• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın akraba cenazesi

Bir anlık sinirle beddua etmişlerdir acıları çok büyük ama çok haklılar. Sizin gibi bir kuzenim olsa yüzünü görmek istemezdim. Halanız ölmüş ya birde yakınmışsınız nasıl düğüne/tatile gidebildiniz? Mesafeli bir ilişkiniz olsa bile insan utanır gitmez siz birde samimisiniz. Ben babanın yerinde olsam bende mesafe koyardım hem size hem eşinize,kardeşinin cenazesine gitmemişsiniz sonradan eşiniz uğramamış ayıp ya. Eşinizin bir yakınının cenazesi olursa lütfen sizde gitmeyin bir ağırlığız olsun.

Bircogunuz cok haklisiniz.. basiret baglanmasi yaşadım o an ve gidemedim, kahroldum evet ama hepsini tek tek aninda aradim, hepside bana gelme annemizde olsa senin kucuk cocugunla gelmeni istemezdi dediler. Hergun aradim yanlarinda olmaya calistim, uçak demis bazi arkadaslar, bulundugum sehirden uçak yok malesef. Yani evet hataliyim benim ayibim buyuk oldu, esimi hicbisekilde dinlememek gerekiyodu, o an arabadan inip sen nereye gidiyosan git beni orayabgotur demeliydim ama kendi babamda dahil sizin senede bir izniniz var, nasilsa donuste kalacaksin tatilini yap gel dediler. Donuste onlarda kalacagimda biliniyodu hergun aradim cunku.. tabi sonra bu aramalarimda suc oldu, gelmedigi gini bide hergun arayip kendi gelmedigini hatirlatti bize vs demisler.. yani evet hatanin buyugu bende ama bu kadar da haketmedim...

Bircogunuz cok haklisiniz.. basiret baglanmasi yaşadım o an ve gidemedim, kahroldum evet ama hepsini tek tek aninda aradim, hepside bana gelme annemizde olsa senin kucuk cocugunla gelmeni istemezdi dediler. Hergun aradim yanlarinda olmaya calistim, uçak demis bazi arkadaslar, bulundugum sehirden uçak yok malesef. Yani evet hataliyim benim ayibim buyuk oldu, esimi hicbisekilde dinlememek gerekiyodu, o an arabadan inip sen nereye gidiyosan git beni orayabgotur demeliydim ama kendi babamda dahil sizin senede bir izniniz var, nasilsa donuste kalacaksin tatilini yap gel dediler. Donuste onlarda kalacagimda biliniyodu hergun aradim cunku.. tabi sonra bu aramalarimda suc oldu, gelmedigi gini bide hergun arayip kendi gelmedigini hatirlatti bize vs demisler.. yani evet hatanin buyugu bende ama bu kadar da haketmedim...
Ya konu sahibi hanım, cenazeye davet mi olur? Siz de bir acayipsiniz. Onlar gelme dese bile beklerler yani, sizin gitmeniz lazımdı. Hiç öyleydi böyleydi demeyin, yüzde doksan siz hatalısınız.

Ne deselerdi, illa gel mi? Herkes gelmeye niyeti olan insanın atlayıp geleceğini biliyor.

Öncelikle şurda anlaşalım elinizde olmayan sebepler değil tamamen keyfi sebeplerden gitmemişsiniz yanlarına. Kendinizi aklamak için bütün suçu eşinize atmışsınız. Onlar da haliyle o zaman evimize giremez demişler. Sadece ettikleri bedduada haksızlar onun haricinde size ve eşinize gösterdikleri tepkide haklılar. 2 yaş sendromlu çocukla yolculuk yapamazdım demişsiniz ama bu bir geçerli sebep değil. Yüzlerce insan şu veya bu sebeple küçücük çocukla yola çıkıyor. Dahası üstüne düğüne ordan da tatile gitmişsiniz. Kırılmakta da sizi silmekte de haklılar.

