• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalan sorunu

Jellybon_

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.169
Puanlar
333
Kizim 8 yasinda ama hemen hemen her konuda yalan soyluyor, artik o kadar yoruldum ki bas edemiyorum. Destek almayi dusunuyorum kizim icin. Cozum bulabilen var mi basina bu tarz olay gelen var mi

Ben kızıma küçükken Pinokyo masalını okumuştum orda burnun uzar diye 4 yaşında filan inanirmi bilmiyorum ama ne olursa olsun alışkanlık oldu hemen doğruyu anlatıyor

Eğitimde 1.tür ceza yöntemi kullandınız mı? Cocuk sanki 1.tur ceza ile karşılaşmış gibi...

Çocuklar yalan konuşurlar ama sizinki gerçekten biraz fazla.

Yalan konustuğunu zaman çizgi film izlemeyecegini ya da oyun oynayamayacagını söyleyin. Yani mümkünse daima 2.tür cezayı kullanın.

Çocuğu yalana iten faktorleri üzerine yoğunlaşın bence
Çok uyarılan, eleştirilen bir çocuk mu?
En ufak hatalarda tepkilerle karşılaşıyor mu?
Doğruyu söylediğinde ne hissediyor?
Temele inmek lazım bence

Korkuyor sizden

Çocuğu yalana iten faktorleri üzerine yoğunlaşın bence
Çok uyarılan, eleştirilen bir çocuk mu?
En ufak hatalarda tepkilerle karşılaşıyor mu?
Doğruyu söylediğinde ne hissediyor?
Temele inmek lazım bence
Bazen dikkat cekmek icin de yalan soyluyor, dediginiz gibi biraz irdelemek lazim

Ben kızıma küçükken Pinokyo masalını okumuştum orda burnun uzar diye 4 yaşında filan inanirmi bilmiyorum ama ne olursa olsun alışkanlık oldu hemen doğruyu anlatıyor
Pinokyo bende anlattim ama fayda etmedi. Bir ara cocuklar yalan soylerse burnunda kirmizi nokta olur onu sadece anneler gorur diyordum bir ara buna inaniyordu.

Eğitimde 1.tür ceza yöntemi kullandınız mı? Cocuk sanki 1.tur ceza ile karşılaşmış gibi...

Çocuklar yalan konuşurlar ama sizinki gerçekten biraz fazla.

Yalan konustuğunu zaman çizgi film izlemeyecegini ya da oyun oynayamayacagını söyleyin. Yani mümkünse daima 2.tür cezayı kullanın.
Ceza uygulamadik aslinda sadece bak yalan soyleyince ben cok uzuluyorum diyorum soz veriyor. Sonra yine soyluyor

Kizim 8 yasinda ama hemen hemen her konuda yalan soyluyor, artik o kadar yoruldum ki bas edemiyorum. Destek almayi dusunuyorum kizim icin. Cozum bulabilen var mi basina bu tarz olay gelen var mi
neden söylüyor peki ? daha havalı görünmek için mi, cezadan kaçmak için mi , günü kurtarmak için mi , sizin gözünüze girmek için mi ? bir nedeni olmalı ? iyice bir düşünün yalana iten nr var diye ? ya da siz anne baba olarak günü kurtarmak için yalan söylüyor musunuz ? sizi yalan söylerken gördü mü ? " bugün dışarı çıkacaz müsait değiliz " demişssinizdir ama dışarı çıkmamışsınızdır kızınız da bunu model almıştır vs gibi.

neden söylüyor peki ? daha havalı görünmek için mi, cezadan kaçmak için mi , günü kurtarmak için mi , sizin gözünüze girmek için mi ? bir nedeni olmalı ? iyice bir düşünün yalana iten nr var diye ? ya da siz anne baba olarak günü kurtarmak için yalan söylüyor musunuz ? sizi yalan söylerken gördü mü ? " bugün dışarı çıkacaz müsait değiliz " demişssinizdir ama dışarı çıkmamışsınızdır kızınız da bunu model almıştır vs gibi.
Dikkat cekmek icin soyledigini dusunuyorum cunku bir konuds normalde fikri yoksa bilr o an hemen salliyor bir seyler. Ben mesela bir konuda ona soz verdiysem saat gec de olsa yaparim o soyledigimi

