• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalan soylemis

Minikbirbal

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2015
246
61
298
31
Cikmazdayim ne yapacağımı bilemiyorum fikirlerinizi lütfen elistirmeden yaparsanız çok mutlu olurum

8 yaşında kızım 3 sınıfa gidiyor okul başladığından beri etute başlamak istedi etute gidiyor derslerinde çok çok iyi sayılmaz devamlı benm babasının itiklemesiyle yapar dersleri sevmez kitap okumasını bile devammli benm dememele yapar malesefki bizim geçen seneden bı sınıf arkadasimiz vardı deniz die kizla malesefki davranışları vs iyi deil onunda dersle alakası yok kısacası kızımın onla konuşmasıni istemiyoduk cnku zaten dersleri kötü sahada asaya çekiyor die okul başladığından beri okula gidemiyorum işten dolayı bugün fırsat bulup gittim öğretmenden duyduklarım hayatımın şokunu yaşattı bana ben her sabah denizle konuşmuyorsun dimi dersi dinle annem km dersini dinle tenefüste oyna tmm anne tmm anne diyordu ki benmde gerçekten inanıyordum oysaki kızım dersi hiç dinlemiyor Muş ogretmeni onu uyarmasina rağmen hala denizle oynuyormuş Sınıfta tenefüste hep birlikteler mis ama evde bana asla bunu söylemiyor oynamıyorum konuşmuyorum diyordu dersle hiç alakası kalmamış şuanda etütte ne yapacağımı nasıl davrancami bilmiyorum denizin annesine yazdım birbirlerinden uzak tutalım die kadın bana kendisine söylerim uzak durur kizinizdan dedi 😑 çok üzgünüm bana yalan söylediği için çok üzgünüm 2 sınıfta başarılı olupta şuanda derslerle alakası kalmamasına nasıl bı yol izlemem gerekiyor yardım edin tecrübeli anneler fikirlerinize çok çok açığım

çok mu baskı kurdunuz üzerinde. kızacağınıza dair bir korkusu olmasa yalan söylemezdi. bence önce denizle neden arkadaslık etmek istediğini, derslere neden ilgi duymadığını oturup konusun konuşmadıysanız. bu yaşta çocuğunuzun arkadasıyla uzaklaşmasını isteseniz dahi bunu yapması zor olur. önce sebeplerini öğrenin. çocuğun fikrine de öenm vererek bir orta yol bulun

çok mu baskı kurdunuz üzerinde. kızacağınıza dair bir korkusu olmasa yalan söylemezdi. bence önce denizle neden arkadaslık etmek istediğini, derslere neden ilgi duymadığını oturup konusun konuşmadıysanız. bu yaşta çocuğunuzun arkadasıyla uzaklaşmasını isteseniz dahi bunu yapması zor olur. önce sebeplerini öğrenin. çocuğun fikrine de öenm vererek bir orta yol bulun
İnanın bilmiyorum öyle çok kızan bagran biride deilim devamlı konuşuyorum anlatmaktan nie neden hep anlatırım. Hiç yalan söylucrgini düşünmemiştim açıkçası etute başladıktan sonra derslerinde tamamen bı düşüş oldu smdi bu konuyu nasıl konuşan die düşünüyorum cnku ogretmenide diodeniz zaten sorunlu bı çocuk benm kızımda çok çok iyi deil derste bide onla olunca iyice derslerden kopuyor öğretmen dinlenmiyo bizide dinlememis çok üzücü bi durum

Abartmasanız mı acaba meslek lısesınde derslerden kacan keko gıbı anlatmıssınız cocugunuzu. Daha 3. Sınıfa giden bir çocuk.
Sorumluluk almasını öğretın. 8 yasında yalan soylemesı Denız meselesınden daha onemlı bı sorun
İşin içinden cikamadigim için yazdım abartmıyorum fikir arıyorum evet yalan söylemesi daha önemli farkındayım

2. 3. sınıf çocuğundan ne bekliyorsunuz ki? arkadaşlarıyla eğlenmek enerjisini atmak istiyor. bi de diğer çocuğun annesini aramışsınız yuh yani. sanki toplanıp ot içiyorlar. böyle devam ederseniz lisede evde durmaz o çocuk rahat bırakın.
Ogretmende birbirleriyle olmasını istemiyor ikiside birbirine zarar veriyor kötü bişi yaptığımı düşünmüyorum ben uyaricam kendi çocuğunu oda uyarsın

Bilmiyorum ama bana yaptığınız çok doğru gelemedi. Kızınızı koruyacağım başarılı olmasını sağlayacağım derken daha çok kendinizden itiyorsunuz gibi anladım ben. Diğer anneye sanki bütün sorun onun kızı ile görüşmesi gibi söylemeniz de bir tık kötü olmuş bence. Daha küçükler. Her şeyi elbet anlayacaklar ama bilemiyorum. Biraz baskı fazla gibi geldi bana