Düğüne gitmeniz hadi neyse de zorunluluk gibi bişeyde , tatile gitmeden ilk önce uğrayabilirdiniz kusura bakmayın tatil daha tatlı gelmiş, karşı tarafın da bedduaları ağır ne olursa olsun öyle dememeliydiler

Cenazeye katılamadınız tamam en azından bir haftasonu gidebilirdiniz baş sağlığı için. Çalışmıyorsanız eşinizin izin dönemine kadar kalırdınız hem. Ayrıca kuzeninize ne dediniz de eşinize bu kadar kinlendi?

Ben milletin kuzenleri hakli bulmasini anlamiyorum. Niye hakli olsunlar? Ölen benim annem, acim benim acim. Zaten pandemi dönemi. Milletten 7-8 saat mesafeden gelmesini bekleyemem. Gelseler acimda azalmaz, annemde daha az vefat etmiş olmaz.

Vefatin üzerinden aylar geçti üstelik. Biraz olsa bazi şeyler rayina oturmuş olmali. Ve halen milletin izin iptal etmesini beklemek absürd. Benim dünyam durdu diye, herkesinki durmuyor.

Keşke toplum olarak ölüm, doğum, dügün gibi şeyleri olduğu gibi kabul etse keşke. Ama yoook, herşey beklenti, seremoni. Sonrasinda birsürü hir gür. Bu şekilde samiliyette kayboluyor. "Yüzümü görsünler" diye gidiliyor. Cümbür cemaate pide sipariş etmek,lokma dağitmak, çay demlek sanki hangi aciyi dindiriyor?

İğrenç saygısız insanlar hala soruyo musunuz görüşmeyi kesin ne güzel engellemişler sizi siz de arayıp sormayın bi daha kimseyle de bunların muhabbetini yapmayın

Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydi :KK43: ne yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi :KK43:
Tatıl olayı golgelemıs.Dugun ,cenaze ,Tatıl yapabılırdınız.Gıtmek ısteyenı zıncıre vursan gıder .Bunu bılıorum .Ama soledıklerı laflar çokçirkin .Ben de kırılırdım ama çok ayıp etmısler

Kendimi kuzenlerinizin yerine koydum birden. Benim de candan öte dayı kızlarım var çünkü . Gerçekten objektif bakacağım duruma.

Benzer durumda kuzenimin gelememesine kırılırdim. Ama bu kırgınlığı onarmaya çalışırdım. Kendimi bir şekilde ikna ederdim sanırım. Konu zaman aşımına uğrar düzelirdi.

Fakat burda gelememe sebebi çok çok önemli. Eşinin sebebiyle gelememisse benim için kuzenim bitmiştir artık. Telafisi yok.

Ne kadar kıymetli herkesin kocası. Buna çok cok şaşırıyorum. Eşinizin "sonra gidersin" cümlesini eşimin bana söylemesini tasavvur edemiyorum
.evde kıyamet kopar.

Esinizi gölgesinde yaşamaya devam ediyorsaniz pesinen kabullenin ki kimseniz kalmayacak hayatta.

Ve unutmayın. Ölen onun halasi olsaydı değil cenazeye katilmak, cenazede ağıt başı olmanız zorunlu tutulurdu.

Çünkü sizin halanız kim ve onun halasi kim? Ayni şey değil.

Kıyas dahi kabul etmez.

Kuzenleri boşverin de yaşadığınız şeyin sebep ve sonuçlarini tartın önce.
Basiretim baglanmis diyorsunuz ama bence basiretiniz hiç açılmıyor hep bağlı.

Öfkem cenazeye gidememenize değil. Ben her şekil giderdim ama gidemeyene de anlayış duyarım.

Olabilir ve olmuş da. Insanlik hali.

Benim öfkem cenazeye eşiniz sebebiyle gitmemeniz ya da ertelemeniz
.lütfen bu ikisi arasindaki farki anlamaya cabalayin olur mu .

Bu beddualar... babanıza ifşalar filan. Çok çok çirkin hareketler.

Artık duzeltmeye çalışmayın. Zaten eşiniz sizi kimsesiz birakacak sonuç olarak
Yok yere zahmet etmeyin kendinize
Düzelmez. Ve düzelmemeli de bu kadar çirkinlikten sonra.

