Yakın zamanda doğum yapan hanımlar bir bakar mısınız?

Çatlak oluşmuştur. Bende olmamıştı ama bebeğimde oldu ☹️çok acı çekiyordu kuzum. Ben anestol merhem kullandım sanırım bebekte kullanıldığına göre bizler de kullanabiliriz. Her gün tuvaletini yapmasını sağladım eğer yapmazsa fitil kullandım. Zeytinyağını pamuğa batırıp makat bölgesine kapattım ve bezini öyle bağladım zeytinyağ onarıcı olduğu için ayrıca kantaron yağı kullananları da okumuştum.tuvalete çıkmadan önce sıcak su ile oturma banyosu yapın iyi gelir. Ayrıca bebeğimde hamazinc merhem ve penaten pişik kremi kullandım. Çinko içerikli olan merhemleri çok öneriyorlar. Ve tartışmaya açık bir yöntem olarak bebeğime her sabah zeytinyağ içirdim 1 çay kaşığı kadar ki bu da kakasını rahat yapmasını sağladı. Çok geçmiş olsun. Hangi şehirdeyseniz yazın arkadaşlar doktor konusunda yardımcı olurlar mesela bu tarz rahatsızlıklarda bursada Servet yetgin mükemmel bir doktordur.

Çatlak oluşmuştur. Bende olmamıştı ama bebeğimde oldu ☹çok acı çekiyordu kuzum. Ben anestol merhem kullandım sanırım bebekte kullanıldığına göre bizler de kullanabiliriz. Her gün tuvaletini yapmasını sağladım eğer yapmazsa fitil kullandım. Zeytinyağını pamuğa batırıp makat bölgesine kapattım ve bezini öyle bağladım zeytinyağ onarıcı olduğu için ayrıca kantaron yağı kullananları da okumuştum.tuvalete çıkmadan önce sıcak su ile oturma banyosu yapın iyi gelir. Ayrıca bebeğimde hamazinc merhem ve penaten pişik kremi kullandım. Çinko içerikli olan merhemleri çok öneriyorlar. Ve tartışmaya açık bir yöntem olarak bebeğime her sabah zeytinyağ içirdim 1 çay kaşığı kadar ki bu da kakasını rahat yapmasını sağladı. Çok geçmiş olsun. Hangi şehirdeyseniz yazın arkadaşlar doktor konusunda yardımcı olurlar mesela bu tarz rahatsızlıklarda bursada Servet yetgin mükemmel bir doktordur.
Benim bebeğimde de olmuştu şükürler olsun geçti anestol ve madecassol kullanmıştım bende.sizin bebeğinizde kabızlıktan mı olmuştu? Benim kızım alerjiden ishal oluyordu ondan oldu.umarım geçmiştir kıyamam ona

Benim bebeğimde de olmuştu şükürler olsun geçti anestol ve madecassol kullanmıştım bende.sizin bebeğinizde kabızlıktan mı olmuştu? Benim kızım alerjiden ishal oluyordu ondan oldu.umarım geçmiştir kıyamam ona
Benim de kabız değildi gazlı yapıyordu ve mukuslu o da tahriş etti en başta hep çok gazlı bebek derken kan gelince koştuk alerji diye götürdük bişey çıkmadı o zaman öğrendik çatlak olduğunu. Şimdi geçti sanırım şikayetimiz yok çok şükür Size de geçmiş olsun hep iyi olsun kuzucuklar.

Herkese cok teşekkür ederim :KK200:kendi kendine geçmesini beklemiycem bazi arkadaşların dedigi gibi ilerlemesinden endişe ediyorum.

