Yakın arkadaşım

benim annemede eve gelen
"senin bu yorulman ve surekli birşeyler yedirmek istemenden dolayı gelmek istemiyorum "derdi.
verdiğiniz hediyelere çok sevinmiş.sizi gözünde çok iyi niyetli görüyor.
bir minnet duygusu içine girmiş ve sizi memnun etmeye çalışıyor.
evinden mutlu göndermeye
çalışıyor.normalde de misafirperverdir ancak size daha çok ozeniyordur.
tamamen iyi niyetli.
sizin yerinizde olsam güzel bir konuşma yaparım.
böyle bir insanı kaybetmek istemem.
ona böyle yapınca mahcup olduğunuzu evine gitmek istemediğinizi söyleyin.
arkadasliginizi sevdiğinizi
ancak arkadaşlarınızla bu sekilde ilişkiyi sevmediğinizi
aranizda bazen sadece bir kahve içip kalkacak kadar samimiyetin oluştuğunu anlatin.kendini bu kadar yorarsa ona yorgunluk verdiğinizi düşünüp gitmek istemediğinizi söyleyin.
en azından azaltacaktır diye umuyorum.
annemin yeğeninin
" valla bir daha gelmeyecegim teyze otur artık " diye isyan edip gittiğini bilirim:))

ayy yaa demek ki böyle güzel insanlar varmış dünyada. Bi tek ayşe değilmiş :)) ben de o kadar hazırlığı görünce kalkıp evime gitmek istiyorum o derece :))

burdan çok güzel fikirler aldım valla. Konu açtığıma değdi. Artik bu olaya daha farklı bakıyorum

O zaman rahatsız olmanıza gerek yok ki. Gideceğiniz zaman Bı tatlı bi hediye alırsınız yada cocuklarına birer hediye.

aynen bence de öyle. Bi sonraki gidişimde tatlıyı ben yapacağım mesela. Hediyesiz de ben gitmeyeceğim evine :)

arkadaşınız size değer veriyor .
ama siz yine böyle devam edin .
ayda bir sizde.bir onlarda .
insanoğlu çiğ süt emmiş sonuçta
yarın bigün başınızada kakabilir.

arkadaşınız size değer veriyor .
ama siz yine böyle devam edin .
ayda bir sizde.bir onlarda .
insanoğlu çiğ süt emmiş sonuçta
yarın bigün başınızada kakabilir.

insanlara ve iyi niyetlerine karşı bilr bazen böyle şüpheyle yaklasabiliyoruz. Çok haklisiniz. O kadar çok darbe yedik ki yoğurdu üfleyerek yiyoruz

Bazı insanlar öyledir, severler yedirip içirmeyi, vakitleri de imkanları da vardır Çünkü, madem çalışmıyor, sizi seviyor, her defasında öyle yapıyor diye mahcup olmayınız, çünkü onun gibi ağırlamak o sıklıkta ve o ağırlıkta giderken bişeyler götürebilirsiniz, eğer sizi zorlamayacaksa pasta içecek yada ne bileyim aklınıza gelen daha farklı bişey olabilir, ama gerçekten takılıp hassas olmayın, aranızdaki ilişki güzelse hiç bunlar problem olmasın, eşi çağırma konusuna gelince de, arkadaşlarıyla planı var yada bizim başka planımız var deyip reddebilirsiniz, bence hoş bir arkadaşa sahipsiniz Rabbim bozmasın =)

insanlara ve iyi niyetlerine karşı bilr bazen böyle şüpheyle yaklasabiliyoruz. Çok haklisiniz. O kadar çok darbe yedik ki yoğurdu üfleyerek yiyoruz
ne güzel söylediniz aynen öyle.
benimde başıma geldiği için .
sütten agzımız yandığı gibi..
bende insanlara karşı hepbir önyargı oluştu.

