Cilt Bakımı Ürünleri Yağlı, hassas ve pul pul dükülen (hepsi bir arada) ciltler için cilt bakım ürünleri?

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

yasaksayasak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
26
0
36
Ankara
Kızlar selam. Tam da başlıkta yazdığım gibi yağlı ve hassas bir cildim var. Kılcal damarlar cildime yakın. Kızarıklıklar oluyor. Aynı zamanda da doğru nemlendirme yapmadığımda pul pul dökülüyor. Ben de habire yoluyorum yüzümü. Bana buna uygun yıkama jeli, nemlendirici, maske ve güneş kremi vb. ürünler önerebilir misiniz?? Şu an uriage creme lavante yüz yıkama jelini, clinique nemlendirici kullanıyorum ama cildimde hala pullanma oluyor. Bir de sivilce izlerim ve kahverengi lekelerim var, bunlara çare olursa ne güzel olur ya. Hadi bir el verin kızlar !. akannehiropuyorumnanaktan

Canım benim cildin yağlı ve muhtemel strese dayalı egzama gibi pullanmalar da var. Bunun için kullanacağın ürünler yağlı değil nemlendirme ürünler (su tutan) olmalı. Ayrıca hassas ciltler için olmalı.
Bende aynı sorun var.

Aynı sorundan muzdaribim :gitme:
Yakın zamanda bir dermatoloğa gitmeyi düşünüyorum.
Bakım ürünleri bir yere kadar...

Dermatologlar da bir yere kadar çare oluyor. Aynı ürünleri verip duruyorlar. Dün Vichy nin ürünlerini aldım umarım iyi gelir.

Vichy i çok methediyorlar.
Ben 3 yıldır baborun ürünlerini kullanıyorum. Cildime çok iyi geliyor.
Ama sadece güzellik merkezlerinde satıldığı için her an bulunamıyor.
Vichy nin hangi ürünlerini aldınız?
Umarım iyi gelir.
Sonuçları bizimle de paylaşır mısınız?

ben Vichy Nutrilogie 1 - 50 ml olanı kullanıyorum vimjo.comda indirimde 91 liradan 65 liraya kadar düştü bence kaçırma tavsiye ederim

Vichy ile olan tecrübem ve yakınlarımın tecrübelerine dayanarak söylemeliyim ki bu ürünleri kullandıktan sonra yüzünde hassasiyet oluşan büyük bir kitle var. Ürün kullanımı esnasında geçer gibi görünürken sonra patlama oluyor. Minik sivilceler ağrılı kistik aknelere dönüşüyor. İnşallah siz de bu sonuçlarla karşılaşmazsınız. Bence hassasiyet yaşayan bir cildiniz varsa La roche, bioderma, avene gibi dermokozmetik markalara yönelmeniz. Bunlar çok sayıda alerji testlerinden geçirildiği için en az riskli gruba giriyor.

Aslında vichy de dermokozmetik ürün bildiğim kadarıyla. Eczaneden satın aldım çok methettiler. Vivhy normadermin peelingini aldım, bir kere kullandım fena değil, cildimi yumuşattı. Ama etkisini uzun vadede göreceğim. Diğer Vichy ürünleri normaderm serisi değil. Hassas ciltler için yüz temizleme köpüğü ve bir de üçlü temizleme sütü aldım. Hem göz makyajı, hem yüz için hem de tonik özelliği gösteriyormuş. Nemlendirici olarak ise La roche posay tolerate aldım. Umarım bende de dediğiniz sonuçlar olmaz. Deneyip göreceğiz bakalım. yerimseniben

Bunlardan önce kullandığım Uriage creme lavante çok güzel bir yüz temizleme ürünü, fakat bulamadım. Bulursanız alın kaçırmayın derim. Çok iyi temizliyor, çok güzel de bir kokusu var. Hassasiyet yaratmıyor. Tavsiye ederim.