İyiki gitmemişsiniz gerçek yüzlerini görmüş oldunuz işte. Bu lafı yutup barışırsanız pes.

Kırılmakta yerden göğe kadar haklılar.. ama ettiği bedduaya pes

Ya bu insanların hepsi çok kötü kalpli ya da sizin eksik anlattığınız seyler var. Evet cenazeye gitmeyerek ve sonra tatile gideceğinizi söyleyerek ayıp etmişsiniz ve kırılmakta çok haklılar ama iş nasıl sizin sırlarınızi babanıza kadar dökmeye, beddualara kadar geldi hiç anlayamadım. Nasıl bu kadar yükseldi bu insanlar manyak mı? Kendimi suçlu hissetsem de ins eşinin de başına gelir vs kdr ağır laflar duyduktan sonra nefret ederdim yani. Evet acıları büyüktür, kuzen olarak yanlarında olmanızı beklemislerdir ama kötü günümde yanımda olmayana kırılsam da ağız dolusu beddua edemem, ona bile isteye sırrını açığa çıkararak kötülük edemem. Sirriniz neydi bu arada yazdiysaniz kaçırdım. Eşinizle mi alakalı?

Çocuğunuzun yaşını yol süresini va bahane etmeyin bence. Yapmak isteyen yapar,bana anlatmayın. Gidemeseniz bile gitmiş gibi hissettirebilirdiniz onuda yapmamışsınız anlaşılan. Gitmek zorunda değildiniz tabi. İlk fırsatta götürücem diyen eş ilk izin gününde düğüne gidiyorsa o bile ciddiye almamış sizi demektir bu, buda sizin duruma verdiğiniz ciddiyetle ilgili bir durum. Önce düğün sonra tatil sonra oraya uğrarız diye planı eşiniz tek başına yapamaz heralde. Yaptıysa siz ölüm ve kuzenlerinizin durumunu pek ciddiye almış görünmüyorsunuz demektir eşiniz gözünde. Düğün ve akabinde tatil planını kabul ettiğinize göre çokta yanlış olmasa gerek. Çok ciddiye almak zorunda mısınız durumu,tabi ki hayır. Durum bundan ibaretken kuzenleriniz kırılmakta,iletişimi kesmekte belki haklılar ama tarzları yanlış. Annemin cenazesine gelmeyip bana başsağlığı dilemeden düğünlere ve tatile giden kuzeni bende yok sayarım kusura bakmayın. Babanıza gitmeleri eski konuları açmaları onlarda onların yanlışları ama hatanın başı sizsiniz unutmayın.

İnsanlık , akraba olsun arkadaş olsun dostun olsun düşmanın olsun düğünde - cenazede ortaya çıkıyor. Çocuğum var kocam izin vermedi ben otobüse binemem demek “ ben bir birey değilim “ demek. Kv ölünce ne yapacaksınız mesela ? Eşiniz diyelim sizi götüremeyecek durumda o cenazeye de katılmayacak mısınız ? Tabii gerekirse beş otobüs değiştirip yine yine gideceksiniz. Siz gitmek istemediniz, canınız istemedi, düğün tatil koca tatlı geldi. Size edilen beddular çiğlikten yani kuzenlerinizle denk bir hayat görüşünüz var aslında. Sizin onlardan, onların sizden bir farkı yok.

