• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancı arkadaş için pratik tarif

papatya335

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2015
275
177
53
Merhaba kızlar yabancı arkadaşım için yemek yapmak istiyorum benden Türk yemeği bekliyor Ben de Tamam yaparım dedim ama ne yapacağımı bilemiyorum. bana önerebileceğiniz kolay yapabileceğim fazla saatlerimi almayacak bir yemek söyler misiniz sevdiğiniz lezzetli pratik Tariflerinizi bekliyorum bir de kültürümüzü yansıtan bir çeşit yemek olursa iyi olur. çok fazla malzemeli olmazsa da iyi olur .. tişikkür ederim:bicak:

Nerelisiniz? Türk yemeği denince yelpaze cok genis oluyor. En azindan memlekete gore soylesek daha iyi olur sanirim :)

Arkadaşım Almanya da doktora öğrencisi iken onu evine vs davet edenlere sigara böreği götürüyormuş Türk yemeği diye

Sizin şartlayınız uygunsa en pratiği kurufasülye pilav olur

Siz Türkiye de iseniz malzeme sıkıntı olmaz da yurt dışında malzeme sıkıntılı olur

Bir de karnıyarık dolma vs olabilir de uğraştırıcı gelebilir size

Türkiye'de misin? Malzeme sıkıntın var mı yok mu bilmiyorum ama önden bir mercimek çorbası yap bence. Kuru fasulye, pilav da ana yemek olur. Yanına turşu ve yoğurt. Yoğurt yerine cacık da olur. Geceden de bi sodalu börek yap. Yalancı su böreği olmuş olur :)
Tatlı olarak da bi revani yapabilirsin. Kek gibi kolay ama şerbetli tatlı, üstüne de kaymak koydun m, tamamdır :)

Ayran aşı nedir janetcim,mısırlı yada buğdaylı,soğuk çorba mı?
Mısırlı değil. Yani biz içine buğday nohut ve taze fasulye katarız yoğurtlu soğuk çorba ama ben sıcak severim. Nasıl da canım çekti :)

Mantı sevmiyorlar hiç sakın mantı yapma, bu zamana kadar hiç mantı seven bir yabancı görmedim açıkçası. Ben olsam patlıcanlı bir yemek yapardım fırında oturtma ya da patlıcan kebabı falan gibi, yanına pilav yapardım. Yaprak sarabilirsen yaprak sar. Çiğ köfte al, ilgilerini çekiyor o da. Yanına bir de cacık patlat, çok sulu yapma kıvamlı olsun. Oh mis. Tatlı olarak da şerbetli bir tatlı ver yanına dondurma koy, ben baklava alırım genelde. En son da Türk kahvesi yap bayılır. :)

Mısırlı değil. Yani biz içine buğday nohut ve taze fasulye katarız yoğurtlu soğuk çorba ama ben sıcak severim. Nasıl da canım çekti :)
:)Bizde de barbunya ve kırık mısır ve ayranla yapılır,kurban bayramında hele et yanında mutlaka bulunur.Ay malzemem var mı,bir bakayım:)

Back
X