Yakında evleneceğim ve kedimden ayrılmak zorunda olmak beni mahvediyor

Cok enteresan buldum,
Benim de kedi fobim vardir, ama insan sevdigi icon alismaya calisir. Yani ne yapti da alisamadi, bunun terapileri bile var. Tum kedilere de alismasi gerekmiyor, sadece sizin kedinize alisacak.

Ama sunu da dusunmek gerekir. Evcil hayvanim cocugum gibidir, bir faeki yok diyen cok. Kendince de haklidir, ama ornegin benim icin cocugum cocugumdir, kedim de onemlidir ama oncelik sirasinda sonra gelir. Simdi benim gibi biri ile bu bahsettigim dusuncede olan biri ayni evde sorun yasar, olmaz yani. Iyi dusunun bence. Uzulmeyin sonrasinda, hep fedakarlik eden de siz olmayin.

Arkadaşlar kedi annemin ben ondan ayrılacağım diye üzülüyorum. O kediyi zaten annemden ayıramam. Ben kendim yeni bir kedi sahiplenmek istiyorum lakin nişanlımın kedi konusunda travması var korkuyor. Ve yenmeye çalıştıysa da yenemedi. Ben de onu daha fazla üzmek istemedim. Köpek sahiplenelim o zaman diye teklifi de ben ettim ama evden ayrılacağım için onu göremeyeceğim diye üzülüyorum.
Kedi korkusu vb fobilere karşı EFT tekniği var. Bir arkadaşım kedi korkusundan kurtulmuştu, araştırmanızı öneririm.

Cok enteresan buldum,
Benim de kedi fobim vardir, ama insan sevdigi icon alismaya calisir. Yani ne yapti da alisamadi, bunun terapileri bile var. Tum kedilere de alismasi gerekmiyor, sadece sizin kedinize alisacak.

Ama sunu da dusunmek gerekir. Evcil hayvanim cocugum gibidir, bir faeki yok diyen cok. Kendince de haklidir, ama ornegin benim icin cocugum cocugumdir, kedim de onemlidir ama oncelik sirasinda sonra gelir. Simdi benim gibi biri ile bu bahsettigim dusuncede olan biri ayni evde sorun yasar, olmaz yani. Iyi dusunun bence. Uzulmeyin sonrasinda, hep fedakarlik eden de siz olmayin.
8 senelik en yakın arkadaşımla evleniyorum

Yanlış anlamayın ama bugünün yarini da var ayrilik durumu olursa annenizin evine götüremezsiniz. Bu da cocuk gibi sahiplenmek için uygun zaman olmali sartlar olgunlaşmalı 💕
Yok anlıyoru. Ama ayrılık durumu olursa ailem kabul eder hayvan onlar için hiçbir zaman dert olmadı lakin ben kendim ailemle yaşayamam zaten çalışan bir insanım. Kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum hamdolsun

O da öyle işte. Köpekleri çok seviyor kuşları çok seviyor ama kediden korkuyor
Korkular üzerine yorum yapmak anlamsiz. Evet zaten annenizin değilde sizin kendi kediniz olsaydı derdim ki sokaga mi atilacak yavrucak, destek alsın bir yolunu bulup derdim. Ama burda öyle bir durum yok. Nişanlıniz ortak yolu bulup köpek alalım demiş. Bence sizin de seveceğiniz onun da korkmayacak olması nedeniyle güzel bir çözüm olmuş. Ancak konu dışı ama 8 yıllık en yakın arkadaşliktan evliliğe geçiş ilginç olmuş. Uzun arkadasliklardam sonra evliliğe geçiş bana hep ilginç gelmiştir. İçten içe bir duygu oluyor mu yoksa birden pat diye mi başlıyor duygular, tamamen konu dışı merakımdan sordum, cevap vermek zorunda değilsiniz

Korkular üzerine yorum yapmak anlamsiz. Evet zaten annenizin değilde sizin kendi kediniz olsaydı derdim ki sokaga mi atilacak yavrucak, destek alsın bir yolunu bulup derdim. Ama burda öyle bir durum yok. Nişanlıniz ortak yolu bulup köpek alalım demiş. Bence sizin de seveceğiniz onun da korkmayacak olması nedeniyle güzel bir çözüm olmuş. Ancak konu dışı ama 8 yıllık en yakın arkadaşliktan evliliğe geçiş ilginç olmuş. Uzun arkadasliklardam sonra evliliğe geçiş bana hep ilginç gelmiştir. İçten içe bir duygu oluyor mu yoksa birden pat diye mi başlıyor duygular, tamamen konu dışı merakımdan sordum, cevap vermek zorunda değilsiniz
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim zamanınızı ayırdınız. İlk 3 sene boyunca bende aşık olma durumu yoktu. Ama onda en başından beri aşık olma durumu varmış bana itiraf edememiş. Üzerime titredi arkadaşlığımız süresince. Her zaman o yanımdaydı. Yani makyaj alışverişinde bile benden sıkılmıyor birlikte her yerde eğlenmenin gülmenin bi yolunu buluyorduk.Sonra ben onsuz kalmadığımı fark ettim. Sonra ondan başka hayatta kimseye ihtiyaç duymadığımı... Bana olan düşkünlüğü insanlara olan nazik tavrı dostluğu zamanla ona aşık olmama sebep oldu. Sonra dedik ki biz birbirimizden kimseyle bu kadar mutlu olamayız. Nitekim kaç senemiz geçti bir kere birbirimizi kırmamış kavga etmemişsizdir

