- Konu Sahibi yasaksayasak
-
Aynı sorundan muzdaribim :gitme:
Yakın zamanda bir dermatoloğa gitmeyi düşünüyorum.
Bakım ürünleri bir yere kadar...
Dermatologlar da bir yere kadar çare oluyor. Aynı ürünleri verip duruyorlar. Dün Vichy nin ürünlerini aldım umarım iyi gelir.
Vichy ile olan tecrübem ve yakınlarımın tecrübelerine dayanarak söylemeliyim ki bu ürünleri kullandıktan sonra yüzünde hassasiyet oluşan büyük bir kitle var. Ürün kullanımı esnasında geçer gibi görünürken sonra patlama oluyor. Minik sivilceler ağrılı kistik aknelere dönüşüyor. İnşallah siz de bu sonuçlarla karşılaşmazsınız. Bence hassasiyet yaşayan bir cildiniz varsa La roche, bioderma, avene gibi dermokozmetik markalara yönelmeniz. Bunlar çok sayıda alerji testlerinden geçirildiği için en az riskli gruba giriyor.
Aslında vichy de dermokozmetik ürün bildiğim kadarıyla. Eczaneden satın aldım çok methettiler. Vivhy normadermin peelingini aldım, bir kere kullandım fena değil, cildimi yumuşattı. Ama etkisini uzun vadede göreceğim. Diğer Vichy ürünleri normaderm serisi değil. Hassas ciltler için yüz temizleme köpüğü ve bir de üçlü temizleme sütü aldım. Hem göz makyajı, hem yüz için hem de tonik özelliği gösteriyormuş. Nemlendirici olarak ise La roche posay tolerate aldım. Umarım bende de dediğiniz sonuçlar olmaz. Deneyip göreceğiz bakalım. yerimseniben
Bunlardan önce kullandığım Uriage creme lavante çok güzel bir yüz temizleme ürünü, fakat bulamadım. Bulursanız alın kaçırmayın derim. Çok iyi temizliyor, çok güzel de bir kokusu var. Hassasiyet yaratmıyor. Tavsiye ederim.
merhaba forumda yeniyım ,o yuzden yardımcı olrsanız cok mutlu olurum benmde cıldım hasas zırt pırt durduk yere kızarıyor ufak ufak yaralr ve pul pul dokulmeler var .t bolgesı yaglı onun dısı normal bı clde sahıbım .burda nerdeyse tum konuları okudum ve denemedıgım sey kalmadı yahu en son eskı bı konuda yazılan yağ karısımını uyguladım ama surunce dırek kızarklık yaptı bole uygulamalrın 1 ay feln devam edılmesı solenmıstı ama devam etmelıyım blmıyorum yuzmde sıvılcelenme ve lekelerıde var zaten off bırı bana bsey onersın .cildiyeye felan gittim onlarda egzama kremı ve yuksek faktorlu gunes kremı dısında bsey vermedıler :S aynı yada benzer sorunlara sahıp olana ya da bsey kullanıp da cok memnun kalanınız varmı ?
merhaba forumda yeniyım ,o yuzden yardımcı olrsanız cok mutlu olurum benmde cıldım hasas zırt pırt durduk yere kızarıyor ufak ufak yaralr ve pul pul dokulmeler var .t bolgesı yaglı onun dısı normal bı clde sahıbım .burda nerdeyse tum konuları okudum ve denemedıgım sey kalmadı yahu en son eskı bı konuda yazılan yağ karısımını uyguladım ama surunce dırek kızarklık yaptı bole uygulamalrın 1 ay feln devam edılmesı solenmıstı ama devam etmelıyım blmıyorum yuzmde sıvılcelenme ve lekelerıde var zaten off bırı bana bsey onersın .cildiyeye felan gittim onlarda egzama kremı ve yuksek faktorlu gunes kremı dısında bsey vermedıler :S aynı yada benzer sorunlara sahıp olana ya da bsey kullanıp da cok memnun kalanınız varmı ?
