Yakın akrabam ve bedduası

Hanımlar varya asıl şaşırdığımda bir Allahın kulu çıkıpta "deme öyle beddua etme çocuklara" dememiş, ha diyen biri vardı o olaylarda sonra o kişi de görüşmeyi kesti onlarla, kanından canından olan kişiye böyle beddua eden insanlar uzak dursun bana demiş.. Allah ıslah etsin. Ne diyebilirim ki başka.

Bazı insanların kalpleri mühürlüdür,bunlar da onlardan sanırım. Benim de böyle akrabalarım var canım,senelerce sustuk en son tek bir laflarını söyledik üste çıktılar başedemedik. şimdi görüşmüyoruz, üste çıktılar haksız duruma düşürmeye çalıştılar. ben bi insanı bu kadar sevmesem görüşmem yani, çağırıp ayrı tutmak da nedir. ki insan sevmediği biri için dahi kötü şeyler dilememeli. birinin mutsuzluğu nasıl benim sevincim olabilir aklım almıyor.
Hem günah alıyolar hem bu yükle yaşamak zorundalar. insanı yer bitirir bu haset.

Eşin de ne tepki verse haklı,düşünsene onun ailesinden biri böyle yapsa da sen duysan bir daha görüşür müydün, Allah yardımcın olsun..

Eşinle paylaş bence onunda bilmesi lazım gelmezmi kim dost kim düşmanı saklanılacak bir durum değil neden tek başına taşıyasın ki hem birbirinize dahada kilitlenmiş olurdunuz onunda dostum sandığı düşmanlığa rağmen bilmem anlatabildimmi ben olsaydım ister onun taraf olsun ister benim tarafım olsun beddua edeni eşime çoktan anlatmıştım

Ya zaten bedduası tutar diye değil benim içimin almaması. Böyle beddua eden birisi, işi düştüğünde arıyor ve ısrarla çağırıyor. İyiysek iyi olalım, ama arkamızdan da konuşuyorsa neden samimiyet kurmaya çalışılıyor. Yok zaten sıkı fıkı değilim, en azından artık değilim.
Bak sana şöyle diyim. Ölümlü dünya. Boşver. Sen saygını koru akrabalık görevini yap, gerisini boşver.

Yüzleşsem bende kötü olacağım. Huzurlu bir hayat istiyorum açıkcası, yani keşke hiç aramasalar da hiç görüşmesek, beddua etmesi umrumda olmaz. Amin, ne düşmanımıza versin ne de bizleri şaşırtıp beddua ettirmesin Rabbim.

Fevri davranamadım, çünkü annem yemin verdirdi, kardeşimde sakin davranıyor. Aynen dediğiniz gibi araya yavaş yavaş mesa koya koya laf söylemek en güzeli. Zaten öyle yapıda insanlar ki, mesela bedduayla ilgili bir konu olsa, hemen başlar ben beddua etmem asla, etmem billah etmem, ben bir garibanım zaten ne bedduası ama falancadan çoookkk çektim falan diye. :) Özellikle daha önce bize yaptığı bir kötülüğü karnında kurar kurar durduk yere, aniden, zamanında ben böyle böyle yapmamıştım der. Derim ki, nerden çıktı şimdi bu kimse seni suçlamadı ki. Töbe billah yapmadım der (aslında yapan o dur ama vicdanı rahat bırakmaz)

o zaman hiç muhatap olmayın.. yaşını bilmiyorum ama bazı yaşlı insanlar iyiden iyiye saçmalıyor.. yaşı yoksa da o kadar psikolojisi sıkıntılı belli.. ne dediğinin farkında değil belli ki..
ben biri hakkında ileri geri konuşsam yanında bu konuya değinmemeye çalışırım sinsiysem. yoksa da onla hiç muhatap olmam . diğer türlü sıkıntı zaten..

hiç sıkmayın siz canınızı bol bol dua edin beddua insanın kendisine geçer sakin olun sabırlı olun var malesef dünyada böyle insanlar.