Ay korkunç. Bence kızınızı siz bi fanusa koyun daha iyi. Deniz de kurtulmuş olur. Belki sizin kızınız Denizi konuşturuyor bu nasıl güven ya? Çocuk bunlar hanım hanım. Beni bir veli bu yüzden arasa var ya söyleyeceklerimi tahmin bile edemezsiniz. Biri benim oğlanın defterine ço büyük küfür yazmış öğretmene söyledim güzelce. Oğluma gidip oynama diyemem 2.sınıf çocukları bunlar bi gün onla diğer gün onla oynarlar. Sanki okuldan kaçıp fuhuşa sürüklenmiş! Tövbeler olsun vallahi!
Ayrıca Denizde suç bulacağınıza “vay biz nasıl anne babalarınız ki çocuğumuz bize yalan söylemek mecburiyetinde kalıyor” diye düşünün derim. Belki o zaman sorun çözülür.

Denizle oynama diye ağzınızla söylemenizdense kızınıza okul dışında arkadaşlar ve aktiviteler ayarlarsanız Deniz odağından biraz olsun çıkarmış olursunuz. Bir çizelge hazırlayın. Ödevlerini evde yemek saatine kadar (ev hanımıysanız mesela) tamamlarsa, akşam tabağına her konanı (mesela pırasa) yerse, her gün bir hikaye okuyup anlatırsa ctesi günü sinema… böyle böyle kendinize bağlayın. Beraber eğlenebileceğiniz etkinlikleriniz olursa size daha çok bağlanır. Hem dürüst olur hem sözünüzü dinler.

Bilmiyorum ama bana yaptığınız çok doğru gelemedi. Kızınızı koruyacağım başarılı olmasını sağlayacağım derken daha çok kendinizden itiyorsunuz gibi anladım ben. Diğer anneye sanki bütün sorun onun kızı ile görüşmesi gibi söylemeniz de bir tık kötü olmuş bence. Daha küçükler. Her şeyi elbet anlayacaklar ama bilemiyorum. Biraz baskı fazla gibi geldi bana

Ay korkunç. Bence kızınızı siz bi fanusa koyun daha iyi. Deniz de kurtulmuş olur. Belki sizin kızınız Denizi konuşturuyor bu nasıl güven ya? Çocuk bunlar hanım hanım. Beni bir veli bu yüzden arasa var ya söyleyeceklerimi tahmin bile edemezsiniz. Biri benim oğlanın defterine ço büyük küfür yazmış öğretmene söyledim güzelce. Oğluma gidip oynama diyemem 2.sınıf çocukları bunlar bi gün onla diğer gün onla oynarlar. Sanki okuldan kaçıp fuhuşa sürüklenmiş! Tövbeler olsun vallahi!
Ayrıca Denizde suç bulacağınıza “vay biz nasıl anne babalarınız ki çocuğumuz bize yalan söylemek mecburiyetinde kalıyor” diye düşünün derim. Belki o zaman sorun çözülür.

denizin annesi terbiyeli kadınmış.
Öğretmen yönlendirdiği için bu şekilde benm. Çocuğum Melek demedim öğretmen sorunlu bı çocuk olduğunu söylüyor ki bunu öğretmen diyor bende kendi cocugunu korumak zorundayim evet bende kendimi sorguluyorum o yüzden tecrübeli annelerden yardım istiyorum yoksa buraya yazmadım..yok bulmaya çalışıyorum elektirmek yerine fikir verseniz

Denizle oynama diye ağzınızla söylemenizdense kızınıza okul dışında arkadaşlar ve aktiviteler ayarlarsanız Deniz odağından biraz olsun çıkarmış olursunuz. Bir çizelge hazırlayın. Ödevlerini evde yemek saatine kadar (ev hanımıysanız mesela) tamamlarsa, akşam tabağına her konanı (mesela pırasa) yerse, her gün bir hikaye okuyup anlatırsa ctesi günü sinema… böyle böyle kendinize bağlayın. Beraber eğlenebileceğiniz etkinlikleriniz olursa size daha çok bağlanır. Hem dürüst olur hem sözünüzü dinler.
Çok teşekkür ederim fikirlerinizi uygulucam yardımcı olduğunuz için saolun ♥️

Cikmazdayim ne yapacağımı bilemiyorum fikirlerinizi lütfen elistirmeden yaparsanız çok mutlu olurum

