- 9 Ağustos 2010
- 2.054
- 1.400
- 248
Herşeyi geçtim de kalorifer mi kapalı yazık günah eşimin annesi değil yedi kat elim olsa yinede yapmam, ne vicdan ne merhamet varmış, evde kimse yok demek ne demek millet evinde köpek besliyorum diye kapatmıyor. Yakın mı babaannenin evi, böyle bir konuda ben olsam haklı olabilirdim ama merhametimide kaybetmiş olmazdım.. Çocuğum yok ama bir annenin evlat büyütürkenki çilesini görebiliyorum.. Vah ki ne vah ne zaman bu kadar vicdansız olduk bir insanı soğukta bırakacak kadar mı yitirdik herşeyimizi.. Benim annem vefat etti babanne hep bizle kalırdı genç yaşında dedem vefat etmiş çokta hıysuz bir kadın babamla kalıyor gelinimiz ilgileniyor yemeklere kardeşime gidiyorlar, kardeşim arabayla getirip götürüyor yaşlı yürümesin diye bu kış ben istedim gelsin iki ay kalsın diye babam kabul etmiyor.. Rabbim insanlığımızı kaybettirme ..Ve eminim ki kaloriferi de kapatıp çıkacak . Bir kere benim işim vardı babanne evde yalnız bir uğrayayım dedim habersiz gittim baktım ev buz gibi , kalorifere baktım kapalı . Kayınvalideme sordum sonra evde kimse yok diye kapattım dedi bende babanne var ya dedim oda üşürse evine gitsin paramız yok ne yapalım dedi .
Kayınpederim bir şey söylüyorsa bile kayınvalidemin anladığını sanmıyorum o asla işine gelmeyen bir şeyi anlamaz.
İnsanlık dışı Allah kimseyi başkasına muhtaç etmesin kayın valideniz bir gün kendisinin de yaşlanacağını düşünmüyor galiba. Yaşlı insanlara, çocuklara ve hayvanlara kötü davranılmasına hiç katlanamamVe eminim ki kaloriferi de kapatıp çıkacak . Bir kere benim işim vardı babanne evde yalnız bir uğrayayım dedim habersiz gittim baktım ev buz gibi , kalorifere baktım kapalı . Kayınvalideme sordum sonra evde kimse yok diye kapattım dedi bende babanne var ya dedim oda üşürse evine gitsin paramız yok ne yapalım dedi .
Kayınpederim bir şey söylüyorsa bile kayınvalidemin anladığını sanmıyorum o asla işine gelmeyen bir şeyi anlamaz.
Kayınvalidenin yaptığı çok büyük terbiyesizlik yazık günah değil mi yaşlı bir kadına öyle yapmak ya..uğraşmak istemiyor belli senin başına atmaya çalışıyor sende haklısın biryandan çocuğun varmış,kayinvalidenin emirvaki yapmasida kötü yalan dolanla senin bakmani sağlıyorr..sen çok haklisin canim vicdan yapmana gerek yok..ama kayinvaliden için değilde Allah rızası için idare ediver babanneyi karışsada sana boşver yaşlıdır görmemezliğe gel ömür boyu sende oturcak değil neticede..kayinvaliden utanmazin tekiymiş ama bence sen göster büyüklüğü yardimci ol babanneye hepimiz yaşlanıcaz unutma sen şimdi ona nasil yardimci olursan Allahta bunun ödülünü sana ilerde çocuğunla,gelininle,damadınla verir emin ol sanada ilerde onlar hürmet eder,zor da bırakmaz seni bu işler böyle..ne ekersen onu biçersin..Tabiki gelecekler ama benim davetimle gelsinler istiyorum, beni bir şeylerin zorunda bırakarak değil. Ama kesinlikle haklısınız her gün komşuya gidemeyeceğimde göre bir çözüm bulmam lazım
bence onlar size gelmeden siz oraya gidin.bütün gün onlarda oturun,yiyin için.babaannemi görmeye geldim deyin.eşinizi de arayın.akşama o da oraya gelsin
Ya daha neler neler var şok geçirirsiniz anlatsam , bebeğim olmasa gider bakarım ama bebekle çıkamam , eşim erken gelirse onu göndereceğim .
Esasında çok da alengirli bir konu değil ama sonuçta yalan söyledim ve içim hiç rahat değil. Özünde yalanı hiç sevmeyen bir insanımdır ama öyle bir kayınvalidem var ki beni buna mecbur bırakıyor.
Şimdi konuya gelelim benim kayınvalidemin kayınvalidesi yani eşimin babannesi kışları kayınvalidemlere gelir . Babanne pazar günü geldi ve her sene kadın gelir gelmez benim kayınvalidem gezmeye gider , ben aslında dün gitmesini bekliyordum ama bu sefer beni şaşırttı ve bugün gidecekmiş. Beni aradı ve babannen "gelin ne yapıyor ben onunla otursam dedi " dedi bana . Bende ben komşuya gideceğim diye yalan söyledim . Yaşlı bir kadını evime istememek değil aslında durum , benim kayınvalidem bunu hep yapar yani babanne her geldiğinde , 2 günlüğüne bile gelse , kendisi gezmeye gider kadını bana bırakır. Hadi bir saat , iki saat olsa neyse olabildiğince geç gelir ve kayınpederimi de bize yemeğe çağırır ve gece giderler. Hatta gecede burada kalmak için uğraşır. Ve bizim evlerimiz 2 dk yürüme mesafesinde. Bu durum sadece bugün olsa onada tamam ama yarında gider ,ertesi günde , yani en az haftada 5 gün gider gezmeye.
Babanneye gelince köşe de oturan sessiz kadınlardan değil, her şeye karışır ve bütün gün flash Tv'yi izler ve şimdi bir de bebeğim var ona da karışacak .
Şimdiye kadar kıramaz kabul ederdim gelirdi , söylediklerine güler geçerdim ama bu sene bunu yapabilecek gibi hissetmiyorum kendimi o kadar yorgun, kırgınım ki kayınvalideme karşı onun hiç bir isteğini yerine getirmek istemiyorum. Yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri şeyler yüzünden aramızda bir mesafe var , hafta da 1 den fazla görüşmüyorum artık hatta o bile içimden gelmiyor ama eşim ve kayınpederimin hatırına gidiyorum . Şimdi babanne yüzünden hemen hemen her gün görüşmek zorunda kalmak hiç istemiyorum .
Ayrıca da eminim ki babanne bana gelmek istediğini söylememiştir . Kayınvalidem babanne evde yalnız kalırsa yemek yapıp gitmek zorunda ve erken gelmek zorunda olduğu için bana bırakmayı kendisi istemiş ve de babannen istiyor diye bana aktarmıştır. Bunu biliyorum çünkü bu onun huyu defalarca kez başka konularda da aynı şeyleri yaptı , yalanı ortaya çıktı ama hala yapmaya devam ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?