Yabancı Damat :)

Üniversiteden arkadaşımın annesi avustralyalı bir adamla evli.35 seneyi devirdiler maşallah.Oldumu gayet güzel oluyor yani.Gönüller bir olsun.

Valla eğer damat Balkalardansa, biraz vakit ver ailen görecek ne kadar bize benzediğini. Türklerin etkisi ile kültürleri, yemekleri, huyları bize çok benzer. Benim Bulgar akrabalarım var babaanne tarafından, Bulgarca konuşup haç takmasalar Türk bunlar dersin. Eğer din problem olmayacaksa (bence olmamalı) zamanla alışacaklardır birbirlerine.

Hem ırkçılık yapmayın, sizin aileniz Windsor soyundan mı da yabancı damatı beğenmiyor, problem çıkartıyor?

Eğer din diye tutturmazsanız, dünyanın sizin kendi ırk, kültür, dininiz üzerine dönmediğini, binlerce ırk, dinden sadece bir tanesi olduğunu kavramışsanız sorun çıkmaz. Din, ırk gibi şeyler sizin hayatınızda önemli yer ediyorsa böyle bir ilişkiye başlamayın bile. Hem kendi hem de adamın hayrı için...

Avrupa erkekleri arasında Türk kadınları popülerdir. Ne kendi kadınları gibi sarışın-mavi gözlü yani sıradansınız ne de Zenci, Asyalı, Hintliler kadar egzotiksiniz. Ikisinin ortası - tam kıvamında.
Kendileri de genellikle esmer olan Italyan erkekleriyle de sorun yok. Cünkü Italyanlar Türk erkeklerinin aksine kendileri gibi esmer kadınlardan hoşlanıyor. Sarışın takıntıları yok. Afrikada bir ülkede her taraf ya zenci ya da sarışın Avrupalı doluyken Italyan birisi beni görür görmez gözleri fıldır taşı gibi oldu (beyaz tenli, koyu saçlı olduğumdan), o kalabalıkta yanıma geldi. Hastalığım ilerlemeden, görünüşüm değişmeden önce Türk görünümlü kadın olmanın kaymağını cok yedim yurt dışında... :) Okul yıllarında sadece bu yüzden erkekler konusunda şanslı kızlardandım... Türkiye'ye tatile gidiyorum bir bakan zar zor çıkıyor, çünkü Türkiye için çok sıradanım...

Bir cok yabancı erkek ile evlenen Türk kadını var yaşadığım yurt dışı ülkesinde ve komşu ülkelerinde.
Alman, Isvicreli, Zenci, Italyan, Ispanyol, Hintli, Hırvat yabancı damatlardan hangi milletten ararsanız var. Sevgili olanları saymıyorum bile.

Kocasının annesi tutucu bir Katolik olan bile var, ne KV geline karışıyor ne de gelin KV'ye. Hintli ile evlenenin sorunu Hinduların vejeteryan olmaları... :) Ama alışmış artık... Bir tanesi Zenci biri ile evli değil ama bir oğlanları var. Cocuk melez çok tatlı...

Sorunlar genelde iki insan arasındaki sorunlar oluyor. Karakterler uyuşmaz, vesayre... Kendi ırkınızdan evlenseniz de olacak sorunlar. Ispanyol ile evli olanlardan biri boşandı, sorun farklı kültür değildi ki zaten ikisi de burada doğup büyümüş. Kişilik olarak anlaşamadılar...

Yabancı damat dediğin batıdan olsun lütfen.. En az da 3 çocuk isteriz Memleketin bu dna'lara ihtiyacı var

çok haklısınız. Yunan Atasözü de diyor zaten: En güzel çocuklar melezlerdir.

Ismarlama gibi olacak ama lütfen kılı az olan ırklardan seçin yabancı damatları.
Türk erkekleri kıl yumağı olduğundan biz de kıllıyız.
şu sorunu bu şekilde çözelim.
Batı, Kuzey, Orta Avrupalılar, Asyalılar ve Zenciler kılsız oluyor. Aklınızda bulunsun...

Aileler bazında hoşgörü varsa sıkıntı olmaz ama hoşgörü yoksa çok sıkıntı yaşarsınız. Mesela bir ortamda Konstantinopolis falan derse kavga çıkar maazallah

sevgilim aramızın hiç iyi olmadığı komşumuzdan diyelim, hatta başlıktaki dizi gibi, anlamışsınızdır :)
Böyle esrarengiz konuşmaya ne gerek var? Sevgilim Yunan/Rum deyiverin işte. İşin aile kısmı halledilebilirse geri kalanı kolay bence.

