Ya sinifta kalirsam? Cok stresliyim

bizde vardı geçen yaz mezun oldum bendeo_Oama her okulda olmuyor büt ve yaz.eğer bütünlemeniz varsa zaten şanslısınız.

Finallerde yükselteceğime eminim ama ailem böyle işte. Lisede de öyleydi. Ne zaman düşük alsam sınıfta kalmaktan evlilikten okumamaktan bahsediyorlardi

Bütünlemeler yok mu onlarda kurtarabilirsiniz,alttan ders almakta dünyanın sonu değil ki.Benim iki arkadaşım hem derslerden hem devamsızlıktan kalmıştı.Alttan dersleri o kadar çoktu ki normal dönemlerden anca 1-2 ders alabiliyorlardı ve devam zorunluluklarıda vardı haliyle.Onlar bile mezun oldular yani sıkmayın canınızı

Finallerde yükselteceğime eminim ama ailem böyle işte. Lisede de öyleydi. Ne zaman düşük alsam sınıfta kalmaktan evlilikten okumamaktan bahsediyorlardi
ailene neden herşeyi söylüyorsun ki?bizimkiler ne aldığımı falan hiç bilmezdi yıl sonunda yaz okuluna gitmem gerekse ancak o zaman söylerdim yaza kalcam 1-2 dersden diye.lisede bıraktım ben aileye sınav söyleme işini yıl sonu karnede görürlerdi ki hep takdir almış biriyim.sen finallere yoğunlaş ailen sorarsa fena değil falan de o arada zaten toparlarsın.4 yılda mezun olduğun sürece arada düşük aldığın altdan aldığın derslerin bir önemi yok.kendini strese sokman bir işe yaramaz biraz rahat ol üniversitedesin abartmadığın sürece altdan ders almak doğal birşey.

Liseye geçerken istediğim puanı alamadım. Haliyle istediğim liseye de gidemedim. İlk senem çok kötüydü. Bir sürü zayıf vardı. Birkaç akrabam ise teşekkür almıştı. Ben alamadım diye akrabalarim yaz tatilini zehrettiler bana.
11.sınıfta uni sınavına calismaya başladım. Hedefim Ankara içiydi. Akrabalar dalga geçtiler "Kazanamazsın şehir disini bile zor kazanırsın" dediler ilk sene olmadı dalga geçtiler. Mezuna kalıp kazandım. Bu sefer de "İyi ki Ankara içi kazandın şehir dışında seni kandirirlardi" dediler. Yani 180 derece döndüler.
Çok şükür istediğim uni ve bölümü kazandım. 8 dersten 3 zayıf bekliyorum. Annem ise sürekli sınıfta kalmaktan bahsediyor. Dersler zor. Çok stres yapıyorum. Zaten panik atak var ilaç kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Üniyi kazanmak için çok çalıştım okulda zorbalik gördüm bu günlere gelmek için 🙁

3 dersi de alttan alırsın ve bir daha ki dönem daha çok çalışırsın o kadar. Stres yapma bu kadar. Üniversitede alttan ders alamayn yoktur.

Ayrıca kendine güven ve başkalarının sana karışmasına izin verme. Bir de canını sıkan bir şey söylediklerinde anında cevabını ver. İçine kapanma.. Bırak onlar düşünsün.. Bak ne kadar rahatlayacaksın....

ailene neden herşeyi söylüyorsun ki?bizimkiler ne aldığımı falan hiç bilmezdi yıl sonunda yaz okuluna gitmem gerekse ancak o zaman söylerdim yaza kalcam 1-2 dersden diye.lisede bıraktım ben aileye sınav söyleme işini yıl sonu karnede görürlerdi ki hep takdir almış biriyim.sen finallere yoğunlaş ailen sorarsa fena değil falan de o arada zaten toparlarsın.4 yılda mezun olduğun sürece arada düşük aldığın altdan aldığın derslerin bir önemi yok.kendini strese sokman bir işe yaramaz biraz rahat ol üniversitedesin abartmadığın sürece altdan ders almak doğal birşey.

