yalakamı olmalı insan???

honeysuckle

istanbul delisi
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
3.161
1.515
373
İstanbul
merhaba arkadaslar
aslında bu güne dair bir konu değil ama artık iyice moralim bozuluyor:14:
öncelikle başlık için özür dilerim baska anlam bulamadım..
şu yasıma kadar hep net oldum insanlara ne aileeme ne arkadaslarıma hiç iki yüzlü davranamadım :ssz:
patronum bile olsa hep işimi yaptım haklı olduğumda hakkımı savundum sadece kendimin değil çevremdekilerin bile ezilmesine izin vermedim
ama bunun pekte faydası olmadığını düşünüyorum artık yada bana öyle gelmeye basladı :26:
mesela ailem benden küçük kardeşime defalarca babam kreedi çekti verdi gözüm yok yanlış anlaşılmasın
ama bana kimse bir kere bile sormadı bir kere istedim oda borç olarak (uzun süre önceeydi )maddi bırakın manevi bile babam sormazdı ne halin var diye eşin yok ne yapıyorsun uzun süredirde köyde yasıyor zaten görüşmüyoruz neyse..

ikinci olay işyeri
5 senedir çalışıyorum ben burada her işe koşuyorum ve izne bile çıkamadım yıllarca :14:
bir süredir ödeyemediğim kart borcum var patrona söyledim umursamadı bilee
ertesi ay duydumki benden sonra giren arkadasın borcu var ve ona 5.ooo tl vermiş (kendi söyledi)
yani burada işim olmadığı halde sekreterin yiyeceği fırçayı bile ben yiyorum
uzun oldu biliyorum ama o kadar çok şey varki..
sakın kıskandığım falan düşünülmesin acaba bendemi var bişey diye düşünüyorum artık:26:

cok haklisin canim.. gercekten yalaka yagci ve numara yapan insanlar hep
istedikleri seye ulasiyorlar hep..
bunu cok görüyorum artik.. bende senin gibi oldugum icin, kimse görmek istemiyor
kimse acimiyor..
ama yagcilik yapipta aglayan duygu sömürüsü yapan olunca, hemen istedigi yapiliyor..
böyle bir dünyadayiz artik malesef ki.. ama ben yinede yapamam cünkü karakterim buna müsait degil..

iş hayatını bilemem de ailede yalaka olan kazanır diye bişey yok bence. kardeşin istemiştir ailen de vermiştir. sen istedin de mi vermediler?

Sizi kesinlikle yanlış anlamadım şahsen
Bende herzaman net olmaya çalıştım,bi insanı sevmiyosam yüzüne söyledim
Ve herzaman kaybettim,insanlara yaranmak için ucuzlaşmak gerekiyo malesef
Arkasından konuş yanında canım cicim ol
Nedese tamam de,güzel de o zaman sevilirsin işte :37:

Belki çok güçlü katı bir izlenim veriyorsundur insanlar herşeyi tek başına halledebileceğini düşünüyordur. Bir de doğruları söylemek dediğin şeyin patavatsızlık olmaması lazım, insanlarla yakından ilgilenmekte yalakalık olmuyor her zaman bunun dengesini de iyi ayarlamak lazım. Yani ben sevmediğim insanın yüzüne söylemem gidipte seni sevmiyorum diye ilişkileri belli bir düzeyde tutmam gerekiyorsa, kaldı ki niye o insanı üzeyim sevmediğim özelliklerini insanların yüzüne söyleyip düzeltemeyeceklerini bildikten sonra, doğrudur arkadan konuşmakta kötüdür, ama o zaman arkasından da konuşmazsın karşındakinin yüzüne de söylemeyip içinde tutabilirsin %100 doğru iyi bir insan olmak istiyorsan.

