• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancı arkadaş için pratik tarif

Aaa,yeşil mercimekliyi yeni duydum, olur tabi ya,denemek lazım...
Hem yapımı kolay hem sağlıklı. Buğday ve yeşil mercimeği tuz ekleyerek haşlarım. Ayranla karıştır:)
Hatta fazla haşlarım kapaklı bir kapta buzdolabında 1 hafta durur istediğinde karıştır ye yazları en pratik öğle yemeği :kk77:

bol peynir ve maydanozlu borek - tum ama tum damaklara uyar, mideleri bayram ettirir.
sarmaya ugrasmayin hic,yayin yufkayi tepsiye basin icine peynir maydonoz, ara katlara eritilmis tereyag surun,yemeyin yaninda yatin.
almanlar ne hikmetse bi veganlik ruzgarina kapilmis gidiyor, kiminle tanissam bi et dusmanligi.. ilginc..
bn yaprak sarma sevenle henuz karsilasmadim ama borek affedilmiyor.
bide bulgur islerini seviyor yabancilar, kisir favori.

Hem yapımı kolay hem sağlıklı. Buğday ve yeşil mercimeği tuz ekleyerek haşlarım. Ayranla karıştır:)
Hatta fazla haşlarım kapaklı bir kapta buzdolabında 1 hafta durur istediğinde karıştır ye yazları en pratik öğle yemeği :kk77:
Yeşil mercimek alıp deneyeceğim,sağol şef:hamarat::kk77:

eger uzak doguluysa cok agir yemekler yapmayin. burada patlicanin cinsi ve tadi degisik o yuzden patlicanli tarifleri buyuk ihtimal severler. patlican salatasi yapsaniz bile bayilir. zeytinyagli yaprak sarmayi cok farkli ulkeden insanlara yaptim, arkami donene kadar bitirmislerdi, bayiliyorlar ama siz basit tarif istiyorsunuz bu yuzden kisir, mercimek koftesi olabilir. bir mercimek corbasi yanina havuclu yogurtlu meze, patlicanli salata gibi. vejetaryen degilse eti guvendiginiz bir restorandan siparis edin, kebabin her turlusune bayiliyorlar. tatli konusu da ulkeye gore degisiklik gosteriyor. baklava bazilarina agir geliyor. irmikli sutlu tatlilar cogunlugun damak tadina uyuyor.

Mantı sevmiyorlar hiç sakın mantı yapma, bu zamana kadar hiç mantı seven bir yabancı görmedim açıkçası. Ben olsam patlıcanlı bir yemek yapardım fırında oturtma ya da patlıcan kebabı falan gibi, yanına pilav yapardım. Yaprak sarabilirsen yaprak sar. Çiğ köfte al, ilgilerini çekiyor o da. Yanına bir de cacık patlat, çok sulu yapma kıvamlı olsun. Oh mis. Tatlı olarak da şerbetli bir tatlı ver yanına dondurma koy, ben baklava alırım genelde. En son da Türk kahvesi yap bayılır. :)

Patlıcanlı yemek ve cacık iyi fikir. Bazı yabancılar mantıyı seviyor. Vedat Milör'ün eşi ABD'liydi sanırım. O mantıyı çok sevmiş. Hatta ufak bir yere gitmişler, eşi mantı yemek istemiş ama dükkan sahibi, başka müşteri yok, 10 porsiyondan az yapamam deyip reddetmiş. Onlar da olsun yiyebildiğimiz kadar yeriz demişler. Vedat Milör 3 porsiyon yiyebilmiş, eşi 7 porsiyon yemiş. Vedat Milör bir programda "o gün eşinden korktum" diyerek anlatmıştı :))

Patlıcanlı yemek ve cacık iyi fikir. Bazı yabancılar mantıyı seviyor. Vedat Milör'ün eşi ABD'liydi sanırım. O mantıyı çok sevmiş. Hatta ufak bir yere gitmişler, eşi mantı yemek istemiş ama dükkan sahibi, başka müşteri yok, 10 porsiyondan az yapamam deyip reddetmiş. Onlar da olsun yiyebildiğimiz kadar yeriz demişler. Vedat Milör 3 porsiyon yiyebilmiş, eşi 7 porsiyon yemiş. Vedat Milör bir programda "o gün eşinden korktum" diyerek anlatmıştı :))

Benim arkadaşlarımdan çoğu hoşlanmadı, özellikle İtalyanlar sevmiyor. Tabi sevenler de vardır muhakkak da bana denk gelmediler ehehe :) Milör'ün eşine diyecek söz bulamadımdjdnjd.

