Yakın akraba cenazesi

Yakın zaman da annemi kaybetmeseydim eminim bu ne çok abartmışlar takmayın falan diyecektim. Şimdi düşünüyorum annemin yeğenleri cenazeye gelmeseydi gönül koyar miydim? Koyardım. Cenazaye gidilmemis ama düğüne tatile gidilmiş.. insanlarin ciğeri yanarken çok acıtmıştır tahmln edebiliyorum. Üzgünüm ama o enişte benimde evime giremezdi... Bir de eşinizin kendini neden ezdiriyorsun lafına da sinir oldum. Bir kabahat işlemişsiniz. E evet, biraz ezilip büzülün, üzülün de bir zahmeti. Bir de üste mi çıkacaktiniz... Bir kaç yıl geçsin acıları soğusun. Sizde bu sürede üstte çıkmaya çalışmayın. Mahcubiyetinzi her fırsatta gösterin. Zamanla kırılır buzlar.
kendim yaorum yazmaya usendim bu yoruma tamamiyle katiliyorum biraz mahcup olun bir zahmet

Evet siz hatalısınız ama karşı tarafta ağır saçmalamış. Size kırılmışlar haklı olarak, bunu size söyleyip gerekirse sizinle ilişkilerini kesebilirlerdi.
Çirkefleşip kirli çamaşırları ortaya dökmek, beddua etmek filan kötü yüreklilik. Bu saatten sonra ben olsam görüşmem onlarla.

Normal koşullarda otobüsle o yol göze alınmazdı belki. Ama bu ölüm. Ve gidene karşı son görev. Gitseymişsiniz iyi olurmuş, bence yanlış yapmışsınız.

Eşinizin izin sürecinde ziyaret etmeyi planladığınız zamanı kuzenlerinizle paylaşıp yine gidemediyseniz o da ayıp olmuş.

Annelerini kaybetmiş insanlar çok mantıklı tepkiler de vermeyebilirler. Ettikleri bedduayı ona yoruyorum. Ama geri kalan kısımda haklılar.

Böyle süreçlerde acısının paylaşılmasını en yakınlarından bekler insanlar. Ve ölüm gelince hiçbir mazeretin hükmü kalmaz. Bence hata etmişsiniz.

Eski konularından geliyorum. Kocası tam bir sosyopat, garip gurip bir tip. Kadının ailesinden zerre hoşlanmıyor, konu sahibi daha nişanlı iken dayısının kızını kardeşime yapcam deyince adam dellenmiş. Eşşek soyu falan diyormuş. Ama o soyun kızı ile evlenmiş ne tuhaf değil mi?
Sadece bu konudaki mesajlardan esi psikopata benziyor demiştim ama aklın yolu bir, eşi cidden tuhaf.

Ben milletin kuzenleri hakli bulmasini anlamiyorum. Niye hakli olsunlar? Ölen benim annem, acim benim acim. Zaten pandemi dönemi. Milletten 7-8 saat mesafeden gelmesini bekleyemem. Gelseler acimda azalmaz, annemde daha az vefat etmiş olmaz.

Vefatin üzerinden aylar geçti üstelik. Biraz olsa bazi şeyler rayina oturmuş olmali. Ve halen milletin izin iptal etmesini beklemek absürd. Benim dünyam durdu diye, herkesinki durmuyor.

Keşke toplum olarak ölüm, doğum, dügün gibi şeyleri olduğu gibi kabul etse keşke. Ama yoook, herşey beklenti, seremoni. Sonrasinda birsürü hir gür. Bu şekilde samiliyette kayboluyor. "Yüzümü görsünler" diye gidiliyor. Cümbür cemaate pide sipariş etmek,lokma dağitmak, çay demlek sanki hangi aciyi dindiriyor?
Eşinin ailesinin aynı şehirde bir akrabasının düğünü varmış oraya gitmişler, tatile de gitmişler, o yüzden bozulmuşlar.

Ha seramoni konusunda hak veriyorum,kadınlardan içi dışına cikana kadar ağlamalarını bekliyorlar. Ben bu yüzden cenazede duramıyorum örneğin. Kadınlar öyle ağladıkça sanki benim cok yakınım ölmüş gibi berbat hissediyorum.

Cenaze ye gitmeniz gerekirdi ama cenaze sahipleri onun ayıbı deyip sineye cekmeliydi bu tavırlar nedir ya silerse silsin çok da fifi derim bir yerden sonra

Alınmakta, gönül koymakta haklılar. Elimizde olmayan sebepler demeyin lütfen, vicdanınızı bu şekilde rahatlatmaya çalışmayın, siz alanen öncelik vermemişsiniz, düğüne ve tatile gitmişsiniz netice de.
Ama ne olursa olsun, kuzenlerinin söylemleri de ağır elbette. Acıları taze olduğu için bu şekilde olabilir. Biraz zaman geçmesini bekleyin.

benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi.
Bu laflar ne ya. Asla dönüp bakmam bunlara. Gönül koymanın da bir adabı vardır. Leş akmış ağızlarından.

Kuzenleriniz gelmemenize kırılmakta haklılar ama bu kadar çirkin beddualar edecek raddeye olay nasıl geldi anlamadım. Eşiniz kesinlikle birkaç kere daha onların damarına basacak hareketler yapmış ama söylemiyorsunuz bence. Yine bu çirkefliği haklı çıkarmaz tabi ki ama daha anlaşılır olur hiç değilse.

Ayrıca hiç imkanlarım el vermedi diye kendinizi kandırmayın basbayağı eşiniz ve kendinizin gamsızlığından gidememişsiniz. Ölen eşinizin halası olsaydı düğünde halay başı olduğunuz gibi cenazede de gözyaşı olurdunuz.

Elimizde olmayan nedenlerle diyip kendinizi kandırıyorsunuz. Çocukla 7 8 saat yolculuk yapılabilir bu da bir bahane. Düğüne tatile gitmek önemsemediğinizi gösterir. Ben de olsam hayatımdan çıkarırdım. Ama haksız oldukları konu önceki meseleleri ortaya saçmak. Çok ayıp. Haklıyken haksız duruma düşmüşler. Ama niye bu kadar kafaya takıyorsunuz ki zaten çok sevseydiniz yanlarında olurdunuz. En azından düğüne gitmezdiniz. Demek ki o kadar da değerli değillermiş sizin için o yüzden bu saatten sonra ilişkileriniz eskiye dönmez. Ayrıca eşinizin dediklerini tam aktarmadığınızı düşünüyorum belli ki ona bir sebepten çok sinirlenmişler. Eğer ki "ölenle ölünmez" gibisinden bir laf ettiyse böyle cevap vermeleri anlaşılır olur.

Back
X