• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancıysanız ve kendi ayaklarınız üzerinde durmanız gerekiyorsa..

Bubuss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
274
173
53
Merhaba, hanımlar
Önceden özür dilerim Türkçe yazım hatalarım olursa..
Ben bir kaç yıldır eğitim nedeniyle İstanbuldayım. Hep yalnız yaşadım, hiç kimse ile ev arkadaşlığı yapmadım. Ailem bütün masraflarımı karşılayacak durumdaydı. Açıkcası, bitirdikden sonra kendi ülkeme dönmeyi düşündüğümden burada hiç iş aramadım(zamanımı değerledirip staj bile yapmadığım için çok üzgünüm şu an).Son aylar her şey çok değişti. Her halde 0-a düşmek buna denir. İNŞALLAH ama ben her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum. Evet, buarada yakın arkadaşlarım yok ya da durumumu anlata bilip, tafsiye alabileceğim kimse yok(ben çevresine anlata bilen insanlardan değilim, istanbulda çevrem de yok malesef..)

Yabancı oduğum için kazıklanmak istemiyorum o yüzden sizden bilgi ve tafsiye istiyorum.
1.Ev arkadaşı arama sitelerinde ev arıyorum paylaşımlı, doğru yöntem mi ve ne yapmamı tavsiye edersiniz?(hiç kimseye saygısızlık olsun istemem ama, orda düzgün insanların pek fazla olmadığını düşünüyorum)
2.Şimdi kaldığım ev kontraktlı(haziranda bitti ama kendiliğinden uzadı) ve bana çıkmadan 1 ay önce haber vermem gerekildiği söyledi aksi taktirde depozitimi geri alamam, böyle olması doğru mu, bunun başka yolu var mı?
3.Eve eşya(yatak,dolap gibi ve s.) nerden almamı tafsiye edersiniz uygun olması için yani normalde nasıl yapılır?spotçu doğru seçim mi yoksa 0?
4.Yüksek lisansım İnsan Kaynakları üzerine yabancı dillerim de var, tecrübesiz olduğum için hangi maaş aralığı beklentisi göstermeliyim ve sigortamın yapılmasını nasıl talep etmeliyim? Yerime olsaydınız nerelere baş vuru yapardınız?
Okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim, umarım bana yol gösterirsiniz

Nerelisin peki?Yabancıysan türkçeyi bukadar güzel nasıl kullanabiliyorsun..
Yardımcı olmaya çalışırız tabi..

Nerelisin peki?Yabancıysan türkçeyi bukadar güzel nasıl kullanabiliyorsun..
Yardımcı olmaya çalışırız tabi..
Gerçekten mi? Teşekkür ederim. Azerbaycanlıyım. Yüksek Lisansı türkçe okudum ama yazım hatası yapa biliyorum malesef

İlahi ya yabancı deyince ingiliz , ftansız, italyan bekledim . Burada çok var Azeri kardeşimiz . Sorularına gelecek olursak ikea ,koçtaş ne bileyim bir sürü kurumsal mağza var bunun için ama İstanbul'da eşya diyince akla gelen bir semt vardı ( hatırlayınca yazacagım) orayada gitmeni öneririm .
Ev arkadaşına gelince bu gerçekten şans işi ama şuan çalışıyorsan çalıştığın yerden bul , yada okuduğun üniversiteye ilan as .

Ev sahibine siz depozitoyu verir vermez çıkmak istiyorum de . En fazla 1 ay daha beklersin ama elinde hemen verir .
İnsan kaynakları olarak her türlü yere başvurabilirsin. Dil bilmen ve yuksek yapman guzel bir sey . maas araligini bilmem ama sigorta yapilmasi zorunlu zaten sigortasiz isçi çalıştırılamaz .