8 yaşında kızım 3 sınıfa gidiyor okul başladığından beri etute başlamak istedi etute gidiyor derslerinde çok çok iyi sayılmaz devamlı benm babasının itiklemesiyle yapar dersleri sevmez kitap okumasını bile devammli benm dememele yapar malesefki bizim geçen seneden bı sınıf arkadasimiz vardı deniz die kizla malesefki davranışları vs iyi deil onunda dersle alakası yok kısacası kızımın onla konuşmasıni istemiyoduk cnku zaten dersleri kötü sahada asaya çekiyor die okul başladığından beri okula gidemiyorum işten dolayı bugün fırsat bulup gittim öğretmenden duyduklarım hayatımın şokunu yaşattı bana ben her sabah denizle konuşmuyorsun dimi dersi dinle annem km dersini dinle tenefüste oyna tmm anne tmm anne diyordu ki benmde gerçekten inanıyordum oysaki kızım dersi hiç dinlemiyor Muş ogretmeni onu uyarmasina rağmen hala denizle oynuyormuş Sınıfta tenefüste hep birlikteler mis ama evde bana asla bunu söylemiyor oynamıyorum konuşmuyorum diyordu dersle hiç alakası kalmamış şuanda etütte ne yapacağımı nasıl davrancami bilmiyorum denizin annesine yazdım birbirlerinden uzak tutalım die kadın bana kendisine söylerim uzak durur kizinizdan dedi 😑 çok üzgünüm bana yalan söylediği için çok üzgünüm 2 sınıfta başarılı olupta şuanda derslerle alakası kalmamasına nasıl bı yol izlemem gerekiyor yardım edin tecrübeli anneler fikirlerinize çok çok açığım
yani yasaklar tatlı gelir , yalan söylemeye biraz da itmişsiniz. çok da ilgili olmadığınız için anlayacağınızı düşünmemiş.

İnanın bilmiyorum öyle çok kızan bagran biride deilim devamlı konuşuyorum anlatmaktan nie neden hep anlatırım. Hiç yalan söylucrgini düşünmemiştim açıkçası etute başladıktan sonra derslerinde tamamen bı düşüş oldu smdi bu konuyu nasıl konuşan die düşünüyorum cnku ogretmenide diodeniz zaten sorunlu bı çocuk benm kızımda çok çok iyi deil derste bide onla olunca iyice derslerden kopuyor öğretmen dinlenmiyo bizide dinlememis çok üzücü bi durum
kızınıza örnek bir anne baba mısınız ?

öğretmenden duyduklarım hayatımın şokunu yaşattı bana ben her sabah denizle konuşmuyorsun dimi dersi dinle annem km dersini dinle tenefüste oyna tmm anne tmm anne diyordu ki benmde gerçekten inanıyordum oysaki kızım dersi hiç dinlemiyor Muş ogretmeni onu uyarmasina rağmen hala denizle oynuyormuş Sınıfta tenefüste hep birlikteler mis ama evde bana asla bunu söylemiyor oynamıyorum konuşmuyorum diyordu dersle hiç alakası kalmamış
e cocuk "yok anne dersi dinlemiyorum, ogretmenimi üzüyorum" mu deseydi?
tabii ki "tamam anne" diyecek.
siz kocanizla didisen biri olsaniz misal anneniz "aman kizim kocandir suyuna git" dese ona "tamam anne" diyip yine bildiginizi okumayacak misiniz?
bunda wow yalan soyledi durumu yok ki
ogutler bir kulagindan girer bir kulagindan cikar, cocuk bu
deniz meselesinde de "bugun denizle oynamadin di mi annem" sorusu bile cok cirkin.
anne günlük hayatta bile boyle baskilarda bulunuyorsa cocugu yalana kendi itti demektir. yalan duymak isteyene söylenen birsey
"oynuyorum anne, deniz benim arkadasim" dese sanki hos karsilayacaksiniz. arkadasligini korumak icin yok demis gecmis.
boyle terminatör gibi cocuga yasaklar koymaya devam ederseniz ergenlikte de cok seyi sizden gizleyecektir.
bence önce kendiniz duzelin, sonra cocugunuz zaten yalan soylemez dogruyu soylerse sıkıntı olmayacagini bildigi konularda

Ben de ilk iki sene öyleydim hiç ders dinlemek istemez sürekli yakın arkadaşımla vakit geçirmek isterdim.Şimdi çok şükür güzel bir mesleğim var 300 bin küsür kişinin içinde ilk 5 bine girdim hem de ilk senemde.Demem o ki rahat bırakın baskıyla olmaz bu işler.Sanki arkadaşından ayırınca her şey düzelecek mi?Morali daha da bozulacak iyice dağılacak belki.

He bu arada başlığı yalan söylemiş olarak açmışsınız.O zaman hatayı küçücük çocukta aramak yerine kendinizde arayın değil mi?Yalan söyletirseniz o da yalan söyler işte böyle.Üstelik arkadaşının annesine bile yazmışsınız uzak dursun diye.Onun annesi olmanız onun hayatına ve tercihlerine bu derece müdahale etme hakkını vermez size.Empati kurun bakalım çocuğunuzla.Çok bunaltıcı bir anne demez miydiniz?

Denizin annesinin asaletine hayran kaldım. Zira beni biri böyle bişey için arasa düz çizgimden çıkıp zikzaklı bir yol çizerdim 🤌 yalan söyleyen sizin çocuğunuz farkındasınız dimi?
İnşallah başınıza gelirse çıkarsınız o zaman.....!!!

Back
X