Ya bu insanların hepsi çok kötü kalpli ya da sizin eksik anlattığınız seyler var. Evet cenazeye gitmeyerek ve sonra tatile gideceğinizi söyleyerek ayıp etmişsiniz ve kırılmakta çok haklılar ama iş nasıl sizin sırlarınızi babanıza kadar dökmeye, beddualara kadar geldi hiç anlayamadım. Nasıl bu kadar yükseldi bu insanlar manyak mı? Kendimi suçlu hissetsem de ins eşinin de başına gelir vs kdr ağır laflar duyduktan sonra nefret ederdim yani. Evet acıları büyüktür, kuzen olarak yanlarında olmanızı beklemislerdir ama kötü günümde yanımda olmayana kırılsam da ağız dolusu beddua edemem, ona bile isteye sırrını açığa çıkararak kötülük edemem. Sirriniz neydi bu arada yazdiysaniz kaçırdım. Eşinizle mi alakalı?
Konu sahibinin babası, her zaman gelmiyorlar uzak yol çocuk vs diye konu sahibinin mazeretlerini saydıysa kuzenine o da "yaa dayı öyle diyorsun da işi olduğu zaman otobüse binip geliyor sonra dönüyor daha önce işi olduğunda geldi, işini hallettik sizin bile haberiniz olmadan döndü" vs diyerek "uzaklık ve gelemedi" mazeretlerinin gerçeği yansıtmadığını söylemiş olabilir. Diğer kuzenine de önce eşim izin alamadı cenazeye gelemiyoruz deyip sonra kocam beni cenazeye göndermedi, düğüne gidelim, tatile gidelim oraya sonra gidersin, ben size gelmek istedim ama izin vermedi vs gibi birşeyler dedi ise, kuzeni ancak annesini kaybedince konu sahibinin kocasının onun durumunu anlayacağını düşünmüş belli ki. Yoksa kuzeni neden konu sahibine değil de eşine bu kadar kinlensin. Ama ne olursa olsun, kuzenleri bu yaptıklarında haklılar mı kesinlikle değiller.

Ben milletin kuzenleri hakli bulmasini anlamiyorum. Niye hakli olsunlar? Ölen benim annem, acim benim acim. Zaten pandemi dönemi. Milletten 7-8 saat mesafeden gelmesini bekleyemem. Gelseler acimda azalmaz, annemde daha az vefat etmiş olmaz.

Vefatin üzerinden aylar geçti üstelik. Biraz olsa bazi şeyler rayina oturmuş olmali. Ve halen milletin izin iptal etmesini beklemek absürd. Benim dünyam durdu diye, herkesinki durmuyor.

Keşke toplum olarak ölüm, doğum, dügün gibi şeyleri olduğu gibi kabul etse keşke. Ama yoook, herşey beklenti, seremoni. Sonrasinda birsürü hir gür. Bu şekilde samiliyette kayboluyor. "Yüzümü görsünler" diye gidiliyor. Cümbür cemaate pide sipariş etmek,lokma dağitmak, çay demlek sanki hangi aciyi dindiriyor?

Siz cevabınızla bir genel duruma yorum yapmışsınız ama konudan uzaklaşmışsınız. Mesele konu sahibini gidememesi değil mesele konu sahibinin bin bir türlü bahaneyle cenazeye-taziyeye gidemeyip düğüne-tatile gidebilmesi. Mesela pandemi demişsiniz ya eğer pandemiden dolayı gelemiyorum deseydi kimse bir şey diyemezdi ama pandemi sadece cenaze ortamı için geçerli değil. Bu sebeple cenazeye gitmeyen düğüne-tatile de gitmemeli. Kimsede dünya dursun beklentisi olduğunu düşünmüyorum zaten ama benim acımı paylaşmamak için bir sürü sebep bulan bir kişi düğüne-tatile koşa koşa gidiyorsa bunda art niyet ararım.

Yani bende cok uzulurdum mesafemi koyardim sizinle arama hicbir sey eskisi gibi olmazdi ama insancıl olarak yapardim bunu merhaba merhaba dahası asla olmazdi..cunku bu gibi seylerin telafisi olmuyor maalesef..
O an yasadiklari aciyla 1 ay sonra ya da 2 ay sonra yasadiklari ayni degil.
1 ay sonra baktiginda oturup dusunuyorsun yanimda kim vardı diye cunku siz araya hem zaman hem tatil hem dugun koymussunuz..
Ama onlarda saygi sınırlarını fazlasiyla aşmıslar hakliyken haksiz duruma dusmusler yaptiklari soyledikleri affedilemez.
Bu saatten sonra kendinizi cekin..

Back
X