Yalan dünyada gezmek gormekmi yada daha iyi bir evde oturmakmi

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
133
Merhaba arkadaşlar
Şimdiye kadar bir çok konuda fikirleriniz yol gösterici oldu bana. Bu konudaki fikirlerinizde önemli benim için. Benim eşim kamuda memur cok şükür bende kpss sınavı ile memur olarak atandim. Şuanki oturduğumuz ev en alt kat ev güneş almıyor kışları ısıtmak zor oluyo balkon karşı binaya bakıyor manzarası yok. Bu evi kredi ile almıştık o zamanlar gücümüz buna yetmisti. Kredi yeni bitti. On yildir kredi oduyoduk bu sure icinde ben calismiyordum bu nedenle hep bi kemer sikma icindeydik.
Eşimle evi degistirelim dedik ev arastirmasina girdik güneş gören balkon manzarasi açık olan geniş ferah evler 300 bin civarında. Bizde evi degistirdigimize degsin iyi bir yer olsun diyoruz. Ama bu evi satsak ancak 100 bin ediyo. Üstünü kredi ile tamamlasak benim maasin tamami 10 yıl krediye gidiyo. Sorum şu bazen evi degistirelim diyoruz bazen de amann yalan dünyada gezmek lazım yilda 3-4 kere tatil yapalım gezmedigimiz görmediğimiz yerleri gezelim borç sıkıntısı olmadan yiyelim giyinelim diyoruz. Siz olsanız ne yapardınız. Bu arada ikide kızım var. Büyük olan özel kolejde okuyo masrafida cok ama diğeri küçük üç yaşında.

Evin olmasa ev al derim. Ama bu durumda gezmekten yanayım. Ama yurtdışı mesela yılda 1 kez yeter. Zaten yorucu oluyor. Yılda 10- 15 bin tatile ayırın. Kalan ile ev oluyorsa alın derim.

Eviniz varmış, acele etmeseniz?

Kredi yeni bitti diyorsunuz, biraz soluklanın bence.
En azından birkaç sene, kendinizi bir tutam şımartın.
Sonrasında duruma göre evinize level atlatırsınız. Büyük olanın kolej bitimine denk getirirsiniz filan.

Naçizane ben olsam böyle yapardım.

Evi kiraya verseniz kaç lira eder? Civarda beklentinizi karşılayacak evlerin kirası nedir? Bir hesap edin.Olmadı evi kiraya verir başka eve çıkarsınız. Güneş almayan evde yaşamak zor çünkü.

En alt kat, güneş almayan bir ev insanın modunu düşürür. Daha uygun semtlere baksanız, mesela sıfır bina istiyorsanız 10 yıllık baksanız belki daha uygun bulursunuz. 10 yıl az değil. Birde işin şu boyutu var. Memur olunca alınan maaş belli. Emekli olunca doğru düzgün ikramiye de olmuyor. Ne birikim yapılırsa çalışırken yapılır. Yılda 3 4 değil de 1 sefer tatile gidin, biraz daha uygun ev bulmaya çalışın derim

Evi kiraya verseniz kaç lira eder? Civarda beklentinizi karşılayacak evlerin kirası nedir? Bir hesap edin.Olmadı evi kiraya verir başka eve çıkarsınız. Güneş almayan evde yaşamak zor çünkü.
Bizim ev en fazla 500 eder ama iyi evlerin kirası 1500 bunuda düşündük bu sefer de babam fikrimi değiştiriyor okadar para verdikten sonra kendi evini al diyo iyi kiraciya denk gelmezsen evi mahveder diyo. Bu eve cok masraf ettik bi sürü dolap yaptırdım mutfak banyo yüklük Vestiyer hepsine zarar verir diyo.

Gunes gormeyen evde oturamam, o yuzden ben olsam ev alirdim. Ama ev almak gezmemek anlamina gelmiyor. Her ay kira oder gibi kredi odeyip, tatile de cikardim. Ama anlasilan siz biraz luks yasiyorsunuz. Cocugunuz da kolejde okuyormus. Butun bunlara durumunuz yeter mi bilemiyorum. Sizin ayaginizi yorganiniza gore uzatmanizda fayda var. Tatilse daha ucuz tatiller secmek gibi.

Evi degistirirdim ben olsam 10 yil cok cabuk gecer. Buraya konu actiginiza gore evden memnun degilsiniz.
Gezmekte guzel tabiki ama tatil.bitince yine bu eve doneceksiniz.

Yıllarca borç odemisiniz zaten. .Ayrıca iyi kötü ev var..Eğer ev gerçekten can sıkıciysa ne bileyim kira ya verin sizde kiraya cikin ..evde manzara yerine iyi bi arabayla müthiş manzaralı yerlere kahvaltı ya yemeğe gezmeye eğlenmeye gitmeyi tercih ederdim. .çocuklarım güneşi evden değil güzel alanlarda alsın derdim. .zaten artık okul Çağlari güzel okullarda okusunlar..birkaç yıl bence idare edebilirsiniz vaktiniz artık yeter gezdik tozduk deyip ev degistirebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…