• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın kız arkadaşınız var mı?

kız arkadaşların yeri ayrı nedense bir yerden sonra kızlarla sıkıntı yaşıyorum ama mesela erkek bir arkadaşım var gayet iyidir aramız epeydir süren dostluğumuz var. erkeklerden bazen iyi arkadaşlar da çıkıyor ama nadir tabii iyi seçmek lazım ben şanslıyım demek ki...

var bi kaç tane.ama bır tanesıyle çok samimiyiz.çok konuşup görüşüp etmesekde herşeyımı paylaşırız.oncesındede kardeşim dediklerim yediğimiz içtiğimiz ayrı gtmeyenlerde vardı.bırı yalancının dık alası bırı satıcı sıldım ıkısınıde.eskı gunlerımı bıle özlemıyorum onların yuzunden çünkü hepsınde ıkısı vardı.yazık etmişim

Sizin can ciğer kız arkadaşınız var mı nasıl sağlıklı sürdürebiliyorsunuz, ne sıklıkta görüşüyorsunuz?

Var.
Bir tanesi "Kardeşim-canım" dediğim aralıkta, kundaktaki bebek halimizden beridir birbirimizi biliriz, 30 yıllık çocukluk arkadaşım.
Hiçbir lafımıza sözümüze alınmayız-hiçbir hareketimize gönül koymayız ki zaten birbirimize hiçbir yamuğumuz-terbiyesizliğimiz de olmamıştır. Bazen aylarca birbirimizle irtibata geçmediğimiz olur, bazen art arda günler geçiririz. 30 yılda bir kez küslüğümüz yoktur ve kötü gün dostuyuzdur.

Zorlu bir hastalık süreci yaşadım, dostum hep yanımdaydı.
Çevremden uzaklaşmak istediğim, bunaldığım zamanlarda yatılı olarak evini açtı, beni eğledi. Ve daha pek çok şey.
Onun da ağır bir ailevi dert süreci oldu mesela, gecenin ikisi beşi fark etmedi aldım geldim, evimin kapısı 7-24 ona açıktır, bir şeyleri anlatması-izah etmesi bile gerekmez, birbirimizin dost limanıyızdır, birbirimizde dinleniriz. Birbirimizden çok farklı iki tipiz, huylarımız, konuları ele alışımız, düşünme biçimimiz, zevklerimiz gayet farklıdır ama bunlar bizim için sorun olmuyor, aksine birbirimize yeni pencere, üçüncü göz oluyoruz, o beni çoğu kez frenleyen-uyaran olmuştur, ben de onu cesaretlendiren-gazlayan, birbirimizi tamamlarız yani.
Dert zamanı birbirimizi buluruz onunla. Kara gün dostudur.

3 tane arkadaşlıktan daha öte olduğum ve fakat çocukluk arkadaşım kadar serbest-mesafesiz olmadığım dostum var. 2 senelik bir zaman diliminde samimileşmişizdir. Aramızda kmler vardır, herkes kendi hayat telaşındadır belli çizgilerimiz vardır, ama hepsi bir telefon uzağımda ve kapıları açıktır, bir durumda iyi dinleyicidirler ve vakitlerinden vermekte tereddüt etmezler. Hayata bakış olarak ortak noktalarımızın bol olduğu, fikir dostlarıdır. Birbirimize İlgi-alakayı belli bir düzeyde tutarız.

3 tane de akıl hocası dostum var, benden yaşça oldukça büyükler ve tecrübeliler, esasen annemin dostları ama ben de faydalanıyorum kendilerinden. Bilgi dolu sohbetleri bağımlılık yaptı bende. Bazen derdimi paylaştığım da olur ancak daha çok bilgi edinmek, öğrenmek istediğim konularda kapılarını çalarım. Sağ olsunlar vakitlerinden çekinmeden verirler.

Gerisi full arkadaştır, kimileri gündeliktir, kimileri daha iyi arkadaştır, kimileri aktivite arkadaşıdır, yukarıdaki gruplara göre daha yüzeyselizdir. Aralarında yalnızımdır, gün geçiririm, bazen hiçbirini çekemem falan filan.

Can-ciğer dediğin dostluklar, görüşme sıklığına bağlı zayıflamaz, bencil görmez benim için.
Gönül bağın vardır-huylarını kabul etmişsindir, atıyorum 1 sene aramazsın sormazsın, 1 sene sonra denk gelir sarılırsın; ya da merak edersin aklına düşer ararsın.
"Neden aramadın? Alındım. Hiç hatırlanmıyoruz yağğni ne hayırsızsın" diye kaprise-siteme şak diye bağlayanlar, hesap soranlar tercihim olacak ve sağlıkla sürdürebileceğim dostlar olamaz ve ben de böyle davranmam, "Özlettin kız kaçak, iyisin di mi? Nerelerdesin?" derim, benim dostlar da bana böyle der, beni kafama göre yalnız kalmalarımla kabul etmişlerdir, bilirler çünkü.

Gönlünüze göre birini bulursunuz kendinizi geri çekmeyin; ortak yönler, sohbet muhabbet samimiyeti ilerlettiğiniz insanlar illaki olur; zamanla tanıdıkça çözdükçe de güven aralığınız artar.

