Yakıcam!

Merhabalar sevgili hanımlar. Belki 10 yıldır takip ederim burayı ilk defa içimi dökmek için hesap açma isteğim oldu. Evliyim ve 2 yaşında bir oğlum var. Bugün oğluma kendine zarar vereceğini düşündüğüm birşey için "yapma canım oğlum" Dedim. Ardından hayır, olmaz, oğlum dur derken çok fena patladım ve bağırdım, sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. İki senedir tutuyorum ya sular seller gibi gitti gözyaşım. Oğlumda üzüldü oda ağladı beraber ağlaştık falan sonra bir baktım yine eski işine geri dönmüş :) okuduğum tüm çocuk gelişim kitaplarında 2 yaş sendromu böyle tamam ama resmen bu çok zor bir bebek. Düzelecek mi? Sizler nasıl geçirdiniz diye sormak için geldim. Ha yakma kısmını unuttum. E şimdi halihazırda ben zaten 2 yıldır iyi bir anne olmaya adapte olmaya çalışıyorum, bazen kimlik bunalımı yaşıyorum, acaba anne olmak yerine Kore ye yerleşip yüksek lisans yapıp yutubır mı olsaydım, Moğolistan da hayvancılıkla uğralaşan bir çiftçi mi olsaydım, yoksa Roma da Çingene olup ateş başında dans mı etseydim, diye kafa yoruyorumken bre Çinliler ne bu dünyanın sizden çektiği? Tıktınız bizi evlere hiperaktif bebelerle... Ha bu yetmedi şimdide kemirgenlerden bulaşan Hantavirus çıktı. Zaten delirmişim, yaksam oraları misss sonra topraklarında pirinç yetiştirip Afrika ya yollasam. Evet sanırım depresyondayım. Hepinize iyi günler dilerim.
Başta bi parça kızgınlık, ortalarında üzüntü ve sonunda kahkaha. Duygu durumum karmakarışık oldu sağolun😄

Bende de var 25 aylığından.
Ayrıca içerde de 6 haftalık olup nevremi döndüren bitane var.
Tertemiz delirdim.
Artık boş boş tavana bakıp yaşıyorum.
Bugünler bitsin parklarda yatıcam. Girmiycem eve.

Ben asla ama asla bagirmam cocuguma. Hic kotu soz etmem. Ne isterse guzellikle yaparim. Mukemmel bir anneyim ben. Oyle ki insan degilim, sanki bir melek!

Yapmayin Allah askina. Tabi ki biz de insaniz ve sabrimizin tastigi zamanlar olabilir. Benimki de 2,5 yasinda, bir de yaninda 7 aylik bir tane daha var. Arkadan yetisiyor, ogretmeni onunde. Istedigini aglayarak yaptirabilecegini coktan ogrendi 😁

Ben su günlerde ekstra sakinim. Cunku kayinvalidem evinde karantinada, ben kendi evimde karantinadayım, daha ne isterim 😁😁

Bir de cocuklar yazik eve hapsoldu. Bu donemde biraz sinirlari esnettim ben. Surekli suyla oynamak istiyor mesela. Ortalik islaniyor haliyle. Ama idare ediyorum. Musamba seriyorum, birakiyorum oynasın. Yoksa yatana kadar tepemde su,su,su diye doner, hic bikmaz.

Adem güneş in kitaplarını okuyordum fakat hep anne şöyle yapmalı böyle yapmalı yaklaşımına sinir oldum ve bıraktım. Bir erkeğin, anne olmayan, ofisinde yazı yazan bir adamın annelerin sırtını sıvazlar gibi şöyle yap böyle et demesi artık sinirimi bozmaya başladı çünkü. Ve bu yazar Baba ve bebeği çok muhatap etmeyen işi hep anneye yıkan yaklaşımlar içinde. Yinede teşekkür ederim tavsiyeniz için.
Katılıyorum ama psikologlar genel olaak öyle zaten . Adem güneş çok gelenekçi yani çok fazla. Bende de var kitapları. Onu dinlersen çocuğun şımarığın önde gideni olur. Babalar disiplin kursun, üzülen çocuk annesine sığınsın düşüncesini savunuyor. Sen esnek ve yumuşak olmalısın yani (!)

Ben asla ama asla bagirmam cocuguma. Hic kotu soz etmem. Ne isterse guzellikle yaparim. Mukemmel bir anneyim ben. Oyle ki insan degilim, sanki bir melek!

