- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
- Konu Sahibi papatya335
-
Hem yapımı kolay hem sağlıklı. Buğday ve yeşil mercimeği tuz ekleyerek haşlarım. Ayranla karıştır:)Aaa,yeşil mercimekliyi yeni duydum, olur tabi ya,denemek lazım...
Yeşil mercimek alıp deneyeceğim,sağol şefHem yapımı kolay hem sağlıklı. Buğday ve yeşil mercimeği tuz ekleyerek haşlarım. Ayranla karıştır:)
Hatta fazla haşlarım kapaklı bir kapta buzdolabında 1 hafta durur istediğinde karıştır ye yazları en pratik öğle yemeği
Yeşil mercimek alıp deneyeceğim,sağol şef
Mantı sevmiyorlar hiç sakın mantı yapma, bu zamana kadar hiç mantı seven bir yabancı görmedim açıkçası. Ben olsam patlıcanlı bir yemek yapardım fırında oturtma ya da patlıcan kebabı falan gibi, yanına pilav yapardım. Yaprak sarabilirsen yaprak sar. Çiğ köfte al, ilgilerini çekiyor o da. Yanına bir de cacık patlat, çok sulu yapma kıvamlı olsun. Oh mis. Tatlı olarak da şerbetli bir tatlı ver yanına dondurma koy, ben baklava alırım genelde. En son da Türk kahvesi yap bayılır. :)
Patlıcanlı yemek ve cacık iyi fikir. Bazı yabancılar mantıyı seviyor. Vedat Milör'ün eşi ABD'liydi sanırım. O mantıyı çok sevmiş. Hatta ufak bir yere gitmişler, eşi mantı yemek istemiş ama dükkan sahibi, başka müşteri yok, 10 porsiyondan az yapamam deyip reddetmiş. Onlar da olsun yiyebildiğimiz kadar yeriz demişler. Vedat Milör 3 porsiyon yiyebilmiş, eşi 7 porsiyon yemiş. Vedat Milör bir programda "o gün eşinden korktum" diyerek anlatmıştı :))
Kızlarrrrr !!!! döktürmüşsünüz hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.. Yalnız saydığınız bir çok yemeği daha önceden yapmadım. Ama yapabilirim diye düşünüyorum.. Yarın tekrar yorumları okuyup bir karar vereceğim bir tanesine karar verdim havuçlu mezeana yemekte de patlıcanlı kıymalı patatesli bi yemek olsa basit olmaz değil mi.. Aa şimdi aklıma bir tarif geldi bir kez yapmıştım. Patlıcanları önce kızartıyoruz bir yandan kıyma sogan kavuruyoruz hazır beşamel soslar var ya ondan yapıp borcama kat kat diziyoruz hepsini en üst kata da kaşar peyniri sonra fırına baya guzel olmuştu belki araya patates koyunca da olur. Bence bunu yapabilirim yine sizce nasıl? Mercimek köftesi ben de yapmak isterim ama belki tecrübe isteyen bir yiyecektir o yüzden bilemedim.. Zamanını ayırıp cevap veren arkadaşlarım çok tatlısınız teşekkür ederim tekrardan mucuk mucuk.
Menemen yanına bi somun ekmek, bandır bandır ye misafir şok!
Çoook teşekkür ederim yaptığım yemeğin fotoğrafını atiçam mutlakaKuru fasulye, pilav, turşu. Hazır yaprak sarma alabilirsin.
Fasulyeleri geceden ısla, sabah 20 dk haşla. Süz. 2 kişiyse 250 gr kuru fasulye yeter.
Düdüklüde çok rahat olur varsa.
1 orta boy çekilmiş soğan, yarım çorba kaşığından fazla salça ve 3-4 çorba kaşığı sıvı yağı kavur. Süzülen fasulyeleri ekle. Tuz ve kırmızıbiber-karabiber vs ekle. Biraz kavur. Kendini 2 parmak geçecek kadar su ekle. Su kaynayınca kıs. Bu kadar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?