Yabancı annelere devlet napyor?

ee benim kocam beni bir rus için bıraksa, evli evli gidip düğün yapsa, birde gayrimeşru çocuk yapsa kendim ve çocuklarımı garantiye almak için ev isterim tabiki de. bağcılar da lüks semt mi oluyormuş?
Haklı tabi. Bende kabul etmezdim. O yüzden sustum al ver didim ev. Ev almak şaka diğl diye 1 sene 2 sene zaman tanıdım. Sorun o ki adam almıyor uzadıkca uzuyor. Bilmyoem işine mi geliyor yoksa gerçekten parası mı yetmyor. Ya hatda biz kirada otralm ona ev al ben beklerm dedim ama böyle sürdürmeye çalışıyor o yüzden artk ben de çare aryorm

Yabancıya sığorta yapması için en az 3 kişi türk çalıştırmalı sığortalı. Hemde son 2 senenin vergi hesabını gelirini giderini devlete beyan etmeli. Onun da işine yaramıyor.

Sigortasız işçi çalıştırmak büyük suç ve onmilyarlarca cezası var. Hatta bir kadın konu açmıştı-sanirim bu forumda- Bakıcısi 'ben zaten yaşlı kadınım,bugüne kadar sigortam yapılmadı. Siz de yapmayın,o parayı elden verin' demiş,kabul etmişler. Ama sonra kadın ayrılınca şikayet etmiş. ' ne yapabilirim' diye soruyordu.
Sonuç olarak bilmemkaç milyar ceza ödemelerine karar verildi
Bu konuda devlet cidden iyi yaptırımlar yapıyor (çünkü kendi cebine de para giriyor) .
Bence iş yerinizde bol bol resim falan çekinin, şirket adına mailiniz varsa bahar@bardakkoleji.com falan gibi, mesajların bazı kopyalarıni kendi mail adresinize de atın. Böylece şikayet etmek isterseniz elinizde kanıt olur :)) patronunuz devlete iyice ceza öder, size de geçmişteki hakkınız olan bedel verilir.
Ben olsam öyle yapardım yani :) hiç de acimazdim. Adam belli ki şerefsizin teki,nasıl olsa kimseniz yok diye sizi güvencesiz çalıştırıyor, çakal!

Çok iyiydi. Şimdide iyi. Kaygı saygı yapar. Elinden geleni yapıyor. Hem ne bileym sevdim işte.
Bi de hangi millettensiniz bilmem ama çocuk olsun boşanır bana bağlanır diye mi evlendiniz? Sonuçta belli ki okumuş bir bayansınız, neden hemen çocuk yapmak istediniz ki adam daha boşanmamışken?

Dön diyip durmayın dönecek yerim yok diyorum. Evim kalmadı. Tükürdüm geldim tükürdüğümü yalayamam. Tekrar sıfırdan başlamak zorundayım zamanım da az 5 ci ay olcak doğum burnumda. Ev tutmak hastane falan masraf. Zaten çocuk çıksn kendime geleym dönecem o süre içn istyorm desteek :dua:

Bi de hangi millettensiniz bilmem ama çocuk olsun boşanır bana bağlanır diye mi evlendiniz? Sonuçta belli ki okumuş bir bayansınız, neden hemen çocuk yapmak istediniz ki adam daha boşanmamışken?
Hemen yapmadm 2 sene tedavi oldm. Yaşım çok. Çocuk yapma şansm azdı o yüzden yapdm. Erkek içn çocuk mu yapılır. Kurban olsnlar çocklarmza

Hemen yapmadm 2 sene tedavi oldm. Yaşım çok. Çocuk yapma şansm azdı o yüzden yapdm. Erkek içn çocuk mu yapılır. Kurban olsnlar çocklarmza
bile bile lades demişsiniz siz.. madem erkek için çocuk yapmadınız onun geleceğini hazırlamak da sizin sorumluluğunuzda. kolay gelsin.

Ben kararımı vermişm zaten. Hem şimdi kazanyorm zaten doğrunca çalışamycam o dönem içn istyorm. Nie normal evli türk kadını doğum dönemnde çalışmasa da para alyor. Benm sadece sıgorta yüznden olmyor. Onu telafi etcek hakkıma düşen ne varsa onu almk istyorm

Ay kusura bakma da yazmayayım yazmayayım dedim ama dayanamadım. Sen hangi hakkı istiyorsun acaba? Nasıl kendini evli Türk kadını ile bir tutabiliyorsun? Sosyal Devletiz evet, kendi vatandaşımıza yardım ediyoruz, bu devletimizin önceliği evet, hatta ve hatta vatandaşımız olmayan ama bizimle yaşayan insanlara da yardım ediyoruz evet, ama bu sizin kendinizi vatandaş olan kadınlarla bir tutmanız anlamına gelmez. Vatandaşın belli hakları vardır, vatandaş olmayanın belli. Ayrıca sigortan varsa doğum sonrası analık izni kullanır, bu sürede maaşını da almaya devam edersin.

Ayrıca nedense yabancı olduğunuza falan inanmadım pek. Öyle bir kaç harf eksik yazınca, t leri d yapınca yabancı olunmuyor ne yazık ki.

