Doğuma Hazırlık ya sütüm gelmezse...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
arkadaşlar merhaba 36+2 günlük hamileyim. doktorum bebeğimin iri oluşundan dolayı 38+3 de bebeşimi sezeryanla doğum yapacağım. fakat korktuğum birşey varki acaba ya sütüm gelmezse ne yaparım. acaba sezeryan ile doğum yapan arkadaşlar bana tavsiyeleriniz nelerdir? sütümün gelmesi için yapmam gereken herhangi birşey varmı? oldu sütüm gelmedi bebeğime mamamı vermeliyim. hangi marka mamayı önerirsiniz? yardımlarınızı bekliyorum?

Sütü arttıran en önemli şeyin SU İÇMEK olduğunu biliyorum.
Ama eğer süt gelmezse doktorlar sizi yönlendirecektir eminim.

Sütüm gelmezse diye de düşünmeyin bence. İnşallah gelir, niye gelmesin ki :)

doğumdan çok bende bundan korkuyorum ama inşallah gelir...

slm cnm ben 1 sene once sezeryanla dogum yaptım sutun gelıyo bende cok korkmustun sezryanla dogum yapanların sutu ge gelıyo falan dıye ama ole olmuyo sut dogum daşladıgında vucutn salgıladıgı bı hormınlo alaklıymı bende doktorum sormustum o nalatmıstı bana cnm sutun gelmesı tammen cocugun emmesıyle alaklı bısey zaten ilk 5 cocugu cok sısk sık emzırdgın ıcın sutun cok yokmus gıbı gelır sakın yanılma o bebegı doyuru sıksık emzırnenın nedenıde beek sarılık olmasın dıye he bıde aklında olsun eer bebgınde sarılık olursa onu soy guzelce sadece bezı kalsın ve ozelllıkle gozune sıyah bı bz ort sonraa camı kapalı tutarak gunest tut 3 dakka önünü 3 dakka arkasını bunu hergun ya bıde bol bol emzır ben bebegın sarılıgı cok yuksektı hastanede ısıgın altına yatırcaklardı ben ızın vermedım kı bebekler zaten cok alıyolar orda almana ızın vermıyolar sonra bana bunu yenımahhalle kadın dogum hastanesını cocuk bolumum bas hekımı sollemıstı 4 gun yaptım ve hıc bıseyı kalmadı sakın cocugun doymuyo mama verıyımde yapta ben o eseklıgıde yaptıım olum benı 7 ayınd abıraktı emmeyı he bıde mam ck gz yapıyo sonra bıde gaz derdı cekersın kı eyvah eyvah hıc tavsıye etmem ne gece ne gunduz ksbus allahım bıdaha ogunlerı yasamak ıstemem ınnan he bıde humana cayı var bıtısel eczanelerde var bak onu cok onerır sarıl sarık akar sutun ama suna asla unntma sutun bebek emdıkce gelır yanı buda 15 gun falan suruyo hanı ole gogusunde sut akma zamanları ama umanayı doktarunda sor ıstersen benım doktorum onermıstı hemde suttekı gazı alma ozellıgıne sayıp he bıde ben bıssey sorcam bebek sekerını nerde yaptırdın acaba benım olumund 5 gun sonra dogum gunu varda bende arastırıyorum canım allah kurdarsın sakın korkma rabbım oyle bır sabır verıyokı bı bakmıssın kocam olmus bak benım olum yuruyo suanda rabbım nazarlardan sakınsın hepımızın bebıslerını

