Merhabalar,
Konu başlığındanda anlaşılacağı gibi sorun tuz-suzluk.
Haftasonu annem bulgur pilavı yaptı.
Erkek arkadaşımda bizdeydi. Bir övdüm bir övdüm annemi ve annemin bulgur pilavını ne kadar güzel yaptığını kii beklenti tavan yaptı .
Annem annem... güzel yapar bulgur pilavını... amaaaaaaaa...
Bu sefer olmamıştı. Erkek arkadaşıma rezil oldum.Hadi güldük geçtik.
Ama neden böyle oldu araştırmaya başladık.
2 bardak bulgura 2 tatlı kaşığı tuz konmasına rağmen ( herzaman yapılan tarifle yapılmasına rağmen )
gram tuz tadı yoktu pilavda.
Tuzu incelemeye aldım. Kapalı kapta saklamamıza rağmen gideremediğimiz nemden başka birşey yok.
İzmir de yaşıyoruz ve burda rüzgar yoksa bazen 3 gün çamaşır bile kurumuyor.Düşünün nemi. Tuzda nemli oluyor haliyle. Bilginiz var mı diye danışmak istedim size ey Kadınlar kulübü...
bende izmirde yaşıyorum çamaşırlarım akşam asıyorum sabah kurumuş oluyor, tuzluklarım da hiç nemlenmedi de, nem için mataharinin dediği gibi pirinç koyun bikaç tane önler nemlenmesini
İşin komik yanı ben Urla dayım.Hani baya rüzgarlı bir yerdir burası ama gel gör ki çamaşır konusunda çok dertliyim.
Tuzluk konusuna gelince de... küçük tuzluklarda dediğiniz gibi yapıyorum zaten. Benim bahsettiğim mutfaktaki büyük tuzluk..orta boy kavanoz büyüklüğünde kapaklı porselen kavanoz. içine bir avuça yakın pirinç atıyorum.bana mısın demiyor_?
yine de sağol :)
Evet bende İzmirli'yim, sonradan taşındım İstanbul'a. İzmir'deyken hiç rutubet sorunu yaşamamıştım, ne tuzluklar nemlendi ne birşey. İstanbul'a gelince karşılaştım nem sorunuyla, burada daha çok nem var aslında, İzmir'in havası o kadar nemli değil ki. Biraz da oturulan binayla alakalı galiba. Özellikle giriş ve giriş altı katlarda olabiliyor rutubet.