Yabanci bir ,,Beyfendiyle`` Evlenirmiydiniz, Sizin icin Müslüman olsa eger?

Benim içinde din, dil, ırk hiç farketmez.
Eğer benim dinime saygı gösteriyorsa, kendide istediği dine mensup olabilir.
Şu bir gerçekki, Türk erkeği, benimkide dahil çok şekilci.,
onun için 2 çocuk doğurduğum eşim bile kilom hakkında yorum yapabiliyor nihayetinde ama Avrupalı yada amerikalı eşler bu tür şeylere fazla takılmıyor.
Evet onlarla olan evliliklerde bazen çok uzun sürmeyebiliyor ama bunun sebebi, Türk erkeği gibi ya benimsin ya toprağın anlayışı olmaması.
Ya güzel güzel devam ediyor evlilik hayatı, yada olmuyorsa herkes karşısındakinin hayatına saygı gösteriyor.

Bunda bir sıkıntı yok,tabi ki evlenebilirsiniz..
-seviyor ve size her açıdan uygun bir eş olacağına inanıyorsanız...

eğer benim dinimi seçer vede dinimin gerektirdiği gibi sünnet olursa evet evlenirdim ne varki bunda

ama ayn ı anlattığın özelliklerde eşim var çok çok çok iyidir hemde erzurumlu bir türk erkeği ama sanki batıda yetişmiş biri tam bir centilmendir kocişim başkasını asla istememmmm.

aşık olunca din değiştirmek,aşk bitince ben eski dinime dönerim gibi birşey olur..bu oyuncak yapılacak birşey değildir..sırtından gömlek atar gibi değiştirmek bi tuhaf geldi bana..içinde ukde kalacaksa yemişim o aşkı..

onun ınacı da dını de kendıne yanı neden evlenmıım kı sevıosak bırbırmızı bole seylere takılmak sacma bence :kahve:

Evlenirim.. Ama müslüman olmasının ailem için bir önemi olur, o yüzden o da gerekir.. Aşk için her şeyi yakabilirim ben.. :asigim:

eğerseviyorsam farketmez. dinini değiştirmesini istemem hakkım yok. o da isteyemez. ama seviyorsam din dil ırk farketmez.evlenirim.

evlenmezdim büyük konusmamak lazım tabi her zaman ama suanki düsüncelerimle asla evlenmezdim
yurtdısında yasamıs bicok yabancı kız erkek arkadası olmus biri olarak söylüyorum
ne kadar iyi anlassamda olmaz cünkü benim kültürümü sonradan ögrenmis biri olacak bu kültürle cocukluktan yetismesi ile sonradan ögrenmesi arasında büyük fark olur dinledigimiz müzikten tuttugumuz takıma türkiyedeki siyasi görüsüne kadar daha bicok sey....
bu benim nacizane fikrim.
din degistirme konusuna gelince farketmez herkesin kendine ait bi inancı var

canim ben almanyada dogdum ve büyüdüm herzaman bisey demisimdir yabanciyla hic bir zaman evlenmem, cok sükür öylede oldu.
ister istemes anasmazliklar ortaya cikiyo cok sahid oldum.
ayrica hep yabanci erkeklermi kibar ve eslerine saygili saniyorsunuuz, alakasi yok ne otlar
taniyorum ben.bence bunun türkü almani yok insanin kendi yasam bicimidir.
mesella benim esim türk, ama alman arkadaslarim hayran kaliyorlar esimin insanligina bana karsi olan tavrina,1000 almana deyismem ben esimi

ben bekar olsam evet müslüman olmasina dikkat ederdim,dogacak cocukla ne olcak onlarda ataist olurlardi,cok tutucu bir insan degilim ama evlenicegim insaninda müslüman olmasina dikkat ederdim...onu disinda nerenin insani olmasi önemli degil allah korkusu olsun icinde yeter.

yakin bir akrabam almanla evli once adam dini degistirdini soyledi evlenince ve cocuklari olunca ben ateistim ikinci cocuk olunca ben hristiyanim dedi ve simdide kizi kendi tarafina cekti hristiyanligin butun bayramlarini kutluyorlar evde kiz diyor sadece eglence olsun hediye getiriyorlar biz veriyoruz onun icin felan diye ama nedersen de anlamiyor yavas yavas koptu kopuyor herseyden daha cok sey varda soylicegim agziniz acik kalir ama yer degil burasi

Kesinlikle evlenmezdim... dil, din, örf adet farki cok fazla ....en gec cocuk oldumu bu ucurumlarin sadece sevgiyle kapatilamayacagini düsünüyorum

*benim için müslüman olmasını değil kendi isteğiyle(inanarak) olmasını isterdim.benim için din dışında hiçbiri önemli değil kabulümdür.müslüman olmadıktan müslüman gibi yaşamadıktan sonra türk te olsa aynı hesap.kağıtta müslüman yazılmasıyla müslüman olunmuyor.
*eğer dini çok önemsemeyip,o doğrultuda yaşamayan ya da dini karşılıklı anlayışla çözebilenlenecekse olabilir bence,yabancı kadınların çoğu müslüman olmuyor bildiğim kadarıyla.
*erkek egemen toplum baskısını had safhada kadınların yaşadığı bir ülkedeyiz..:lepi:.
*erkeklerimiz rekabet istemiyorlar bizi rekabete sokarken... alsanaalsanasmile

yabancı sevgilisi,çeşitli ülkelerden yabancı arkadaşları olan biri olarak söylüyorum;sizin de hayatınızın olduğu,kendi gezip,eşini eve tıkmadığı ,kıskanmanın belirli seviyede güzel olduğu,ev işlerinin,çocuk bakımının kadın işi olarak görülmediği,çocuk doğurmuş hatta kiloyu vermemiş olmanız ,eşiniz tarafından hor görülmenize,salt bu sebeple aldatılmadığınıza gerekçe olmadığı,düşüncelere saygı duyulduğu ve kadın hakları konusunda 'kraldan çok kralcı' davrandıklarıdır.

Son düzenleme:
aşıksam evlenirim
hem benm için din değiştirirse ayrılırm bu oyuncak mı canım aaa

Back
X