slm cnm ben 1 sene once sezeryanla dogum yaptım sutun gelıyo bende cok korkmustun sezryanla dogum yapanların sutu ge gelıyo falan dıye ama ole olmuyo sut dogum daşladıgında vucutn salgıladıgı bı hormınlo alaklıymı bende doktorum sormustum o nalatmıstı bana cnm sutun gelmesı tammen cocugun emmesıyle alaklı bısey zaten ilk 5 cocugu cok sısk sık emzırdgın ıcın sutun cok yokmus gıbı gelır sakın yanılma o bebegı doyuru sıksık emzırnenın nedenıde beek sarılık olmasın dıye he bıde aklında olsun eer bebgınde sarılık olursa onu soy guzelce sadece bezı kalsın ve ozelllıkle gozune sıyah bı bz ort sonraa camı kapalı tutarak gunest tut 3 dakka önünü 3 dakka arkasını bunu hergun ya bıde bol bol emzır ben bebegın sarılıgı cok yuksektı hastanede ısıgın altına yatırcaklardı ben ızın vermedım kı bebekler zaten cok alıyolar orda almana ızın vermıyolar sonra bana bunu yenımahhalle kadın dogum hastanesını cocuk bolumum bas hekımı sollemıstı 4 gun yaptım ve hıc bıseyı kalmadı sakın cocugun doymuyo mama verıyımde yapta ben o eseklıgıde yaptıım olum benı 7 ayınd abıraktı emmeyı he bıde mam ck gz yapıyo sonra bıde gaz derdı cekersın kı eyvah eyvah hıc tavsıye etmem ne gece ne gunduz ksbus allahım bıdaha ogunlerı yasamak ıstemem ınnan he bıde humana cayı var bıtısel eczanelerde var bak onu cok onerır sarıl sarık akar sutun ama suna asla unntma sutun bebek emdıkce gelır yanı buda 15 gun falan suruyo hanı ole gogusunde sut akma zamanları ama umanayı doktarunda sor ıstersen benım doktorum onermıstı hemde suttekı gazı alma ozellıgıne sayıp he bıde ben bıssey sorcam bebek sekerını nerde yaptırdın acaba benım olumund 5 gun sonra dogum gunu varda bende arastırıyorum canım allah kurdarsın sakın korkma rabbım oyle bır sabır verıyokı bı bakmıssın kocam olmus bak benım olum yuruyo suanda rabbım nazarlardan sakınsın hepımızın bebıslerını

bu şekilde kendini yer bitirirsen sütün gelmez sütün en başı
-moralini bozma sütün az gelse bile az falan diye kafana takma olumlu ol ,tatlıydı vs. hepsi kilo aldırıyor en başta su 3 lt,humana çay süper bişe gerçekten kullanabilirsin hatta doğuma gitmeden başla bence, zaten sen doğum yaptığında bebek hemşireleri sütü ne arttırır azmı gelio ilgileniyolar ilk anda tabi fışkırmıyor bebek nekadar sık emerse okadar artıyor bide ben eve gelince duşa girdim annem göğüslerinede ılık su tut dedi işteozaman akmasını durduramadım tazikle geliodu resmen,

bol su,sık emzirme,duş ve moral

bide emzirmeye hep son emzirdiğin göğsünden başla bebek yorulduğu için asıl sütün değerli kısmı son göğsünde kalırmış hemşirler demişti sanada derler eminim benimoğlum 1 hafta zor emdi sonra sağdım 1 ay bile içmedi sütümü ne yaptıysam olmadı işlh bu bebeğimde sizlerinkide emerler bol sütümüz olsun hayırlı doğumlar

tam yazıyordum ki siz benden önce yazmışsınız. ek olarak : her emzirmeden sonra emzirdiğiniz memeyi 5 dk sağarsanız hem o değerli sütü 1 çay kaşığı da olsa alıp bebeğe verirsiniz hem de beyin daha çok süt üretmesi gerektiğini düşünür. ve unutma yenidoğanın midesi bilye kadar. bir damla yeter doyurmaya. ilk üç günü idare edecek rezervle doğuyorlar üstelik.

arkadaşlar yorumlarınız için çok çok çok teşekkür ederim. vallahi moralim yerine geldi. çayı araştıracağım hemde hemen çok sağolun.

esra_berk , bende 10 nisanda bebeğimin iri olması nedeniyle sezeyan ile doğum yaptım. oğlum 4,050gr olarak dünyaya geldi. sezeryan ile doğumlarda ilk 2gün süt gelmiyor. sıktıkça çok zor gelmişti benim. ama bebeğim emdikçe sütüm arttı. birde bol bol su içtim. hergün ılık duş ile göğüslerime masaj yaptım. kuru kayısı ve kuru inciri komposto yapıp taneleriyle birlikte içtim. ilk bir hafta sütüm oldukça çoğaldı ve hala anne sütü veriyorum. hastanede ilkgün mama verdiler bende vde birkaç kez 30cc yapıp verdim. bol bol emzir ki bebeğin sarılığa yakalanmasın hayırlı doğumlar dilerim. allah bebeğine ve sana sağlık versin...