Not :modokoya gidebilirain ;)

Son düzenleme:
İlahi ya yabancı deyince ingiliz , ftansız, italyan bekledim . Burada çok var Azeri kardeşimiz . Sorularına gelecek olursak ikea ,koçtaş ne bileyim bir sürü kurumsal mağza var bunun için ama İstanbul'da eşya diyince akla gelen bir semt vardı ( hatırlayınca yazacagım) orayada gitmeni öneririm .
Ev arkadaşına gelince bu gerçekten şans işi ama şuan çalışıyorsan çalıştığın yerden bul , yada okuduğun üniversiteye ilan as .

Ev sahibine siz depozitoyu verir vermez çıkmak istiyorum de . En fazla 1 ay daha beklersin ama elinde hemen verir .
İnsan kaynakları olarak her türlü yere başvurabilirsin. Dil bilmen ve yuksek yapman guzel bir sey . maas araligini bilmem ama sigorta yapilmasi zorunlu zaten sigortasiz isçi çalıştırılamaz .

Not :modokoya gidebilirain :KK66:
Yanıtınız için teşekkür ederim. T.C vatandaşı olmadığım için sigorta yapmak istemiyorlar aksi taktirde de işe almıyorlar. Çalışmıyorum hayır, okulumda tez donemindeyim bitirdim sayılır.

Yüksek lisans mı yapıyorsun şuan?Okuldan ararsın ev arkadaşını.Yada devlet yurdu vermiyorlar mı?En uygunu orası olur.
2-Doğru galiba.Başkalarının kaldığı eve gidersen eşya derdi de olmaz.Yada okuldan bulacaksın.Yeni ev kurarsanız ikinci el bakaraınız.İstanbulda rahat bulursun.Ama ev arkadaşı şart öğrenciye.Özel yurtlar pahalı olur durumun yoksa.Dolap falan koctaşa bakabilirsin yada intertte gittigidiyor.com hepsiburada.com ucuz oluyor.
4-Bilgim yok
Etrafında yardımcı olacak kimse yok mu?Çevre lazım sana en önce.

Yüksek lisans mı yapıyorsun şuan?Okuldan ararsın ev arkadaşını.Yada devlet yurdu vermiyorlar mı?En uygunu orası olur.
2-Doğru galiba.Başkalarının kaldığı eve gidersen eşya derdi de olmaz.Yada okuldan bulacaksın.Yeni ev kurarsanız ikinci el bakaraınız.İstanbulda rahat bulursun.Ama ev arkadaşı şart öğrenciye.Özel yurtlar pahalı olur durumun yoksa.Dolap falan koctaşa bakabilirsin yada intertte gittigidiyor.com hepsiburada.com ucuz oluyor.
4-Bilgim yok
Etrafında yardımcı olacak kimse yok mu?Çevre lazım sana en önce.
Evet Çevremin olmaması sorun. Birkaç arkadaşım vardı o nlarda kendi ülkelerine döndüler.Okula haftada bir kere artık gittiğim için o da Tez hocamla görüşmek için, okulla peki fazla alakam yok. Genelde işyerleri merkez konumunda olduğu için, okulumsa Merkezi yerlere ters kaldığı için yani varmak toplu ulaşımla 1 saata kader olduğundan okul vasıtasıyla birilerini aramıyorum. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Merhaba, hanımlar
Ben bir kaç yıldır eğitim nedeniyle İstanbuldayım. Hep yalnız yaşadım, hiç kimse ile ev arkadaşlığı yapmadım. Ailem bütün masraflarımı karşılayacak durumdaydı. Açıkcası, bitirdikden sonra kendi ülkeme dönmeyi düşündüğümden burada hiç iş aramadım(zamanımı değerledirip staj bile yapmadığım için çok üzgünüm şu an).Son aylar her şey çok değişti. Her halde 0-a düşmek buna denir. İNŞALLAH ama ben her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum. Evet, buarada yakın arkadaşlarım yok ya da durumumu anlata bilip, tafsiye alabileceğim kimse yok(ben çevresine anlata bilen insanlardan değilim, istanbulda çevrem de yok malesef..)

