Yabanci Sevgili Sorunsali

Redemerald

Nişantaşı Çucuğu
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
105
197
103
Merhabalar öncelikle herkese,

Bir suredir bu forumu takip ediyordum ve acilan konulara verilen cevaplari ve destekleri gorunce sorunumu sizlerle paylasmaya karar verdim. Belki farkli acilardan verilen cevaplar biraz ufkumu acar ve karar vermemde yardimci olur. Kisaca ozetleyecegim;
Yaklasik iki senedir Turk olmayan birisiyle sevgiliyim. Iki ay beraber yasadik, geri kalan zaman telefonla devam etti. Ya da o benim Turkiye'ye geliyordu ben onun ulkesine gidiyordum vs. Simdi de evlilik planlari yapiyoruz fakat ben buyuk tereddut yasiyorum bu konuda. Basta cok iyi bir es ve baba olabilecegini dusundugum insanin farkli yonlerini gormeye basladim. Birlikte yasamimi surdurebilecegim karakter ve vasiflari tasimadigini dusunuyorum cogu zaman. Ama ayni zamanda da seviyorum Ve ondan ayrilip baskasiyla iliskiye baslama fikri rahatsiz edici geliyor. Yani sanki onunla olmazsam baska kimseyle olamayacakmisim gibi ilerde. Ne yapsam bilmiyorum. Simdiden cevaplar icin tesekkurler.

NOT: Hemen hemen butun arkadaslarim da onun bana uygun olmadigi ve ayrilmam gerektigi kanisinda.

Sizi rahatsız eden tavırları ne mesela?

Kafana takılanları bilseydik ona göre yorum yapardık. Ama şunu hep aklının bir köşesinde tut, kimse dört dörtlük değil..

Onunla olmazsanız tabii ki başkaları girer hayatınıza, böyle düşünmeyin.
Ama uyumsuz olduğunuzu düşündüğünü şeyler üstesinden gelinemeyecek şeyler mi?

Nereli ayrıca?

En kotu ozelligi hicbir sekilde disariya cikmak istememesi. Su anda tekrar beraber yasamaya basladik. Bin bir dil dokuyorum gel gezelim suraya buraya gidelim diye. Asla kabul etmiyor. Hep bir bahane buluyor ve evde oturuyoruz. Eglence anlayisi arkadaslarini toplayip evde icmek seklinde. Ben de sıkıliyorum dogal olarak. Ikincisi yalan huyu var. Ciddi boyutta degil ama gecistirme seklinde. Genellikle bu disari cikma konularinda oluyor gene. Bu haftasonu cikacagiz degil mi? Diyorum. Evet evet diyor. Ama kos kos oturuyoruz gene. Ya da gelirken sunu yapabilir misin? Diye rica ediyorum. Yapmamis oluyor. Unuttum diyor. Halbuki unutmasinin imkani yok cunku milyon kez hatirlatmis oluyorum. Muhtemelen üseniyor ve unuttum diyerek yalan soyluyor her seferinde. Ucuncu ve en tuhafi sanirim kulturel uyusmazliktan ileri geliyor. Annesine kufredecek kadar ileri giden uvey babasiyla her gorustugunde kavga ediyor. Iki gun sonra hicbir sey olmamis gibi devam ediyor muhabbete onunla. Olan bizim huzurumuza oluyor. Bunun gibi bir takim ozellikler.

Diger ozelliklerini bilemem de, bi kadina ozellikle annesine kufreden biri ve birtakim sorublar karsisinda kavga edip sonra bisey olmamis gibi davranmasi rahatsiz edici. Bir gun agir soz kullansa size ve sizden ozur dilemese mesela? Rahatsiz ediciymis. Umarim boyle olmaz tabi. Hakkinda hayirlisi.

Cok pardon yanlis ifade etmisim. Annesine kufur etmiyor. Uvey babasi kufur ediyor onun yaninda. O da anlik cildiriyor. Asarim keserim o adami(uvey babasini) doverim filan minvalinde konusuyor. Iki gun sonra uvey babasiyla tekrar muhabbete basliyor. Benim annem olmamasina ragmen benim mudahale edesim iliskiyi kesesim geliyor adamla. Fakat o devam ediyor. Piskinler bu konularda.

