• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya kurtuluş yok mudur, bıktım bıktım bıktım!

-lotus-

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
7.335
14.155
298
Ya kızlar zorla istemediğim şeyleri yapmaktan nefret ediyorum. Hayatım boyunca şu babam yüzünden hep gitmek istemediğim yerlere gittim, istemediğim şeyleri yapmak zorunda kaldım. Yaş oldu 23, artık diyordum ki kurtuldum artık kimse yaptıramaz. Ama yok yine geldi buldu!
Vay neymiş halamlara yemeğe gidecekmişiz. Ya kardeşim ben gitmek istiyor muyum önce bir bana sorun. Sabah gitmem ben, ders çalışacağım dedim. Ama verdiğim cevap yetmedi, çünkü kaale alınmadım. Sanki duvara dedim lafı, oturdum bir saat evvel ders çalışmaya, tam isteğim gelmiş böyle saatlerce çalışabilecek bir ruh halindeyim. Başladılar gideceğiz diye. Ya ben bir kere bu aileyle anlaşamıyorum, kafamız uyuşmuyor, gittiğimde dedikodudan, laf çarpmaktan başka bir şey aldığım yok ki. Ciddi söylüyorum her gittiğimde en az 5 tane kaya gibi laf yiyip geliyorum. İnsan böyle muamele gördüğü bir eve gitmek ister mi? Büyüğündür falan demeden önce cevap verin kızlar nolur ya!

Ben 2. üniversitemi okuyorum, sorumluluklarım var, ve notlarımın cidden düşmemesi gerekiyor bazı sebeplerle. O yüzden pek sosyal biri değilim zaten. Değil babamın ailesi, çoğu kişi zaten anlayamaz beni. Orada geçireceğim 5 saat benim için cidden zaman kaybı. O beş saatte oturur dersimi çalışır, projemde ilerleme kaydederdim. Ama orada sırf çene dinleyeceğim, bolca laf yiyeceğim. Belli etmesem de ruhum çok hassas benim, dışarıdan duvar gibi görünsem de bir anda anksiyete krizim tutuyor saatlerce ağlayabiliyorum bazen. O laf kafamda büyüyüp büyüyüp beni öfke yumağına çeviriyor.
Gitmiyorum diye de küsüyorlar hep bana, gittiğimde de neden onlara gitmediğimle alakalı nutuk çekip bolca azarlıyorlar. Bu da benim en az 6 ay daha bu insanlardan daha da uzaklaşmama neden oluyor. Bir nevi kısır döngü gibi oldu. Ya diken üstünde gibi hissediyorum, cidden bunaldım ya bunaldım. Neden beni rahat bırakmıyorlar ki?

Ben 32 yaşına kadar yaşadım bunları. Atanamadin mi hâlâ, evlenemedin de. Yapacak bir şey yok malesef.

Gidin bence aile olarak anne babanizin yaninda olmaniz iyi olur fazla oturmazsiniz derslerim war beni bekleyen sorumluluklarim war deyip kalkarsiniz bence.. laf soylediklerinde de niye gelmiyosun bilmem ne gibi gezmekten daha onemli konularin war dersiniz

Gidin bence aile olarak anne babanizin yaninda olmaniz iyi olur fazla oturmazsiniz derslerim war beni bekleyen sorumluluklarim war deyip kalkarsiniz bence.. laf soylediklerinde de niye gelmiyosun bilmem ne gibi gezmekten daha onemli konularin war dersiniz
Onu dediğim anda başka bir bombardıman başlar canım maalesef. Sen bize cahil mi diyorsun deyip başlarlar.

Seni cok iyi anlıyorum. Aileler bizim gibi hassas dusunmuyorlar. Ailen sana sahip cikmayinca da gelen giden sana laf sokmayı görev biliyor. Bak en son hatirladigim teyzemin torunun düğünü var ve gitmek istemedim. Yok olmazmış bensiz gitmezmis.neyse gittik oturuyoruz kuzenim masa masa dolaşıyor. Bizim masada başka bir akraba var univ bırakmış. Ne dese begenirsin. Niye biraktin falan.Aman bosver şu okudu da ne oldu. ŞU yani. Malesef buna yapacak bir şey yok. Allah kurtarsin.

