Ya ölürsem

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.347
198
Arkadaşlar biraz rahatsızım bu yüzden aklıma geldi ve bu konu hakkında yapabileceğim bir şey var mı diye sormak istiyorum ...ben 2. Evliliğimi yaptım ilk evliligimden bir kızım var ..2. evliligimdende 1 kızım var.. ölürsem ilk kızımı o mahluk alırsa benim zavallı kızım ne yapar o vahsinin elinde ...huzursuz ve nasipsiz bir yaşam onun olur ..bu konu beni çok üzüyor ve kızim kardeşini çok seviyor esimide çok seviyor hemde çok fazla seviyor ikisinde ayrılırsa üzüntüden kahrolur çocuğum ...bu konu hakkında ölmeden önce yapabileceğim hukuksal bir şey var mı ? Mesela velayeti annem alabilirmi şimdiki babası nafaka yollamasin benim soyadımi alsın kabul ederse diyor öyle bir teklif yaparım ama kabul etmez büyük ihtimal..mesela elimde bazı deliller var fotoğraf , şahit vs ..nasıl iğrenç hakaretler edip beni dövdüğüne dair bebeğimin yanında yani psikolojik sorunlu olduğu öne surulup ben ölürsem annem velayeti alabilir mi ..yada ne bileyim işte ölmeden önce. Neler yapabilirim bu konu hakkında... yavrumun düzeni bozulsun istemiyorum kardeşinden babasından ayrılsın istemiyorum lütfen yardım edin bir yolu yok mu?

Hastalığınız nedir ? Kızınız kaç yaşında...

Evlat edinme prosedürleri gereği 18 yaş altı ise babanın rızası olmadan evlat edindiremezsiniz

Hastalığınız nedir ? Kızınız kaç yaşında...

Evlat edinme prosedürleri gereği 18 yaş altı ise babanın rızası olmadan evlat edindiremezsiniz
5 yaşında ama gerçek babası psikolojik hasta şiddet ve hakaret çok fazla ediyor bu ispatlanirsa anneannesi alamazmi.

Bir durun yahu tövbe estafurullah kimse öleceği günü bilemez ne kanserler ne hastalar 3 aya ölecek dedikleri 70 80i gördü yapmayın allah askına sizin duygusal döneminiz gelmiş belli bir sakin olun ne malum evlatlarınızdan önce sizin öleceğiniz böyle seyler düşünüp durmayın çağırmayın ölümü

Kimin önce gideceğini Allah bilir. Şimdiden böyle şeyler düşünüp negatifliği üstğnüze çekmeyin

Arkadaşlar biraz rahatsızım bu yüzden aklıma geldi ve bu konu hakkında yapabileceğim bir şey var mı diye sormak istiyorum ...ben 2. Evliliğimi yaptım ilk evliligimden bir kızım var ..2. evliligimdende 1 kızım var.. ölürsem ilk kızımı o mahluk alırsa benim zavallı kızım ne yapar o vahsinin elinde ...huzursuz ve nasipsiz bir yaşam onun olur ..bu konu beni çok üzüyor ve kızim kardeşini çok seviyor esimide çok seviyor hemde çok fazla seviyor ikisinde ayrılırsa üzüntüden kahrolur çocuğum ...bu konu hakkında ölmeden önce yapabileceğim hukuksal bir şey var mı ? Mesela velayeti annem alabilirmi şimdiki babası nafaka yollamasin benim soyadımi alsın kabul ederse diyor öyle bir teklif yaparım ama kabul etmez büyük ihtimal..mesela elimde bazı deliller var fotoğraf , şahit vs ..nasıl iğrenç hakaretler edip beni dövdüğüne dair bebeğimin yanında yani psikolojik sorunlu olduğu öne surulup ben ölürsem annem velayeti alabilir mi ..yada ne bileyim işte ölmeden önce. Neler yapabilirim bu konu hakkında... yavrumun düzeni bozulsun istemiyorum kardeşinden babasından ayrılsın istemiyorum lütfen yardım edin bir yolu yok mu?
Öncelikle Allah korusun, direkt ölümü kendinize yakıştırmayın lütfen. Allahım gecinizden versin, çocuklarınıza bağışlasın sizi. Çocuğun velayeti şu an sizde, Allah korusun size bir şey olursa direkt bababaya velayet geçmez. Anneniz ve babanız yaşıyorsa eğer size(Allah korusun) bir şey olması halinde vasi talebinde bulunmak için dava açsınlar. Hakim çocuğun üstün menfaatini göz önüne alarak çocuğun velayetini uygun gördüğü birine verecektir. Çok ciddi endişeleriniz varsa ailenize delilleri mahkemeye sunmaları konusunu hatırlatın. Allah korusun tekrardan.

Velayet sadece anne babaya verilen bir haktır. Annane velayeti alamaz. Ancak baba dediğiniz gibi biri ise annane sizin vefat etmeniz halinde babada olan velayetin kaldırılması için aile mahkemesinde dava açıp, aynı anda sulh hukuktan çocuğun vasisi olmak için dava açarak kızınızı yanına alabilir. Dediğiniz durumları ispatlanması halinde babanın çocuk üzerindeki velayeti kaldırılır ve annnane vasi olarak bakım ve sorumluluğu üzerine alır.
Şuan içinde eşinizin , eski eşinizin rızası olması halinde kanunen kızınızı evlat edinme imkanı var. Belki eski eşinizi nafaka konusunda sıkıştırarak evlat edinme yoluna ikna edebilirsiniz.

Benim de hastalığım var sırf ölüm korkusundan evlenip çocuk yapmadım. Oysa çocukları çok seviyorum😓 kendimde annesiz ve babasız büyüdüğüm için annesiz çocuk nasıl olur bildiğim için , izin vermedim kendime. Inşallah siz evladınızla mutlu mesut uzun zaman yaşarsınız.

Hastalık hepimiz için, kimin ne zaman öleceğini kimse bilemez ki . Nice bebeler gitti toprak altına,nice yaşlılar yaşadı 90 lara yüzlere... Allah hayırlısını nasip etsin diye dua edin bence. Rabbim ömür verir hicbir hastalık engel olamaz. Çok geçmiş olsun, ınş kizinizinda çok güzel bir hayatı olur.

Öncelikle Allah korusun, direkt ölümü kendinize yakıştırmayın lütfen. Allahım gecinizden versin, çocuklarınıza bağışlasın sizi. Çocuğun velayeti şu an sizde, Allah korusun size bir şey olursa direkt bababaya velayet geçmez. Anneniz ve babanız yaşıyorsa eğer size(Allah korusun) bir şey olması halinde vasi talebinde bulunmak için dava açsınlar. Hakim çocuğun üstün menfaatini göz önüne alarak çocuğun velayetini uygun gördüğü birine verecektir. Çok ciddi endişeleriniz varsa ailenize delilleri mahkemeye sunmaları konusunu hatırlatın. Allah korusun tekrardan.
Allah razı olsun anneme bilgi verdim şimdi ..içim rahatladı bu söylediklerinizi yazdım umutsuzluk değil kesinlikle Dünya hali sonuçta ..önlem amaçlı

Back
X