Yabancı oduğum için kazıklanmak istemiyorum o yüzden sizden bilgi ve tafsiye istiyorum.
1.Ev arkadaşı arama sitelerinde ev arıyorum paylaşımlı, doğru yöntem mi ve ne yapmamı tavsiye edersiniz?(hiç kimseye saygısızlık olsun istemem ama, orda düzgün insanların pek fazla olmadığını düşünüyorum)
Pek tavsiye etmiyorum. Okuldan, çevreden, tanıdık birini bul illa.
2.Şimdi kaldığım ev kontraktlı(haziranda bitti ama kendiliğinden uzadı) ve bana çıkmadan 1 ay önce haber vermem gerekildiği söyledi aksi taktirde depozitimi geri alamam, böyle olması doğru mu, bunun başka yolu var mı?

Bu doğru, kendilerine haber vermelisin ki onlar da kiracı bulsun.
3.Eve eşya(yatak,dolap gibi ve s.) nerden almamı tafsiye edersiniz uygun olması için yani normalde nasıl yapılır?spotçu doğru seçim mi yoksa 0?
İnternet siteleri, IKEA vs. daha iyidir spotçudan. Veya eşyalı ev bul.
4.Yüksek lisansım İnsan Kaynakları üzerine yabancı dillerim de var, tecrübesiz olduğum için hangi maaş aralığı beklentisi göstermeliyim ve sigortamın yapılmasını nasıl talep etmeliyim? Yerime olsaydınız nerelere baş vuru yapardınız?
IK bu ülkedeki en dar sektörlerden biri.. 1000 çalışanlı şirketlerde 5 tane IK personeli var, çoğu şirkette IK yok. Olanlar da tecrübeli aryıor. Dil pek de mühim değil İngilizce, Almanca vs. dışında.
Bu ülkenin vatandaşları işsiz adam niye sana çalışma izni çıkartsın, piyasanın üstünde para versin vs. Maalesef.. Ya sektör değiiştirirsin ki onun bile garantisi yok. Ya da Avrupa'ya falan gidersin illa Azerbaycan'a dönmeyeceksen. Biz burdan kaçmaya çalışıyoruz. Can ve iş güvenliği yok, sen de git bence.

Yanıtınız için teşekkür ederim. T.C vatandaşı olmadığım için sigorta yapmak istemiyorlar aksi taktirde de işe almıyorlar. Çalışmıyorum hayır, okulumda tez donemindeyim bitirdim sayılır.
Merhaba canım
ben de Yunanıstanlıyım.
Gırecegın ıs yerı senın adına calısma bakanlıgına basvurabılıyor , yabancı dılınden dolayı senınle calısmak ıstedıklerı beyan ederlerse calısma ıznın cıkacak ve sıgortan odenecek. Bende 5-6 senedır Tc vatandasıyım daha once yunanıstan vatandaslıgındanda sılındıgım ıcın vatansız yasadım Istanbulda. Ve gayette guzel bır sıgorta sırketınde genel mudurlugunde calıstım o donem

yabancısın ama inan Türk olan bir çok üyeden çok daha güzel ve düzgün kullanıyorsun dilimizi.En azından hangi dille yazılmış olduğu çok net anlaşılıyor okuyunca :)

tebrik ederim :)

Sigortalı olman için işverenin senin adına Çalışma Bakanlığına bir dilekçe göndermesi gerekiyor.
Bunun için öncelikle seni sigortalı çalıştıracak bir işveren bulman gerek. Zira çoğu yer yabancıları sigortasız çalıştırıyor.

Eşya konusunda uygun fiyatlı birşeyler bakıyorsan spotçular olabilir.

Maaş konusunda bir fikrim yok malesef.

