Ya siz yerimde olsaydınız?Fazla zamanım yok.

Yok ben zaten kültürlerini biliyorum yıllardır. Ama onlarda kayınvalidenin yapması gerek bir görev haline gelmiş öğretmek bunu da kültür haline getirmişler. Dillerinden de az cok anladıgımı bir cok kez yazdım burda zaten.Yemeklerinden de bazılarınj biliyorum zaten.Benim onların yemekleriyle kültürleriyle bir derdim yok.6 sene boyunca ben eşimw türkçe öğrettim. İngilizce anlasıyorduk onu ara ızdan kaldırdık cünkü türkçe öğrenemiyordu ve ben de işlerde çalışıyordum o zamanlar ailemden ayrı sehirde.Eşim eger düğün sonrasında takı paraları da dahil tüm birikimi yemeseydi kripto da dolandırılmasaydı benden de gizledi bunu. suan bunun stresini ben de o da yaşamıyorduk. Ben zamanında 6 yılluık ilişkimizde dahil maddi manevi ve psikolojik cok sorumluluk oldum.Hersey sırayla değil mi fedakarlık ta öyle olmalı.Ama ben salağım ki o strese giriyor diye üzülüyorum hala bu durumda

Eşim eger düğün sonrasında takı paraları da dahil tüm birikimi yemeseydi kripto da dolandırılmasaydı benden de gizledi bunu.

Adam Koreli , hikaye ise çok tanıdık. Belki eşinizin bilmediğiniz borçları da vardır; kayınvalideniz de o yüzden bağırıyor;, eşi ve oğluyla tartışıyordur.

Anlıyorum zaten benim için türk yemeklerinin onları uygun olmadıgı için yememeleri sorun değil. Ben zaten bunu sorun yapcak kadar dar düşünen bir insan değilim. Onların yemeğini de yapsam ya hiç yemiyorlar ya da yine tadımlık yiyorlar. Ama aynı yemeği kendisi yapsın 3 gün yer.

Kendi yemeklerine sizden fazla baharat vb koyuyor olabilir mi ? Yaptığınız yemek tarifi ve kıvamı kayınvalidenizinkiyle aynı mı?

Bazı insanlar yemeği daha kıvamlı, suyu çektirilmiş severken; bazı insanlarsa daha sulu severler mesela.

Yemeğiniz, onun yemeğine yakın tatta olmasına rağmen böyle davranıyorsa; bu durumda size neden tepki gösterdiğini öğrenmek gerekir.

Son düzenleme:
Yok ben zaten kültürlerini biliyorum yıllardır. Ama onlarda kayınvalidenin yapması gerek bir görev haline gelmiş öğretmek bunu da kültür haline getirmişler. Dillerinden de az cok anladıgımı bir cok kez yazdım burda zaten.Yemeklerinden de bazılarınj biliyorum zaten.Benim onların yemekleriyle kültürleriyle bir derdim yok.6 sene boyunca ben eşimw türkçe öğrettim. İngilizce anlasıyorduk onu ara ızdan kaldırdık cünkü türkçe öğrenemiyordu ve ben de işlerde çalışıyordum o zamanlar ailemden ayrı sehirde.Eşim eger düğün sonrasında takı paraları da dahil tüm birikimi yemeseydi kripto da dolandırılmasaydı benden de gizledi bunu. suan bunun stresini ben de o da yaşamıyorduk. Ben zamanında 6 yılluık ilişkimizde dahil maddi manevi ve psikolojik cok sorumluluk oldum.Hersey sırayla değil mi fedakarlık ta öyle olmalı.Ama ben salağım ki o strese giriyor diye üzülüyorum hala bu durumda
Yanlış anlamayın ama sizden gizlediği başka borcu olmadığından emin misiniz? Eğer öyle ise ayrı eve çıkmayı istememesi anlaşılabilir.

Birikimimiz vardı bir zamanlar. Uzun bir konu bu. Neyse işte türk lirasıyla söylersem 80 bini bulucak tasınması depozitosu işte buzdolabıydı vs. Doların sadece çok çok az altında bunları para birimi. Biz 100 bin kredi cekeliö dedim türkiyeden.aylık 6.400 tl ye geliyor. Eşimin maası zaten 3000 dolara yakın. Kira da 200-300 dolar arası.
Çok rahat geçinirsiniz öyleyse.
Türkiye şartlarını düşünüyorum, burda çok daha zor geçinmek, yaşamak.

