Şimdi sizin kendi aranızda taktığınız söz yüzükleriniz de vardır :)
Bu adam sana bir anda küfür etmeye başlamadı ya, illa ki öncesi de vardır. Hangi hakla hizmet cinsel yakınlık yaşadınız anlamadım?
Benim "adam gibi adam" sıfatına koyduğum kişi, eğer sevdiği insanla bir cinsel birliktelik yaşıyorsa (ki bunu kınamıyorum) o kişiyi sahiplenir evet ama bu sahiplenme, " o kız benim ben ona küfür de ederim, bağırırım, çağırırım, hakarette ederim bunu yapabilirim çünkü o kız benim " zihniyetindense, " bu kız bana inanıp güvenip benimle bunları yaşamış, bende ona saygıda sevgide kusur etmeyip, hakettiği değeri verip onu mutlu etmeliyim, mutlu yaşatmalıyım, çünkü o kız benim " şeklinde düşünmelidir. Nasılsa benden ayrılamaz ne saçma bir düşünce tarzıdır, insan evli olduğu adamı bırakıyor yeri geliyor, neden senden ayrılamasın, sen kimsin? Hani şu bir işe yaramayıp, gücü sadece hayatındaki kadına yeten tipler yok mudur, sizinki de ondanmış gibime geldi. Bence sana bundan hayır gelmez canım söyliyim. Sana, yüzsüz müsün demiş, git demiş. Hala durabiliyorsan, şimdiye kadar olanları ve olacakları hakettin demektir. Düşünüyorum, bunca laftan sonra onun yüzüne nasıl bakıcaksınız? Daha doğrusu o size nasıl bakacak? Aynı samimiyetle nasıl devam ediceksiniz, onunla bidaha cinsel birliktelik yaşarken için rahat edecek mi ? O seni karısı olarak görüyormuş, sen bu saatten sonra onu kocan olarak görebilicek misin? Bence görme, kendine yazık etme. Baban var senin arkanda. Ailenin kıymetini bil, daha hiç bişeyin olmayan birini bu kadar ön sıraya koyma. Yol yakınken kendine farklı bir hayat çiz. 3 yılın varmış daha belli ki üniversitede 4 yıllık bir bölümde okuyorsun, hayat çizgini sen belirle. Bu gidişle , bu adamla evlenmeyi düşünüyorsan eğer, o 3 yılı boşuna devam etme. Çünkü ya boşuna okumuş olursun (çünkü seni çalıştırmaz) yada çalıştırır paranı alır, yer. Sende evde oturur beklersin. Sonra ben onun emanetiyim dersin. Boş lafları bırakın, Allah akıl vermiş, kullanın.