Ya sıkıcısın ya cimrisin ya da özentisin

VelvetTeddy

Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
167
154
18
29
Herkese merhaba
Önceki konumda belirtmiştim evlenelim diye erkek arkadaşımla karar almıştık daha doğrusu nişanlımla. Bunu arkadaşımla konuşurken nasıl olsa cebinizden 5 kuruş çıkmadan her şeyiniz alınacak daha ne düşünüyosun dedi bende çok bozuldum çünkü araba için biriktirdiğim parayı yapabileceğimiz kadarını biz yapalım diye gözden çıktım ve arkadaşıma bunu söyledim ardından zaten çok fazla masraf çıkarmaya niyetim yok dedim. Ev konusunda şuan başka şehirde ailemizden uzakta okuduğumuz için bitene kadar buradan ev bakıcaz ve ben 1+1 evlerden düşündüm hem bize yeter hem de çok masraf olmaz daha sonra kendimiz çalışır kazanır alırız bi yatak odası bi oturma grubu bi mutfak altı üstü dedim. Ve bunun üzerine arkadaşım öyle ev mi olur sen çok sıkıcı ve saçmasın ya da özentisin kendini Amerika da mı sandın ya dedi :KK57: ben şaşırıp kaldım açıklamaya çalıştım bu sefer haa araba paran gidecek ya cimrisin de zaten anladım seni dedi. Üzüldüm konuyu kapattım ayrılırken bunu kimseye söyleme çok iticisin dedi. Şimdi de o gün keyifsizdim yaa kusura bakma görüşelim hadi diyor , sizce ne yapmalı? Uzun zamandan beri arkadaşımdı çok üzüldüm

ne kadar kaba bir arkadaşınız var ya. hiçbir öneriyi de kabul etmeye yanaşmıyor üstelik. kendisinin çözümü neymiş. onda da fikir yoktur büyük ihtimalle. işiniz zor

uzun zamandan beri arkadaşınızdı ve ilk defa mı bu huyuyla karşılaştınız anlam veremedim zira bi gecede ortaya çıkan bi terbiyesizlik huyu görmedim ben.
Daha önceden hiç böyle bi durumumuz olmadı. Sakin naif bi insan değildir biraz sivridir son zamanlarda da biraz sıkıntılıydı ama hiç kafaya takacağım kadar can sıkıcı bi eleştiride bulunmamıştı

Terbiyesizlik ve densizlik eden bir kişiymiş açıkçası.
Ben olsam:
"tamam şekerim, senin dediğin gibi olsun, ama kiramı bir zahmet sen ödersin, taksitlerimde de koltuk çıkarsın artık, bu kadar çok bildiğine göre, akıl vereni değil yardım edeni makbul dostun" diye çakardım lafı.

Ayrıca, niye başkalarının hayatınıza dair bu denli ciddi yorum yapmasına müsade ediyorsunuz?
Hayat senin ve nişanlının hayatı.
Gelecekte oluşacak masrafları da siz karşılayacaksınız.
Eğer ilerde daha farklı şeyler yapmak istiyorsanız (ev almak, araba almak, eşyalarınızı tamamlamak vs. gibi) siz de yorganınıza göre uzatırsınız ayağınızı.
Zaten mantıklı davranmak bu şekilde olur.

Bırakın kimin ne dediğini ve bu tarz negatif insanları da çıkartın hayatınızdan.

Bana öyle söyleyen bi insanla muhattap olmak istemezdim. Bazen onca yılımıza kıyamıyoruz ama onlar kırıyor muyuz demiyor malesef. Kimseye söyleme ama çok kırıcı ve çirkef birisin görüşmek istemiyorum de bence.

