Yabancı uyruklu biriyle evlilikte gerekli belgeler?

Bekar olduğuna dair olan belgenin apostilli olmasına dikkat et...birde doğum kağıdını apostlletirsin ülkesinde
ne olur ne olmaz lazım oluyor...şu apostil

Erkek arkadasin nereli bu arada merak ettim

Bende Türk vatandaşı değilim ve Türkiye de nikah kıydım

Doğum belgesi
Türk vatandaşından ciktiysa onun belgesi..
Ve vatandaş olduğu ülkenin vatandaşlık belgesi.
Nikah izin belgesi*
Ikametgah
Ve Mavi kart ( Türkiye de bunu kimlik olarak kullanıyorum ve tüm haklara sahiBim. Sadece seçme ve seçilme hakkım yok.)
Not: çoğu belge yeminli tercüman tarafından çevrilmesi gerekiyor!!!

*Erkek arkadaşınız bulunduğu şehrin evlenme dairesine gidip görüşme yapıyor (mesela daha önce evlilik oldu mu filan diye) o görüşmeye göre bi liste çıkartıliyor ve gerekli belgeleri toplayıp ,(senden de bir kac belge istiyecek) geri oraya getiriyor. Işte ozaman türkiyede nikah izin belgesi alıyor.. (6Ay geçerli)

Senin yapacağın da hemen hemen aynısı ve sen erkek arkadaşın bulunduğu ülkenin Konsolosuna (atıyorum almanya Konsolosu)na gidip mühür vurdurman lazim Türkiye gibi karışık bir iş seni bekliyor ..

Kolay gele..

Bekar olduğuna dair olan belgenin apostilli olmasına dikkat et...birde doğum kağıdını apostlletirsin ülkesinde
ne olur ne olmaz lazım oluyor...şu apostil

Apostil aklımda sağolun hatırlattığınız için :)

Erkek arkadasin nereli bu arada merak ettim

O işte karışık Güney Afrika'da yaşadığı için oranın vatandaşı ama aslen Tayvanlı, Tayvan vatandaşlığı da var gerçi ama biz G. Afrika kısmından halledicez :)

mavi kart nasıl bişey ki...

ya bir de aklıma takıldı doğum belgesini belediyeden falan mı alıyoruz yoksa, yoksa doğduğumuzda verilen belge mi? Öyleyse bende Almanya doğumluyum, sorun olur mu?

mavi kart nasıl bişey ki...

Aynı Türk kimliği sadece biraz daha büyük ve erkek kadın fark etmez mavi'dir. Yabancı ülke vatandaşı olmadan önce bağlı olduğun kötük vs. Hepsi arkasında yazıyor. Ve T.C. No. veriliyor. Ve bu kimlik ile Türkiye de sınırsız kalına bilir ,sadece ek Ikametgah eklemek lazım.. bukadar.

ilk defa duydum...çalışma iznin oluyor mu peki?

Mavi Kart bende de var. Çoğu kişi tanımıyor. Geçen banka hesabı açtırmak için gösterdim. Bayan evirdi çevirdi "gerçek kimlik yok mu?" dedi.
Neyse biraz konu dışı oldu.

Konusahibi Türkiye'de mi yaşayacaksınız?

Mavi Kart bende de var. Çoğu kişi tanımıyor. Geçen banka hesabı açtırmak için gösterdim. Bayan evirdi çevirdi "gerçek kimlik yok mu?" dedi.
Neyse biraz konu dışı oldu.

Ay çok yaşa benim de başıma geliyor malesef..
"Işte T.C. no. daha ne olsun" diyorum bende

ya bir de aklıma takıldı doğum belgesini belediyeden falan mı alıyoruz yoksa, yoksa doğduğumuzda verilen belge mi? Öyleyse bende Almanya doğumluyum, sorun olur mu?

Turk kimliginiz varsa nufus cuzdaninizi en son yenilediginiz yani bagli oldugunuz belediyenin nufus mudurlugunden aliyorsunuz dogum belgesini.yani en azindan biz oyle yapmistik.hemen veriyorlar.
arkadaslar hatirlatmis ama gercekten apostili olmadan erkek arkadasinizin getirdigi belgeler isleme alinmiyor.once gerekli belgeleri toplamali,sonrasinda apostili icin basvurmali.apostili olan belgelerin turkce cevirisi yapildiktan sonra(esim konsoloslugun onerdigi cevirmene gitmisti) turk konsoloslugu belgeleri onaylamali.bu sekilde belgeler gecerlilik kazaniyor.

Nikahta cevirmen istenmiyor benim bildigim yani 9 yil once bizden istenmedi ve esim dilimizi hic bilmiyordu ama simdi degistimi bilmiyorum.

ben nikahimda esime evet de demistim.O da sorulunca evet dedi ve tercümana gerek kalmadi.Ama bizim nikah memuru cok anlayisliydi.

Konusahibi Türkiye'de mi yaşayacaksınız?

Ben nikahtan sonra bir süre daha Türkiye'de olacağım ama 2016 başı gibi onun yanına Johannesburg'a taşınacağım. Nikahı annemi mutlu etmek için Türkiye'de yapmaya çalışacağız.

Nikahta cevirmen istenmiyor benim bildigim yani 9 yil once bizden istenmedi ve esim dilimizi hic bilmiyordu ama simdi degistimi bilmiyorum.

Yani nickimdegisti'deki gibi nikah kıyılırken sorulan standart soruları falan öğrenir o güne kadar, şimdiden belirli kalıpları öğrenmiş kendi kendine zaten. Çevirmen gerekmez umarım.

Neyse o sorun olmaz direkt belediyeden alırım kendi doğum belgemi o zaman, neyse rahatladım. Bugün apostil olayını falan tembihledim zaten, Noel tatili aradan çıkınca konsoloslukta alacağım soluğu dedi erkek arkadaşım. Bakalım hayırlısı, bu çetrefilli olup, düşündüğümüz tarihe yetişmezse bizimkileri ikna edip orada nikah kıymayı planlıyoruz.

Doğum kağıdına acaba valilik verebiliyor mu apostili?
illa dış işler bakanlığına mı gidilecek kızlar ?

simdi hatirladim,
biz belgeyi onun ulkesindeki yetkili merciiden aldik, sonra o ulkedeki turk konsolosluguna onaylattik. sonra da ayni belgeyi o ulkedeki konsolosluga tercume ettirip onaylattik. boylece belgenin turkiyede tekrar noterden gecmesine gerek kalmadi.
dogum belgesini cevirtip noterde onaylatmistik.

Hicbir fikrim yok sadece hayirli olsun demek istedim, cok seviyorum boyle yabanci esli iliskileri

Bu arada nerede yasayacaksiniz, esinizin memleketinde mi burada mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…