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar
aslında bu güne dair bir konu değil ama artık iyice moralim bozuluyor:14:
öncelikle başlık için özür dilerim baska anlam bulamadım..
şu yasıma kadar hep net oldum insanlara ne aileeme ne arkadaslarıma hiç iki yüzlü davranamadım :ssz:
patronum bile olsa hep işimi yaptım haklı olduğumda hakkımı savundum sadece kendimin değil çevremdekilerin bile ezilmesine izin vermedim
ama bunun pekte faydası olmadığını düşünüyorum artık yada bana öyle gelmeye basladı :26:
mesela ailem benden küçük kardeşime defalarca babam kreedi çekti verdi gözüm yok yanlış anlaşılmasın
ama bana kimse bir kere bile sormadı bir kere istedim oda borç olarak (uzun süre önceeydi )maddi bırakın manevi bile babam sormazdı ne halin var diye eşin yok ne yapıyorsun uzun süredirde köyde yasıyor zaten görüşmüyoruz neyse..

ikinci olay işyeri
5 senedir çalışıyorum ben burada her işe koşuyorum ve izne bile çıkamadım yıllarca :14:
bir süredir ödeyemediğim kart borcum var patrona söyledim umursamadı bilee
ertesi ay duydumki benden sonra giren arkadasın borcu var ve ona 5.ooo tl vermiş (kendi söyledi)
yani burada işim olmadığı halde sekreterin yiyeceği fırçayı bile ben yiyorum
uzun oldu biliyorum ama o kadar çok şey varki..
sakın kıskandığım falan düşünülmesin acaba bendemi var bişey diye düşünüyorum artık:26:

bende bazı arkadaslara katılıyorum ailede yalakalık falan olmaz..malesef öyle bu ülkede bir yerlere gelmek için hep birileri pohpohlanır.....senden sonra giren arkadas bayan mı? 2 cilve yapmıştır almıstır allahım akıl fikir ver insanlara yaa

cok haklisin canim.. gercekten yalaka yagci ve numara yapan insanlar hep
istedikleri seye ulasiyorlar hep..
bunu cok görüyorum artik.. bende senin gibi oldugum icin, kimse görmek istemiyor
kimse acimiyor..
ama yagcilik yapipta aglayan duygu sömürüsü yapan olunca, hemen istedigi yapiliyor..
böyle bir dünyadayiz artik malesef ki.. ama ben yinede yapamam cünkü karakterim buna müsait degil..

aynen öyle canım..
yapamam ama böyle yiyorum kendimi

iş hayatını bilemem de ailede yalaka olan kazanır diye bişey yok bence. kardeşin istemiştir ailen de vermiştir. sen istedin de mi vermediler?

yok sanırım yanlış anlaşıldı ..
ailemi söylememin nedeni hani hep böyle sanki kişiler bana gelince yapmıyor yada yapmak istemiyor demek istedim.
yıllar önce ufak bişey istemiştim babamdan borç vermişti:34:

Belki çok güçlü katı bir izlenim veriyorsundur insanlar herşeyi tek başına halledebileceğini düşünüyordur. Bir de doğruları söylemek dediğin şeyin patavatsızlık olmaması lazım, insanlarla yakından ilgilenmekte yalakalık olmuyor her zaman bunun dengesini de iyi ayarlamak lazım. Yani ben sevmediğim insanın yüzüne söylemem gidipte seni sevmiyorum diye ilişkileri belli bir düzeyde tutmam gerekiyorsa, kaldı ki niye o insanı üzeyim sevmediğim özelliklerini insanların yüzüne söyleyip düzeltemeyeceklerini bildikten sonra, doğrudur arkadan konuşmakta kötüdür, ama o zaman arkasından da konuşmazsın karşındakinin yüzüne de söylemeyip içinde tutabilirsin %100 doğru iyi bir insan olmak istiyorsan.

evet buna katılıyorum ..yıllarca tek basıma çok şeyi basardım kendime yettim.
yok patavatsız değil öyle kırmam kimseyi ama haksızlık varsa tahammül edemiyorum..