En kötü özelliği olarak tanımladığınız şey diğerlerinin yanında basit kalıyor bence. Annesine küfür eden insan size de küfür eder hatta döverde. Yalancılık huyu da varmış. Anlaşmanız zor böyle biriyle.

Onunla olmazsanız tabii ki başkaları girer hayatınıza, böyle düşünmeyin.
Ama uyumsuz olduğunuzu düşündüğünü şeyler üstesinden gelinemeyecek şeyler mi?

Nereli ayrıca?
Yukarida da duzelttigim gibi annesine kufur etmiyor. Uvey babasi yapiyor o da tepki gostermiyor demek istemistim. Ifadem biraz yanlis olmus kusura bakmayin.

Belirttikleriniz evet ilişki içinde uyumsuzluk yapar. Özellikle siz daha sık çıkıp gezmek isterken onun bu derece evde kalmak istemesi sizi uzun vadede iyice boğar.
Düzgünce konuşmuşsunuzdur diye düşünüyorum, eğer çözemediyseniz aklıma diyecek bir şey gelmiyor
Yalan konusu da ayrı, bunu alışkanlık haline getirdiyse bir süre sonra hangi dediğinin gerçek hangisinin yalan olduğunu anlamamaya başlayacaksınız.

seni rahatsız eden yönleri neler?

Dışarı konusu , uyuşukluk benim için ayrılma sebebi ölüp bitmiyorsam. Ev,ev,ev hayat geçmez yahu.

Ben bu çocuğu zayıf karakterli buldum. Haksız mıyım? Ben kendi adıma baskın karakterli olmayan bir erkeğe saygı duyamam, aşık hiç olamam beğenemem zaten. Kadın/erkek bir insanın beni etkileyen ilk tarafı karakteri ve davranışlarıdır. Annesine kötü davranan biriyle can ciğer olması garip, ama adamın arkasından ayrı konuşup yüzüne ayrı davranması çok kaypakça. Bu çocuğu hiç beğenmedim konu sahibesi arkadaşların haklı.

Konustum tabii ki. Ama bir degisim olmadi. Ben de artik dediginiz gibi her soyledigine supheyle yaklasiyorum ve ciddiye almiyorum. Ama ona sarilinca ya da iyi bir ozelligini gorunce yelkenleri suya indiriyorum Zaten normalde de tepki veremeyen bir yapiya sahibim. Ayrilik konusunu acinca gozleri doluyor zaten hic kiyamiyorum. Bazen keske aldatsa da ayrildigimda uzulmesem sonrasinda diye bile duusndugum oluyor. Halbuki oyle bir durumda daha cok dagilirim. Arapsacina dondu her sey

şimdi gördüm
ya üşengeçlik feci neden diceksin
düşünsene sürekli arkasını toplıcaksın adam üşengeç çünkü
bir de sürekli dürteceksin bir şey yapsın hareket etsin diye
benim anladığım bu adam tembel
yok ben idare ederim dersen aşkım ağır basar dersen tamam ama gerçekten tembel adamla zor
yanısıra kimse olmaz ondan başka sanman hep aşktan sen ayrılsan ve zaman geçse gör bak yeniden seviyor musun
bu sefer bir başkası sana vazgeçilmez geliyor mu:)
bunlar hep beyin oyunu ve hormonlar

Hangi ırktan sevgilin?
Kultur ayriligi olcaktir mutlaka. Bende yurtdisinda dogdum buyudum ama hic yabanci bi erkekle beraber olma ihtimali gormiyodum kendimde cunku ben yinede turk dusuncelerim agir basiyodu galiba

Kesinlikle katiliyorum. Bu ozellik genel olarak butun ailesinde var aslinda. Bir aile bireyi hakkinda kotu konusuyorlar mesela. Sonra kotu konustuklari kisi aralarina katilinca baska birini bulup cekistiriyorlar. Kiz erkek hepsi ayni bu konuda. Gercekten cok tuhafima gidiyor.

Açıkçası iş sizde bitiyor. Kimse sizin yerinize ayrılmayacak.
Şu an evet çok zordur ama hayatınızı böyle geçirmek istiyor musunuz ona karar verin. Bir aylık iki aylık üzüntü için senelerinizi heba etmek var işin ucunda.

Bu kadar pasif olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…