Kızlarrrrr !!!! döktürmüşsünüz hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.. Yalnız saydığınız bir çok yemeği daha önceden yapmadım. Ama yapabilirim diye düşünüyorum.. Yarın tekrar yorumları okuyup bir karar vereceğim bir tanesine karar verdim havuçlu meze :KK48: ana yemekte de patlıcanlı kıymalı patatesli bi yemek olsa basit olmaz değil mi.. Aa şimdi aklıma bir tarif geldi bir kez yapmıştım. Patlıcanları önce kızartıyoruz bir yandan kıyma sogan kavuruyoruz hazır beşamel soslar var ya ondan yapıp borcama kat kat diziyoruz hepsini en üst kata da kaşar peyniri sonra fırına baya guzel olmuştu belki araya patates koyunca da olur. Bence bunu yapabilirim yine sizce nasıl? Mercimek köftesi ben de yapmak isterim ama belki tecrübe isteyen bir yiyecektir o yüzden bilemedim.. Zamanını ayırıp cevap veren arkadaşlarım çok tatlısınız teşekkür ederim tekrardan mucuk mucuk.:KK68:

Yabancilar ayran icemiyordu begenmiyorlar tadini videoda gormustum. Ekşi sulu geliyormuş.

Ben olsam süzme mercimek çorba, yaprak sarma, hünkarbeğendi, pilav, künefe yapardim heralde en sevdiklerim bunlar:KK200::nazar:

Kuru fasulye, pilav, turşu. Hazır yaprak sarma alabilirsin.

Fasulyeleri geceden ısla, sabah 20 dk haşla. Süz. 2 kişiyse 250 gr kuru fasulye yeter.

Düdüklüde çok rahat olur varsa.

1 orta boy çekilmiş soğan, yarım çorba kaşığından fazla salça ve 3-4 çorba kaşığı sıvı yağı kavur. Süzülen fasulyeleri ekle. Tuz ve kırmızıbiber-karabiber vs ekle. Biraz kavur. Kendini 2 parmak geçecek kadar su ekle. Su kaynayınca kıs. Bu kadar :)

Kızlarrrrr !!!! döktürmüşsünüz hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.. Yalnız saydığınız bir çok yemeği daha önceden yapmadım. Ama yapabilirim diye düşünüyorum.. Yarın tekrar yorumları okuyup bir karar vereceğim bir tanesine karar verdim havuçlu meze :KK48: ana yemekte de patlıcanlı kıymalı patatesli bi yemek olsa basit olmaz değil mi.. Aa şimdi aklıma bir tarif geldi bir kez yapmıştım. Patlıcanları önce kızartıyoruz bir yandan kıyma sogan kavuruyoruz hazır beşamel soslar var ya ondan yapıp borcama kat kat diziyoruz hepsini en üst kata da kaşar peyniri sonra fırına baya guzel olmuştu belki araya patates koyunca da olur. Bence bunu yapabilirim yine sizce nasıl? Mercimek köftesi ben de yapmak isterim ama belki tecrübe isteyen bir yiyecektir o yüzden bilemedim.. Zamanını ayırıp cevap veren arkadaşlarım çok tatlısınız teşekkür ederim tekrardan mucuk mucuk.:KK68:

Türk kahvesini sakın unutma :)

Kuru fasulye, pilav, turşu. Hazır yaprak sarma alabilirsin.

Fasulyeleri geceden ısla, sabah 20 dk haşla. Süz. 2 kişiyse 250 gr kuru fasulye yeter.

Düdüklüde çok rahat olur varsa.

1 orta boy çekilmiş soğan, yarım çorba kaşığından fazla salça ve 3-4 çorba kaşığı sıvı yağı kavur. Süzülen fasulyeleri ekle. Tuz ve kırmızıbiber-karabiber vs ekle. Biraz kavur. Kendini 2 parmak geçecek kadar su ekle. Su kaynayınca kıs. Bu kadar :)
Çoook teşekkür ederim yaptığım yemeğin fotoğrafını atiçam mutlaka

Back
X