bu tarz çayları kendi başınıza tavsiyelerle kullanmayın.sizin kullandığınız herşey bebeğinize geçiyor..sizin vücudunuzun toleranse edebileceği bir maddeyi bebeğiniz tolarense edemeyebilir..ayrıca her insan farklıdır..sütünün gelmesi için bol bol emzir..sezaryenle malesef süt hemen gelmiyor.birde gebelerimizin ağrısı sancısı oluyor bebekleriyle ilgilenemiyorlar..

ben humana çayının ne olduğunu bilmiyordum hastanede hemşireler ve çocuk dokturu tavsiye etti taburcu olduktan sonra gittiğim çocuk doktoruda kullan dedi ve faydasınıda gördüm ama kullanmak istemeyene saygı duyarım tabi bence hepsi bi kenara oğlum emmediği için sağıyordum ,sonra biberondan sütümüde reddetti 1 ay sağabildim ama 5 ay boyunca göğsümden süt fışkırıyordu. kesilmedim kolay ,sebebini suya bağlıyorum aşırı su içiyordum içim yanıyordu resmen hem kolay zayıfladım eski kiloma döndüm bu sayede
sezeryanda sancıyla doğum yapmadığımız için rahim kasılmıyor beyne uyarı gitmiyor , zaten doktorumuzun dediği ilk 2-3 gün her acıktığında 1 çay kaşığı süt karnını doyurmaya yetiyormuş midesi ufak olduğu için. zamanla beyin bebeğin büyümesine göre sütün miktarını ve kalitesini arttırıyormuş

henüz doğum yapmadım ama
haziran annelerinden bi kaç kişi sezeryanla doğum yaptı
bazılarının hemen gelmiş
bazılarının hemen gelmemiş ama bildiğim kadarıyla
3 gün içinde geliyormuş.şırıngayla bebeğe mama veriyorlarmış
ben hastane çantama malt içeceği koydum.hurma da çok faydalıymış
hurma da alıp koymayı düşünüyorum.

yesiim merhaba öncelikle soruma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. sana bişey daha sormak istiyorum. 5 haziranda allahım izin verirse sezeryanla bebeğimi dünyaya getireceğim. primanın bebek bezini kullanmak istiyorum. ama inan bana o kadar kararsız kaldımki doktor amcası bebeğim için 3.800 - 3.900 doğar dedi. ama bana biraz daha fazla doğar gibi geliyor çünkü daha şimdi dünkü kontrolde 3.900 dedi. daha bir haftamız var. rahat 4 kilo olur diyorum. senden ricam acaba bebeğin ilk doğduğunda hangi bezi kullandın birde bakıyoum bebek bezlerine 1 numara 2-5 kg. yazıyor. 2 numara 3-6 kg yazıyor. hangisini almalıyım sence. sen deneyimli bir anne olarak bana ne önerirsin. he birde şu var. bebeğimin boyuda uzun doktor dediki 54 cm rahat doğar dedi. yani 54 cm ve 3.900 bilemedin 4 kg. ben 1 numara almak istiyorum ama acaba küçükmü gelir ya offf yemin ederim kafayı yiyem artık şu bebek bezi hakkında...

öncelikle hayırlı doğumlar dilerim.benimde 2 oğlum var.biri 6 yaşında diğeri ayın birinde 11 aylık olucak.ilk bebeğim benimde 4 kilo doğmuştu.bende iri bebek die 2 numara bez almıştım ama büyük geldi.sonra yenidoğan aldık.yaklaşık büyük paketlerden 2 tana gidiyor belki bide ufak paket kullanılabilir.ilk 4o falan fazla bez gidiyor.ben primadan hiç ama hiç vazgeçmedim.bikere çok ince ve asla sızdırma yapmıyor.bebek rahat hareket ediyor ve bacakları ayrık durmuyor bezden dolayı.prima premium care kesinlikle tavsiye ederim.inceninde incesi yokumş gibi ama süper bi bez.hatta e bebekte 18.90 olması lazım bu aralar.birde en önemlisi ıslak havlu.ben 4 ay uni baby yenidoğan kullandım.saf su ve pamuk.ne paraben ne parfüm ne katkı maddesi hiç bişe yok.bu çok önemli.şuanda primanın ıslak havlularını kullanıyorum vede memnunum.şampuanını ve pişik kremini parabensiz olmasına dikkat et.niveanın şampuan ve pişik kreminde yok ve uni baby ürünlerindede yok.sağ selamet kucağınıza alın yavrunuzu...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…