Yabancı Damat - Kavuşamayan aşıklar :( Peki ben ne yapabilirim?

cadikedi

Hayvanlı Sirklere GİTME!
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
2.158
326
163
Arkadaşlar merhaba.

Öncelikle ikinci bir konu açtığım için özür diliyorum. Eski konudan devam ettim ama başlığı ilgi çekici olmadığından kimse cevap yazmadı

Yeni gelişmeleri buraya yazmak zorundayım.

Ablam 38 yaşında. İtalyan sevgilisiyle babam evlenmesine müsade etmiyor. Aynen şunları söylemiş;

- Yıllarca Türklük mücadelesi verdim. Alnına silahı daya intihar et diyorsun. Olmaz bu iş. Evlenmek istiyorsa gitsin evlensin. Ama silerim onu. İllaha onu istiyorsa benim kızım ölür benim için demiş.

Ablam da ;

-Baba seni anlıyorum. Ama elimde değil, sevgi bu. Sen istemezsen hiçbir şey yapmam ama ne senden vazgeçebilirim ne de ondan demiş.

Şimdi babam art arda sigara içiyormuş. Ablam da ;

- Sevdiğime kavuşamamak değil de, ben babamı mahvettim ona üzülüyorum. Ona bir şey olmasın ben mühim değilim diyor.

Kalp krizi geçirmesinden korkuyoruz. Ve ben ablamın intihar etmesinden korkuyorum. Bu zamana kadar hep sahnede olmak istedi. Opera bölümü mezunu. Devlet opera ve balesine giremeyince öğretmen oldu ama öğretmenlik onun hayali değildi. Şimdi diyor ki hayatta hiçbir şey istediğim gibi gitmiyor. Çok yoruldum. Bu gidişle intihar edeceğim diyor

Ben napacağım. Babamı nasıl ikna ederiz? Ablama nasıl destek olabilirim? Birileri bir şeyler yazsın, çıldıracağım çok üzülüyorum ablama

Dua edin, sabredin.. En güçlü silahımız dua..

Babanın reddetme sebebi nedir?

Farklı bir millete ait oluşu mu yoksa müslüman olmayışı mı ?

Dua edin, sabredin.. En güçlü silahımız dua..

Babanın reddetme sebebi nedir?

Farklı bir millete ait oluşu mu yoksa müslüman olmayışı mı ?

Farklı bir millete ait oluşu Arkadaşlarım da ben de dua ediyoruz ama içim acıyor çok zor

Farklı bir millete ait oluşu Arkadaşlarım da ben de dua ediyoruz ama içim acıyor çok zor

Ablanız da 18 yaşında toy birisi değil ki

Yaşı gereği aklı başında bir insan olduğunu düşünüyorum

Hayat onun hayatı saygı duymak bu kadar zor olmamalı..

benim annemin taktiğini uygulayın

Dedem babama vermemiş annemi

Annem de kimseye varmamış

En son annem evde kalınca dedem mecbur vermek zorunda kalmış

Ablam zaten 38 yaşında. Başkasıyla evlenmez. Normalde bu yaşta evde kalmış olarak anılması lazım. Ama babam umursamıyor. Yıllarca karşı olduğu bir şey onun başına geliyor. Ve malesef katı yaklaşıyor.

Baban ''kızım evde kaldı'' diye düşünmüyor galiba daha

Madem vazgeçmeyecekler birbirlerinden o zaman bir süre daha sevgili olarak takılmaya devam etsinler

Babanın bir süre sonra kafasına dank eder bence

Kızının başkasına yar olmayacağını anlasın

Ablanla sevgilisi kaç yıldır beraber?

Bu arada sakın yanlış anlama ablan evde kaldı demiyorum ben

Öyle lafları sevmem sadece baban ve babanla aynı jenerasyonda olan insanların düşünebileceği bir şey bu

O yüzden öyle söylüyorum

Ablanızın erkek arkadaşı milletini değiştiremeyeceğine göre önünüzde iki seçenek var. Ablanı artık yaş kemale erdi, bu yaştan sonra sevdiğim insanla olacağım deyip evlenecek, yada sevdiğinden vazgeçecek. Aileler istemediği zaman, istemiyor. Belki ablanızın erkek arkadaşı Türk olsaydı, bu seferde atıyorum eğitimi iyi değil diye istemeyecekti... Babanızla konuşup ablanızın sevgilisini tanımak için şans verseniz? :26:

1,5 yıldır birlikteler. Biz de 1,5. yılımızda babama açılmıştık. Evlenmek istediğimizi söylemiştik. Babam okulunu bitir , işini eline al öyle demişti. 6 yıl bekledik. En son 6 yıl sonra annem artık , çocuklar birbirini seviyor 6 yıl oldu dediğinde izin vermişti, öyle evlenmiştik. Ama benim eşim Türk işte. Ablamın durumu daha da zor

Sizi 6 yıl bekleten baba ablanı kaç yıl bekletir Allah bilir

Aile istemeyince de olmuyor

Annen ne düşünüyor o bir el atsa bu duruma ?

Benim aklıma gelen tek çözüm ablanın ''evde kaldım'' imajı sergilemesi

Ondan başkasına yar olmayacağını belli etmesi gerek..

