- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi Bluesparkle
-
Erkek arkadasin nereli bu arada merak ettimArkadaşlar, yabancı erkek arkadaşımla 2015 yazında evlenmeyi planlıyoruz, şubat ayında buraya gelecek ve nikah tarihi için başvuracağız. İnternette sağlıklı bir bilgiye rastlayamadım. Etrafımdakilere de henüz bahsetmek istemiyorum bu plandan yani çevremdeki arkadaşlara fazla soramıyorum. Yabancı uyruklu, ikameti de yurt dışında olan biriyle nikah için, Türkiye'ye ne gibi belgeler getirmesi gerekiyor? Ya da bu konuyla ilgili doğru bilgiyi nereden alabilirim. Bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.
Bekar olduğuna dair olan belgenin apostilli olmasına dikkat et...birde doğum kağıdını apostlletirsin ülkesinde
ne olur ne olmaz lazım oluyor...şu apostil
Erkek arkadasin nereli bu arada merak ettim
mavi kart nasıl bişey ki...Bende Türk vatandaşı değilim ve Türkiye de nikah kıydım
Doğum belgesi
Türk vatandaşından ciktiysa onun belgesi..
Ve vatandaş olduğu ülkenin vatandaşlık belgesi.
Nikah izin belgesi*
Ikametgah
Ve Mavi kart ( Türkiye de bunu kimlik olarak kullanıyorum ve tüm haklara sahiBim. Sadece seçme ve seçilme hakkım yok.)
Not: çoğu belge yeminli tercüman tarafından çevrilmesi gerekiyor!!!
*Erkek arkadaşınız bulunduğu şehrin evlenme dairesine gidip görüşme yapıyor (mesela daha önce evlilik oldu mu filan diye) o görüşmeye göre bi liste çıkartıliyor ve gerekli belgeleri toplayıp ,(senden de bir kac belge istiyecek) geri oraya getiriyor. Işte ozaman türkiyede nikah izin belgesi alıyor.. (6Ay geçerli)
Senin yapacağın da hemen hemen aynısı ve sen erkek arkadaşın bulunduğu ülkenin Konsolosuna (atıyorum almanya Konsolosu)na gidip mühür vurdurman lazimTürkiye gibi karışık bir iş seni bekliyor ..
Kolay gele..
mavi kart nasıl bişey ki...
ilk defa duydum...çalışma iznin oluyor mu peki?Aynı Türk kimliği sadece biraz daha büyük ve erkek kadın fark etmez mavi'dir. Yabancı ülke vatandaşı olmadan önce bağlı olduğun kötük vs. Hepsi arkasında yazıyor. Ve T.C. No. veriliyor. Ve bu kimlik ile Türkiye de sınırsız kalına bilir ,sadece ek Ikametgah eklemek lazım.. bukadar.
Mavi Kart bende de var. Çoğu kişi tanımıyor. Geçen banka hesabı açtırmak için gösterdim. Bayan evirdi çevirdi "gerçek kimlik yok mu?" dedi.Aynı Türk kimliği sadece biraz daha büyük ve erkek kadın fark etmez mavi'dir. Yabancı ülke vatandaşı olmadan önce bağlı olduğun kötük vs. Hepsi arkasında yazıyor. Ve T.C. No. veriliyor. Ve bu kimlik ile Türkiye de sınırsız kalına bilir ,sadece ek Ikametgah eklemek lazım.. bukadar.
Mavi Kart bende de var. Çoğu kişi tanımıyor. Geçen banka hesabı açtırmak için gösterdim. Bayan evirdi çevirdi "gerçek kimlik yok mu?" dedi.
Neyse biraz konu dışı oldu.
ilk defa duydum...çalışma iznin oluyor mu peki?
ya bir de aklıma takıldı doğum belgesini belediyeden falan mı alıyoruz yoksa, yoksa doğduğumuzda verilen belge mi? Öyleyse bende Almanya doğumluyum, sorun olur mu?
Ben eşi yabancı mı diyefahri konsolos 'ye sormuştum :) Çevirmen konusunda şöyle bir durum var ben çevirmenim ama yeminli değilim. Eğer mecburiyet varsa ben yemin ettiğim takdirde kendi nikahımda çevirmenlik yapabiliyor muyum onu araştıracağım.
Konusahibi Türkiye'de mi yaşayacaksınız?
Nikahta cevirmen istenmiyor benim bildigim yani 9 yil once bizden istenmedi ve esim dilimizi hic bilmiyordu ama simdi degistimi bilmiyorum.
Turk kimliginiz varsa nufus cuzdaninizi en son yenilediginiz yani bagli oldugunuz belediyenin nufus mudurlugunden aliyorsunuz dogum belgesini.yani en azindan biz oyle yapmistik.hemen veriyorlar.
arkadaslar hatirlatmis ama gercekten apostili olmadan erkek arkadasinizin getirdigi belgeler isleme alinmiyor.once gerekli belgeleri toplamali,sonrasinda apostili icin basvurmali.apostili olan belgelerin turkce cevirisi yapildiktan sonra(esim konsoloslugun onerdigi cevirmene gitmisti) turk konsoloslugu belgeleri onaylamali.bu sekilde belgeler gecerlilik kazaniyor.
simdi hatirladim,Sanırım en büyük sorun şu bekarlık belgesi, inşallahfahri konsolos gibi bizde 6 ay beklemeyiz çıkması için :/
sugarpare siz Türkiye'de miydiniz noterden tercümanlık belgesi aldığınızda?
Arkadaşlar, yabancı erkek arkadaşımla 2015 yazında evlenmeyi planlıyoruz, şubat ayında buraya gelecek ve nikah tarihi için başvuracağız. İnternette sağlıklı bir bilgiye rastlayamadım. Etrafımdakilere de henüz bahsetmek istemiyorum bu plandan yani çevremdeki arkadaşlara fazla soramıyorum. Yabancı uyruklu, ikameti de yurt dışında olan biriyle nikah için, Türkiye'ye ne gibi belgeler getirmesi gerekiyor? Ya da bu konuyla ilgili doğru bilgiyi nereden alabilirim. Bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?