merhaba arkadaşlar.benim sorunum saçlarımın dökülmesi...nedenini henüz bulabilmiş değilim ama yüksek ihtimalle genetik erkek tipi dökülme yaşıyorum.Aslında her şey 2 sene öncesine kadar normaldi.üniversite son sınıftayken saçlarımın yoğunluk olarak azalmaya başladığını farkettim.daha öncesinde saçlarımı defalarca boyatıp sıkça düzleştirici kullanıyordum.saçlarımın bu sebepten döküldüğünü düşündüm.düzleştiri kullanmayı bıraktım.cildiyeye gittim bir de kan değerlerim normal çıktı.ben de çok üstüne düşmedim konunun düzelir toparlanır yeniden diye düşündüm.ama son bir senedir bi anormallik olduğundan emin oldum.saçlarım genel olarak çok seyreldi yanlar açılmaya başladı yeni çıkan minik saçlar dökülmeye başladı vs...kadın doğuma başvurdum bunun üzerine hormon tahlili yapıldı.testosteron hormonum normal değerlerin 7 değer üzerinde çıktı tüylenme şikayeti de eklenince doktor dökülmeyi pko ya bağladı.yaklaşık 4 aydır diane 35 ve aldactone kullanıyorum.fakat dökülme aynı şiddette devam ediyor.bu da bana genetik dökülmeyi düşündürüyor...bu arada bu 4 ay içinde mezoterapi ve prp de yaptırdım.hiçbir değişiklik göremedim.sanırım yapılabilecek her şeyi yaptım.son olarak bu ay içinde bi endokrin uzmanına gidicem.fakat pek bi umudum kalmadı.şuan psikolojik olarak çok kötü durumdayım.kendime olan güvenimi yitirdim.saçlarımı tamamen kaybetme korkusuyla yaşıyorum her gün.kötü kötü rüyalar görüyorum..henüz 24 yaşındayım ve eğer bir çözüm bulamazsam bu hızla devam ederse tamamen kaybedicem saçlarımı

benimle aynı durumda olan ve bu soruna bi şekilde çözüm bulmuş birileri varsa aranızda yardımlarınızı bekliyorum.
Oncelikle gecmis olsun, sac bir kadin icin cok onemli oldugundan uzucu bir durum; biliyorum.
Benim annem de ayni sorundan muzdarip. Erkek tipi dokulme var onda da. Dermatoloji uzmani prof.larin ozel muayehanelerine kadar gitti, bir sey elde edemedi.
Kadinda da erkekte de kadin ve erkek hormonlari bulunur. Kadinlik hormonlari cok olan kadin, tam tersi erkek olur.
Sizde erkeklik hormonlarinda bir kadina nazaran fazlalik var. Sizi erkek yapacak kadar degil asla, ama vucutta erkeklere ozgu durumlar olusturabilecek kadar... Erkek tipi sac dokulmesi de buna ornek iste.
Oncelikle paniklemeyin ve kesinlikle kafanizi bu duruma takmamaya calisin. Kolay degil ancak biraz kendinizi ferahlatmaya bakin. "Amaaan hic bir sey yapamadim, ektiririm. Olum mu var bunun sonunda?" gibi telkinlerle kendinizi iyi hissetmeye calisin.
Ote yandan her gun duzenli olarak sarimsak tuketin. Sarimsak mucize gibidir bu iste. Sagladigi degisime inanamayacaksiniz.
Lakin dokulme erkek tipi oldugu icin bunlar yeterli degil.
Simdi size verecegim kuru, annesi erkek tipi dokulmeden muzdarip biri olarak lise sonda baslayip universiteye kadar devam eden dokulmelerle bas etmeye calisirken buldum. Bende feci ise yaradi. Kurtardi saclarimi. Ve annemde de sac dokulmesini durdurdu. Acik alan fazla oldugu icin kapatmadi ama dokulme durdu.
Kür soyle:
Guvendiginiz bir aktarcidan bir sise tatli badem yagi, bir sise de yilan yagi alin. Bir eczaneden de Bepanthen d vitamini ampulu alin. Sac icin derseniz anlarlar. Tercihen sac dokulmesini onleyici sampuanlardan birini kullanin. Yeni alinmis sampuanin ustunden bir cay bardagi kadarini alin, yer acmamiz gerek cunku. Sonra bu sampuanin ustune yarim sise badem yagi ve yarim sise yilan yagini dokun. D vitamini ampulleri 5 tanedir bir kutuda; 3'unu sampuanin icine kirin. Saclariniz uzunsa mutlaka sac kremi kullanin. Kisaysa gerek yok. Kullandiginiz sac kremine de kalan badem yagini ve 2 ampulu kirin. Siseleri iyice sallayin ki guzelce karissin.
Artik tek yapmaniz gereken her banyoda bu sampuani ve sac kremini kullanmak.
Cok ise yariyor. Bu sayede saci kurtulan bircok kisi taniyorum ben ki biri de benim.
Son olarak haftada bir gun saciniza argan yagi surun ve mumkunse bir boneyle sarip birkac saat bekletin.
Tum bunlari yapmayi surdurun. Pes etmeyin.
Baktiniz ise yaramadi -olur ya- dokulme artti, saciniz acildi. Sac ekimleri yapiliyor artik, caresiz degilsiniz.
Ekime bir sekilde yanasmadiniz farz edelim. Topik diye bir markanin keratin tozu var. Saciniza dokuyorsunuz ve saclarinizdaki aciklar kapaniyor. Onu kullanirsiniz.
Annemin saci tek ekimde kapanmadi. Ikinci ekime de annem yanasmadi. Simdi bahsini ettigim keratin tozuyla kendine olan guveni yerine geldi.
Allah dermansiz dert vermesin.
Gerisi illa ki cozulur.
Gulumseyin ve dediklerimi yapin lutfen. :)
Bana Allah yeter...