- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.251
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya konu sahibi hanım, cenazeye davet mi olur? Siz de bir acayipsiniz. Onlar gelme dese bile beklerler yani, sizin gitmeniz lazımdı. Hiç öyleydi böyleydi demeyin, yüzde doksan siz hatalısınız.Bircogunuz cok haklisiniz.. basiret baglanmasi yaşadım o an ve gidemedim, kahroldum evet ama hepsini tek tek aninda aradim, hepside bana gelme annemizde olsa senin kucuk cocugunla gelmeni istemezdi dediler. Hergun aradim yanlarinda olmaya calistim, uçak demis bazi arkadaslar, bulundugum sehirden uçak yok malesef. Yani evet hataliyim benim ayibim buyuk oldu, esimi hicbisekilde dinlememek gerekiyodu, o an arabadan inip sen nereye gidiyosan git beni orayabgotur demeliydim ama kendi babamda dahil sizin senede bir izniniz var, nasilsa donuste kalacaksin tatilini yap gel dediler. Donuste onlarda kalacagimda biliniyodu hergun aradim cunku.. tabi sonra bu aramalarimda suc oldu, gelmedigi gini bide hergun arayip kendi gelmedigini hatirlatti bize vs demisler.. yani evet hatanin buyugu bende ama bu kadar da haketmedim...
Ne deselerdi, illa gel mi? Herkes gelmeye niyeti olan insanın atlayıp geleceğini biliyor.Bircogunuz cok haklisiniz.. basiret baglanmasi yaşadım o an ve gidemedim, kahroldum evet ama hepsini tek tek aninda aradim, hepside bana gelme annemizde olsa senin kucuk cocugunla gelmeni istemezdi dediler. Hergun aradim yanlarinda olmaya calistim, uçak demis bazi arkadaslar, bulundugum sehirden uçak yok malesef. Yani evet hataliyim benim ayibim buyuk oldu, esimi hicbisekilde dinlememek gerekiyodu, o an arabadan inip sen nereye gidiyosan git beni orayabgotur demeliydim ama kendi babamda dahil sizin senede bir izniniz var, nasilsa donuste kalacaksin tatilini yap gel dediler. Donuste onlarda kalacagimda biliniyodu hergun aradim cunku.. tabi sonra bu aramalarimda suc oldu, gelmedigi gini bide hergun arayip kendi gelmedigini hatirlatti bize vs demisler.. yani evet hatanin buyugu bende ama bu kadar da haketmedim...
Tatıl olayı golgelemıs.Dugun ,cenaze ,Tatıl yapabılırdınız.Gıtmek ısteyenı zıncıre vursan gıder .Bunu bılıorum .Ama soledıklerı laflar çokçirkin .Ben de kırılırdım ama çok ayıp etmıslerMerhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydine yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi
![]()
Konu sahibinin babası, her zaman gelmiyorlar uzak yol çocuk vs diye konu sahibinin mazeretlerini saydıysa kuzenine o da "yaa dayı öyle diyorsun da işi olduğu zaman otobüse binip geliyor sonra dönüyor daha önce işi olduğunda geldi, işini hallettik sizin bile haberiniz olmadan döndü" vs diyerek "uzaklık ve gelemedi" mazeretlerinin gerçeği yansıtmadığını söylemiş olabilir. Diğer kuzenine de önce eşim izin alamadı cenazeye gelemiyoruz deyip sonra kocam beni cenazeye göndermedi, düğüne gidelim, tatile gidelim oraya sonra gidersin, ben size gelmek istedim ama izin vermedi vs gibi birşeyler dedi ise, kuzeni ancak annesini kaybedince konu sahibinin kocasının onun durumunu anlayacağını düşünmüş belli ki. Yoksa kuzeni neden konu sahibine değil de eşine bu kadar kinlensin. Ama ne olursa olsun, kuzenleri bu yaptıklarında haklılar mı kesinlikle değiller.Ya bu insanların hepsi çok kötü kalpli ya da sizin eksik anlattığınız seyler var. Evet cenazeye gitmeyerek ve sonra tatile gideceğinizi söyleyerek ayıp etmişsiniz ve kırılmakta çok haklılar ama iş nasıl sizin sırlarınızi babanıza kadar dökmeye, beddualara kadar geldi hiç anlayamadım. Nasıl bu kadar yükseldi bu insanlar manyak mı? Kendimi suçlu hissetsem de ins eşinin de başına gelir vs kdr ağır laflar duyduktan sonra nefret ederdim yani. Evet acıları büyüktür, kuzen olarak yanlarında olmanızı beklemislerdir ama kötü günümde yanımda olmayana kırılsam da ağız dolusu beddua edemem, ona bile isteye sırrını açığa çıkararak kötülük edemem. Sirriniz neydi bu arada yazdiysaniz kaçırdım. Eşinizle mi alakalı?
Ben milletin kuzenleri hakli bulmasini anlamiyorum. Niye hakli olsunlar? Ölen benim annem, acim benim acim. Zaten pandemi dönemi. Milletten 7-8 saat mesafeden gelmesini bekleyemem. Gelseler acimda azalmaz, annemde daha az vefat etmiş olmaz.
Vefatin üzerinden aylar geçti üstelik. Biraz olsa bazi şeyler rayina oturmuş olmali. Ve halen milletin izin iptal etmesini beklemek absürd. Benim dünyam durdu diye, herkesinki durmuyor.
Keşke toplum olarak ölüm, doğum, dügün gibi şeyleri olduğu gibi kabul etse keşke. Ama yoook, herşey beklenti, seremoni. Sonrasinda birsürü hir gür. Bu şekilde samiliyette kayboluyor. "Yüzümü görsünler" diye gidiliyor. Cümbür cemaate pide sipariş etmek,lokma dağitmak, çay demlek sanki hangi aciyi dindiriyor?