Öyle yaptım bende, zaten hergün görüşmüyoruz, kırıcı olmayım dedim. Allah bilsin.

babanızın kardeşi falansa can acısıyla beddua etmiştir ki kimse kimseye beddua etmemeli, haklı ya da haksız olsun beddua eden kişiyi bulur ettiği laf, beddua allahın işine karışmaktır...
eşinize bahsetmeyin normal ilişkinize devam edin, yaşlı insanlarmışta, herkes kendi yaptığı hareketten mesul...

Herkesin acısına saygı duydum ama benim babam öldüğü halde birisi ne bana ne kardeşime demedi, nasıl hissediyorsun birşeye ihtiyacın var mı diye? Bize bunların yapıldığını babam yaşayıp görseydi, kahrından ölürdü. Eşime bahsetmedim, zaten hergün gitmiyoruz, birde eşime karşı çok iyiler. Zaten hep el iyi oldu onlar için (eşim için demiyorum, yani komşunun gelini hep daha iyidir, falancanın torunu hep daha iyidir ama kendi canı kanı dışlanır)

Canım yıne senın akraban beddua etmiş benım kv hergun bzıe beddua edıyor ama Allahıma şkrler olsun durumumuz gun gectıkce ıyıye gıdıyor.
Beddua dönüp dolaşır kendı başına gelırmış hiç kafana takma

Zaten akrabam olduğu için üzüldüm, kv ne derse desin umrumda olmaz ki benim :) Rabbim tüm kötü dualardan korusun hepimizi inş

Akrabanın yaptığı akrep yapmaz demişler ya doğru demişler.Açıkcası istediği kadar ah etsin haksız yere yapılan ah kendini bulur.Siz kendi üzerinize düşeni yapın küçük olarak hak yerini bulur kafanıza takmayın.Eti de illa verir ise kırmadan alın ve bir fakir fukaraya verin.

Aynen, kendi üzerimize düşeni yaptık içim rahat. Otururken et konusu oldu eşimde dedi gülerek bayram geçti herşey zamanında güzel falan diye ama komik şekilde söyledi, sonra kalkarken eti unuttuk dedi akrabam yok ısrar etme eşimde dedi, hem ihtiyacımız yok ki sen pişir biz yemeğe geliriz dedim. Almadım.

Bazı insanların kalpleri mühürlüdür,bunlar da onlardan sanırım. Benim de böyle akrabalarım var canım,senelerce sustuk en son tek bir laflarını söyledik üste çıktılar başedemedik. şimdi görüşmüyoruz, üste çıktılar haksız duruma düşürmeye çalıştılar. ben bi insanı bu kadar sevmesem görüşmem yani, çağırıp ayrı tutmak da nedir. ki insan sevmediği biri için dahi kötü şeyler dilememeli. birinin mutsuzluğu nasıl benim sevincim olabilir aklım almıyor.
Hem günah alıyolar hem bu yükle yaşamak zorundalar. insanı yer bitirir bu haset.

Eşin de ne tepki verse haklı,düşünsene onun ailesinden biri böyle yapsa da sen duysan bir daha görüşür müydün, Allah yardımcın olsun..

Size katılıyorum, kalplerinin mühürlü olduğuna inanıyorum. Normalde bu şehirde kimsemiz yok bir onlar var, ama memlektten bile akrabalar geldi onlar ağırlandı, şurda arabayla 10 dakikalık yerde oturan bizlere demediler, gelin ayrımız gayrımız mı var, iş güçte olsa beraber yaparız diye (ben aramıştım gelelim mi diye, etle uğraşıyoruz sonra gelin dediler)

Eşinle paylaş bence onunda bilmesi lazım gelmezmi kim dost kim düşmanı saklanılacak bir durum değil neden tek başına taşıyasın ki hem birbirinize dahada kilitlenmiş olurdunuz onunda dostum sandığı düşmanlığa rağmen bilmem anlatabildimmi ben olsaydım ister onun taraf olsun ister benim tarafım olsun beddua edeni eşime çoktan anlatmıştım

Eşim adaletsizliği sevmediğimi bilir, hangimizin tarafı olursa olsun. Beddua kısmını demedim ama ben bu davranışlarına çok bozuldum işleri düşünce aramaları zoruma gidiyor dedim, olsun biz de ona göre mesafemizi koruruz yaşlı insanlar evlerinde erkek yok dedi (birde eşim babamı çok severdi, babamda kendi tarafına düşkün biriydi, babama olan vefası daha ağır basıyor) O yüzden bende huzursuzluk olsun istemedim.

