Yalan soylemis

İlkokul 3. Sınıftan bahsediyorsunuz değil mi?

Ne gibi davranışları var merak ettim, arayıp annesini kızımdan uzak dur dediniz.
O çocuk için çok üzüldüm. Eğer gerçekten bir sıkıntı varsa, çocuğun belki destek almaya ihtiyaçı vardır.

Ya sizin kızınız Deniz’i olumsuz etkiliyorsa ?
İlk 2 sınıfta başarılıydı dediğiniz zaten birinci sınıfta okuma yazma öğreniyorlar ikinci sınıfta integral felan çözebiliyordu şimdi unuttu mu çocuk
Yapmayın Allah aşkına ya ilgili veli olacağız diye boğmayın çocukları

Öğretmende sınıf içinde ayri oturtabilir eğer ikisi sürekli konuşup dikkatlerini dağıtıyorsa, sınıfıda etkiler bu durum. Yani öğretmen sinif içini çözebilir. Teneffüste oynasalar bişey olmaz . İkisi derste konuşuyorsa yan yana mi oturuyorlar.

@Minkibirbal, uzun yazacağım kusura bakmayın. Belki size bir faydam dokunur. Kizımda ergenlik problemleri başladığında okulun yönlendirmesiyle görüştüğümüz psikolog "çocuğu getirmeyin, önce sizinle görüşmem gerek, çünkü çözümün yarısı sizde, sizinle ilerleyemezsek çocukla da ilerleyemeyiz" demişti. Ben cahilce sanıyordum ki hemen kızımla görüşecek, doğruyu yanlışı söyleyecek şunu yap bunu yapma diyecek. Kadın bizimle iki seans görüştü, ev ortamımız iletişimimiz nasıl, çocuğa nasıl yaklaşıyoruz, neye ne kadar tolerans gösteriyoruz, biz çocukken ailemiz bizi nasıl eğitti... hepsini konuştuk. Ondan sonra da her seans 45 dk çocukla 15 dk bizle görüştü. Bize verdiği talimatları yaptık mı yapamadık mı, hangi sorunlar çıktı onları konuştuk.

Bu işin temeli çocukla açık olmak, pazarlık yapabilmek, yalan söyleme ihtiyacı hissettirmemek. Siz bir yalancı yaratmışsınız. 8 yaşında çocuğun omuzuna yük bindirmişsiniz. Derslerinin kötü olması diğer çocuğun suçu mu, o çocuk olmasa sınıf birincisi mi kızınız? Çocuğun annesini nasıl kırmış incitmişsiniz öyle. Bir gün başka bir anneye denk gelirsiniz ve size haddinizi bildirirler. Belki de sizinki o çocuğu kötü etkilemiştir?

Başkasını suçlayınca içiniz rahat ediyor ama bırakın başkasının çocuğunun peşini. Sakince konuşun derdini sorun.Çocuk bu robot değil, bitki değil. Sadece bakımı beslenmesinden değil psikolojik gelişiminden de siz sorumlusunuz. Çocuk şefkati anlayışı huzuru kimde bulursa ona yanaşır. Görünen o ki bunları sizde bulamıyor. 8 yaşında çocuğa aynı sınıftaki arkadaşıyla konuşma oynama paylaşma yasağı koyuyorsunuz. O çocuk olmasa başka çocuk olacak, derslerinde başarısız olan kızınıza her sene şunla bunla takıldığın için böylesin mi diyeceksiniz? Hiç elinizi taşın altına koymayın, sadece komutlar verin, her şeyi kızınız başarmak zorunda kalsın.

Ayrıca çocuk yalan söyler, niye şok oldunuz? Önemli olan söylediği yalanın nedenini öğrenmek, yalanı yakalayıp köşeye sıkıştırmak değil. Siz çok yanlış yoldasınız, umarım eleştirilerimi yapıcı bulursunuz. İsterse en kötüsü olsun, gerçeği söylemesini teşvik edin. Gerçeği doğruyu söylediği zaman da dünyasını başına yıkmayın.

Çocuğun tuvalet saatlerine de müdahele edin oldu olacak
Birde arkadaşının annesine mesaj atmışsınız
Sizin kendi cocuğunuzun alanına saygınız yok
Çocuk deyip herseyine müdahele edemezsiniz
Denizle arkadaş olmak istiyorsa olur ona zaman verir gözlemlersiniz ama onla konusma görüşme gibi sınırlar koyamazsınız

Öğretmen size çocuğunuz, kendi sınıfındaki başka öğrenci ile konuşmasın dedi öyle mi?
Bir veliye başka bir öğrenciyi etiketleyecek laflar etti öyle mi?
Denmez öyle şeyler ya denmez yani.
Siz öğretmenin dediğini kendi anladığınız şekilde yorumlamış olabilir misiniz?
Çocuğunuzun söylediklerini de bunca zaman “ Evet,öyle” diye yorumlamışsınız.
Belki siz yanlış algılıyor veya eğitiyor olabilir misiniz?
Umarım Deniz de kızınızdan yalancılık öğrenmez.
Bir sürü soru işareti ile soru sorar gibi oldum ama aslında cevap bekleyen sorular değil bunlar.
Mesela öğretmenler velilere şu çocuk sorunlu vs diye anlatmaz.
Aynı sınıfta iletişim kurmasın da demez yani ne yapsın küssünler mi desin.
Bir de çok “sorunlu” olsa niye sizin gelip sormasını beklesin.
Kendi arardı zaten sizi.
Siz fenasınız gibi geldi hele başka veliyi aramak falan nasıl sınır bilmezlik.
Yine terbiyeli birine denk gelmişsiniz de yerin dibine sokup çıkarmamış sizi

