Yakışır..

bir şey daha anlattı kızkardeşim..mahallelerini su basmış belediye akp nin anında müdahale etmiş..eşya için mağazaya yönlendirmiş..kızkardeşim o alınan eşyalar hiç eve gelmedi diyor..sattıklarını söylüyor yani..
vergiler okadar yüksek olmasın o zaman yiyecek içecek olayında özellikle bizim ne kabahatimiz varki bizde villalarda yaşamıyoruz sonuçta..:44:

veis ama kocası var başında..dul değil sonuçta değilmi..:44:

Senin benim ödediğim vergilerle maaş bağlanmış..

Bağlanmasın mı ?
Sonra da Urugay cumhurbaşkanını alkışlıyoruz topikte.
Sosyal devlet anlayışına bakarsak eğer şartlarına göre maaş bağlanmalı.
Fakir edebiyatı yapmayan insanlar için söylüyorum. Ve dağıtma kıstasının iyi araştırılması lazım.
Yoksa muhtaç ve çalışamayan insanlara bakılmasından rahatsızlık duyan yoktur sanırım.

Valla adam önceden lokmasini sayarak yiyordu fakat şimdi bir sitede 15 20 tane dairesi var ve bu adam AKP'YE oy vermiyor. Valla böyle çoook var. Ayrıca yetim maaşı, dul maaşı, bakım maaşı, yaşlı maaşı, engelli maaşı, engelliye bakana verilen maaş, genç erkeklere evlendiklerinde devletin verdiği faizsiz kredi uzun vadede ödeme. Artık her şey çok farklilasti. Artık fakir yok demiyorum tabiki ama onlara da yoksulluk maaşı veriliyor ve yardım kuruluşların sayısı arttığı için onlara yardım kolaylasti. Bu işlerin takipçisi olduğum için biliyorum emin olabilirsiniz. . Selametle...

cryptic emin ol bunu oy için yapmıyorlar. yani aylık ne kadar bağlanmış dediğin kişilere atıyorum 400 tl olsa bunu 10 yıl boyunca alsalar 48.000.tl yapar bunun gibi kaç aile vardır. her evden çıkacak 2-3 oy için bunu yapmazlar matematiğe döküp rakam da çıkarabilirim.
onun yerine bu parayla daha göz önünde şeyler de yapabilirler.
bence insanlık bu kadar düşmedi.
kadınlara maaş bağlanma konusunu bence eksik biliyorsun.
çalışamayacak durumda olması lazım, engelli gibi..
birine bakıyor olması lazım..
eşinin olmaması lazım..
vs vs
yoksa devlet bu bağlayacağı maaşla gel çalış karşılığını vereyim der.

benim yaşadığım yer açıkara chp
mahallemizde bir kadın var kocası var gün eksikliği yüzünden maaş bağlanmıyor hasta adam yaşlı..kirada karı koca..kadın temizliğe gidiyo yaşı 55,60 aralığında..temizlikten gelince hep ağrı kesicilerle ayakta duruyo..

Anliyorum ama söyle düsün;
Kadin cocugu cok oldugu icin calisamiyor, devlette onun dogum yaptigi cocuklari devlete bir yatirim olarak kabul edip ona o maasi bagliyor.
Mesela sen calisoyor musun bilmiyorum ama calisan anne hamile kalinca onada birok ayricalik getirildi, dogum sonrasi para aliyor mesela bunlarda devletin kasasindan ödeniyor.
Eger erkekler yada cocugu olmayan kadinlarda buna itiraz etse, ülkede insanlara yönelik güzel birsey yapilmaz.
Yani düsünürken empati ile düsünmek gerek.

burası akp li bir mahhalle kocası çalışmıyor yada çalışamıyor orasını sormadım açıkça gelip bakıyorlar herhalde..1400 diye duydum maaşı..

Vardır bir nedeni emin olma bence..bankada parası, tapuda gayri menkulü vardır.
Günah almam asla genel anlamda söylüyorum. Parayla imanın kimde olduğunu bilemezsin.
Bazı çok müşkül gibi görünen insanlar cimriliklerinden var olanı yemezler.
Madem öyle siz ön ayak olun belediyeye gidin. Müfettiş vs gelsin. Bunlar kolay şeyler artık. Dinler ve ilgilenirler.

weiscim 4 çocuk yapmasın o zaman bak ben kaldım bir çocukla bu yapma merakı niye..tek göz yerde yaşıyorsa..kafam karışık bu konuda yapılan iyi şeyler var ama suiistimalde çok oldu..hepde olacak sanırım bu akp olmasa bile dünyanın kanunu bu..

Hiç güleceğim yoktu canım. Asgari ücretin şu an ne kadar olduğunu biliyor musun ?

ipekçim maalesef akp nin istanbulda oy alan en yoğun bölgelerinden biri..meryemin dediği gibi sadece görevi yapıyorlarsa yanlış bu işi bir araştırmakta lazım..sonuçta çok büyük bir maaliyeti var bunun devlete..

belediyemizin durumu vahim..başkanın tek söylediği ödenek yok,ödenek yok..

O çocuk parasi olması lazim.. Yanlis bilmiyorsam çocuk parasini anneye veriyorlar

1400 şu an özelde çalışan bir muhasebeci ve 1,5 asgari ücrete karşılık gelir.
Hayatta inanmam..
Alla alla olacak şey değil.
Bence bu rakamlar havada uçuşan şehir efsaneleri.
Kaldı ki AKP mahallesini oy verdiği sürece besleyecek diye bir şey var mı?
Hangi mahalle desene ben de taşınayım. 1400 bence evde oturan bir kadın için servet para.

Keske daha iyi sartlarda yetisse o cocuklar, keske devlet daha fazla imkan saglasa.
Herkes 1 cocukta kalirsa yarin bizde soyu tükenen bir toplum oluruz.
Bak bugün bati kadinlari dogursun diye yapmadigini birakmiyor ama yok, kimse rahatini bozup dogurmak istemiyor.
Bakamadigi cocugu dünyaya getirmek elbette yanlis ama artik dünyaya gelmis bir cocuk ve annesi icinde iyi seyler yapilmali..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…