Bazı insanlar öyledir, severler yedirip içirmeyi, vakitleri de imkanları da vardır Çünkü, madem çalışmıyor, sizi seviyor, her defasında öyle yapıyor diye mahcup olmayınız, çünkü onun gibi ağırlamak o sıklıkta ve o ağırlıkta giderken bişeyler götürebilirsiniz, eğer sizi zorlamayacaksa pasta içecek yada ne bileyim aklınıza gelen daha farklı bişey olabilir, ama gerçekten takılıp hassas olmayın, aranızdaki ilişki güzelse hiç bunlar problem olmasın, eşi çağırma konusuna gelince de, arkadaşlarıyla planı var yada bizim başka planımız var deyip reddebilirsiniz, bence hoş bir arkadaşa sahipsiniz Rabbim bozmasın =)

ay yalan söyledim bi kere işten çok geç çıkacak diye zorla bana arattı kendi konuştu telefonda. O yüzden tek gidip hemen dönmek istiyorum. Olmuyor öyle de.

ne güzel söylediniz aynen öyle.
benimde başıma geldiği için .
sütten agzımız yandığı gibi..
bende insanlara karşı hepbir önyargı oluştu.

aslında şöyle düşünmeliyiz , biz bu olayla iyi niyetle yaklaştık. Onun art niyeti onun problemi. Davranışları da onun problemi. İnsan kaybettiğine üzülüyor daha çok verdiği değere geçirdiği zamana üzülüyor. Çok iyi anlıyorum sizi.

Arkadaşlar yakın bir arkadaşım var. 2 çocuğu var. Birisi daha bebek.

Çok iyi niyetli biri. Hissediyorum bunu çok içten bir şekilde. Ama bir sorunum var.

3 yıllık bir arkadaşlığımız var ama son 1 yılda falan çok yakın olduk. Bana oturmaya gelmişti bir gün. Ben de evde hiç kullanmadığım kristal takımlarımı daha paketinden açmadığım mutfak eşyalarımı hediye ettim. O günden sonra beni eşimle yemeğe davet etti. Gittik ama öyle bir sofra hazırlamış ki , baklava açmış , su böreği yapmış , içli köfte sarmalar , tavuk dolmaları vb... Çok abartmış . Sağolsun baya güzel yedik içtik sohbet ettik falan. Sonra başka bir gün bana gel oturmaya dedi tamam dedim. İşyerimden arabayla aldı beni. Bi gittim yine döktürmüş . Çok zamanım da yoktu açıkçası hemen kahve içip eve gitmem lazımdı. Eşimi aramak zorunda kaldım , ayşe sofra kurdu buraya gel istersen diye. İnanılmaz mahcup olduk.

Sonra bi kere ben davet ettim. Gelmemek için kirk takla attı. Sen çalışıyorsun ben ev hanımıyım senin gelmen lazim diye. Israr kıyamet zorla ikna ettim. Onun kadar harika sofra kuramam ama güzel ağırladım.

Sonraki hicbir davetime gelmedi. 2 ay falan ben de gitmedim protesto ettim harcadığı zamani,emeğini. Boyle bi beklentim yok çünkü.

En son geçenlerde gittim. Giderken de söyledim bak ayşe sadece kahve içip kalkacağım lütfen hazırlık yapma. Bi de gitmeden 1 saat önce falan aradım haber verdim. Eve bi gittim fırın çalışıyor buzluktan bir suru yiyecek indirmiş aşağı. Saat 2 gibi gittim. Eşimi aradı zorla yemeğe davet etti, manti açmış , yöresel zor yemekler yapmış yine. 2 saat içinde bir suru hazırlık yapmış. Beraber hazırladık sofrayı. Eşim de bana kızdı neden zahmet veriyorsun diye.

Bu bir iki değil sürekli oluyor sürekli. Artık gitmek istemiyorum inanın.

Yok yani içime sinmiyor gerçekten böyle. Kaç defa konuştum yapma boyle diye ama yok yani anlamıyor. Hem mahcup oluyorum hem de eksik kalıyorum. Yani bir misafirlikte 2 saatten fazla kalmayı da sevmiyorum. Zaman ayıramıyorum çünkü. Ama öğlen gitsem aksam 10 a kadar göndermiyor da. Beni beğenmiyor musun , sevmedin mi yemeklerimi falan diyor.