Evet dermokozmetik grubuna giriyor ama Vichy'i hastalarına öneren bir tane bile doktor tanımadım bugüne kadar. =)

benim cilt tipim.hassas gözenekler kirli ama aşırı dehydrated(susuz),pullanmalar da oluyor.tek bildiğimhep birinden fedakarlık yaptığım ya sertlik gitsin diye özellikle gündüz yıkamıyorum bu aralar gece bile.sadece temizleme losyonu veya sütü.tabii yeterliolmasa bile en azından anında yumuşamayı geri getirdi.derimki sabahları yıkmadan temizlemenin sertliği geçmesi için deneyebilirsin.ama peeling şart hassas diye zorlansam bile en azından ovamasam bile yulafla yapmaya çalışıyorum skinceuticals peel veya kanebo sensai silk bakacağım .burada daha satılmayan tolarence enzyme peel markasını unuttum o olabilirdenemek için.ben antiaging sebebiyle çok dikkat edemiyorum.yanlış belki ama şu an genç göründüğümkesin 33 yaşa göre.yani satıcılar hep aynı şeyleri söyler ama her üründe risklibirşey veya eksik var.fragrance yani parfümsüz alkolsüziyi olur en azından toniğimi alkolsüz seçiyorum.umarımherkes bilgilerinipaylaşır en zor cilt tipi bu napsan herşey var üstelik t bölgesideğil yanakların içi gözenekler kirli ama anlamıyor uzman geçinenler.memleket

benim de cildim karma ama pul pul dökülüyo bakım yapmazsam,sadece nemlendirici krem yetmiyo bakım için,maske de kullanmanı öneririm

merhaba forumda yeniyım ,o yuzden yardımcı olrsanız cok mutlu olurum benmde cıldım hasas zırt pırt durduk yere kızarıyor ufak ufak yaralr ve pul pul dokulmeler var .t bolgesı yaglı onun dısı normal bı clde sahıbım .burda nerdeyse tum konuları okudum ve denemedıgım sey kalmadı yahu en son eskı bı konuda yazılan yağ karısımını uyguladım ama surunce dırek kızarklık yaptı bole uygulamalrın 1 ay feln devam edılmesı solenmıstı ama devam etmelıyım blmıyorum yuzmde sıvılcelenme ve lekelerıde var zaten off bırı bana bsey onersın .cildiyeye felan gittim onlarda egzama kremı ve yuksek faktorlu gunes kremı dısında bsey vermedıler :S aynı yada benzer sorunlara sahıp olana ya da bsey kullanıp da cok memnun kalanınız varmı ?

Cilt tonunun düzelmesi ve siyah nokta gibi problemlerin gitmesi için gözüm kapalı tavsiye edebileceğim ürün DERMALOGICA DAILY MICROFOILLANT. günlük ve çok hafif bir peeling ve tek vazgeçemeyeceğim almaktan bıkmayacağım bir üründür kendisi. Gece yatmadan cildinizi güzelce temizledikten sonra peelingi uygulayıp üzerine estee lauder advanced night repairi uygularsanız çok memnun kalırsınız.

