Arkadaşlar yakın bir arkadaşım var. 2 çocuğu var. Birisi daha bebek.
Çok iyi niyetli biri. Hissediyorum bunu çok içten bir şekilde. Ama bir sorunum var.
3 yıllık bir arkadaşlığımız var ama son 1 yılda falan çok yakın olduk. Bana oturmaya gelmişti bir gün. Ben de evde hiç kullanmadığım kristal takımlarımı daha paketinden açmadığım mutfak eşyalarımı hediye ettim. O günden sonra beni eşimle yemeğe davet etti. Gittik ama öyle bir sofra hazırlamış ki , baklava açmış , su böreği yapmış , içli köfte sarmalar , tavuk dolmaları vb... Çok abartmış . Sağolsun baya güzel yedik içtik sohbet ettik falan. Sonra başka bir gün bana gel oturmaya dedi tamam dedim. İşyerimden arabayla aldı beni. Bi gittim yine döktürmüş . Çok zamanım da yoktu açıkçası hemen kahve içip eve gitmem lazımdı. Eşimi aramak zorunda kaldım , ayşe sofra kurdu buraya gel istersen diye. İnanılmaz mahcup olduk.
Sonra bi kere ben davet ettim. Gelmemek için kirk takla attı. Sen çalışıyorsun ben ev hanımıyım senin gelmen lazim diye. Israr kıyamet zorla ikna ettim. Onun kadar harika sofra kuramam ama güzel ağırladım.
Sonraki hicbir davetime gelmedi. 2 ay falan ben de gitmedim protesto ettim harcadığı zamani,emeğini. Boyle bi beklentim yok çünkü.
En son geçenlerde gittim. Giderken de söyledim bak ayşe sadece kahve içip kalkacağım lütfen hazırlık yapma. Bi de gitmeden 1 saat önce falan aradım haber verdim. Eve bi gittim fırın çalışıyor buzluktan bir suru yiyecek indirmiş aşağı. Saat 2 gibi gittim. Eşimi aradı zorla yemeğe davet etti, manti açmış , yöresel zor yemekler yapmış yine. 2 saat içinde bir suru hazırlık yapmış. Beraber hazırladık sofrayı. Eşim de bana kızdı neden zahmet veriyorsun diye.
Bu bir iki değil sürekli oluyor sürekli. Artık gitmek istemiyorum inanın.
Yok yani içime sinmiyor gerçekten böyle. Kaç defa konuştum yapma boyle diye ama yok yani anlamıyor. Hem mahcup oluyorum hem de eksik kalıyorum. Yani bir misafirlikte 2 saatten fazla kalmayı da sevmiyorum. Zaman ayıramıyorum çünkü. Ama öğlen gitsem aksam 10 a kadar göndermiyor da. Beni beğenmiyor musun , sevmedin mi yemeklerimi falan diyor.
Sorunum bu arkadaşlar. Fikir istiyorum.