Yakin arkadasimin yakin arkadasi..

tulipa

ΛŁŁ -SТΛЯ başlangıç 66; güncel 62; hedef 60
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
8.139
4.871
373
Intihar etmis dun gece vefat etmis..
Sok oldum..
Bir yillik evliydi.Bosanma durumlari vardi.35 yaslarinda.Ailesi koyde.Evlenmeden once sehirde ablasinda kaliyordu calisirken.Uakin bir sehire gelin gitmisti.
Hayat dolu guclu bir insandi.Oturmuslugumuz kalkmisligimiz konusmuslugumuz vardi.Son zamanlarda pek gorusmemistik.Yakin arkadasimdan aliyordum haberini.Bu kadar kafasina taktigini olum kalim meselesi yaptigini bilmiyordum.Arkadasim da bilmiyordu.
(Aralarindaki sorun yuzunden adam uzun zamandir bosanmak istiyordu.Bayram sonu bu arkadasimiz dava acacagini soylemis arkadasima.Tazminatla bosanmayi kabul etmis.Ama tazminat kabul etmezdi adam zaten durumu cok yoktu adamin.)
Guclu hayat dolu bir insandi.O halleder diyordum.Yoksa arar destek olurdum.Kendimi suclu hissediyorum..
Esi vicdan yapsin diye yapti belkide ama en buyuk kotulugu kendine yapti..Hala soktayim..

Son düzenleme:
Bir insan kolay kolay intihara teşebbüs edemez. Belli ki sizin de bilmediğiniz başka durumlar vardı, psikolojisi gerçekten kötüydü. Başınız sağolsun, peki nasıl intihar etmiş acaba merak ettim bir sebepten? Ne ile?

Düşündüğünüz kadar güçlü değilmiş demek ki ne yazık ki çözümü ölümde bulmuş...
Kendinizi suçlamayın siz ne yapabilir nasıl yardımcı olabilirdiniz ki?

Insanin dışarı gösterdiğiyle evde yaşadığı aynı olmayabilir. Siz destek olsanız bunları yaşatmayıp onu vazgeçiremeyecektiniz. Boşuna suçluluk duymayın

Bir insan kolay kolay intihara teşebbüs edemez. Belli ki sizin de bilmediğiniz başka durumlar vardı, psikolojisi gerçekten kötüydü. Başınız sağolsun, peki nasıl intihar etmiş acaba merak ettim bir sebepten? Ne ile?
Asarak..dun gece..Arkadasim sabah 5 te bana watsaptan yazmis gunduz aramis benim tel kapaliydi oglen uyandim Ona dondum uyaninca mezarliktaymis.Gidecektim yetisemezsin dedi.

Arkadasima neden bosanmiyor adam boyle yapiyorsa diyordum.Herkes kaldiramiyor bunu demisti arkadasim.Bukadar kaldiramamis demek.

Asarak..dun gece..Arkadasim sabah 5 te bana watsaptan yazmis gunduz aramis benim tel kapaliydi oglen uyandim Ona dondum uyaninca mezarliktaymis.Gidecektim yetisemezsin dedi.

İlaç falan içse diyecektim ki amacı ölmek değil de sevdiklerini korkutmak heralde.. Asmak gerçekten ölmeyi istemek demek oluyor. Çok üzüldüm... Çok kötü durumdaydı demekki...:KK43::KK43:

Sok oldum..
Bir yillik evliydi.Bosanma durumlari vardi.35 yaslarinda.Ailesi koyde.Evlenmeden once sehirde ablasinda kaliyordu calisirken.Uakin bir sehire gelin gitmisti.
Hayat dolu guclu bir insandi.Oturmuslugumuz kalkmisligimiz konusmuslugumuz vardi.Son zamanlarda pek gorusmemistik.Yakin arkadasimdan aliyordum haberini.Bu kadar kafasina taktigini olum kalim meselesi yaptigini bilmiyordum.Arkadasim da bilmiyordu.
(Aralarindaki sorun yuzunden adam uzun zamandir bosanmak istiyordu.Bayram sonu bu arkadasimiz dava acacagini soylemis arkadasima.Tazminatla bosanmayi kabul etmis.Ama tazminat kabul etmezdi adam zaten durumu cok yoktu adamin.)
Guclu hayat dolu bir insandi.O halleder diyordum.Yoksa arar destek olurdum.Kendimi suclu hissediyorum..
Esi vicdan yapsin diye yapti belkide ama en buyuk kotulugu kendine yapti..Hala soktayim..

kadın depresyondaymış tedavisini yaptırmamış bence, yani senin destek olmanla alakası yoktur diye düşünüyorum
yani insanın kendini öldürmesi kolay değil, uzun süredir depresyonda olmalı...

kadın depresyondaymış tedavisini yaptırmamış bence, yani senin destek olmanla alakası yoktur diye düşünüyorum

Kendini öldürmeye istek duyması ve bunu gerçekleştirme eyleminde bulunması depresyonun en ağır hali oluyor... yazık çok üzücü bir durum..:KK43:

Yazik etmis kendine
Insan piskolojisi degisiktir, ikisinin arasinda artik ne gectini bilemeyiz kendini suclu hissettorecek bi durum degil. uzuldugun icin oyle dusunuyorsun..