konuyu açana ve bana cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.umarım sayımız artar çünkübu herşey varcilt kombinasyon denip geçilmiyor.pullanma ve sertlikiçin bu mesajım.daha önce belirttim yanakta kuruluk olmasa gözeneklerin tıkalı olmadığı anlamına gelmiyor.önce bunu öğrenmeni tavsiye ederim tabii eğer varsa işin benim gibi daha zor olur yok eğer yoksa iyi.ben yanaklarımdakisertlik ve pullanmayı "jel" temizleyicilerden ki foam yani köpük yazanlar bile kaçınarak önledimhayatımda ilk kez.ingilizcem ile netten öğrenmiştim benzer problemleriolan kişilerden.ne yaptın dersen benimiçin zor gözeneklerim tıkalı hala ama ben sabah buna rağmen kesinlikle yıkamıyorum su bile tahriş edebilir bazı ciltleri.yağlar evet kaşındırır sivilce çıkarır ben kullanıyorum ama markaların yağları jellerin ve köpüğün azıdır yanioilcleanser yazanlardan bahsediyorum.japonlar bunun bile bazı ciltlerde susuzluğa yolaçabileceğini söylüyor.balm kurucilte iyi ama ben nefes aldırmama ve sonraki ürünlerimin emilimini etkilemesi olasığı ile sıcak bakmadım temizlikte.uygulayan çok ama.sütler iyi ama residue denilen kalıntıları bırakmayan (nette araştırabilmen için böyle yazdım) olsa ve temizliği kuvvetli olsa iyi olur araştırıyorum darphin ve clarins aklımda ama emin değilim.bu arada sütlerle temizlik elbette diğerleri gibi olmaz.ben iki iaşama yapıyorum.sabah temizleme yağlarından biri(doğal) cilde yedirip (alerji yapmayanı zamanla bulursun) üzerine ılık havlu koyup 5 10 dakika bekleyip sonra siliyorum.ikinci aşama tercihime kalmış.sabahları micellar,novidermin veya başka markaların su gerektirmeyen aslında makyaj için olan ama bizim gibiciltlere de genelde temizlikte önerilebilen sular bunlar izotonic veya micellar.bu markayı deneyeceğimkurutup kurutmadığına bakmak için.Tolariene Jel veya foam bende Kuruluk yapıyor dikkat derim.akşam yine ikiaşama ya aynı başayıp veya süt veya micellar ile başlayıp kurutmayan bir Cream Cleanser veya kurutursa sadece izotonik veya micellar da kalacağım.ama ben antiaging takıntılıyım bu sebeple haftada iki kez exfoliate yapıyorum normalde olmamalı diyen çok.bitkisel olabilir veya granülsüzisteyene.kurutmayan.tabnizor bulmak.deneyimlerimi paylaşırım.exfoliate veya peel şart yoksa pullanma gitmez gibi geliyor tabi herkesin farklı ama ağır olmamalıişte.yulaf bile olur ama en azından bir kere yapılmalı bence.akşamiçin hafif cleanser ve suyla isteyen temizlik veya yüzümde tortı kalması önemli değil yeter ki kurutmasın diyen cetaphill,cerave hydaring cleanser ları veya burada olmayan aveeno balancing soothing cleanser ı deneyebilir ki ben bunun daha az kuruttuğunu okudum tabii bunlar çok uzun süreleraraştırmamdan öğrendiğim.yani vakit kaybetmeyin diye.ancak herkesin cilti farklı deneyerek görmeli ben denemelerle kendimiçin doğru olanı bulmaya çalışıyorum.bu arada curell firmasının kaşıntı için nemlendirici çok övülüyor ama denemek lazım herkesin tepkisi farklı.nemlendirciiçin sevgili arkadaşım sonra konuşuruz özelden yazma hakkımolunca deneyeceklerimi paylaşırım.yanaklarında gözenekler tıkalı değilse clinique repairwair,clarins extra firming day,caudelie (çok serisi var )vinoperfect,cetaphill,cerave,elisabeth arden ceramide,skinmedica repaircream,sisley hydra lobal,çok paran varsa denese gross hydra pure moisturizer,la mer(ben alamadım haha),elemis olabilir.cetaphill,cerave,aquaphor en kuruluğa iyi ama nefes aldırmayabilecek cilde maddeler var ama ara ara bile olabilir ki benimmetodum bu mesela hava soğuk burada değilamaistanbulda çıkarken olabilir.yokeğer yanaklarında da gözeneklerin tıkalıysa veya nem değil susuzluksa problemin oil in water veya water based su bazlı öneriyorlar ama dikkat yaşın çok küçük değilse su bazlı ek olabilir zira asla yetmez ne kadar iddia etseler bile.yaşın 30dan büyükse bir bariyer kremle tamamlama veya lotion mesela md veya estee lauder day wear üzerine bariyer kullanma deneyebilirsin.bariyer kremdecildin kaldırıyorsaa lacticacid veya türevleri,veya ceramide,colestphorol,fatty acidler(bunları borage,hodan vb yağlardan da takviye edebilirsin).bariyer kremyerine elisabeth arden in ceramideserisi veya skinmedica bile alternatif.su bazlı nemlendircilerdeyetersiz bulanlar olsa da en çokövülen clarins hydra quench.çoköptümherkesi.umarımokurken sıkılmazsınız.devamederiz