Bunları da sizi kırmak adına söylemiyorum, yanlış anlamayın. Ama gerçekler böyle. Sizin şu anda geçici kimlik kartınız 99 ile başlıyorsa eğer, yapabileceğiniz en güzel şey sosyal hizmet merkezlerine gitmek, sosyal yardımlaşma vakfına başvurmak, büyük şehir belediyelerinden de gıda yardımı istemek. Bunun dışında bir yer yok sanırım. Ha olur da çok zor durumda kalırsanız eğer kadın konukevlerine de gidebilirsiniz.

birde tedavi oldunuz evli adamdan çocuk sahibi olmak için:KK57:
e madem babası için değil kendiniz için yaptınız 2 senede neyi nasıl yapacağınızı planlamış olmanız gerekmezmiydi?

Ay kusura bakma da yazmayayım yazmayayım dedim ama dayanamadım. Sen hangi hakkı istiyorsun acaba? Nasıl kendini evli Türk kadını ile bir tutabiliyorsun? Sosyal Devletiz evet, kendi vatandaşımıza yardım ediyoruz, bu devletimizin önceliği evet, hatta ve hatta vatandaşımız olmayan ama bizimle yaşayan insanlara da yardım ediyoruz evet, ama bu sizin kendinizi vatandaş olan kadınlarla bir tutmanız anlamına gelmez. Vatandaşın belli hakları vardır, vatandaş olmayanın belli. Ayrıca sigortan varsa doğum sonrası analık izni kullanır, bu sürede maaşını da almaya devam edersin.

Ayrıca nedense yabancı olduğunuza falan inanmadım pek. Öyle bir kaç harf eksik yazınca, t leri d yapınca yabancı olunmuyor ne yazık ki.

Bunları da sizi kırmak adına söylemiyorum, yanlış anlamayın. Ama gerçekler böyle. Sizin şu anda geçici kimlik kartınız 99 ile başlıyorsa eğer, yapabileceğiniz en güzel şey sosyal hizmet merkezlerine gitmek, sosyal yardımlaşma vakfına başvurmak, büyük şehir belediyelerinden de gıda yardımı istemek. Bunun dışında bir yer yok sanırım. Ha olur da çok zor durumda kalırsanız eğer kadın konukevlerine de gidebilirsiniz.
Neden ben suriyeli diğilim beleşe yaşamıyorum. Maşallah gitdiyim her idareye dolarla vergi ödüyorum. Neden hakk istemeyeyim? Hem kendimi türk kadınıyla bir tutmadım kızasınız. Size cev vermiycem sadece .cevabım yok çünki . Milliyetçilik yapıyorsunuz

birde tedavi oldunuz evli adamdan çocuk sahibi olmak için:KK57:
e madem babası için değil kendiniz için yaptınız 2 senede neyi nasıl yapacağınızı planlamış olmanız gerekmezmiydi?
Pilanlasığım gibi gitmedi. Ben gerçekten karısının ezdiği haklı biri zannediyor can yakıyor ekonomi yapıyordum yeterki destek oliym kocama zor dönemde yanında oluym diyordm ama adam gayen memnun muş. Zaman geçmedikce nasıl anlardım. Bana zaman tanı ev alıym her şey bitecek diyordu işte. Üstüme gelmeyin ya. Kayınbabam annesi falan sülalesi beni tanıyordu sonra tık diye karı çıkdı sonra tık die herkes başıma dökülüb ikna edib az sabret dedi inandm işte

Neden ben suriyeli diğilim beleşe yaşamıyorum. Maşallah gitdiyim her idareye dolarla vergi ödüyorum. Neden hakk istemeyeyim? Hem kendimi türk kadınıyla bir tutmadım kızasınız. Size cev vermiycem sadece .cevabım yok çünki . Milliyetçilik yapıyorsunuz
Nereye ne vergisi verdin acaba 3 kurua ver 5 kurus al olmuyor.
Sen ulkene git orada dogur burada oyle imkanlar yok zorlamayin.

Maalesef bu böyle
Ben de olduğum yerde yabancıyım, maaşımın %40nı vergi olarak veriyorum ama hiçbir hakkım yok. 1 gün çalışmasam 5 parasız sigortasız kapının önündeyim. Yabancı olarak yaşıyorsunuz bu durumu peşinen kabullenmek zorundasınız.

hanimefendi once bunu arastirin siz bu ulkenin kanunlarina gore evli degilsiniz yani o adam sizin kocaniz yada esiniz degil. İmam nikahi tek basina gecerli olmuyo ve imam nikahindan dogan hic bi hakkiniz da bulunmuyo. Devlet bu yasalari yaparken kadinlari koruyo kadinlar da biraz kendini korusa boyle madur duruma dusmeyeceksiniz.

Gerçekten hayranım. Yani size sığının sizinkiler tarafından kandırılar hala da umudunu size bağlıyan yabancı çaresiz birine böyle mi destek tanıyorsunuz? Git ülkene diyerek mi . Zaten ülkesinde huzurlu olan neden kaçsın ki. Bir de rus da diğilim Azerbaycanlıyım çok güzel kardeşlik yapıyorsunuz suriyeli kadar diğiliz gözünüzde malum. Ben herkese tek tek cev veriyorum sabırla zaten suçumu üstüme alıyorum ama yargılıyorsnz sadece. Kadın kadını anlar be

6 ayda bir oturum için 1500 tl veriyorum .sıgorta yapsam o da öyle ister ona da razıym verirm yapan şirket olsa

Ekonomi kötü, kadınlar sosyal hayatta eziliyor, toplum gün geçtikçe kötüye gidiyor...böyle bir ülkede yabancı olarak yaşamak için 1500tl hayatta vermezdim:olamaz:

Back
X