyen çok sağlam maşallah takviye kullanmadığın gibi özel bir diyette yapmıyosun
ben süt ürünlerini çok tüketirim, belki ondandır. sütüm yetsin diye incir havuç kürü yaptım sık sık, tatlılar yedim, şiştim tabi. 85 i görünce dumur oldum, kısıtladım kendimi. 73 e düştüm çok şükür ama sütüm azalmadı neyse ki.

Ne var ki bunda, ben ne doktorum ne hemşire ama ona bakarsan ben de sorabilirim korunma yöntemini. Kimin sorduğunun ne önemi varmış? :KK70: İnternet çağında herkes ulaşmak istediği bilgiye ulaşabiliyor zaten çok ayrıntı bilmese de olur.
ne bileyim hemşire bayana uzmanlık alanınmış gibi soruyorsun keh keh keh dediği için yazdım :KK53:

Büyük ihtimalle kendinizi strese soktugunuz için adetiniz geçikiyordur.
Ama tedbiri bırakmayın test mest yapın

Arkadaşlar haklı, doğum kontrol yöntemini söylemek ayıp veya günah değil ki canım.
Eğer hamileysen biraz erken olmuş ama neden olmasın? Ne güzel peş peşe doğup büyümüş olacaklar.
'Çocuk istemem, aman uğraşamam' diye burun kıvıran ben, evlenince peş peşe doğurmayı düşünüyorum.
Ne şanslısınız aradan çıkmış olacak 2.bebek. Ama 3.sü psikolojinizi bozabilir, değişir herkese göre.
Allah'ım, benim de olsun minnak minnak bebeler :nazar:

ben süt ürünlerini çok tüketirim, belki ondandır. sütüm yetsin diye incir havuç kürü yaptım sık sık, tatlılar yedim, şiştim tabi. 85 i görünce dumur oldum, kısıtladım kendimi. 73 e düştüm çok şükür ama sütüm azalmadı neyse ki.

Ben 17 aydır emziriyorum suya borçluyum hem cilde iyi geliyo hem süt yapıyo 3 litre su içiyorum aksama kadar tuvalet ondan sonra :)

Back
X