herşeyden önce bariyer güçlendirmek bana mantıklı geliyor.bariyer yazanların çoğunda aşırı yağlandıran veya cildin nefes almasına engel olan mineral oil,silikonlar falan var.ama aşırı kötü kuruluk egzema vb..de mecbur bunları kullanabiliyorlar.cerave,cetaphill,eucerin,aquaphor,curel gibi.ben priorinin bariyer,skinmedica repair,elisabethe arden ceramide,eucerin deneyebilirim.
bu arada egzema rosacea veya seboreik dermatisis dedikleri veya başka birşey olabiliyor hiçbirşey kullanmayın çok sadece bariyer veya hassas ürünler deniliyor ama ben pek dinlemiyorum yaşım 30u geçti çünkü.bu durumlarda lütfen cortisonlu ürünler verirlerse son çare diye düşünün.eğer temkinliyseniz bu şekilde de gidilebilir cilt bakımında.ben biraz fazla ama yine dikkatli yükleniyorum o ayrı.zira benim kırmızılığı taksam hiç gençleşemem:)
mutlaka avokado deneyin belki yardımı olur bana mükemmel doğal meyvesini cildime sürüyorum anlatamam farkı
ZENCEFİL,ZERDALİ TABLET TOZ VEYA DOĞAL İÇİN YEYİN.İLTİHABA BİREBİR 500E 500 OLMALI GR.AMA TABİİ İŞE YARAMASI BELKİİİİ.PREBİOTİK İÇ TEMİZLİYOR DİYORLAR DENEYİN BEN DENEYECEĞİM DENEMEKTEN NE ÇIKAR.
kaşıntı varsa nem falan veren ama belki tıkabileyecek curell itch defense çok övülüyor bakalım.

canm cok saol ılgılenıp cevap yazdıgın ıcın soledıklerını bı ara ınceleyıcem yalnız ogrencyım ve yasım 24 suan ıcın sorunlarım cozuldu dıyebılırmyaralrım cok artınca cıldıyye gttım momecon dıe bı krem bıde dexeryl verdı sımdılık sadece bnları kullan ve yuzunu dove ile yıka dedı .momecon dıger egzema kremlerı gbı degıl 2 gunde hıc bsey kalmdı yuzumden yalnız uzun surelı kulanımda yuzdekı damarlar bellı oluormus eger cıldnızde egzema varsa bunu solyeblrsnz doktora uygnsa verr zaten dgr krmler hıc ıse yaramadı bgune kdr .cıldımde gozenek sorunm pek yok dıebılırm ve peelıng lı urunlere dogla yaglara vs herseye tobe ettım bı sure bakalım .bakalım dove ve dexeryl krem hep bole ıyı yaparsa baska bsey surmem ne sursem kızarıor zaten bnlara henuz daha tepkı vermedı sukurler olsun

he bide kasıntı ıcın doktr atarax dıe bı ılac verdı sakınlestrıcı etkısıde var ve kasın ma hıssını gecrıor braz

Oyyy çok uzun yazmışsınız ve aralıksız, okuyamadım ya kusura bakmayın :44:

Benim cildimde de aynı problem var: Karma, burnumun üstü siyah nokta dolu, ağız çevrem çok kuru pul pul, neredeyse beyazımsı duruyor. Sık sık krem sürmem gerekiyor. Yalnız cildim çok pürüzsüzdü benim, hiç sivilce-pütürlük-kızarıklık olmazdı. Son birkaç aydır sanki böcek ısırmış gibi sivilcemsi kızarıklıklar, kaşıntılı... Alerji gibi... Tuhaf birşey.

Vazgeçtim, çok değerli bilgiler yazmışsınız. Belki benim gibi okuyamayan olur diye düzeltip eklemeye karar verdim yazınızı (umarım alınmazsınız):

melisa2009
Konuyu açana ve bana cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım sayımız artar. Çünkü burada her şey var, cilt - kombinasyon denip geçilmiyor.

Pullanma ve sertlik için bu mesajım. Daha önce belirttim, yanakta kuruluk olması gözeneklerin tıkalı olmadığı anlamına gelmiyor. Önce bunu öğrenmeni tavsiye ederim. Tabi eğer varsa işin benim gibi daha zor olur; eğer yoksa, iyi…

Ben yanaklarımdaki sertlik ve pullanmayı "jel" temizleyicilerden -ki “foam” yani “köpük” yazanlar bile- kaçınarak önledim; hayatımda ilk kez.

Benzer problemleri olan kişilerden İngilizcem ile netten öğrenmiştim.

Ne yaptın dersen benim için zor; gözeneklerim tıkalı hala ama ben buna rağmen sabah kesinlikle yıkamıyorum. Su bile tahriş edebilir bazı ciltleri.

Yağlar evet, kaşındırır, sivilce çıkarır. Ben kullanıyorum ama markaların yağları, jellerden ve köpükten azıdır yani “oil cleanser” yazanlardan bahsediyorum. Japonlar bunun bile bazı ciltlerde susuzluğa yol açabileceğini söylüyor.

