Herkese selamlar...
1 ay sonra abimin kız arkadaşı gelecek Polonya'dan kız yabancı ve ilk kez gelecek ülkemize.
Haliyle güzel şehrimiz İstanbul'u gezdirmeyi düşünüyorum.
Aklımda Beylerbeyi sarayı,Dolmabahçe Sarayı,Topkapı Sarayı ve belli başlı camilerle kiliseler var.
Siz nereleri gezdirmemi önerirsiniz?Şimdiden liste hazırlayıp getireceğim yerlerin bilgilerine çalışacağımm İngilizce olarak... (Yaklaşık 1.5 ay kalacak)
Bir de mutlaka şunları yaptırmalısın,yedirmelisin dediğiniz şeyler var mı?? Türk adetlerini,eserlerini,yiyeceklerini görsün istiyorum
anadolu yakasını pek bilmem de bu taraftan yazayım,
sultanahmet'e gittiğiniz gün topkapı, ayasofya, sultanahmet, yerebatan sarnıcı, gülhane, soğukçeşme sokağı ve arkeoloji müzesine gidebilirsiniz. çinili köşk ve padişah türbelerini de unutmayın.
beyazıt'a gittiğiniz gün sahaflar çarşısı, kapalıçarşı, çemberlitaş'a gidebilirsiniz. hatta çemberlitaş hamamına da götürebilirsin. güzel temiz hamamdır.
eminönü'nde mısır çarşısı, yeni camii, rüstempaşa camii (çinileri çok güzeldir)
boğaz turu için eminönü'yü değil ortaköyü tercih etmenizi öneririm. hem fiyatı daha uygun hem de çok daha nezih. ortaköy'de kumpiri denetebilirsin. ortaköy camii'nin restorasyonu bitmiş bu arada.
ordan yürüdünüz beşiktaş'a doğru, dolmabahçe ve beşiktaş çarşıyı gezdirebilirsin.
lehler ne oluyor acaba katolik mi ortodoks mu? kırmızı kilise var fener'de ortodoks'sa görmek isteyecektir hatta orda bir fener balat turu ile cibali'de balık yenebilir. kariye müzesi de oraya yakın taksiye binerseniz 10 lira anca tutar tavsiye ederim gitmenizi.
camileri zaten biliyorsun süleymaniye, şehzadebaşı mutlaka gidilmeli. süleymaniye'de kurufasulye yiyebilirsiniz. sıcakta nasıl gider bilmem gerçi :)
taksim, galata, galata kulesi, karaköy bir gün de öyle bir atılabilir.
valla ne bileyim geçen sene turist gibi geziyordum da artık istanbullu gibi hissediyorum kendimi pek aklıma gelmiyor o yüzden :)
1,5 ay içinde istanbulu gezersiniz :) ama bence mutlaka camiler kiliseler, saraylar. Adalara gidebilirsiniz, Şileye bi gün. Kız kulesi, Galata kulesi, Kapalıçarşı.. Aklıma şimdilik bunlar geliyor :)
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
Mantı gözleme yöresel yemeklere bayılacaktır..ada turu olabilir..at gezisi faln
hosgelsin sefa gelsin :) bir birecikli olarak onerim cig köfteyi yesin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Yerebatan sarnıcı, miniatürk, ayasofya, panorama 1453 bunlara mutlaka götür, pierre lotiye çıkar, orada bir gözleme yedir arkadaşımıza :))) sonra al götür gaziantepli bir ustanın tükkanına:) içli köfte yedir baklava üstü maraş dondurması yedir, lahmacun yedir, adana yedir. Başka da aklıma bişey gelmed
Ben Beykoz tarafında oturuyorum.Beykoz'a bağlı Polenezköy var(zamanında Polonyalılara vermişler burayı) oraya götürmeyi düşünüyoruz. :)
Aa evet; orada piknik fln yapılıyor diye biliyorum. Doğru mu?
Orası yemyeşil,ormanlık bir yer.Tarihi kilise ve müze filan varmış.Hatta her yıl kiraz festivalleri oluyor.Yerlileri zaten Leh.. :)
Bunu bilmiyordum. Şimdi bende merak ettim; 2 yıl oldu Istanbula geleli ama hiç gitmedim. Yakın zamanda inşallah 😊
Çok hoşunuza gideceğine eminim ama yolu uzun sürüyor haberiniz olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?