Kızlar yaa doktora gidemedim henüz pek gitmek de istemiyorum çok utanıyorum :KK43: Doğumdan sonra büyük tuvaletini yaparken cam kesiyor gibi bir acı ve kanama yaşayan var mı? Kabız değil, her gün düzenli de çıkıyorum. Ama acıyor ve kanama oluyor. İlk doğumumda da olmuştu geçmişti sonra diye hatırlıyorum. Doktora gitmek istemiyorum ama tuvaletimi de her seferinde ağlayarak yapıyorum. Bu doğum sonrası normal ve geçici bir şey mi yoksa doktora gitmek zorunda mıyım?
Hamilelik sonu oluşan hemoroid canim o. Ilk hamileligimde bende yasamistim hemen iç hastaliklarina git krem veriyor geçer. Bide küvet veya leğene poponu yakmicak şekilde su koy bi yarim saat otur bir kaç defa yap. Ihmal etme ben 4 ay çektim Allahtan ikincide olmadi. Bol su iç bide kayisi,şeftali suyu felan iç kabiz olmamaya bak. Çok geçmiş olsun

Hellohappiness Hellohappiness anal fissür olmuşsunuz mutlaka doktora gidin.ben de normal Doğumdan sonra yakalanmıştım bu illete.ama öyle ilerlemişti ki en son ameliyat olmak zorunda kaldım.bu hastalık insanı süründürür.hele ki kronikleştiği zaman da.siz daha başlangıç evresindesiniz muhtemelen.ilerlerse çok daha kötü bir boyut alır ve ameliyat olmak zorunda kalırsınız.bunun öncelikle asıl tedavisi sıcak sudur.her gün dayanabileceğiniz kadar sıcak suya oturmanız lazım.yada duş başlığıyla sıcak su tutun 15 dkka boyunca.anestol locafen gibi kremler kullanabilirsiniz.emzirirken de kullanılabiliyor.her sıcak duştan sonra makat bölgesine sürün.eğer geçmezse 15 gün içinde Nitrogliserinli krem kullanabilirsiniz.anrecta rectoderm gibi.fiyatı biraz pahalıdır sgk karşılamıyor.130 civarı.mercimek kadar sabah akşam sürün o bölgeye.öncelikle doktora danışın ama.muhtemelen o da aynı kremleri verecektir.nitrogliserinli kremler emzirirken sakıncalı olabilir ama.iyileşmezse en son çare
Merhabalar bende de fissür var siz ameliyat olmuştunuz nasılsınız şimdi iyileşebildiniz mi merak ediyorum öneriyormusunuz ameliyatı şimdiden teşekkürler

Kızlar yaa doktora gidemedim henüz pek gitmek de istemiyorum çok utanıyorum :KK43: Doğumdan sonra büyük tuvaletini yaparken cam kesiyor gibi bir acı ve kanama yaşayan var mı? Kabız değil, her gün düzenli de çıkıyorum. Ama acıyor ve kanama oluyor. İlk doğumumda da olmuştu geçmişti sonra diye hatırlıyorum. Doktora gitmek istemiyorum ama tuvaletimi de her seferinde ağlayarak yapıyorum. Bu doğum sonrası normal ve geçici bir şey mi yoksa doktora gitmek zorunda mıyım?
Canm hemoroid büyük ihtimalle ben 40 gun once normal doğum yaptim bundan 5 gun once ayni seyleri yaşadım tuvalete gidemiyordum acı sanki makaatimı bıçakla kesik atiyolar gibi hatta makat ustune koltukta oturamıyordum bir iki güne gecti ama ben kabız olmuştum birde nasil desem bilmiyorum biraz açık yazayım tuvaletini yaptıktan sonra taharet alırken elini mkatiına ver orda yuvarlak yuvarlak bezelye gibi seyler varsa hemoroiddir endişelenme geçer birkac gune geçmezse mutlaka git

Büyük ihtimalle anal fissür var. Genelde tuvalette cam kesiği gibi acı veriyor der bunu yaşayanlar. Doktora gitmelisiniz.