Bu kadar sikayetciyseniz 2. universitenizi dondurun,is bulun ve kendi hayatınızı kurun. 23 yaşına gelmeniz bir şey ifade etmiyor çünkü hala o evde yaşıyorsunuz ve o ailenin bireyisiniz. Sizi o laf sokma meselesinden dolayi çok iyi anlıyorum ama yapacak bir şey yok. Huylarinin bu olduğunu biliyorsunuz. Ya gülüp gececeksiniz yada sizde karşılığını vereceksiniz. Hadsiz insanlar her yerde malesef. Bir günlük bir şey için bu kadar sinir yapmayın.

Onu dediğim anda başka bir bombardıman başlar canım maalesef. Sen bize cahil mi diyorsun deyip başlarlar.
Est. Sordunuz soyledim dersin ben olsam yerinizdr hicc takmam ideallerim war onlar icin emek sarfediyorum derim anlayisiniz icin teskkurler der kalkarim.. hicde takmam bence biraz rahat yasamak gerek laf edene haddini bildirince duzeliyorlar:)

eninle aynı durumdaydım inan,hep kavga çıkardı evde.
Milletin azarından darılmasından da gına gelmişti artık. Evlendim kurtuldum,istemediğim yere kimse götüremiyo artık. Eşim de aynı kafada, hiç sorun yaşamıyoruz.
İnşallah sen de kurtulursun,insanın canını sıkıyo bu fuzuli baskı.

Offff kendimi gordum sende ve benim sadece halam degil anne tarafimda boyle cok kavga ettim cok tartistim artik pek bisey diyemiyolar ya ailenle derdini anlayincaya kadar kavga edip kendini kiymete bindiriceksin yada kendi evine cikincaya kadar sabrediceksin ha bi yol daha var onlar laf soktugunda sende alttan alttan laf sokucaksin baska yolu yok :KK14:

herkesın hemen hemen böyle sorunları oluyor.aynı ornekten degl ama banada annemın benım saglıgımı ıyılıgımı dusunp baskı kurdugu oluyor uzuluyorm daralıyorm bazen defolmak ıstıyorm o evden ama yapıcak başka secenegm olmuyor.sanırım ciddye almamak en iyisi kızar kızar susar, yani sizee illa senınde gelmen lazm dedıklerı halde gıtmeyın.zorla senı kucagında tasıyıp göturcek halı yok.gitmicem diyin ve daha da cvp vermeyın bırakın konssnlar azarlasınlar , baska seyle mesgul olun onları cddye almadıgını gösterın kulaklk takıp muzık dınleyın bırakın söylensınler gıdene kdr.umursamamk en guzelı sıze kımse reşit oldukdan sonra zorla bır sey yaptıramam kanunen bu hakk sıze verılıyor o yzdfen sıkmayın canınızı.bızlerde yasıyoruz malsf baskıyı .(

gitmek zorundaysan ver cevabını onlar bozulsun sen düşünceğine onlar düşünsün. hiç kırılırlar büyükler falan diye düşünme valla sevgi saygı da bir yere kadar. kimseye de kendi hakkımda kötü laf söyletmem ben.

Kesin konuş babanla hazır sizde yokken sakin sakin derslerime konsentra olmak istiyorum ev gezmelerine gidip gereksiz dedi-kodu gıybet muhahabetlerine girmek istemiyorum diye söyle derslerim çok daha önemli diye konuş canım

n yazk ki aynı evin içinde yaşamaya devm ettiğiniz sürece bu psikolojik baskı devam edecek. orta yolu bulmaya çalışın. tamamen direnmeye çalışmak seni yoracaktır. her seferinde değil, arada sırada gidin. bir gidiyorsanız iki gitmeyin. ilerde kendi ayrı yaşamını kurana kadar bundan kurtulmanın bir yolu yok maalesef.

Yaşadığın sorunlar birçok aile de var maalesef. Ben bekarken bana fazla laf sokamazlardı. En sivri dillisi bile cekinirdi. Çünkü yaşı başı ne olursa olsun lafını bilmeyenin cevabını verirdim. Biraz işi deliliğe vurup biraz da şakayla karışık.
Evlenince eşimin ailesinde de laf sokmalar falan çok du. İlk etapta sustum baktım insanlar devam ediyor aynen cevaplarını verdim. Böyle olunca kolay kolay bulaşmıyorlar.

