- 23 Kasım 2014
- 98
- 60
- 18
- Konu Sahibi Bluesparkle
-
Konsolosluktan noter onayli türkçe doğum belgesi, ülkesinde bekar olduğuna dair evrak pasaport veya kimlik - bunu sorarsanız iyi olur. Hepsi noter onaylı çeviri olması gerekiyor.
Sonra sağlık raporu için başvuracaksınız bu aşamada nişanlınızda yanınzda olmalı.
nikah tarihi icin beraber basvurmak zorundasiniz. saglik raporu icin de.Bilgiker için teşekkürler, siz ya da bir yakınınız bu süreçten geçti mi? Tecrübesi olan arkadaşlar varsa detaylarla ilgili sorumlarım olabilir ileride. Peki bunları hallettikten sonra o buradayken yetişmedi, nikah tarihi için başvuramadık diyelim, o olmadan vekaleti ile nikah tarihi için başvurabiliyor muyum? Pazartesi bir de konsolosluğu arayayım, onlardan da bu belgeler konusunda bilgi alayım.
nikah tarihi icin beraber basvurmak zorundasiniz. saglik raporu icin de.
bekarlik belgesi ve dogum belgesi gerek.
turkiyede cevirtip noterden tasdikleteceksiniz.
ayrica turkiyede yasal bulunduguna dair vizesi.
pasaportu
nikahin kiyilacagi belediyeden alabilirsin en iyi bilgiyi.
mesela biz ayin 7 sinde basvurduk 15 ine gun aldik.
oldu ki belediyenizde gun yok, basvuruyu yapip izin belgenizi alip daha sakin bir belediyeden gun alirsiniz. bir de yazin gun bulmak zorken kisin daha kolay.
ohoo aylar oncesinden rahatlikla alirsiniz ama bu nikah islemleri icin 2-3 gun ayirin. 1 gunde halledemeyebilirsiniz.Tamam o zaman bu konu açıklığa kavuştu nikah tarihi için beraber gideceğiz, çeviriler vs zaten tahmin ettiğim formalitelerdi, Şubat ayında mayıs sonu/ haziran başı için tarih alabiliriz sanırım, oda nikahı olacak, duyduğum kadarıyla gün almak daha kolay oluyormuş tarih almak.
Türkiye'de bir Türk vatandaşı ile bir yabancı veya aynı devlet vatandaşı olmayan iki yabancı ancak yetkili Türk evlendirme memuru önünde evlenebilirler. Bu evliliğin yapılabilmesi için şu koşullar sağlanmalıdır:Arkadaşlar, yabancı erkek arkadaşımla 2015 yazında evlenmeyi planlıyoruz, şubat ayında buraya gelecek ve nikah tarihi için başvuracağız. İnternette sağlıklı bir bilgiye rastlayamadım. Etrafımdakilere de henüz bahsetmek istemiyorum bu plandan yani çevremdeki arkadaşlara fazla soramıyorum. Yabancı uyruklu, ikameti de yurt dışında olan biriyle nikah için, Türkiye'ye ne gibi belgeler getirmesi gerekiyor? Ya da bu konuyla ilgili doğru bilgiyi nereden alabilirim. Bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.
ohoo aylar oncesinden rahatlikla alirsiniz ama bu nikah islemleri icin 2-3 gun ayirin. 1 gunde halledemeyebilirsiniz.
hayır türk ama biliyorum bu şatları.evet tercüman istenebilir nikah memurunun konuşmasını çevirmek için..malum damat yabancı olursa anlasın diyeOnun için zaten ben 1 haftayı bile gözden çıkardım, hatta erkek arkadaşımı 1 haftadan fazla sürebilir işlemler deyip hazırladım Türkiye şartlarına :) Sanırım sizi eşinizde yabancı, Türkçe biliyor mu? Nikah esnasında tercüman gerekebilir Türkçe bilmeyenler için diye okudum.
hayır türk ama biliyorum bu şatları.evet tercüman istenebilir nikah memurunun konuşmasını çevirmek için..malum damat yabancı olursa anlasın diye
evet tercuman gerekiyor.Onun için zaten ben 1 haftayı bile gözden çıkardım, hatta erkek arkadaşımı 1 haftadan fazla sürebilir işlemler deyip hazırladım Türkiye şartlarına :) Sanırım sizi eşinizde yabancı, Türkçe biliyor mu? Nikah esnasında tercüman gerekebilir Türkçe bilmeyenler için diye okudum.
Merhaba ben bulunduğum şehirde bir noterden tercümanlık belgesi almıştım. Benim çevirdiğim belgeleri onaylıyor fakat bir kaç ay önce kendi pasaportumun noter onaylı çevirisine ihtiyacım oldu. Kabul etmediler. Yine kendim çevirdim fakat başkasına imzalattırdım.Ben eşi yabancı mı diyefahri konsolos 'ye sormuştum :) Çevirmen konusunda şöyle bir durum var ben çevirmenim ama yeminli değilim. Eğer mecburiyet varsa ben yemin ettiğim takdirde kendi nikahımda çevirmenlik yapabiliyor muyum onu araştıracağım.
zannetmiyorum yapamazsın..tarafsız olacakBen eşi yabancı mı diyefahri konsolos 'ye sormuştum :) Çevirmen konusunda şöyle bir durum var ben çevirmenim ama yeminli değilim. Eğer mecburiyet varsa ben yemin ettiğim takdirde kendi nikahımda çevirmenlik yapabiliyor muyum onu araştıracağım.
Sanırım en büyük sorun şu bekarlık belgesi, inşallahfahri konsolos gibi bizde 6 ay beklemeyiz çıkması için :/
sugarpare siz Türkiye'de miydiniz noterden tercümanlık belgesi aldığınızda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?