Yağ mı çekiyorum

Arkadaslar sosyal fobim var. İnsanlarlâ samimi olabilmek için genellikle karşıdakini çok övüyorum ilk karşılaştığım tanıştığım kişileri bile. Bazen gerginlikten gereksiz konuşuyorum herseye yorum yapıyorum ve insanlar başta seviyorlar sonra hızlıca uzaklaşıyorlar önemsemiyorlar ve kalbimi kırmaktan da çekinmiyorlar. Bu seferde kendimı değersiz hissediyorum çok üzülüyorum dışlanıyorum saygın ve değerli olabilmek için bu dengeyi nasıl ayarlayabilirim yardimci olur musunuz
Kolay kolay hic kimseyi övmem.Ayrıca pat diye hakedene cevabini yapistirirm kim olursa olsun.Patronmus musteriymis farketmez.Bu insanlarda bana bayilio bende bunu anlamiom.Zor biriyim demekki cazip gelio

Gerçek arkadaşlar sizi siz olduğunuz için sever ve sizi olduğunuz gibi kabul ederler. O nedenle insanların karşısında kimseniz o olun. Aksi takdirde bir süre samimi olsanız dahi gerçek arkadaşlık kurmuş olmazsınız.

Konuşmuş olmak için konuşma. Karşıdaki de aynı senin gibi bir insan, neden kendini sevdirmek için uğraşıyorsun, sevmese değerinden ne kaybedersin?. herkes herkesi sevemez, doğal ol elektriğiniz tutarsa sevgi kendiliğinden gelir zaten.

Şu da yazılmamış bir kaidedir;
İnsanları ne kadar memnun etmek için uğraşırsan o kadar senden memnun olmazlar.

Bir de çevreyle iyi ilişki kurmak istiyorsan karşındaki insana gerçekten değer ver, bir şey anlattığı zaman yürekten dinle. Derdini paylaş. Yalnızken hatalı noktalarını bildir. Sırrını da ifşa etme. Böyle biri olursan gerçek dost olursun.

Konuşmuş olmak için konuşma. Karşıdaki de aynı senin gibi bir insan, neden kendini sevdirmek için uğraşıyorsun, sevmese değerinden ne kaybedersin?. herkes herkesi sevemez, doğal ol elektriğiniz tutarsa sevgi kendiliğinden gelir zaten.

Şu da yazılmamış bir kaidedir;
İnsanları ne kadar memnun etmek için uğraşırsan o kadar senden memnun olmazlar.
Çok doğru bir söz evet

Arkadaslar sosyal fobim var. İnsanlarlâ samimi olabilmek için genellikle karşıdakini çok övüyorum ilk karşılaştığım tanıştığım kişileri bile. Bazen gerginlikten gereksiz konuşuyorum herseye yorum yapıyorum ve insanlar başta seviyorlar sonra hızlıca uzaklaşıyorlar önemsemiyorlar ve kalbimi kırmaktan da çekinmiyorlar. Bu seferde kendimı değersiz hissediyorum çok üzülüyorum dışlanıyorum saygın ve değerli olabilmek için bu dengeyi nasıl ayarlayabilirim yardimci olur musunuz
Kimseyi övme onlar seni övsün, onlar istesin seninle arkadaş olmayı. Cool ol gereksiz muhabbet kurma

Bunlari yapmayin,
- bir iki hos iltifat guzel olsa bile cok ovmek kismi samimiyetsiz oldugunuzu gosteriyor.
- herkes arada gerksiz konusur da, dinleyen icin tahammul etmek zor, mumkun oldugunca fark ettiginiz anda birakin
- ver her seye yorum yapma kismi bence en tehlikelisi, ozellikle kisilerin ozel hayatlari ve kisisel kararlari hakkinda yorum yapmamayi bir zorunluluk olarak ogrenmeniz gerekiyor.

Onun disinda sevgi saygi zamanla oturur zaten, ilk izlenimler yaniltici olabilir.

Back
X