Okuldan hocalar ile görüş

Onların bağlantıları olabilir

Örneğin Rusçan da varsa Ruslar ile iş yapan firmalar seni havada kapar

İhracat şirketleri vs ister senin gibi eleman

Ayrıca telefon vs sektörü de isteyebilir

İnternetten kariyer sitelerine bak

Maaşa gelince teklifleri duy başlangıçta düşük olabilir ama çalışırken daha yükseğe iş bulmak kolay olur ya da sen işe yararsan çalıştığın yer kaçmasın diye maaşını yükseltir

ev eşyasını ikinci el ev esyası satan yerlerde car oralardanda alabilirsin. okudugun üninin orasına burasına ev arkadadı aranıyor yaz

Merhaba, hanımlar

Kontratınızı madde madde inceleyin depozito kira bedeli sayılır-sayılmaz diye bir madde var mı depozitoyu kira bedeline saymazlar genelde eğer eve zarar verirsen zararı keser ev sahibin ve sana geri kalan miktarı iade eder alamam diye birşey yok çıkmak istiyorsan ev sahibinin dediği gibi 1 ay önceden haber vermen gerek ki oda kiracı bulacak iki tarafta mağdur olmasın diye.

Eğer ev arkadaşı arıyor iseniz okulunuz daki arkadaşlarınız ile iletişime geçin onlar yardımcı olurlar ev arkadaşı siteleri nasıl bir site güvenlimi peki-eşyalarıda spotçudan alabilirsiniz daha uyguna gelir yada ev arkadaşı ile çıkarsanız ortak alırsınız.

Merhaba canım
ben de Yunanıstanlıyım.
Gırecegın ıs yerı senın adına calısma bakanlıgına basvurabılıyor , yabancı dılınden dolayı senınle calısmak ıstedıklerı beyan ederlerse calısma ıznın cıkacak ve sıgortan odenecek. Bende 5-6 senedır Tc vatandasıyım daha once yunanıstan vatandaslıgındanda sılındıgım ıcın vatansız yasadım Istanbulda. Ve gayette guzel bır sıgorta sırketınde genel mudurlugunde calıstım o donem
Morel oldunuz bana:)

a En azından sizde kendi emeğinle Bir şeyler yapabiliyorsun. Benim memleketim deyse İşe alım tanıdık birilerinin vasıtasıyla, parasıyla oluyor. Tabii ki de kötülemek istemem ama, herkes değerlendirilmesini ister. Devlet bütçesi petrolden asılı olduğu için, neredeyse tüm geliri teşkil ettiği için dolar bizi daha çok etkiliyor. Bu yüzden de bir sürelik bir daha dönmeyi düşünmüyorum. Piyasa her yerde kötü ama kötünün kötüsü de var. Avrupa ülkelerine gelirsek şu anda durumum buna müsait değil

Merhaba, hanımlar

sakin o sitelere bulasma okukdan ev arkadasi bulabiliyorsan dene. en son ihtimal o siteler olsun.
evden cikmadan belli bir sure once haber vermelisin dogru soyluyorlar. ciksan dahi kirasini vereceksin o bir ayin mecbur.
ikea kocta demisler ama inan oralar cok pahali. tekzen fdha uygun olur. spotculara cok guven olmaz inan bazen gerekaiz pahali olabiliyor spotcularda.
ik alaninda calismak istiyorsan oncelikle linkedinde profil olustilur ve headhunterlari ekle. turkiyede de cok fazla var. cvini ingilizce olustur zaten profesyoneller oyle yapiyor. ortalama 2000 2500 tabii aldigin egitime de bagli olarak isteyebilirsin ama malesef bazen daha azina razi gelmek zorunda kalabilirsin. yabanci personel calisma izni alinmasi gerekiyor bunun icin de ya firma kendisi basvurur y da sen basvurursun ama firma uzerinden. oncelikle is bulman lazim bundan 7 sene once 750 tlye danismanlik firmalari yardimci oluyordu. o isi yapmistim bikacay. basvuru dosyan tamsa 2 hafta icinde izni alabilirsin. yolun acik olsun.
hangi sehirdesin bilmiyorum ama ankaradaysan tomere falan giderek ortamini gelistirebilir sana yardimci olacak insanlara ulasabilirsin. bunun yaninda yabanci personel arayan firmalara araci olan firmalar vardi ben o iste calisirken internet uzerinden bir bak ama ne kadar guvenilir inan bilmiyorum. pasaportunu falan kaptirma sakin.
Buarada calisma izni alirken sakin orjinal dosyalari verme git noterde asli gibidir diye onaylat kopyalarini ver. kolay gelsin.