Ya kızlar zorla istemediğim şeyleri yapmaktan nefret ediyorum. Hayatım boyunca şu babam yüzünden hep gitmek istemediğim yerlere gittim, istemediğim şeyleri yapmak zorunda kaldım. Yaş oldu 23, artık diyordum ki kurtuldum artık kimse yaptıramaz. Ama yok yine geldi buldu!
Vay neymiş halamlara yemeğe gidecekmişiz. Ya kardeşim ben gitmek istiyor muyum önce bir bana sorun. Sabah gitmem ben, ders çalışacağım dedim. Ama verdiğim cevap yetmedi, çünkü kaale alınmadım. Sanki duvara dedim lafı, oturdum bir saat evvel ders çalışmaya, tam isteğim gelmiş böyle saatlerce çalışabilecek bir ruh halindeyim. Başladılar gideceğiz diye. Ya ben bir kere bu aileyle anlaşamıyorum, kafamız uyuşmuyor, gittiğimde dedikodudan, laf çarpmaktan başka bir şey aldığım yok ki. Ciddi söylüyorum her gittiğimde en az 5 tane kaya gibi laf yiyip geliyorum. İnsan böyle muamele gördüğü bir eve gitmek ister mi? Büyüğündür falan demeden önce cevap verin kızlar nolur ya!

Ben 2. üniversitemi okuyorum, sorumluluklarım var, ve notlarımın cidden düşmemesi gerekiyor bazı sebeplerle. O yüzden pek sosyal biri değilim zaten. Değil babamın ailesi, çoğu kişi zaten anlayamaz beni. Orada geçireceğim 5 saat benim için cidden zaman kaybı. O beş saatte oturur dersimi çalışır, projemde ilerleme kaydederdim. Ama orada sırf çene dinleyeceğim, bolca laf yiyeceğim. Belli etmesem de ruhum çok hassas benim, dışarıdan duvar gibi görünsem de bir anda anksiyete krizim tutuyor saatlerce ağlayabiliyorum bazen. O laf kafamda büyüyüp büyüyüp beni öfke yumağına çeviriyor.
Gitmiyorum diye de küsüyorlar hep bana, gittiğimde de neden onlara gitmediğimle alakalı nutuk çekip bolca azarlıyorlar. Bu da benim en az 6 ay daha bu insanlardan daha da uzaklaşmama neden oluyor. Bir nevi kısır döngü gibi oldu. Ya diken üstünde gibi hissediyorum, cidden bunaldım ya bunaldım. Neden beni rahat bırakmıyorlar ki?
Başka bir şehirde eğitim görme şansın yok mu canım?

Al kıtaplarını git orda bı odaya kapan çalış..

İki tarafıda susturmuş olursun

Evet arkadaşlar lafımı yedim geldim. Evde kalmışım:KK53: Hadi gel şimdi bu adamlara git bir daha

Seni cok iyi anlıyorum. Aileler bizim gibi hassas dusunmuyorlar. Ailen sana sahip cikmayinca da gelen giden sana laf sokmayı görev biliyor. Bak en son hatirladigim teyzemin torunun düğünü var ve gitmek istemedim. Yok olmazmış bensiz gitmezmis.neyse gittik oturuyoruz kuzenim masa masa dolaşıyor. Bizim masada başka bir akraba var univ bırakmış. Ne dese begenirsin. Niye biraktin falan.Aman bosver şu okudu da ne oldu. ŞU yani. Malesef buna yapacak bir şey yok. Allah kurtarsin.
Yok okul konusunda laf yok, onunla övünüyorlar fakat başka meselelerden laf vuruyorlar canım

eninle aynı durumdaydım inan,hep kavga çıkardı evde.
Milletin azarından darılmasından da gına gelmişti artık. Evlendim kurtuldum,istemediğim yere kimse götüremiyo artık. Eşim de aynı kafada, hiç sorun yaşamıyoruz.
İnşallah sen de kurtulursun,insanın canını sıkıyo bu fuzuli baskı.
Valla bugün de mecburi gittim, ancak eve gelebildik sorma yani:KK14:
Offff kendimi gordum sende ve benim sadece halam degil anne tarafimda boyle cok kavga ettim cok tartistim artik pek bisey diyemiyolar ya ailenle derdini anlayincaya kadar kavga edip kendini kiymete bindiriceksin yada kendi evine cikincaya kadar sabrediceksin ha bi yol daha var onlar laf soktugunda sende alttan alttan laf sokucaksin baska yolu yok :KK14:
Ya canım bir arkadaş okulu dondur çalış falan demiş de laf aramızda beş kuruş almıyorum ki ailemden. Ben zaten masraflarımı karşılıyorum. Eve çıkacağım ben falan desem evet zor olur ama zaten ona da izin vermezler. Bizde ayıp kaçar, evlilik harici evden çıkmak. :KK64: O nedenle evdeyim yani.

Back
X