mesela yeni sekreter alındı kız çay kahvede verecek..telefonda düzgün konuşamıyor
ben niye müdahale etmiyorum diye patron bana kızıyor gel dayan dayanabilirsen
kız kahveyi dökmüş götürürken niye bakmıyorsun diyor bunlar minik örnekler
yüklendikçe yükleniyor şamar oğlanı gibiyim

bende bazı arkadaslara katılıyorum ailede yalakalık falan olmaz..malesef öyle bu ülkede bir yerlere gelmek için hep birileri pohpohlanır.....senden sonra giren arkadas bayan mı? 2 cilve yapmıştır almıstır allahım akıl fikir ver insanlara yaa

evet bayan.
kimsenin günahını alamam aralarını bilememki..
ama senede 2 kez izne çıkabiliyor..mesela

Almanlarda bunun bir deyimi var ama tam getiremedim suan.
Kisaca ( cok afedersiniz) k.c yalayan insanin önü acik olur gibi birseydi:)
Yani malesef ki dünyada cogu zaman yalaka insanlar isini kolay hallediyor.
Ama yalaka olmak icinde baya bir onur eksikligi olmali insanda orasida var.
Üzülmeyin.
Yalakalikla 1 ayda yürüyeceginiz yolu, kendi gücünüzle 1 yilda yürüyün, hem daha saglam olur hem de daha onurlu.

Almanlarda bunun bir deyimi var ama tam getiremedim suan.
Kisaca ( cok afedersiniz) k.c yalayan insanin önü acik olur gibi birseydi:)
Yani malesef ki dünyada cogu zaman yalaka insanlar isini kolay hallediyor.
Ama yalaka olmak icinde baya bir onur eksikligi olmali insanda orasida var.
Üzülmeyin.
Yalakalikla 1 ayda yürüyeceginiz yolu, kendi gücünüzle 1 yilda yürüyün, hem daha saglam olur hem de daha onurlu.

doğru diyorsunuz

çok şükür kendime yetmeye calışıyorum ama neden sürekli haksızlığa uğruyorum diye deliriyorum.
hani bende eksik olan ne
:26:

doğru diyorsunuz

çok şükür kendime yetmeye calışıyorum ama neden sürekli haksızlığa uğruyorum diye deliriyorum.
hani bende eksik olan ne
:26:

Öncelerden bunu bende cok yasardim Talihsizben.
Ama bunun sizde olan bir eksiklikle falan ilgisi yok. Belliki cok bunalmissiniz, cok caniniz SIKILMIS.
Ama sizde bir sorun yok, aramayin.

Son düzenleme:
yalaka ve yağcı insanlar bir müddet istediklerine ulaşıyorlar ama onlar birkere bişeye ters tepki verdiklerinde adları yalaka adi pisliğe çıkıyor unutmayalımki....hayatımda yapamadım ve yapamayacağım birşey ve nefret ediyorum böle insanlardanda....çok yapmacık ve menfaaitçi geliyorlar bana....çalıştıığım işyerlerinde gördüm heleki bunu yapan erkekse dahada bir tiksinti geliyor bana....
sewmediğim insana sewgi gösterisi yapamıyorum maalesef...
kimseye çirkinse güzelsin yanlışsa doğrusun diyemiyorum...
ama çalıştığım bir mağazada bir kız vardı işe yeni girdi müdüre yağcılık yalakalık derken müdür yardımcısı oldu şak diye anlam veremiyorum veremeyeeğim...
kendinin ne olduğunu bildiği halde yağcıların gazıyla kendini bir halt sanan insanlarada anlam veremeyeceğim asla...

Öncelerden bunu bende cok yasardim Talihsizben.
Ama bunun sizde olan bir eksiklikle falan ilgisi yok. Belliki cok bunalmissiniz, cok caniniz SIKILMIS.
Ama sizde bir sorun yok, aramayin.