Baksana etrafına akrabaların sorun çıkarmadığı evlilik mi var :) illaki birşey buluyorlar hangi birini gönülleyebileceksin ki? Dini olmasa da ortak ahlaki değer yargılarınız varsa ve saygı varsa evlen gitsin :)

Pardon da siz evleneceksiniz başkasına ne oluyor?
Eğer kendinizi dış kapının dış mandallarına göre şekillendirecekseniz vay halinize!
Sizin için önemli olan anne-baba kardeşleriniz onlar da bir yere kadar.
Eğer kararınız kesinse ve çok aşıksanız dıdınızın dıdısı sizin için neden önemli?
Anlayamıyorum.
Hepimizin ailesi akrabası eşi dostu var ama hiç bir akraba, komşu veya arkadaş insanın aşkına, hayatına müdehale edecek kadar önemli değildir.
Dini açıdan da sizin ne kadar dininizi yaşamaya hakkınız varsa onun da yaşamaya hakkı var.
Ben müslüman değilim eşim de sayılmaz ama benim ailem ve eşimin ailesi baya baya müslüman ve hiç sorun yaşamadım. Farketmemişlerdir bile. Çünkü kimseyi o kadar içime almam. herkese de tavsiye ederim.
Eğer bu konuda karşılıklı baskı oluşturur karşılıklı zorlama, baskı ve dayatma ile değiştirmeye çalışırsanız kaybeden siz olursunuz. Ama empati ve saygı ile gül gibi geçinir gidersiniz.
Sevgiliniz özellikle doğu ülkelerinden radikal biri ise işiniz zor ama zaten Avrupa, Amerika vs. gibi bir yerden ise zaten çok yapıcı ve müdehaleci olmayacaktır büyük ihtimalle.

akraba ama yakın akraba . örneğin halam. kendisi benim annem gibidir çok severim ama eminim ki gönlü razı olmaz buna.
Madem sizinle annem gibidir diyeceğiniz kadar gönül bağı var, sizi iyi-doğru bi adamın yanında mutlu gördüğünde illa ki razı olur merak etmeyin sevgi, saygı, hoşgörü bulaşıcıdır; önyargıdan da güçlüdür. Yeter ki insanların kalbinde körü körüne nefret olmasın. Dini, dili, milliyeti yüzünden kibre boğulmuş, kendini üstün gören yapıda insanlar olmasınlar. Gerisi zamanla hallolur.

bende avrupada yasiyorum evet oluyor ama bir taraf kesinlikle kendi kültürünü ve dinini arka plana attigi icin oluyor. sizin yazdikladiniyda cok dogru

En yakın arkadaşlarımdan biri (mersinli) Türkiyede yaşarken italyan bi çocuğa aşık oldu.. 1 sene içinde evlendiler şu an isviçre'de yaşıyolar 2 çocukları var çok da mutlular Allah bozmasın.. aileleri önceleri karşı çıkıcak gibi oldu şimdi herkes çok mutlu ve gayet damadı bağırlarına falan bastılar..

Benim nişanlım yabancı. Dini, dili herşeyi...
Sorun yok. No problem diyorum. Sorun yaratirsan olur.
Dediğim gibi aslinda cok kolay, saygi saygi saygı...

Ben makedon arap karışımı Türküm nişanlım italyan ispanyol karışımı Fransız. Detay verme sebebim hani gerçekten bambaşka ırklardanız. Yeme saatlerimiz tarzlarımız bile farklı ama gönüller bir. Biz de de istemeyen oldu görünce yüzlerinde güller açıyor ki sadece ingilizce bilenle konuşabiliyor konuşmadan sevdirdi kendini. 2 el öpünce yelkenler suya indi :) biz ahkam kesen önyargılı ama aynı zamanda hoşgörülü bir milletiz Türkler olarak, iş ciddiye binene kadar herkesin haberi olmasın derim sadece

Bu kadar büyük bir riski almaya değecek biri mi? Kimse boşanmak için evlenmez elbet ama olur da boşandınız diyelim, çocukları alıp ülkesine kaçırsa ne yapacaksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…