Amann döner kendine...

Gözünle görüp kulağınla duymadığın hiçbişeye inanma.

Göz göre göre de yaptıkları şeyler oldu, hep alttan aldık. Ancak 2 farklı akrabamız birbirinden haberi olmadan söylemişlerdi. Hatta bir tanesine annem demiş ki "bazı şeyler duydum ama" hemen adam dökülmüş "ah ah demiş, deme ona dedim böyle konuşma dedim, ahiretini düşün dedim ama dinlemedi" ve daha annemin birinci akrabadan duymadığı şeyleri anlatmış.

Bak sana şöyle diyim. Ölümlü dünya. Boşver. Sen saygını koru akrabalık görevini yap, gerisini boşver.

aynen öyle düşündüm bende.

o zaman hiç muhatap olmayın.. yaşını bilmiyorum ama bazı yaşlı insanlar iyiden iyiye saçmalıyor.. yaşı yoksa da o kadar psikolojisi sıkıntılı belli.. ne dediğinin farkında değil belli ki..
ben biri hakkında ileri geri konuşsam yanında bu konuya değinmemeye çalışırım sinsiysem. yoksa da onla hiç muhatap olmam . diğer türlü sıkıntı zaten..

Zaten içimden pek gelmiyor çok aramak. Yaşı o kadar yok ama ben normal olduklarını düşünmüyorum. Normal biri, birine sayıp sövüyorsa görüşmek istemez. ama ısrarla özledik diyorlar, hiç gelip gitmiyorsunuz diyorlar, akşam iş çıkışı uğrayın yemeğinizi yiyin geçin evinize hem yüzünüzü görmüş oluruz diyorlar. Yani nasıl bir sevgi gösterisi anlatamam. Belkide dediklerinden pişmanlar, üstünden 1 yıldan fazla geçmiş çünkü.

Dün akşam gittik, gayet normal davrandım. Neden gelip gitmiyorsunuz özlüyoruz dediler. Sanırım yaptıkları hataların farkındalar ama bu olanları unuttuğum anlamına gelmiyor. Her şey aklımda. Sadece zamanla mesafeyi korumak önemli sanırım.

tabiki de Allah bilsin hep avunduğum bildiğim inandığım bir söz var Allah ihmal etmez müddet verirmiş böyle insanlara Rabbim ıslah etsin kötü insanları ağızları beddua olan insanları

Kim ola ki bu derece bayram, kandil gittiğin akraba?
Baya yakın olmalısın.
Arkandan beddua edecek insan yüzüne mutlaka fire verir.
Hiç bir tuhaflık hissetmediysen dedikodudan ibaret olabilir mi?

Size katılıyorum, kalplerinin mühürlü olduğuna inanıyorum. Normalde bu şehirde kimsemiz yok bir onlar var, ama memlektten bile akrabalar geldi onlar ağırlandı, şurda arabayla 10 dakikalık yerde oturan bizlere demediler, gelin ayrımız gayrımız mı var, iş güçte olsa beraber yaparız diye (ben aramıştım gelelim mi diye, etle uğraşıyoruz sonra gelin dediler)

Zaten bu cevap bile çok şey anlatıyor. Sonra gelin ne demek. Sizi yabancı görüyorlarsa ayıp, yakın görüyorlarsa daha ayıp muamele. İşine geldiği gibi davranan insanlar işte, Allah yardımcın olsun evine barkına gözleri değmesin

Back
X