Yapmayin Allah askina. Tabi ki biz de insaniz ve sabrimizin tastigi zamanlar olabilir. Benimki de 2,5 yasinda, bir de yaninda 7 aylik bir tane daha var. Arkadan yetisiyor, ogretmeni onunde. Istedigini aglayarak yaptirabilecegini coktan ogrendi 😁

Ben su günlerde ekstra sakinim. Cunku kayinvalidem evinde karantinada, ben kendi evimde karantinadayım, daha ne isterim 😁😁

Bir de cocuklar yazik eve hapsoldu. Bu donemde biraz sinirlari esnettim ben. Surekli suyla oynamak istiyor mesela. Ortalik islaniyor haliyle. Ama idare ediyorum. Musamba seriyorum, birakiyorum oynasın. Yoksa yatana kadar tepemde su,su,su diye doner, hic bikmaz.
Bizimde evin her ama her duvarı pastel boya çalışması. Canı sağolsun yapsın boyanır ama kendine zarar verecek işler yapmasa..

Çocuğuma neden kızdım diye oturup ağladınız mı gerçekten ?
Yani bu kadarı artık abartı.Bir zahmet hayırdan anlamayan çocuğa kızın zaten.Kızmaktan kastım çocuğa saatlerce bağırın,dövün değil ama hayırı anlamasını sağlayın.Bırakın ağlasın.Kızdıracak noktaya kadar sabredip ''çocuğum evladım'' dediğinize göre o çocuk farklı bir şekilde anlamak istiyor sizin söylediğinizi.Bu aşırı iyi anne olma rolünü bir kenara bırakın.Hiç sağlıklı değil gerçekten,bakın arka planda siz çıldırıyorsunuz.
Çocuklar zaman zaman bilerek yapmıyor söylenenleri.Belki yaş dönemi,belki sizi biraz çözmüş olmasıyla alakalı bilemem,ama siz annesiniz o çocuk,dengeyi şaşırmayın çocuğumun en yakını olacağım diye.

Katılıyorum ama psikologlar genel olaak öyle zaten . Adem güneş çok gelenekçi yani çok fazla. Bende de var kitapları. Onu dinlersen çocuğun şımarığın önde gideni olur. Babalar disiplin kursun, üzülen çocuk annesine sığınsın düşüncesini savunuyor. Sen esnek ve yumuşak olmalısın yani (!)
Aynen öyle. Anne herşeyi sırtında taşısın o halde babayada mısır patlatalım TV izlesin. Nede olsa bebekle annenin bağı önemli.

Çocuğuma neden kızdım diye oturup ağladınız mı gerçekten ?
Yani bu kadarı artık abartı.Bir zahmet hayırdan anlamayan çocuğa kızın zaten.Kızmaktan kastım çocuğa saatlerce bağırın,dövün değil ama hayırı anlamasını sağlayın.Bırakın ağlasın.Kızdıracak noktaya kadar sabredip ''çocuğum evladım'' dediğinize göre o çocuk farklı bir şekilde anlamak istiyor sizin söylediğinizi.Bu aşırı iyi anne olma rolünü bir kenara bırakın.Hiç sağlıklı değil gerçekten,bakın arka planda siz çıldırıyorsunuz.
Çocuklar zaman zaman bilerek yapmıyor söylenenleri.Belki yaş dönemi,belki sizi biraz çözmüş olmasıyla alakalı bilemem,ama siz annesiniz o çocuk,dengeyi şaşırmayın çocuğumun en yakını olacağım diye.
Çok sesli bağırdım ama normal bir bağırma değildi. Birde 2 yaşında bir çocuğu genelde Neandartel e benzetir bir yazar genelde yoktan duran sustan anlamayan kendi bildiğini okuyan asosyal varlıklar gibi. Hani şuan güzelliklede anlatsam aynı bağırıp çağırsam bile aynı.