Zaman kaybetmeden önce iş ara bence !

İşi bulduktan sonra ev arkadaşı da bulabilirsin daha kolay iş ortamından olur yada onların tanıdık birileri olur yardımcı olurlar diye düşünüyorum bu konuda
Ev konusuna gelince ev arkadaşını bulduktan sonra birlikte ararsınız hem ikinizin bütçesine göre hareket edersiniz, belli olmaz belki eşyalı güzel bir ev bulursunuz.
Kesinlikle iş bulmadan önce ev kiralamaya derim eviniz iş yerinize yakın olsun. İş hayatı yorucu bide üstüne ev le arasında çok mesafe olursa çok zorlanirsin staj da yapmamışsın o yüzden diyorum bütün zorluklar en baştan başlamasın pes etmeni istemiyorum çünkü :)
Baktin iş buldun ama arkadaş ve ev bulamıyorsun en yakın yurda yerleş bir sure icin buda iyi cozum olur

ev eşyasını ikinci el ev esyası satan yerlerde car oralardanda alabilirsin. okudugun üninin orasına burasına ev arkadadı aranıyor yaz
Sahibinden de komple ev eşyalarını çok makul fiyatlara satıyorlar.Herşey dahil olmak üzere..

sakin o sitelere bulasma okukdan ev arkadasi bulabiliyorsan dene. en son ihtimal o siteler olsun.
evden cikmadan belli bir sure once haber vermelisin dogru soyluyorlar. ciksan dahi kirasini vereceksin o bir ayin mecbur.
ikea kocta demisler ama inan oralar cok pahali. tekzen fdha uygun olur. spotculara cok guven olmaz inan bazen gerekaiz pahali olabiliyor spotcularda.
ik alaninda calismak istiyorsan oncelikle linkedinde profil olustilur ve headhunterlari ekle. turkiyede de cok fazla var. cvini ingilizce olustur zaten profesyoneller oyle yapiyor. ortalama 2000 2500 tabii aldigin egitime de bagli olarak isteyebilirsin ama malesef bazen daha azina razi gelmek zorunda kalabilirsin. yabanci personel calisma izni alinmasi gerekiyor bunun icin de ya firma kendisi basvurur y da sen basvurursun ama firma uzerinden. oncelikle is bulman lazim bundan 7 sene once 750 tlye danismanlik firmalari yardimci oluyordu. o isi yapmistim bikacay. basvuru dosyan tamsa 2 hafta icinde izni alabilirsin. yolun acik olsun.
hangi sehirdesin bilmiyorum ama ankaradaysan tomere falan giderek ortamini gelistirebilir sana yardimci olacak insanlara ulasabilirsin. bunun yaninda yabanci personel arayan firmalara araci olan firmalar vardi ben o iste calisirken internet uzerinden bir bak ama ne kadar guvenilir inan bilmiyorum. pasaportunu falan kaptirma sakin.
Buarada calisma izni alirken sakin orjinal dosyalari verme git noterde asli gibidir diye onaylat kopyalarini ver. kolay gelsin.
Ellerinize sağlık, gerçekten tek-tek her şeryi ayrıntısına kadar anlatdınız. Çok minnetarım size. Bunlar benim için yeni bilgiler. Çok teşekkür ederim.

Back
X