Hiç bir şeyde şansım olmadığı gibi bunda da yok. Hep ben yakın zannediyorum ama gözden çıkarılan ben oluyorum. Şaşırmıyorum da artık. Olsa şaşırırdım muhtemelen de gerçekliğine inanmazdım.

var hem de biiir sürü. hepsinin yeri ayrı. ama birisi var mesela annesiyle babam üniversite arkadaşı, doğduğumdan beri tanıyorum, ilk okuldan itibaren beraber okuduk. kendi abimden kardeşimden bile yakın bana.

bir de yukarıda bir üye yazmış mesela fiziken değil ruhen de paylaşım çok önemli. her başım sıkıştığında yazdığım Milana22 Milana22 ve @nooption örneğidir. arkadaş değil abla ama olsun. :p :KK200:

Sen beni noop ile mi aldatiyorsun ???

Ben ulkemden uzaktayim dogal olarak arkadaslarimla iliskime whatsapdan devam ediyorum ama benim en yakin dostum kocamdir
Yani cok cok yakin arkadaslarim var ama kocamla tanistigimdan beri dostluk anlaminda hepsi ikinci planda kaldi , ben kendisiyle yuzumde cikan sivilceden tut da cafede otururken iceri giren kadinin ayakkabaisina kadar herseyi konusuyorum
Ve bu biraz beni kadin arkadaslarimdan da uzaklastirdi , cunku herseyimi zaten kocamla paylasiyorum

Sizin can ciğer kız arkadaşınız var mı nasıl sağlıklı sürdürebiliyorsunuz, ne sıklıkta görüşüyorsunuz?
Beni anlayan da çıkmış...Sadece başlığı okuyorlar diye düşünüyorum

Yo konuyu okuduk sorunuza cevap verdik. Evet can ciğer kız arkadaşlarımız var. Çok sık görüşemesek de üç ayrı şehirden, fiziken olmasa da ruhen yan yanayız dedik.

Nasıl arkadaş bulursunuz, nasıl sürdürürsünüz bir fikrim olmadığı için o konuda tavsiye vermedim. Biraz şans, biraz özveri, biraz hoşgörü.

3-4 tane çoooook yakın arkadaşım var ve biri bu yaz evlenecek:( Gelinliğini aldık geçen gün. Onu öyle görünce bir hüzünlendim ki sormayın .Çevremden duyduğuma göre evlenince arkadaşlıklar 4. 5. plana atılıyormuş ama. Umarım gerçekten öyle değildir.

Eskiden buna çok önem verirdim çokta arkadaşım oldu. Dostum kardeşim ediklerim halada var. Ama şu an nedense bana lazım olan şey beni anlayan bir insan bir sahil kasabasında sakin bir ev ve kitaplar. Belki bir kaç civcivim kedim ve bir kaç tane daha hayvanım olur. Sonra belki bahçemde dometes ve biberlerim.

Bana arkadaş değil bunlar lazım. Ben derdimi hayvanlarıma ve bitkilerime anlatırım yeri gelince :D

Merhaba,

İnsan her şeyi eşi/sevgilisi ile konuşamıyor ve bir kız arkadaşa dosta ihtiyaç duyuyor çünkü onunla konuşabileceğiniz farklı güzel konular paylaşımlar olur...Erkeklerin anlayamacağı konular yani...Saçınızdan tutun da ilişki konuları örgü tarifleri ilişkiler hakkında dertleşmeler vs bilirsiniz...

Ben böyle güzel paylaşımlar hayal ettim hep ama kız arkadaşlarım hep beni hayal kırıklığına uğratmıştır yani bana denkgelenler mi öyle bilmiyorum..Örnek yediğim içtiğim ayrı gitmeyen kız arkadaşım vardı bana kazık attı..Ya da araya kıskançlık giriyor veya sevgilisi varsa sürekli onla olmak gibi bir takıntıları oluyor...Ben bekarım bu arada, evliler de coluk cocuk kocası var kv si var vs..

Sizin can ciğer kız arkadaşınız var mı nasıl sağlıklı sürdürebiliyorsunuz, ne sıklıkta görüşüyorsunuz? Birkaç erkek arkadaş var ama onlarla da uzun uzun konuşulmuyor erkek kafası kestrip atıyorlar konuları...Herşeyi paylaştığım bi kız arkadaşım olsaydı keşke benle aynı şeylerden zevk alan çok isterdim
Üniversitede yediğimiz içtiğimiz ayrı olmayan arkadaşımla evlilik meseleleri yüzünden mesafe girdi. Görüşüyoruz ama eskisi gibi anlatmıyorum hiç bişey.
Bekarken yaşadığım şehirdeki insanların hiç biri ile eskisi gibi değilim. Diyeceğim o ki gerçekte hiç bir arkadaş tam can ciğer olmuyor.
Ama evlenince geldiğim şehirde çok sevdiğim bir ablam var. O kadar çok seviyorum ve sayıyorum ki anlatamam. Dostluk ablalık kardeşlik neymiş onunla öğrendim.
Sonuç olarak kendi yaşıtlarınızla her zaman can ciğer olamayabilirsiniz ama sizden bir kaç yaş büyük biri tecrübesi ile de yol gösterici hemde herşeyi paylaşabilecek biri oluyor. Benim izlenimim bu yönde oldu.

Benimde yok bakalım ne zaman patlayacagim. Herkese güvenilmiyor inanın kavga anında herşeyimiz ortaya dökülüyor .onun için az insan çok huzur .yinede isterseniz arkadaş olabiliriz bunu deyince erkek sanıyorlar ama dedim yinede . Hakkınız da hayırlısı

Back
X