Sen izin vermessen biz de dost hayatı yaşarız artık napalım imajı versin

Aynı milleten olan insanlarda dahi sosyal- kültürel acıdan bircok uyuşmazlıklar görülürken babanızın millet ayrılığına bu kadar takılması garib.
Ablanızın evlenmek istediği kişinin müslüman olmaması daha büyük sorun olması gerekmezmi

Benim eşim Türk olduğu halde babam onla da tanışmadı. 6 yıl sonra artık evlenmemize müsade edeceği gün yanına çağırmıştı. Babam için malesef ters. Asla kabul etmez. Hatta ısrar edersek tahminen bizi de siler. Tersi terstir. Çocuk gibi çabuk küser. Kız kardeşine kızdı 5 yıl küs kaldı. Sonra barıştılar ama bir kere bir şeye kızdı mı hemen siler karşısındaki insanı malesef. Bizlere bir fiske vurmadı. Eğitimimize önem verdi. Ataerkil bir aileyizdir ama aynı zamanda arkadaş gibiyiz. Ama bu evlenme konularında arkadaş olamıyoruz malesef. Benim manevi kız kardeşim var. Depremzede. Her şeyini babam üstlenmişti. Sadece o evleneceği zaman sorun çıkarmadı. Yoksa dediğim gibi bizi de 6 yıl bekletti. Ama ablamın yaşı belli ve babamın yabancı damat olayına bakışı belli. Bekleyince çözülür diye umut etsek yaşı iyice ilerleyecek ablamın. Tabi bir de çözülmeme ihtimali var o daha da acı.

Son düzenleme:

Biz babamın istemeyeceğini bildiğimizden zaten aylar öncesinde babamın yanında ablamla hep uğraştık. Evde kaldın sen artık dedik. Annem gitsen de kurtulsam artık, evlen git dedi. Hepsini özellikle babamın yanında söyledik ki bu konu açılınca bunlar gelsin aklına. Ama öyle olmadı işte. Annem söyledi zaten babama. Ama fayda etmedi malesef. Dost hayatı yaşarız imajı verirse babam anında siler, iyi ters teper o :)

O zaman ya bu deveyi güdeceğiz, ya bu diyardan gideceğiz

Ablan ya sevgilisinden vazgeçecek ya da babasından

Ben bu işe bir çözüm bulamadım

Konuşurlarken ben yanlarında yoktum. Ama önceliği italyan olması sanırım. Belki Müslüman olmamasını da sorun ediyordur.

Çok haklısınız, ben elbette tasvip etmiyorum aileyi çiğneyip evlilik yapmayı. Doğru olanda herkesin rızasını almak... Siz ne güzel muradınıza ermişsiniz. Ama lütfen yanlış anlaşılmasında ablanızın 38 yaşında, yani çocuk değil. Eğitimini tamamlamış, sosyal ilişkileri olan birisi. Ve demekki yabancı damat adayıyla kafa yapıları uyuyor. Hal böyleyken, milleti farklı diye istememe egosunu anlamıyorum. Çok yakın bir akrabamda, eniştemiz farklı bir mezhepten olduğu için babası istememişti. Kaçtı gitti evlendi... Babasıyla küsler şimdi, evliliğinde mutlu ama... Nolucak, babası elbet barışacak... Yani sen evlenmişsin, en güzel yaşlarını sevdiğin kadınla geçirmişsin, çoluğun çocuğun olmuş. Bırak be adam, kızında muradına ersin... Oda mutlu olsun...

Son düzenleme:
O zaman ya bu deveyi güdeceğiz, ya bu diyardan gideceğiz

Ablan ya sevgilisinden vazgeçecek ya da babasından

Ben bu işe bir çözüm bulamadım

Of Ablam aşkından vazgeçer babamdan geçmez ama bir çözüm bulmak istiyorum işte

Of Ablam aşkından vazgeçer babamdan geçmez ama bir çözüm bulmak istiyorum işte

Dua edip beklemekten başka bir şey yapılamayacak gibi görünüyor

Benim annemle babam 4 yıl beklemişler

Ablan da beklesin belki adamdan vazgeçer

Belki başkasını sever ne biliyim

Hayat işte belki de baban yumuşar

38 yaşta hayatı anne-babanın saçma kaprislerine göre şekillendirmek için oldukça olgun bir yaş. Ablanızla ilgili değil bence asıl yapmanız gerekenler babanızla konuşun, bol bol duygu sömürüsü yapın gerekirse, bir de Türklük mücadelesinden kastettiğiniz nedir? Durup dururken neden bunun takıntısını yapar ki insan? Yurtdışında filan mı yaşadınız bir dönem? Ordan gelen bir önyargı mı var?

Söz konusu babam olunca malesef bu basit kapris değil. Duygu sömürüsü yaparak işlerin daha da sarpa sarmasından korkuyorum.

Yurtdışında yaşamadık. Lakin babam savcılık yaptı. Müsteşar yardımcılığı zamanında çok fazla yurt dışına gitti. Milliyetçi olmasının yanı sıra karşılaştığı bir şeyler olmuş. Tarihle çok fazla ilgili olduğu için de tarihimizle bağlantılı bu takıntısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…