Merhabalar sevgili hanımlar. Belki 10 yıldır takip ederim burayı ilk defa içimi dökmek için hesap açma isteğim oldu. Evliyim ve 2 yaşında bir oğlum var. Bugün oğluma kendine zarar vereceğini düşündüğüm birşey için "yapma canım oğlum" Dedim. Ardından hayır, olmaz, oğlum dur derken çok fena patladım ve bağırdım, sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. İki senedir tutuyorum ya sular seller gibi gitti gözyaşım. Oğlumda üzüldü oda ağladı beraber ağlaştık falan sonra bir baktım yine eski işine geri dönmüş :) okuduğum tüm çocuk gelişim kitaplarında 2 yaş sendromu böyle tamam ama resmen bu çok zor bir bebek. Düzelecek mi? Sizler nasıl geçirdiniz diye sormak için geldim. Ha yakma kısmını unuttum. E şimdi halihazırda ben zaten 2 yıldır iyi bir anne olmaya adapte olmaya çalışıyorum, bazen kimlik bunalımı yaşıyorum, acaba anne olmak yerine Kore ye yerleşip yüksek lisans yapıp yutubır mı olsaydım, Moğolistan da hayvancılıkla uğralaşan bir çiftçi mi olsaydım, yoksa Roma da Çingene olup ateş başında dans mı etseydim, diye kafa yoruyorumken bre Çinliler ne bu dünyanın sizden çektiği? Tıktınız bizi evlere hiperaktif bebelerle... Ha bu yetmedi şimdide kemirgenlerden bulaşan Hantavirus çıktı. Zaten delirmişim, yaksam oraları misss sonra topraklarında pirinç yetiştirip Afrika ya yollasam. Evet sanırım depresyondayım. Hepinize iyi günler dilerim.
Veheeey benim kafa da aynı böyle bende bi tek ben böyle düşünüyorum sanıyordum 😄😄

Yapma etme demekten anlamiyor cocuklar, hatta inadina yapiyorlar. Evde onlar da bunaliyor. Kizabilirsiniz cok normal. Iyi anne olmaliyim baskisi sizi cok yipratmis

Tertemiz deliriyoruz evde :rolleyes::rolleyes:

Yakmadan önce ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanları, müslamanlara eziyet edenlerin hepsini oraya topla, toptan geberip gitsinler:KK62:

Pasif agresyon yapacaksınız. Papağan gibi gözünüz üzerinde, sinirlenmeden ama katı ve ciddi bir şekilde, tepkisini sallamadan gözünün içine bayık bayık bakarak “hayır, uzak dur, dokunma. Sonra sürekli hayır, hayır....” diyeceksiniz. Sürekli, bıkmadan, usanmadan. O bıkana kadar. Eğer bir defa lanet olsun, yap derseniz bitti. Her istenmeyen durumda böyle. Kızmak, bağırmak vs yapılmamalı. Kendini yere atar, ağlarsa oralı olmamalısınız.

Çocuğa bin kere güzellikle konuş canım cicim de , bir kere sinirlenip raydan çıktığında bunların hepsi sıfırlanıyor.
O yüzden tut derim kendini. Benim annem hiç sevgisini sakınmaz, bizim ne kadar kıymetli olduğumuzu,bizim için yaşadığını vs vs söyler durur ben kendimi bildim bileli. Ama öfkesine hakim olamayıp bazen çok daha başka şeyler de söylediği ve küçüklüğümden beri onun bazı öfke nöbetlerine tanık olduğum icin iyiyken istediğini söylesin, inanamıyorum beni sevdiğine.
Emeğinize yazik. Madem iki senedir iyi anne oldunuz neden çocuğa bagiriyorsunuz? Ha şimdi 'bagirmadan çocuk mu büyütülür' diyenler gelecektir ama babam otuz yıllık baba, daha öfkesini -hıncını -bıktım dediğini görmedim.

Hayalleriniz çok güzel ama sonucta dünyaya gelmeyi o istemedi. Siz genç yaşta evlendiniz, siZ biyolojik olarak çocuk oluşmasını sağlayacak bir münasebete /önlem almadan girdiniz. Bu çocuk tamamen sizin ve eşinizin sorumluluğunda.
Sizi anlıyorum çünkü ben de çocuğa hazır hissetmiyorum. Spontane yaşamayı, kafam esince kimseye düşünmeden yola cikmayi seviyorum. Sanki hayatım bambaşka olabilir gibi geliyor, Avrupa gönüllü hizmetleriyle bir huzurevinde çalışabilirim, işten istifa edip biriktirdigim para bitene kadar tüm Asya'da dolaşabilirim, parasız kalıp yolda çocukların yüzünü boyayabilirim...
Her şey ihtimal dahilinde... Gözüm bu kadar disaridayken, hayattan alamadığım seyler varken benim ne evliliğimden hayır gelir ne anneliğimden. O yüzden evlenmeyip urememeyi tercih ettim,biyolojik saatim çalmasına rağmen.
Siz de madem çıktınız bu yola, iki yıldır da güzel devam etmişsiniz, 'dobarlan biragma gendini' diyorum size
toparlan-birakma-kendini_1998806.webp

Back
X