Ben zaten onların iç çamasırlarına kadar her gün asıp katlayıp odalarına kadar bırakıp, her gün evi süpürüp, aksam yemeğinden sonra da ya da her ne zaman bulasık cıksada yıkayıp, geldiğimden beri ocağı sürekli misal ben temizliyorum. Ben zaten temiz eve gelmedim.( kaynanam da calısmıyordu ben gelmeden bir kaç gün öncesi işe basladı) Evi ben temizledim köse bucak. Kapılara kadar. Bahcelerini de süpürüyorum. Çöpleri de atıyotum her gün. Ayrıca kendi kendime dillerini de öğrenme calısıyorıö ders calısıyorum. Annesi de hemen öğrenmemi istiyor. Ben zaten yemek yapıylrdum ama yemek yapınca neden cok yaptın diyip yemekten yememezlik yapıyorlar. Çöpe gidiyor o yemek. Kusura bakmayın ama onlar bizi cagırdı evlerine biz onların evine zorla gitmedik. Benim de eşim bu eve para getiriyor. Ben eşimin parasını yiyorum onların değil.Saygı karsılıklıdır. Ben söyleninlere karsı agzımı acmıyorsam yerimi biliyorsam büyüğüöden de onu beklerim. Ha bu eve ben hizmetci olarak gelmedim. Memnun olmayan insanlara da zorla hizmetci olamam. Ben yeterince kurallarına uyuyorum onların. Ama aynı evde yasamak anlasmak istiyorsak karslıklı kurallara uyup, sözümüzden dönmeyip, yalan konusmayıp, kişisel alanımızı mesafemizi bilip dilimizi ona göre ayarlayıp o sekilde yaşamalıyız. Aksi halde bir birinin kölesi olmak zorunda kalır.
Bence haklısınız.
Eşinizin maaşı da iyiymiş gül gibi geçinir gidersiniz başka eve geçseniz.

Kendi yemeklerine sizden fazla baharat vb koyuyor olabilir mi ? Yaptığınız yemek tarifi ve kıvamı kayınvalidenizinkiyle aynı mı?

Bazı insanlar yemeği daha kıvamlı, suyu çektirilmiş severken; bazı insanlarsa daha sulu severler mesela.

Yemeğiniz, onun yemeğine yakın tatta olmasına rağmen böyle davranıyorsa; bu durumda size neden tepki gösterdiğini öğrenmek gerekir.
Kendileri sulu yemek sever ister corba gibi sulu mutlaka. Ve acılı yerler. Cok tuzlu sevmezler.Ben bir fark gçöremedim yaptıklarından. Eşim de yedi hatta ki ben o yemeği sürekli yapardım türkiyedede malzemelerini alıp. Sebebi ne olabilir bilemedim neden yemiyor eşimin annesi. Artık aklıma oğlunu kıskanıyor geliyor. Ne bilim ben yemek yapınca falan bilmiyorum ki. Kendisi cocuk gibi davramdıgı için cocukca sebebi vardır diye düşünüyorum

Kendileri sulu yemek sever ister corba gibi sulu mutlaka. Ve acılı yerler. Cok tuzlu sevmezler.Ben bir fark gçöremedim yaptıklarından. Eşim de yedi hatta ki ben o yemeği sürekli yapardım türkiyedede malzemelerini alıp. Sebebi ne olabilir bilemedim neden yemiyor eşimin annesi. Artık aklıma oğlunu kıskanıyor geliyor. Ne bilim ben yemek yapınca falan bilmiyorum ki. Kendisi cocuk gibi davramdıgı için cocukca sebebi vardır diye düşünüyorum

Size kolaylıklar dilerim. Kore'ye alışabildiniz mi peki ; ülkeyi ve yaşam şartlarını sevdiniz mi ?

Yanlış anlamayın ama sizden gizlediği başka borcu olmadığından emin misiniz? Eğer öyle ise ayrı eve çıkmayı istememesi anlaşılabilir.

Aklıma soktunuz şimdi ama 😃 yarın sıkıstırıyım bir ben

Bence haklısınız.
Eşinizin maaşı da iyiymiş gül gibi geçinir gidersiniz başka eve geçseniz.
Değil mi? Anlamıyorum bu kadınların evlenince eve hizmetci olcaklarmıs gibi konusmalarını. Bir insan zaten yapmak isterde içimdem geliyorsa severek yapar ev işini dd yemeği de.Ama kendini hizmetci olarak kuşlandırtmakla arasında cok ince bir çizgi var. Sen yardımcı olcaksın evde tabi ki gerekirse daha fazla ev işi yaparsın evdeysen lakin bunu da insanlara alıstırıp kendini kullandırtmıcaksın. Sadece senin görevin değil. Sen iyi niyetine yardımcı oluyorsun sadece.