konuyu açana ve bana cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.umarım sayımız artar çünkübu herşey varcilt kombinasyon denip geçilmiyor.pullanma ve sertlikiçin bu mesajım.daha önce belirttim yanakta kuruluk olmasa gözeneklerin tıkalı olmadığı anlamına gelmiyor.önce bunu öğrenmeni tavsiye ederim tabii eğer varsa işin benim gibi daha zor olur yok eğer yoksa iyi.ben yanaklarımdakisertlik ve pullanmayı "jel" temizleyicilerden ki foam yani köpük yazanlar bile kaçınarak önledimhayatımda ilk kez.ingilizcem ile netten öğrenmiştim benzer problemleriolan kişilerden.ne yaptın dersen benimiçin zor gözeneklerim tıkalı hala ama ben sabah buna rağmen kesinlikle yıkamıyorum su bile tahriş edebilir bazı ciltleri.yağlar evet kaşındırır sivilce çıkarır ben kullanıyorum ama markaların yağları jellerin ve köpüğün azıdır yanioilcleanser yazanlardan bahsediyorum.japonlar bunun bile bazı ciltlerde susuzluğa yolaçabileceğini söylüyor.balm kurucilte iyi ama ben nefes aldırmama ve sonraki ürünlerimin emilimini etkilemesi olasığı ile sıcak bakmadım temizlikte.uygulayan çok ama.sütler iyi ama residue denilen kalıntıları bırakmayan (nette araştırabilmen için böyle yazdım) olsa ve temizliği kuvvetli olsa iyi olur araştırıyorum darphin ve clarins aklımda ama emin değilim.bu arada sütlerle temizlik elbette diğerleri gibi olmaz.ben iki iaşama yapıyorum.sabah temizleme yağlarından biri(doğal) cilde yedirip (alerji yapmayanı zamanla bulursun) üzerine ılık havlu koyup 5 10 dakika bekleyip sonra siliyorum.ikinci aşama tercihime kalmış.sabahları micellar,novidermin veya başka markaların su gerektirmeyen aslında makyaj için olan ama bizim gibiciltlere de genelde temizlikte önerilebilen sular bunlar izotonic veya micellar.bu markayı deneyeceğimkurutup kurutmadığına bakmak için.Tolariene Jel veya foam bende Kuruluk yapıyor dikkat derim.akşam yine ikiaşama ya aynı başayıp veya süt veya micellar ile başlayıp kurutmayan bir Cream Cleanser veya kurutursa sadece izotonik veya micellar da kalacağım.ama ben antiaging takıntılıyım bu sebeple haftada iki kez exfoliate yapıyorum normalde olmamalı diyen çok.bitkisel olabilir veya granülsüzisteyene.kurutmayan.tabnizor bulmak.deneyimlerimi paylaşırım.exfoliate veya peel şart yoksa pullanma gitmez gibi geliyor tabi herkesin farklı ama ağır olmamalıişte.yulaf bile olur ama en azından bir kere yapılmalı bence.akşamiçin hafif cleanser ve suyla isteyen temizlik veya yüzümde tortı kalması önemli değil yeter ki kurutmasın diyen cetaphill,cerave hydaring cleanser ları veya burada olmayan aveeno balancing soothing cleanser ı deneyebilir ki ben bunun daha az kuruttuğunu okudum tabii bunlar çok uzun süreleraraştırmamdan öğrendiğim.yani vakit kaybetmeyin diye.ancak herkesin cilti farklı deneyerek görmeli ben denemelerle kendimiçin doğru olanı bulmaya çalışıyorum.bu arada curell firmasının kaşıntı için nemlendirici çok övülüyor ama denemek lazım herkesin tepkisi farklı.nemlendirciiçin sevgili arkadaşım sonra konuşuruz özelden yazma hakkımolunca deneyeceklerimi paylaşırım.yanaklarında gözenekler tıkalı değilse clinique repairwair,clarins extra firming day,caudelie (çok serisi var )vinoperfect,cetaphill,cerave,elisabeth arden ceramide,skinmedica repaircream,sisley hydra lobal,çok paran varsa denese gross hydra pure moisturizer,la mer(ben alamadım haha),elemis olabilir.cetaphill,cerave,aquaphor en kuruluğa iyi ama nefes aldırmayabilecek cilde maddeler var ama ara ara bile olabilir ki benimmetodum bu mesela hava soğuk burada değilamaistanbulda çıkarken olabilir.yokeğer yanaklarında da gözeneklerin tıkalıysa veya nem değil susuzluksa problemin oil in water veya water based su bazlı öneriyorlar ama dikkat yaşın çok küçük değilse su bazlı ek olabilir zira asla yetmez ne kadar iddia etseler bile.yaşın 30dan büyükse bir bariyer kremle tamamlama veya lotion mesela md veya estee lauder day wear üzerine bariyer kullanma deneyebilirsin.bariyer kremdecildin kaldırıyorsaa lacticacid veya türevleri,veya ceramide,colestphorol,fatty acidler(bunları borage,hodan vb yağlardan da takviye edebilirsin).bariyer kremyerine elisabeth arden in ceramideserisi veya skinmedica bile alternatif.su bazlı nemlendircilerdeyetersiz bulanlar olsa da en çokövülen clarins hydra quench.çoköptümherkesi.umarımokurken sıkılmazsınız.devamederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?