Lisedeyken e okuldan bakıyorlardi

Liseye geçerken istediğim puanı alamadım. Haliyle istediğim liseye de gidemedim. İlk senem çok kötüydü. Bir sürü zayıf vardı. Birkaç akrabam ise teşekkür almıştı. Ben alamadım diye akrabalarim yaz tatilini zehrettiler bana.
11.sınıfta uni sınavına calismaya başladım. Hedefim Ankara içiydi. Akrabalar dalga geçtiler "Kazanamazsın şehir disini bile zor kazanırsın" dediler ilk sene olmadı dalga geçtiler. Mezuna kalıp kazandım. Bu sefer de "İyi ki Ankara içi kazandın şehir dışında seni kandirirlardi" dediler. Yani 180 derece döndüler.
Çok şükür istediğim uni ve bölümü kazandım. 8 dersten 3 zayıf bekliyorum. Annem ise sürekli sınıfta kalmaktan bahsediyor. Dersler zor. Çok stres yapıyorum. Zaten panik atak var ilaç kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Üniyi kazanmak için çok çalıştım okulda zorbalik gördüm bu günlere gelmek için 🙁
Psikolojik destek al. Durumun iyi değil

Sakin ol. En başta allah yar yardımcın olsun .. olur basarız olduğun derslerde kalsanda kurtarma sınavı olur halledersin yani bi sene geç biter okul.. etrafa kulak asma canım kendin için yap etraf için yasama kimseyi mutlu edemezsin ..

İlk Üniversitemi 6 senede bitirdim çünkü tadını çıkardım etkinliklere katıldım sertifikalar aldım yurt dışına gittim hem gezmeye hem iş için. Ailem hiç karışmadı arada sorsalar da ne zaman bitiyor diye bu dönem bir dersten geçtik yeter filan diye dalga geçtik beraber. Şu an o zaman aldığım sertifikalar ile çok iyi şartları olan bir kariyerim var. Bu arada yüksek lisans yapıyorum yurt dışında ve konularımda görebileceğiniz gibi kızım için gerekli olan bir bölümü okuyorum. Yeni üniversitemde derece öğrencisiyim ama ilk üniversitemde öğrendiklerim kadar keyifli ve kalıcı değil bence. İlk yıllar adaptasyon sorunu olur dersten kalırsınız sorun olmaz yaz okulunda telafi edebilirsiniz. Ya da bir sonraki sınıfta alttan alırsınız en kötü bir dönem uzatırsınız. Kimseye transkript göstermenize gerek yok ilkokulda değilsiniz. Azıcık tadını çıkarın rahatlayın notlarınız da düzelir. Ufak tavsiye derse katılıma önem verin yani aktif katılıma söz

Alıyorum ilaç kullanıyorum. Geceleri geçmişte yaşadığım şeyleri rüyamda görüp sayiklayarak ve ağlayarak uyanıyorum bazen
Hayır ilaç değil. Kalıcı çözümden bahsediyorum canım. Gerekirse hipnoz tedavi gör. Bak gerçekten ertelemeden çöz. Yarın evleneceksin çalışacaksın çocukların olacak. Durumlar iyice karışır.

3 ders çok değil ki 8 dersten 3 tanesi zayıf. Ki finaller %60 etkiliyor o daha önemli :)
Benim çapraza düşme hikayem iki dersten DD ile geçmiş olmamdı ki birinden kalmayı düşünüyordum kalmadım ama DDler ortalamayı düşürdü. Okul öyle ya da böyle bitiyor düşününce boş yere stres yapmışım diyorum :)

Çok özür diliyorum dalga mı geçiyorsunuz? Üniversitede sınıfta kalmak yok ki. Dersten kalırsınız alttan alırsınız ya da bütte / yaz okulunda falan verirsiniz. İlginç gerçekten.

Akrabalar da akbaba he. Kalırsan kal ne olacak.
Akraba değil akbaba. Kendileri çok başarılı çok akilli çok zeki etraftakiler geri zekalılar gibi davranıyorlar. Ayy hele bir yengem var herkes beni ailemi kıskanıyor, biz. En iyiyiz en mükemmeliz, beni sürekli kıskanıyorlar nazar değiyor evimde gözleri var diye geziyordu. Gerçekten ibretlikler

Akraba değil akbaba. Kendileri çok başarılı çok akilli çok zeki etraftakiler geri zekalılar gibi davranıyorlar. Ayy hele bir yengem var herkes beni ailemi kıskanıyor, biz. En iyiyiz en mükemmeliz, beni sürekli kıskanıyorlar nazar değiyor evimde gözleri var diye geziyordu. Gerçekten ibretlikler

Aşağılık kompleksi işte. Boş teneke çok tıngırdarmış. Laf etsen daha çok şımarır. He he deyip geçeceksin böylelerine 😅

Back
X