• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalan söyledim

Yalanin buyugu kucugu olmaz ama ben de cidden cok kotu bisey yaptin sandim.
Karisinin takma dis taktigini evlendikten kac sene sonra ogrenen tanidigim var lens yalani ne ki ...

Soyle gitsin takinti yapmaya degmez...

10 seneden fazladir numarali lens kullaniyorum, gozlerim de 2,5 miyop astigmat.
Esim gozlerimin bozuk oldugunu sanirim evliligimizin 3. ayında felan ogrenmisti.
Hic konusu gecmemisti daha once.
Cok da kafaya takacak bir mevzu degil bence. itiraf etmek istemiyorsaniz konusu acilinca 2 degil de, yanlis soylemisim 0,50 dersiniz.

Bende yüksek miyop var ve lens kullanıyorum yıllardır. Gözlerim 8 numara malesef. Ama sürekli ve düzenli lens kullandığım için numaram her yıl 0.25 derece düşüyor. + lensi tercih etmemin bir sebebi de gözü nemli tutuyor.
Sizin numaranizinda düştüğünü hatta sıfırlandığını ama lensin gözlerinize iyi geldiğini devam ettiğinizi varsayalım.Tutup da doktor raporu isteyecek halleri mi var. Sorduklarında "Düşük dereceli 0.50 dereceydi gözlerim, ama düştü artık iyi görüyorum fakat lens iyi geliyor gözlerime, renkli lensler zararlı ışıkları kırıyor ve kuruluk yapmıyor, çok alıştım kullanırım bir süre daha vs" diye ucu açık bir söylemle geçiştirin.. ;) Takmayın bu kadar ya.

Nisanlilik evresine gelene kadar dayanamayip 100 kere soylemistim simdiye ben olsam. Bence yalani yalanla kapatmayin. Olabilir o anda oyle soylemissiniz simdiye kadar da diyememissiniz ama simdi soyleyin. Kotu davranislar aliskanliga doner, aman ufacik bi yalan ufacik bi sir diye baslanir sonra gittikce konular onemli konular olmaya baslar, rahat rahat yalan soylenmeye baslanir ve nihayetinde karakter bozulur.

Sen de amma sallamışsın :KK70:

Numarasını yanlış söylemişim/biliyormuşum deme sakın. Cok saçma. Lensin numarasını yanlış bilmen ne kadar mantıklı olurdu? Benim de 2 derece miyop mesela 6 ay önce 2.5tu. Yani düşebiliyor. Sen bunu söyleyeli ne kadar oldu? 1.5-2 yıl önce dediysen mesela numaram 1e düşmüş dersin. Nasılsa 1de gözlük kullanmayan cok kişi var

Ya da gerçeği söyle. Saçma ve basit bir yalan sonuçta

bari gözlerim yeşil dediniz mi?
ben o şekilde bi yalan sandım.
yani gözünüz bozuk olduğu konusunda değil de, kendi göz renginizin yeşil olduğu konusunda yalan söylediniz sandım..

Her yardım yolunu kapamışsın.
Edemem, yapamam, diyemem.
O zaman doktora git ve gözlerini bozdur.
Ne diyim.

Doğruyu söyle. Yalanı yalanla kapatmaya çalışma. Ortaya çıkarsa bir daha sana hiç güvenmez. Tamam yanlış yapmışsın ama o kadar da büyütülecek bir şey değil.

Ne lensmis arkadas , dogruyu soyle yalan uzerine yalan katma sonra isin icinden cikamazsin.
Durustce soyle.

Back
X