Calisma temponuz yoğun da olsa çocuğunuzla ikinize ait vakit oluşturmaya çalışın, birlikte bir seyler yapin sohbet edin. Tabii bunu yaparken onun agzindan laf almaya çalışır gibi degil de dogal bir sohbetmis gibi. Siz onu kisitlayip baskiladikca denizle konusma gorusme dedikce ters teper tam tersini yapar. Odevlerini yaparsa yada dersi dinlerse sevdigi seyler neyse onu yapacaginizdan bahsedin , biraz odullendirme gibi düşünebilirsiniz. Sevdigi bir filme sinemaya goturmek yada sevdigi bir oyuncagi, kiyafeti yada kırtasiye ürünunu almak gibi.

Birde kitap okuma alışkanlıgi icin luften ailecek kitap okuma saati yapin, esiniz kabul etmiyorsa o zaman esiniz yokken kizinizla basbasa ilgi alaniniza gore siz de o da herkes kendi kitabını okusun. Ailelere en cok demek istedigim sey bu, tv ve telefona dalip sonra cocuga git kitap oku dedigimizde bunu yapmalari cok ama cok zor. Ancak ornek model olup birlikte yaparsaniz kesinlikle eninde sonunda o kitaplar okunur, kim bilir alışkanlık da kazanirlar bir gun.

E zaten anne baba iteklemesiyle dersleri iyi sayılmayan bi kızınız varmış sınıf birincisiymiş gibi daha da aşağıya cekıyor demeniz abartı olmuş

annesine yazmanız hadsizce bir davranış ama iyi olmus en azından kadın sizinkinden kendı çocuğunu korur ama bunu sizin çocuğunuz kötü die değil annesi nasıl biri böyle die düşünerek yapacaktır kadın. yine kendı çocuğunuza kendınız zarar vermiş oluyorsunuz bu durumda . ben şahsen biri bana çocuğunu uzak tut die yazsa korkarım gözü dönmüş bunun çocuğuma zarar verir mi acaba die

Siz iyi bir veli misiniz İşten anca gidebilmişsiniz 2 ayda çocuğun okuluna .

Bir anne olarak kayginizi anlıyorum ama 8 yaşındaki bir çocuğa şununla arkadaşlık etme denmez. Benim kızım 12 yaşında " arkadaşlıklarını sen secersin ben sadece seni uyarabilirim " diyorum. En yakın arkadaşım psikolog. Oda asla görüşme deme ters teper diyor kaldı ki 12 yaşında bizimkiler. Sizin evladınız çok küçük..tek yapabileceginiz aynı sıralarda oturmamalarini öğretmene tembihlemek.
Bir de şunu diyeyim kızım ilkokulda Suriyeli bir kızla arkadaşlık etmişti. Sınıf arkadaşını çok seviyor diye nerdeyse herkes uzaklaştı ondan diğer kız öcü sanki...Suriyeli diye sınıf disladi onu.işte evlerde ne konuşuluyorsa....sanki çocuğun bir günahı vardı. Ben kızıma" kimle arkadaşlık edeceğine sen karar verirsin onu okulda sen taniyorsun ben değil" demiştim sadece diğer kişilere de fırsat tani dedim o kadar...kimsenin konuşmadığı o kızla kaç sene arkadaşlık yaptı...
Bu arada ilkokulda etüt doğru bulmuyorum anne baba çalışıyorsa mecbur ama calismiyorsa boşuna göndermeyin bıkmadım bu yasta

Çocuklar malesef özellikle baskı üzerine yalan söyler. Ama okulda olan durumda ancak başarabiliyorsanız sınıf değişikliği yapabilirsiniz.
Ama tenefüslerde engel olamazsınız.
Diğer çocuğun yaptığı yanlış davranışları tekrar tekrar anlatmanız öğretmeniz gerekir. Bir süre sonra oda öğrenecektir.
Öğretmenlerde konuşan çocukları genelde uç boktalarda oturtur vs. Bu konuyla ilgili olarak öğretmenle koordineli hareket edebilirsiniz

Belki Deniz'i de yoldan çıkaran kızınız..
Burada başka bir çocuğu sorgulamak yerine kendinizi sorgulamanız lazım
Neden yalan söyleme ihtiyacı duydu?
Çok mu uyarıyorsunuz çok mu baskılıyorsunuz?

Çocuk bunlar daha ,bırakın oynasın.At yarışında gibi çocuklar zaten.Ders esnasındaki problemi de öğretmen halledecek ,o sizlik değil.

O nasıl bir ogretmenmis ki bir çocuğu kazanmaya calismak yerine arkadaşlarından ayırıp çocuğa dolaylı yoldan zorbalık yapıyor. Öğretmenlik mesleği kimlere kaldı ya inanılmaz. 3. Sınıf çocuk bir de. Öğretmen böyle yaparsa çocuk nasıl eğitimi sevip topluma kazandırılacak hayret vallahi

Diyrolar bu arada malesef. Kendim ilkokuldayken bir hocamızın bir öğrencinin velisine başka bir öğrencisini şikayet ettiğini ve tüm sınıfın ortasında çocuğu veliye karaladigini çok net hatırlarım . Çocuğunuz bunla oynamasın yoldan çıkar yorumlarını vb. Var böyle öğretmenler yani .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…