Dikkat cekmek icin soyledigini dusunuyorum cunku bir konuds normalde fikri yoksa bilr o an hemen salliyor bir seyler. Ben mesela bir konuda ona soz verdiysem saat gec de olsa yaparim o soyledigimi
olabilir biraz kızınızı daha ilgi odağı yapın evde bir şey alırken ona danışın , salata sosu yapsın ah sen yapınca daha lezzetli oldu diyin anne kız günü yapıp bir kaç
gün onunla geçirdiğiniz zamanın harikalığından bahsedin falan.

olabilir biraz kızınızı daha ilgi odağı yapın evde bir şey alırken ona danışın , salata sosu yapsın ah sen yapınca daha lezzetli oldu diyin anne kız günü yapıp bir kaç
gün onunla geçirdiğiniz zamanın harikalığından bahsedin falan.
Tesekkur ederjm cevaplariniz icin

Bu yaşlarda çocuklarda olabiliyor..

Ani, telaşlı yada eleştire - sert tepkiler veren ebeveynlerin çocukları yalana yönelenbiliyor. Bazılarını görmezden gelin yerine göre de incitmeden uyarın zamanla düzelir.

Bir de sizce yalan mı söylüyor yoksa o konu ile ilgili aslinda bilgi mi aktarıyor?

Kitap okuyor mu, kendisini geliştiren bir çocuk mu?

Ek olarak burcu Yay mı?

Bazen dikkat cekmek icin de yalan soyluyor, dediginiz gibi biraz irdelemek lazim

Neden dikkatinizi çekmeye çalışıyor?
Bence temelde çok başka şeyler var
Mutlaka destek aldırın
Bir iki olan bir şey değil devamlı olan bir durum

Evet biraz sert tepki veriyorum biraz sakin davranmaya, ona daha sakin yaklasmayi dusunuyorum. Ama duzelmezse destek bile almayi dusunuyorum
İleride sizden korkup her şeyini saklamasını istiyorsanız buna devam edin. Çocuk saklı gizli yapar hiç bir şeyinden haberiniz olmaz. Sert tepki verecek ne yapıyor olabilir ki sekiz yaşındaki çocuk?
Benim oğlum da 8 yaşında. Bazen okuldan mesela başka kalemtraşla geliyor, bahçede buldum diyor. Olsun bulsan da sahibi arar sen yine götür koy kenara diyoruz. Tepki vermiyoruz. Hala bazen getirir yine sakince söyleriz.
Benden korkmamasını her zaman önce bana söylemesini hedefliyorum çünkü

Hata yaptiginda siz nasil davraniyorsunuz kizip cezalandiriyorsaniz ondan dir sakin konusun dogruyu söylerse ödüllendirin yalan söyledigini anladiginizda sakin ses tonuyla her defasinda sabirla konusun dogruyu söylemenin suclu da olsa ne kadar güzel bir sey oldugunu anlatin

Evde baski var ya da cocuk ilgi cekmeye calisiyor

Nasıl bir sert tepkiden bahsediyoruz? Şiddet uyguladığınızı düşünmüyorum peki diliniz nasıl?
Benim annem de çok saçma olaylara çok sert (sözleriyle) tepkiler ve alakasız cezalar verirdi (mesela 8 yaşındayken servis zarfını şoföre vermeyi unuttum diye evde yalnız kalmamı yasakladı, yaptığım hata ile bu ne alaka şimdi). Ben de maalesef (doğru olmasa bile) yalana yönlendim çoğu konuda.
27 yaştan bildiriyorum, hiçbir şeyimden haberi yok, öğrendiği şeylerde de “lostcherry neden anlatmadın ki?”

Back
X