“Balm” kuru cilde iyi, ama ben nefes aldırmama ve sonraki ürünlerimin emilimini etkilemesi olasılığı nedeniyle sıcak bakmadım. Ama uygulayan çok...

Sütler iyi, ama “residue” denilen kalıntıları bırakmayan (nette araştırabilmen için böyle yazdım) ve temizliği kuvvetli olsa iyi olur. Araştırıyorum, darphin ve clarins aklımda ama emin değilim. Bu arada sütlerle temizlik elbette diğerleri gibi olmaz.

Ben iki aşamada yapıyorum: Sabahları (doğal) temizleme yağlarından birini cilde yedirip (alerji yapmayanı zamanla bulursun), üzerine ılık havlu koyup, 5 - 10 dakika bekleyip, sonra siliyorum. İkinci aşama ise tercihime kalmış… Micellar, novidermin veya başka markaların su gerektirmeyen (aslında makyaj için olan, ama bizim gibi ciltlere de genelde temizlikte önerilebilen) suları bunlar: izotonic veya micellar... Kurutup kurutmadığına bakmak için bu markayı deneyeceğim. Tolariene Jel veya foam bende kuruluk yapıyor, dikkat derim.

Akşamları yine iki aşama: ya aynı başlayıp veya süt veya micellar ile başlayıp kurutmayan bir Cream Cleanser ya da kurutursa sadece izotonik veya micellar’da kalacağım. Ama ben anti-aging takıntılıyım. Bu sebeple haftada iki kez exfoliate yapıyorum; normalde olmamalı diyen çok… Bitkisel olabilir veya isteyene granülsüz. Tabi kurutmayanı bulmak zor... Deneyimlerimi paylaşırım. Exfoliate veya peeling şart, yoksa pullanma gitmez gibi geliyor. Tabi herkesin farklı ama ağır olmamalı. Yulaf bile olur ama bence en azından bir kere yapılmalı. Akşam için hafif cleanser (temizleyici) ve suyla temizlik isteyenler için veya yüzümde tortu kalması önemli değil yeter ki kurutmasın diyenler için cetaphill, cerave hydaring cleanser’ları veya burada olmayan aveeno balancing soothing cleanser’ı deneyebilir -ki ben bunun daha az kuruttuğunu okudum-.

Tabi bunlar çok uzun süre araştırmalarımdan öğrendiklerim. Yani vakit kaybetmeyin diye. Ancak herkesin cildi farklı; deneyerek görmeli… Ben kendim için denemelerle doğru olanı bulmaya çalışıyorum. Bu arada curell firmasının kaşıntı için nemlendiricisi çok övülüyor; ama denemek lazım, herkesin tepkisi farklı. Nemlendirici için sonra konuşuruz sevgili arkadaşım; özelden yazma hakkım olunca deneyeceklerimi paylaşırım.

Yanaklarındaki gözenekler tıkalı değilse clinique repairwair, clarins extra firming day, caudelie (çok serisi var) vinoperfect, cetaphill, cerave, elisabeth arden ceramide, skin medica repair cream, sisley hydra lobal. Çok paran varsa denese gross hydra pure moisturizer, la mer (ben alamadım hala), elemis olabilir. Cetaphill, cerave, quaphor kuruluğa iyi, ama cilde nefes aldırmayabilecek maddeler var. Ama ara ara bile kullanılabilir -ki benim metodum bu- mesela hava soğuk; burada değil ama istanbulda çıkarken olabilir. Yok eğer yanaklarında da gözeneklerin tıkalıysa veya nem değil susuzluksa problemin: oil in water veya water based su bazlı öneriyorlar. Ama dikkat, yaşın çok küçük değilse su bazlı ek olabilir; zira asla yetmez ne kadar iddia etseler bile. Yaşın 30’dan büyükse bir bariyer kremle tamamlayabilir veya losyon olarak mesela md veya estee lauder day wear üzerine bariyer kullanarak deneyebilirsin. Bariyer kremde cildin kaldırıyorsa: lactic acid veya türevleri veya ceramide, colestophorol, fatty acid’ler (bunları borage, hodan vb. yağlardan da takviye edebilirsin). Bariyer krem yerine elisabeth arden’ın ceramide serisi veya skinmedica bile alternatif olabilir. Su bazlı nemlendiricileri yetersiz bulanlar olsa da, en çok övülen clarins hydra quench.

Çok öptüm herkesi. Umarım okurken sıkılmazsınız. Devam ederiz…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…