Hic oyle biri degildi.Gucluydu.Gerci son zamanlarda pek gormemis konusmamistim ama oyle demir gibi bir kizdi.Benim arkadasimin yeterli destegi olmamistir.Cunku bana da olmazdi yeterli.Buyuzden diyorum keske ben kendim ulassaydim ne yapiyosun diye.Teli var facemde inst. da ekli.Cunku bu yakin arkadasimin resmiyette ucuncu gercekte ikinci evliligi.Bazen sorunlari oluyor.Bundan da bosanirsam nolur diyor.Ona hep destek oluyorum.Gerekirse ucuncuden de bosanirsin eli dusunme.Olmuyorsa canindan onemli degil diyorum.Zor durumda yapabileceklerini soyluyorum..Ama buna soyleyemedim destek olamadim..
Koye donmek ablasinin yanina gitmek bukadar mi agir geldi diyorum..

Son düzenleme:
Hic oyle biri degildi.Gucluydu.Gerci son zamanlarda pek gormemis konusmamistim ama oyle demir gibi bir kizdi.Benim arkadasimin yeterli destegi olmamistir.Cunku bana da olmazdi yeterli.Buyuzden diyorum keske ben kendim ulassaydim ne yapiyosun diye.Teli var facemde inst. da ekli.

canım öyle diyorsunda içini bilemezsin ki, zaten uzun süredirde görüşmüyormuşsun, kimbilir o arada ruh hali nasıldı, yani tedavi olmuyorsa ne senin ne de başka birinin desteğiyle olmaz bence bu iş, o yüzden kendini suçlama, ama keşke birileri anlayıp zorla doktora götürseymiş

bir erkek için... ömrünü bitirmeye değer mi?
kendince cezalandırmak istedi belki de.. intihar eden insanları anlamıyorum. Allah rahmet eylesin

Kadin nasil bir hayatin icindeymis ki yarini bile merak edemeyecek hale gelip canina kiymis. Buna cesaret edecek kadar ne yasamis ne dusunmus. Demek ki gercekten berbat bir durumun icindeymis. Intihar eden her insana cok uzulurum umarim simdi cok daha huzurlu bir yerdedir.

Sok oldum..
mekanı cennet olsun .Boşanmak çok zor yasamayan bilmez .
Ben bu kadar severken eşim ailesi icin bitirdi , kendim için benim de gerekçelerim var , benim icin hayırlı olanı bu , bunu da biliyorum ama dayanamiyorum .
Hayat bitmiş gibi yaşıyorum , kafami toparlayamıyorum , her gün farklı bir tarafı ortaya çıkıyor .
Nasıl yaşadım şeytan görünümlü bu adamla diyorum ana onu seviyorum ve canim acıyor.
Sanki olsaydım onunla mutlu mu olacaktım hayır ama bu sevmek , bağlanmak başka bisey .
İnsanin aklına böyle bisey gelmiyor degil onun bir ömür vicdan azabı çekmesini istiyorsun ama zaten hic sebep yokken bir yuvayı dağıtıyorsa zaten o vicdandan yoksundur .
Allah kimseye yasatmasin bu duruMu.

Hic oyle biri degildi.Gucluydu.Gerci son zamanlarda pek gormemis konusmamistim ama oyle demir gibi bir kizdi.Benim arkadasimin yeterli destegi olmamistir.Cunku bana da olmazdi yeterli.Buyuzden diyorum keske ben kendim ulassaydim ne yapiyosun diye.Teli var facemde inst. da ekli.Cunku bu yakin arkadasimin resmiyette ucuncu gercekte ikinci evliligi.Bazen sorunlari oluyor.Bundan da bosanirsam nolur diyor.Ona hep destek oluyorum.Gerekirse ucuncuden de bosanirsin eli dusunme.Olmuyorsa canindan onemli degil diyorum.Zor durumda yapabileceklerini soyluyorum..Ama buna soyleyemedim destek olamadim..
Koye donmek ablasinin yanina gitmek bukadar mi agir geldi diyorum..

Guclu gorunenler aslinda en zayiflardir
Kimbilir neler yasadi o catinin altinda
Evlilik kolay degil
Evlilik oyuncak degil
Herkesin ustesinden gelecegi bir kurum hic degil
Yazik etmis kendine

Back
X