Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bazen dikkat cekmek icin de yalan soyluyor, dediginiz gibi biraz irdelemek lazimÇocuğu yalana iten faktorleri üzerine yoğunlaşın bence
Çok uyarılan, eleştirilen bir çocuk mu?
En ufak hatalarda tepkilerle karşılaşıyor mu?
Doğruyu söylediğinde ne hissediyor?
Temele inmek lazım bence
Pinokyo bende anlattim ama fayda etmedi. Bir ara cocuklar yalan soylerse burnunda kirmizi nokta olur onu sadece anneler gorur diyordum bir ara buna inaniyordu.Ben kızıma küçükken Pinokyo masalını okumuştum orda burnun uzar diye 4 yaşında filan inanirmi bilmiyorum ama ne olursa olsun alışkanlık oldu hemen doğruyu anlatıyor
Ceza uygulamadik aslinda sadece bak yalan soyleyince ben cok uzuluyorum diyorum soz veriyor. Sonra yine soyluyorEğitimde 1.tür ceza yöntemi kullandınız mı? Cocuk sanki 1.tur ceza ile karşılaşmış gibi...
Çocuklar yalan konuşurlar ama sizinki gerçekten biraz fazla.
Yalan konustuğunu zaman çizgi film izlemeyecegini ya da oyun oynayamayacagını söyleyin. Yani mümkünse daima 2.tür cezayı kullanın.
neden söylüyor peki ? daha havalı görünmek için mi, cezadan kaçmak için mi , günü kurtarmak için mi , sizin gözünüze girmek için mi ? bir nedeni olmalı ? iyice bir düşünün yalana iten nr var diye ? ya da siz anne baba olarak günü kurtarmak için yalan söylüyor musunuz ? sizi yalan söylerken gördü mü ? " bugün dışarı çıkacaz müsait değiliz " demişssinizdir ama dışarı çıkmamışsınızdır kızınız da bunu model almıştır vs gibi.Kizim 8 yasinda ama hemen hemen her konuda yalan soyluyor, artik o kadar yoruldum ki bas edemiyorum. Destek almayi dusunuyorum kizim icin. Cozum bulabilen var mi basina bu tarz olay gelen var mi
Evet biraz sert tepki veriyorum biraz sakin davranmaya, ona daha sakin yaklasmayi dusunuyorum. Ama duzelmezse destek bile almayi dusunuyorumKorkuyor sizden
AL işte aferin devam alışkanlık olmuş bileEvet biraz sert tepki veriyorum biraz sakin davranmaya, ona daha sakin yaklasmayi dusunuyorum. Ama duzelmezse destek bile almayi dusunuyorum
Dikkat cekmek icin soyledigini dusunuyorum cunku bir konuds normalde fikri yoksa bilr o an hemen salliyor bir seyler. Ben mesela bir konuda ona soz verdiysem saat gec de olsa yaparim o soyledigimineden söylüyor peki ? daha havalı görünmek için mi, cezadan kaçmak için mi , günü kurtarmak için mi , sizin gözünüze girmek için mi ? bir nedeni olmalı ? iyice bir düşünün yalana iten nr var diye ? ya da siz anne baba olarak günü kurtarmak için yalan söylüyor musunuz ? sizi yalan söylerken gördü mü ? " bugün dışarı çıkacaz müsait değiliz " demişssinizdir ama dışarı çıkmamışsınızdır kızınız da bunu model almıştır vs gibi.
olabilir biraz kızınızı daha ilgi odağı yapın evde bir şey alırken ona danışın , salata sosu yapsın ah sen yapınca daha lezzetli oldu diyin anne kız günü yapıp bir kaçDikkat cekmek icin soyledigini dusunuyorum cunku bir konuds normalde fikri yoksa bilr o an hemen salliyor bir seyler. Ben mesela bir konuda ona soz verdiysem saat gec de olsa yaparim o soyledigimi
Tesekkur ederjm cevaplariniz icinolabilir biraz kızınızı daha ilgi odağı yapın evde bir şey alırken ona danışın , salata sosu yapsın ah sen yapınca daha lezzetli oldu diyin anne kız günü yapıp bir kaç
gün onunla geçirdiğiniz zamanın harikalığından bahsedin falan.
Bazen dikkat cekmek icin de yalan soyluyor, dediginiz gibi biraz irdelemek lazim
İleride sizden korkup her şeyini saklamasını istiyorsanız buna devam edin. Çocuk saklı gizli yapar hiç bir şeyinden haberiniz olmaz. Sert tepki verecek ne yapıyor olabilir ki sekiz yaşındaki çocuk?Evet biraz sert tepki veriyorum biraz sakin davranmaya, ona daha sakin yaklasmayi dusunuyorum. Ama duzelmezse destek bile almayi dusunuyorum