Sorunum bu arkadaşlar. Fikir istiyorum.
bu huy sadece senin icin degildir cab cikar huy cikmaz mesela ben misafir gelecek mi 3 gun 3 gece temizlik yaparim asla baska turlu misafir kabul edemiyorum arkadasta iyle sanirim sofra illaki donatilacak

ayy yaa demek ki böyle güzel insanlar varmış dünyada. Bi tek ayşe değilmiş :)) ben de o kadar hazırlığı görünce kalkıp evime gitmek istiyorum o derece :))

burdan çok güzel fikirler aldım valla. Konu açtığıma değdi. Artik bu olaya daha farklı bakıyorum
çok sevindim:))
gerçekten sizde iyi birisiniz ve bunu arkadaşınıza yansitiyorsunuz.
ona sorsanız
ben ne yaptım ki? senin yaptıklarının yanında der.onun bakış açısı da
sizin gibi insanlar kaldı mi halen diyedir.
evindeki kullanılmamış takımları hediye edecek kadar iyi niyetli insanlarda az kaldı malum:)

Bazı insanlar sever misafiri,uğraşmayı.mutlu olurlar böyle şeylerden.sizin dışınızda samimi olduğu kimse mi yok acaba.çok üstünüze düşüyor.açık açık konuşun rahatsız hissediyorum kendimi diye.

Bilmiyorum arkadaşınız bana çok sempatik geldi. Sizin davetinizi kabul etmeme sebebi size zahmet verdiğini düşünmesi ve siz çalıştığınız için sizi fazla yormak istememesi gibi geldi bana. Bazı insanlar misafir ağırlamayı sever, onların en büyük keyfi aksiyonu budur. O insanlardan biriyse sizin stres olmanıza gerek yok bence, belki daha çok dışarıda buluşabilirsiniz kahve içmek için. Sizin ona zahmet gibi geldiğinizi düşünmüyorum pek şu aşamada... Ama sizin içiniz rahat etmiyor belli ki, sadece bir kahve ve muhabbete ihtiyaç duyduğunuzu ve ikramlarına ev sahipliğine bayılsanız da bazen eve dönmeniz gerektiğini, evde işleriniz olduğunu ve bu yüzden sadece kendisini görmenin yeterli olduğunu söyleyebilirsiniz bence. Tabii arada yemeğe kalmanız lazım yanlış anlaşılmamak için, çünkü yanlış anlaşılmaya çok açık bu durum.

Canim son 10 dk da haber vereceksin sana kahveye geliyorum kapidayim tatliyi da aldim diyeceksin. Baska turlu yapar da yapar inan ki bende oyleyim kisirlar makarna salatasi pogaca kek kurabiye yapmadan misafir agirlamam asla... huy gibi bisey bu. Biri yemege gelecem desin allah benim hemen mutfaga kosasim gelir ve cesit cesit yaparim. Icime de sinmez ya bunu begenmezse dur bundan da yapayim belki bunu yer vs vs... ornek vereyim esimin arkadasi iftara gelecem dedi ben cocuk belki şu corbayi sevmez deyip 2. Corbayi yapmisligim var. Bu aileden gelen bisey sanirim babam da annem de böyle insanlr, yapmazsam ayip olur diye düşünüyorum. cogu arkadasim yapma demistir ama benim icime sinmediginden tekrar tekrar yapmisimdir. arkadaslarim son 10 dk da Muevete sana geliyoruz tatli da aldik cay koy 10 dk ya ordayiz der ben o 10 dk dedikleri sure de kosa kosa evi toplarim :KK70:

Bence arkadasınız çok güzel ve vefalı bir insan..Size yük olmak istemiyor calışıyorsunuz diye.Kendisine yükleniyor agırlama konusunda belli ki sizi ailecek sevmişler ve görüşmek istiyorlar.Benimde beni çok sevdigini söyleyen bir arkadaşım var ornegin ama bize 10 gelmek istiyorsa kendine 1 getirtiyor.Sizin arkadaşınız bu konuda nadir rastlanilan bir davranış sergilemiş bana göre.

Kız yerim ben onu da yaptıklarını da :D

Şaka maka haklısın insan mahcup oluyor canım ama demekki bu ona yük gibi gelmiyor mutlu oluyor, bazı insanlar vardır böyle görmüş böyle normal olarak kabul eden. Kafana takma, giderken sen de eline bisey al hep öyle git. Ayrıca da değerini bil valla, böyle beklentisiz kendini adayan arkadaş bulmak zor.

iyi hoşta siz mahçup oluyorsunuz anladigim kadariyla belki giderken cerez meyve falan alinabilir ...inşallah lafini eden biri degildir sonra araniz bozulunca birseyler demesin... kuzenimde baskasinin evine giderken tatli yaptirir goturur .kimseye laf ettirmeyin herkes laf etmez ..ama bir kere edildigini duyarsiniz sogursunuz benim gibi

Back
X