çok iyi anlamışsınız..
cidden çok bunaldım hele ona yardım edildiğini duyunca iyice sıkıldım.
hani yoksa herkese yok neden bu haksızlık ben günlerce uyuyamadım sıkıntıdan umursanmadım
katlanamıyorum haksızlığa

yalaka ve yağcı insanlar bir müddet istediklerine ulaşıyorlar ama onlar birkere bişeye ters tepki verdiklerinde adları yalaka adi pisliğe çıkıyor unutmayalımki....hayatımda yapamadım ve yapamayacağım birşey ve nefret ediyorum böle insanlardanda....çok yapmacık ve menfaaitçi geliyorlar bana....çalıştıığım işyerlerinde gördüm heleki bunu yapan erkekse dahada bir tiksinti geliyor bana....
sewmediğim insana sewgi gösterisi yapamıyorum maalesef...
kimseye çirkinse güzelsin yanlışsa doğrusun diyemiyorum...
ama çalıştığım bir mağazada bir kız vardı işe yeni girdi müdüre yağcılık yalakalık derken müdür yardımcısı oldu şak diye anlam veremiyorum veremeyeeğim...
kendinin ne olduğunu bildiği halde yağcıların gazıyla kendini bir halt sanan insanlarada anlam veremeyeceğim asla...

biz yapamıyoruz ama yapanlar çok iyi durumda istedikleri şak diye yapılıyor
sıkıntı çekmeden iyi yerlere geliyorlar ..seviliyorlar
peki biz ???
iki yağla istediğini elde etti ya ben ..
özenmiyorum ama sinir oluyorum ya

çok iyi anlamışsınız..
cidden çok bunaldım hele ona yardım edildiğini duyunca iyice sıkıldım.
hani yoksa herkese yok neden bu haksızlık ben günlerce uyuyamadım sıkıntıdan umursanmadım
katlanamıyorum haksızlığa

Bu durum sizi cok üzdü ve sebebini de anlayamiyorsaniz, patronunuzla konusmayi deneseniz.
" ben sadece bunun sebebini bilmek istiyorum, aceba bana güveninizmi yok? " gibi bir konusma yapsaniz.
Varmi böyle bir imkaniniz? Belki rahatlamanizi saglardi, icinizde tutmak daha cok caninizi yakacak sanki.

biz yapamıyoruz ama yapanlar çok iyi durumda istedikleri şak diye yapılıyor
sıkıntı çekmeden iyi yerlere geliyorlar ..seviliyorlar
peki biz ???
iki yağla istediğini elde etti ya ben ..
özenmiyorum ama sinir oluyorum ya

sen bozma kendini boşver....
yalakalığında biyere kadar torpili var bazı patron yalakayı sewer bazısı ise gerçekçi insanı....

ben de netliğimden kaybedenlerdenim..olsun yaşasın asil yanlızlığım......

Bu durum sizi cok üzdü ve sebebini de anlayamiyorsaniz, patronunuzla konusmayi deneseniz.
" ben sadece bunun sebebini bilmek istiyorum, aceba bana güveninizmi yok? " gibi bir konusma yapsaniz.
Varmi böyle bir imkaniniz? Belki rahatlamanizi saglardi, icinizde tutmak daha cok caninizi yakacak sanki.

denemek isterim ama işi dahada sarpa sardırmadan bir konuşma yapmam lazım
çünkü işimden baska dayanağım yok işimi bırakma sansım yok yani
hiç izne çıkamadım çünkü ben izne çıkarsam ofisi yönetecek kimse yok işler var (patronun ceevabı)
hadi onu anladım diyelim..
güveninizmi yok diyemem ben muhasebedeyim ve tüm hesapları benim elimde kartları dahil..
yani güvenmesem bunları sana vermezdimm der..
lütfen akıl verin nasıl bir konuşma yapayım ..
cidden içimde tutamayacağım artık

Back
X