Herkese merhaba
Önceki konumda belirtmiştim evlenelim diye erkek arkadaşımla karar almıştık daha doğrusu nişanlımla. Bunu arkadaşımla konuşurken nasıl olsa cebinizden 5 kuruş çıkmadan her şeyiniz alınacak daha ne düşünüyosun dedi bende çok bozuldum çünkü araba için biriktirdiğim parayı yapabileceğimiz kadarını biz yapalım diye gözden çıktım ve arkadaşıma bunu söyledim ardından zaten çok fazla masraf çıkarmaya niyetim yok dedim. Ev konusunda şuan başka şehirde ailemizden uzakta okuduğumuz için bitene kadar buradan ev bakıcaz ve ben 1+1 evlerden düşündüm hem bize yeter hem de çok masraf olmaz daha sonra kendimiz çalışır kazanır alırız bi yatak odası bi oturma grubu bi mutfak altı üstü dedim. Ve bunun üzerine arkadaşım öyle ev mi olur sen çok sıkıcı ve saçmasın ya da özentisin kendini Amerika da mı sandın ya dedi :KK57: ben şaşırıp kaldım açıklamaya çalıştım bu sefer haa araba paran gidecek ya cimrisin de zaten anladım seni dedi. Üzüldüm konuyu kapattım ayrılırken bunu kimseye söyleme çok iticisin dedi. Şimdi de o gün keyifsizdim yaa kusura bakma görüşelim hadi diyor , sizce ne yapmalı? Uzun zamandan beri arkadaşımdı çok üzüldüm

:KK57: Bunları nişanlın olacak kişimi söylüyor yaptığı terbiyesizlik.Şutla gitsin.

O arkadaşın şu meşhur yeni evli gelin yarışması kılıklılardan.
İkram edeceği fındık tanesine kadar telle tülle süsler.
Asıl o sıkıcı.
Kaynıgiller,görümcesigillerle :D hastayım bu gillere :D bir ömür mutlu yaşamak ister kocaman koltuklu MİSAFİR SALONLU evlerinde.
Artık o arkadaşın olmasın bence ,seni acayip şiddetle kıskanıyor gibi geldi bana.
Uzaklaştır onu çevrenden yaşama sevincini alır bunlar senin.

Kıskanmıştır.

Gerçi okurken evlenmeye kalkan bir insan neden kıskanılır bilemedim ama yeni nesil böyle işte.
Kıskanacak bir durumu yok ki benim neyim
Terbiyesizlik ve densizlik eden bir kişiymiş açıkçası.
Ben olsam:
"tamam şekerim, senin dediğin gibi olsun, ama kiramı bir zahmet sen ödersin, taksitlerimde de koltuk çıkarsın artık, bu kadar çok bildiğine göre, akıl vereni değil yardım edeni makbul dostun" diye çakardım lafı.

Ayrıca, niye başkalarının hayatınıza dair bu denli ciddi yorum yapmasına müsade ediyorsunuz?
Hayat senin ve nişanlının hayatı.
Gelecekte oluşacak masrafları da siz karşılayacaksınız.
Eğer ilerde daha farklı şeyler yapmak istiyorsanız (ev almak, araba almak, eşyalarınızı tamamlamak vs. gibi) siz de yorganınıza göre uzatırsınız ayağınızı.
Zaten mantıklı davranmak bu şekilde olur.

Bırakın kimin ne dediğini ve bu tarz negatif insanları da çıkartın hayatınızdan.
O an dediğiniz şeyleri demek aklımdan geçti ama maddi durumu iyi ayarlarız bir şeyler ne olacak tavrına girer diye korktum normalde bekleyeceğim bir şey hiç değil ama bu yüzünü de görmedim kaç yıldır

Cebinizden 5 kurus cikmayacak diyip hem de araba paran gidecek cimrisin iticisin demis.Bu kismi hiç anlamadim.

evet her arkadaşımla aynı fikirde olmayabilirim, ama bu denli fikirlerimi aşağılayan birine de arkadaş demem ben.

Cebinizden 5 kurus cikmayacak diyip hem de araba paran gidecek cimrisin iticisin demis.Bu kismi hiç anlamadim.
İlk önce eşyalarımızı aileler alacak sandı cebinden para çıkmayacak düşünme dedi bende onun üzerine çıkacak araba paramı ortaya koyacağım biz nişanlımla karşılayabileceğimiz kadar karşılıycaz dedim. O da bu laftan sonra cimri olduğun için parana kıyamıyorsun o yüzden küçük ev az eşya istiyorsun anladım seni dedi

Back
X