Benim de kabız değildi gazlı yapıyordu ve mukuslu o da tahriş etti en başta hep çok gazlı bebek derken kan gelince koştuk alerji diye götürdük bişey çıkmadı o zaman öğrendik çatlak olduğunu. Şimdi geçti sanırım şikayetimiz yok çok şükür Size de geçmiş olsun hep iyi olsun kuzucuklar.
Sağol canım size de geçmiş olsun.yavrularımıza biley olmasın yeter ki

Merhabalar bende de fissür var siz ameliyat olmuştunuz nasılsınız şimdi iyileşebildiniz mi merak ediyorum öneriyormusunuz ameliyatı şimdiden teşekkürler
Merhaba,ameliyatı elbette öneriyorum.ben 7 ay çektim bu illeti en sonunda dayanamadım.benimki ameliyatsız geçecek birşey değildi zaten.büyük rahatlık.olun kurtulun. Ama şöyle birşey var.ameliyat olup iyileştikten sonra lifsiz katı beslenme devam ederse sürekli yine çatlatırsınız.ama korkmayın,ameliyattan sonra oluşan çatlaklar hem ağrımıyor,hemde çatlağa baskı yapan kas gevşemiş olduğu için yaralar hemen iyileşiyor.gün içinde lifli yiyecekleri artırırsınız olur biter

Doğumda zorlanmissinjz hemoreid bu. Yani ishal bile olsanız şuan orda bir yara var ve her seferinde oradan geçerken acıması normal . Utanacak bişey yok dr gidin

Catlak var doktora gidin makatta sislik yoksa muayene istemez boşuna evde kivranmayin uygun krem ve ilaci verirler

Konu eski ama birinin işine yarar benimki hametan kremle geçti, lifli beslenme bol su ve hametan.
anestol beni daha kötü yaptı.

makatta yırtık oluşmuş. bende 5 ay önce sezeryan doğum yaptım ilk 3 buçuk ayım ağlamalı sızlamalı bol kanama ve acılı tuvalete çıkışlarım oldu. yarım saatten önce tuvaletten çıkamıyordum. detay vermiyim ama dışkım sert bir şekilde geliyordu hiç yumuşak değildi...o yüzden acı daha da katlanılmaz oluyordu. çıktıktan sonrada acısından duramıyordum. doktora gittik 2 yırtık vardı. tuvaletten önce sıcak suya oturma sonrasında makat girişine vazelin ve tuvalete çıktıktan sonra fito krem var onu sürdüm her seferinde. Bunlar sadece yırtığı onarmak için en önemlisi beslenme. Kefir, yulaf, kayısı, dut, incir, hurma, gibi kuru meyveleri bol bol tüketip birde güzelce 3 litre su içtim. 1 hafta sonra ne yırtık kaldı ne sert dışkı. emzirme döneminde olduğunuz için vucüdunuz daki su oranı azalıyor süte gittiği için ve vucütta su kalmayınca dışkı bağırsaklarda sertleşiyor. yulaf ın su tutma özelliği olduğu için kefir ve kuru meyvelerde bağırsakları çalıştırdığı için tuvalete çıkmanız daha da kolaylaşacaktır. 3 tane doktora gittim. hepsi botoks denilen bir işlem yapacağız dediler 3 bin -4 bin tl arası. en son gittiğim doktorum allah razı olsun bana detaylıca anlatıp çözüm önerisi sundu. Kesinlikle utanmayın çünkü bende en son acıdan baygınlık oluşturacak durumlara getiriyordu. muayene zaten 5 dk anca sürüyor ve doktorlar bu duruma alışkın. isterseniz peçete gibi şeylerle genel alanı kapatıp sadece makat tarafına bakabilirler. İstanbuldasanız gittiğim doktor hanımın yerini size yazarım veya instagram adresi var veririm. ancak kesinlikle geç kalmayın.
Merhaba hangi doktora gittiniz acaba?

anak fissür ise lansinoh göğüs çatlak kremini anal bölgeye sürün çabucak geçirecektir bu bileğiyim verdiğim için de lütfen oğluma dua edin 🥰 geçmiş olsun

Catlak , yırtık olmuş ne lanet birseydir ooo... aylarca çektim doktorora utanip gidemedim.
Keske daha erken gitseymişim...
Lutfen ihmal etmeyip gdin doktora
Daha da kotu olmadan.

Back
X