Yabanci bir ,,Beyfendiyle`` Evlenirmiydiniz, Sizin icin Müslüman olsa eger?

evlenirdim benim için aşk önemli.. beni sevmesi değer vermesi dürüst olması önemli..beni çok mutlu etmesi önemli..

yüzde 80 evlenirim demis, ilginc valla :) ASK kazansin diosunuz yaniiii

evlenirim elbette...
din değiştirmesine, müslüman olmasına gerek yok benim için...
dininden, dilinden, ırkından, renginden önemli olan şey birbirimize duyduğumuz aşksa ikimizde aşkı herşeyin üzerinde tutuyorsak başka şeye bakmam ben...
şartlarla seven bir insan değilim......

ayni görüsleri paylasiyoruz
sadece ben evlenirim degil evlendim

benim sevdiğim, evlenmeyi düşündüğüm erkek bir türk, hem de anlayisli, yardimci, sempatik, bana değer verip, beni çok seven bir türk:1closedeyes: türk erkekleri gibi benzetmesini anlayamadım doğrusu:dilcikar: dinini değiştirip değiştirmemesi bişey değil, arada çok büyük kültür farkı olur. önemli olan bu farka rağmen anlaşabilmek.. etrafımızda çok gördüm bu şekilde evlenen, çocuk sahibi olan, anlaşamayıp boşanan. tabii olan çocuğa oluyo anne bi ülkede baba bi ülkede.. her zaman böyle olacak diye bir kural yok tabi ama iyice düşünülmeli bence..

evlenırdım, musluman olması da çok önemlı degıl. ama anlaşamazdık heralde. dıl farkı var, gelenek görenek farkı var, olmaz dı sanırım.

Bende evlenmezdim baslarda hersey yolunda gibi görünsede zamanla kültür farki yasaniyor ben cevremde gördüm butür evlelikleri yasanti farkli gercek bir Türk aile yasantisi olmuyor benim görüsüm. tabiki bu arada bir insanin müslüman olmasina vesile olmak cok güzel bir sey. aska inaniyorum ama genede evlenmezdim:delphin:

cok sevip,anlasiyorsam evlenirdim yerimsenibenerkeklerimiz evleniyor yaayerimseniben aman canim konun kapatilmasin dikkat gerci sadece bir irkin kadinlarina ozel yapiliyor bu :1closedeyes:

bu konunun sonunda kavga cikmazsa iyidir.hadi hayirlisi.

sorunun cevabiysa benim icin degil inandigi icin müslüman olsun.
evlenirmiydim acaba?
simdilik hicbir fikrim yok. evliyim önce ondan bosanmam lazim.
kimse kimsenin inancina mudahale etmedigi sürece din degistirmesine de gerek olmayabilir.

sanirim bende evlenmezdim ki evlenmedimde :))))
aska inancim sonsuz ve sagida duayrim cevremdede vardir yabancilarla evli olanlar ama illaki biryerlerde bas gösteriyo benim annem ispartali babam makedon ki has osmanli türklerinden ve ellhamdüllillah da müslüman cok sükür ama yinede baslarda zorluklar cekmisler kültür farki yetistirilis derken dilleri ve dinleri ayni olmalarina ragmen

Benim için din değiştiren biriyle, asla evlenmezdim...
Din Kalpten gelen bir şeydir...
Benim için değiştirilen din, zaten din değildir... :delphin:

Benim için din değiştiren biriyle, asla evlenmezdim...
Din Kalpten gelen bir şeydir...
Benim için değiştirilen din, zaten din değildir... :delphin:

Katiliyorum canim....:1hug:

Bir arkadasimin abisinin esi italyandi....aile cok dindar bir aile oldugu icin kiz müslüman olmadan kabul edemeyiz dedi...hatta ismini bile türk ismi olarak degistirdiler kizin ve evlendiler sonunda...

Kiz kapandi...müslüman oldu...lakin fazla sürmedi tabiki...:delphin:

Bende tanismistim kizla cok sohbetlerimiz oldu...gizli gizli domuz eti yedigni...kendi kültür ve geleneklerini cok özledigni sirf esinin ailesinin ve esinin yaninda müslüman rollerini oynamak zorunda oldugnu anlatmisti....benneyaptımki

Isin aslina bakarsa aslinda cok üzücü bir durum...

farkli dinde olsalarda fakat onlarda ALLAH a inaniyorlar..eger ileride muslumanligi taniyip ogrenir ve bunu yasamak isterse yapar..kimsenin zoruyla olmaz ki zaten islamda zorlama yokturryerimseniben

kırmızıyla işaretlediğim özelliklerde bir kocaya sahibim.
hem de müslüman ve Türk; ne garip değil mi?

yapmayın arkadaşım, bu özelliğe sahip Türk erkekleri de var.
yani sırf bu özelliklerden dolayı illa yabancı olsun mu diyorsunuz?

neyse sorunuzun cevabına gelirsek;
herkesin dini de kendinedir, milleti de.
benim için mühim değil.
yani benim için illa ki sünnet olup müslüman olmasına gerek yok, insan olsun yeter.

valla canım doğru diyosun

ben bu tip bir konuda tanıdığım birisinin başından geçenleri anlatmıştım hemde adam almandı ne oldu kadına yapmadığını bırakmadı öyle ben aşıksam herşeyi yaparım felan demekle olmuyor onlarda birbirlerini çok seviyolardı ama iş kültüre gelince değişiyo sonunda da çok büyük sorunlar çıkıyo ortaya sonra hadii boşanmaya ve her boşanmanın sonunda olduğu gibi yine olan çocuklara oluyo yazık değilmi .

benim din hakkında düşündüklerim ortada daha öncede dile getirdim ve inancımda değişme olmadı benim bildiğime göre müslüman olması şart ama ben yinede Türk erkeğini kimseye değişmem valla höt höt de etse hiç değilsem kadınına ailesine sahip çıkmasını biliyo herşeyden önce saygılı efendi benim gördüğüm yabancılarda maalesef bu meziyetler yoktu.

ayrıca din değiştirmekte o kadar kolay değil Gülsüm Sultan bir örnekle durumu çok güzel açıklamış.

Son düzenleme:
Benim için deilde islamiyeti sevdiği için din değiştirmişse eğer öyle evlenirdim.
Kimseyi dininden etmeye niyetim yok :1closedeyes:
ayrıca sırf benim için müslüman olcaksa eğer hiç olmasın :kahve:

Back
X