İşte sorun bulundugumuz yerde türklerle alaklı bir sey yok. İngilizcem var ama korecen de varsa orta derece ancak o zaman işe girebilirsin. Çünkü burdakiler ingilizce bilse bile konusmamayı tercih ediyor cogunluk kısmı. Bana kursa git öncd korece öğren diyen kendileri zaten ailesi. Evde oturmamı sorun etmiyorlar

Para kaybetmesine üzüldüm. Senin için Türkiye’ye geldi ve sonra beraber Kore’ye yerleştiniz. Çok ciddi bir şey Kore’den oraya gelmesi.

Kore dizilerinde bu kayınvalide olayları Türklerden beter “Tokat atma, oğlumun evinde oturuyorsun ev pis” falan. Gerçek diyorsunuz yani. Allah yardımcınız olsun.

Para kaybetmesine üzüldüm. Senin için Türkiye’ye geldi ve sonra beraber Kore’ye yerleştiniz. Çok ciddi bir şey Kore’den oraya gelmesi.
Benim için geldi ilk sonra ki gelişinde kalmak istedi türkçe öğrenmek istedi ailemle iletişim kurabilsin diye. Şimdi bu yüzdendir ki ben bu ülkedeyim ben de kültürü yerinde öğrenip dilini de ailesi için öğreniyprum. Sıra bende.

Kore dizilerinde bu kayınvalide olayları Türklerden beter “Tokat atma, oğlumun evinde oturuyorsun ev pis” falan. Gerçek diyorsunuz yani. Allah yardımcınız olsun.
Tokat mokat yok. Ben koreli kadınlara benzemem valla. 😀 gerci koreli kadınlarda cok fena bence cazgırlar.Benim kaynanam cazgır evet ama benim onun söylediklerini anlamadıgımı düşündüğü için bu kadar rahat davrandı konustı yanımda ve arkamdan. Bilseydi az da olsa anladıgımı bu kadarına cesaret edemezdi eminim.Ama bunu yapması da daha da kötü değil mi zaten.

Tokat mokat yok. Ben koreli kadınlara benzemem valla. 😀 gerci koreli kadınlarda cok fena bence cazgırlar.Benim kaynanam cazgır evet ama benim onun söylediklerini anlamadıgımı düşündüğü için bu kadar rahat davrandı konustı yanımda ve arkamdan. Bilseydi az da olsa anladıgımı bu kadarına cesaret edemezdi eminim.Ama bunu yapması da daha da kötü değil mi zaten.

Espri olarak söyledim pembe dizilerdeki muhabbet. Neyse umarım bir an önce sıkıntınızdan kurtulursunuz.

Eşinizin düğün paralarını kriptoda yemesi midemi bulandırdı 🤢 Bu erkekten koca olmaz, bir de kayınvalide ile yaşıyorsunuz demek ki daha nice borçları var da haberiniz yok aynı düğündeki gibi, Allah aşkına Kore’ye kaynana ile aynı evde yaşamaya gitme motivasyonunuz nedir keşke doğuya gelin gitseydiniz kaynananızla yaşasaydınız, hiç değilse ellerin vatanına gitmemiş bi saate memlekete de dönerdiniz damak tadı desen bildiğiniz tad 🤕

Cocuk yapmayın hevesinizi alınca da boşanın gelin Kore’de kaynana şiddeti, borç yapan koca cidden böyle bir hayat mıydı hayat amacınız?

Bence bunun için üzülmeyin. Yaşı büyük ise normal bile kabul edilebilir. Babaannem mesela yemek yaparken kendisi tarif eder, başımızda bekler yaparken ama yine beğenmez😂 benimki daha farklı oluyor diyor ama farkı sadece kendisi buluyor.

Ben de işte genelde belirsizlikten nefret ederim. Garantici tipimdir. Annesi genel olarak tamam iyi biri tamam. Ama aynı evin içinde bir konuya takınca takıyor. Misal ben yemek yapınca genelde yaptıgımda yemez. Yerse de tadımlık yerler.O yüzden bazen yemek yapmam. Bugün yapmadım misal ve işten eve geldi eşim de evdeydi. Birden bire bagırıp cagormaya basladı yemek yok bilmwm ne falan diye. Zaten evini temiz tutuyorum ben o ocagı pis bırakır onu bile ben temizlerim.Eşim de ona kızdı öyle söylenince.
yeni evlisiniz herhalde, esiniz de karsi taraf da boyle toleransli olmaz zaman gectikce, daha yuz goz olmamissiniz. o yuzden firsat bu firsat bence biran once kendi evinize cikin. esinizin ailesi tartisirsa esini ararlarsa hic dinleme, esin de ilgilenmek istiyorsa, beni karistirma git hallet annen baban deyip basindan yolla. ayrica bir an once calismaya basla, gerekirse cocuk bak

Back
X