Yabancı Elti

Hangi millete mensup olursa olsun severse öyle bir kadın (gelin) olur ki... Kültür çatışması olur, bu iş olmaz demeyin çünkü gerçek aşkın dili yoktur

Alt kat komşum rus. Ama tipi dışında değil gibi :) 2 çocuğu var Allah bağışlasın. Okul aile birliği üyesi, oğlu için. Çeşitli aktiviteler yürütüyor ve kültürümüzü öyle benimsemiş ki anlatamam. En son kısır yapıp getirmişti, sence kermeste satılır mı dene bak demişti :)
10 kasım törenimiz için Atatürk baskılı tişört hediye etmişti oğluma. Türkçe kurslarına yazılmış ve çok ilerletmiş kendini.Çok akıcı konuşur ve kelime hazinesi çok geniş. Maşallah, aa nazar deymesin gibi kültürümüze özgü cümleleri gayet yerinde kullanır.

Tüm bunları niye anlattım ???? Yabancı gelin olmaz diye birşey yok. Kadın severse olamayacağı , yapamayacağı şey yok. Konu sahibinin kaynı tatsız bir deneyim yaşamış. Bu arada kuzenimin eşi çinli. Bir bebekleri oldu ve mutlular :)
Çevrenizde olduğu gibi güzel örnekler illa ki vardır fakat bundan sonra kaynımın yabancı birileriyle görüşeceğini zannetmiyorum...
Hayırlısı olsun da geç olsun...

Yorumları sonradan okudum galiba cidden para istemiş bu kız, tamam olabilir de bazı mesajlarda direkt şey gördüm "Ayy dolandırıcıdır dikkat et" falan, önyargı var baya. Bu kız dolandırıcı çıkmış olabilir, zaten belli eder böyleleri hemen kendini ama her yabancı gelini yaftalamanın da manası yok.

Babam babaannemin "rızasını almadan" direkt annemle evlendiği için benim babaannem yıllarca ne babamla ne annemle görüşmüş, maddi manevi hiçbir yardımda bulunmamış. Ben ve kardeşim doğduktan sonra araları düzelmiş ve bu düzelene kadarki süreç içerisinde annemle babam sıkıntılar yaşamışlar, annem başlarda iş bulamamış, çalışamamış vs. gık dememiş kadın. Ha konudaki kız doğru dürüst görüşmemişler etmemişler, direkt paraya bağlamış ama kendilerini belli eder öyleleri. Direkt "Ooo yabancı gelinse paraya pula geliyordur, takı takılıyor ya" şeklinde önyargıyla yaklaşanlara böyle yaklaşmamalarını tavsiye ederim. Dediğim gibi benim anneme bırak takı takmayı, yüzüne bakmadılar yıllarca.

Ben mi yanlış anladım, sizin anne ve babanız aynı ülkede bir dönem birlikte vakit geçirmişler, birbirlerini tanımışlar. Evlilik kısmı büyüklerden habersiz olduğu için babaanneniz tepki göstermiş. Bu olayda durum öyle değil ki, aynı ortamda somut olarak vakit geçirmeyi bırakın sanal ortamda bile yeterli görüşülmeden paldır küldür bilmem kimden yadigar bir şey satılıp bilet alınarak ülke değiştiriliyor.
Sizin ebeveynleriniz ile bu olayı kıyaslamanız doğru olmaz ki zaten dolandırıcı çıkmış söz konusu olayda geçen kişi.

Hepinize iyi akşamlar hanımlar...
Siz değerli hanımların da fikrini almak için konu açmak istedim... Konuma geçecek olur isek ;

Evliyim 2 çocuk annesiyim... 2 tane kaynım var.. Büyük olanın yaşı 30..ve bu yaşına kadar kiminle konuştu ise kafa yapısı uymadı, devam edemedi... Bir hafta önce internetten biriyle tanışmış... Kız 26 yaşında ve Ukrayna da yaşıyormuş teyzesiyle birlikte... Küçük yaşlarda iken annesi ile babasını trafik kazasında kaybettiği için, teyzesi Ukraynaya yanına götürmüş.. Bir haftadır kaynımla konuşuyor ve konuşmasına ve kalbine aşık oluyor.. (nasıl olduysa)
Şimdi bu kişiyle kaynım son görüştüğünde ben artık evlenmek istiyorum, fazla beklemeye vaktim yok gibi cümleler kurmuş... Ve kız annesinden kalan son yadigari satıp otobüs biletini almış ve Türkiye ye bizim yanımıza gelmek için yola çıkmış... Yarın akşam burada olacak nasipse....
Kaynım kv demle konuşturmuş kv dem kızım diye hitap edince çok sevinmiş...
Yani bilmiyorum kızlar daha yeni tanıştığın birinin evine tek başına hem de başka bir ülkeden nasıl gelir bir insan ? Nasıl inanır? Nasıl güvenir?
Dolandırıcı olabilme ihtimali olabilir mi? Hadi oldu diyelim neyimizi alabilir ki evde altın yok birşey yok... Alyanslarımı da takmayı düşünmüyorum ne olur ne olmaz...
Kv min agzı kulaklarında gelinim de grlinim geliyor diye...
Ben mi çok negatif düşüncelerdeyim acaba... Eşim de benimle aynı fikirde...
Şimdi hiç tanımadığımız bu kişi ile aynı evde nasıl kalınır ki ? Otelde falan mı konatlatsak acaba...
Düşüncelerinizi merak ediyorum açıkcası umarım açıklayıcı yazabilmişimdir....
Sormak istediğiniz sorular varsa buyurun sorun..

Sizi ilgilendirmezki bu durum.
Kaynınız tercih yapabilecek yaşta.
Nerde kalacağınıda kaynınız düşünsün.
Daha kız gelmeden tek başına nasıl gelinir nasıl kalınır gibi namus bekçiliğine hiç girmeyin bence.
Biraz eltilik yapıyosunuz açık ve net

Back
X