Ben pat diye aşık olabilecek bir insan değilim. Güven problemim var. Zor günler atlattım geçmişte. Biz önce arkadaş olmayı kanka olmayı öğrendiğimiz için herhalde birbirimizin her halinden anlayabiliyoruz. Hamdolsun. Ailemde onu en başından beri çok seviyordu arkadaşken de damatları olarakta

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim zamanınızı ayırdınız. İlk 3 sene boyunca bende aşık olma durumu yoktu. Ama onda en başından beri aşık olma durumu varmış bana itiraf edememiş. Üzerime titredi arkadaşlığımız süresince. Her zaman o yanımdaydı. Yani makyaj alışverişinde bile benden sıkılmıyor birlikte her yerde eğlenmenin gülmenin bi yolunu buluyorduk.Sonra ben onsuz kalmadığımı fark ettim. Sonra ondan başka hayatta kimseye ihtiyaç duymadığımı... Bana olan düşkünlüğü insanlara olan nazik tavrı dostluğu zamanla ona aşık olmama sebep oldu. Sonra dedik ki biz birbirimizden kimseyle bu kadar mutlu olamayız. Nitekim kaç senemiz geçti bir kere birbirimizi kırmamış kavga etmemişsizdir
Ne güzel.Allah daim etsin.Mutluluklar diliyorum 🍀

Benimde kedim var. Sizin yerinizde olsam onu yerinden etmezdim bende. Annenize gittikçe görürsünüz onu da. Köpeğin bakımı daha zor ama ona da alışırsınız zamanla. Biraz abartılı tepki verenler olmuş. Düzgün okuyun arkadaşlar. Kendi kedisi değil, yeni kedi sahiplenmesini istemiyor çünkü kedi fobisi var. Hayvan sevmiyor da değil. Yani hemen nişanı boz demeye getirenler var.:silah:

Benimde kedim var. Sizin yerinizde olsam onu yerinden etmezdim bende. Annenize gittikçe görürsünüz onu da. Köpeğin bakımı daha zor ama ona da alışırsınız zamanla. Biraz abartılı tepki verenler olmuş. Düzgün okuyun arkadaşlar. Kendi kedisi değil, yeni kedi sahiplenmesini istemiyor çünkü kedi fobisi var. Hayvan sevmiyor da değil. Yani hemen nişanı boz demeye getirenler var.:silah:

Konunun ilk hali böyle değildi çünkü. Konu sahibi yanlış ifade etmiş, tekrar düzenledi konuyu.

Benim eşim kedilerden korkuyordu Hatta en korktuğu kabuslarında hep kedilerin kendisine saldırdığını atladığını vs görürdü, ben de tam tersi kedisiz bir yaşam düşünemem. Biz de yedi senedir beraberiz o süreçte ben her fırsatta kedi sevdikçe vs benimle beraber aşmaya başladı korkularını. Aynı zamanda evde de kedim vardı onu ne kadar çok sevdiğimi bildiği için evlendiğimizde de kedi sahipleneceğimiz fikrine alışmaya başlamıştı
sonrasında evlendikten üç ay sonra bir kedi sahiplendik hem de yavru falan değil,3 yaşında. İlk birkaç gün eşim garipsedi, ben kediyi asla kısıtlamam özellikle geceleri bizimle yatmasına vs izin veririm. Dolayısıyla hiç kitlemedim kapıları. Eşim ilk gece çok tedirgin uyudu, sürekli uyandı. Kedi de evi öğrenmek için sürekli bir gezme halindeydi.ertesi gün hiçbir sıkıntı kalmadı.
şimdi ise bir yılı devirdik ve oğlumuzu benden çok sever. Her fırsatta öper koklar, oynar. Oğlumuz da her gece bizimle yatar, aşk dolu bir aile olduk. Hattabu konuyu okuyunca eşim de gördü şöyle dedi eşiniz için “en fazla 3 gün korkar, sonrasında alışır.Eşini seviyorsa katlanması lazım o kadarına”
Gerçekten bunun tek çözümü bir kedi evlat edinmek. Başka yolu yok. Eşimin çocukluğundan beri en sık gördüğü kabusları da yok oldu, eskiden sevgiliyken bazen her hafta görürdü kedili kabusları, şimdi bir senede yalnız bir defa gördü. Hatta onda da dalga geçti kedi babası da oldum artık hala daha niye giriyorlar rüyama diye :D
Daha da girmezler sanmam. Bu arada sadece evdeki oğlumuzu değil dışardaki çocukları da anlar ve sever oldu eşim. Çünkü hep söyledim ona bunu aşmanın ve o sevgiyi tatmanın tek yolu hayvan evlat edinmek, ve o sevgiden mahrum kalmanı istemem beni de mahrum bırakmanı istemem diye... konunuza denk gelince uzun uzadıya yazasım geldi, dilerim siz de aynı şekilde yol alırsınız sevgiler

Back
X