Bebek Beslenmesi Yalancı emzik kullanımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SEVINCDURMAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
43
3
86
42
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar.Benim bebeğim henüz 25 günlük.Doğduğunda sarılığı olduğu ve göğüs uçlarımda problem olduğundan sütümü sağıp biberonla verdik ona..hala da genellikle biberonla besleniyor..göğsüme gelince pek durmayıp ağlıyor..bugülerde göğsümü yalancı emzik muamelesi yapıyor..çok zorda kalıp yalancı emzik verdim..benim gibi sorun yaşayan varmı ? gaz sancımız var zannetmiştim ama onun derdi ağzında meme ile uyumakmış..bana fikirlerinizi bildirebilir misiniz ?

canim bizde hastaneden geldigimizin 2. gunu emzik verdik
benim oglumda gogsumden ayrilmak istemiyordu surekli yapisik vaziyette geziyorduk dayanamadim verdim hemende aldi yalanci emzigi
sonradan uzuldum ama doktorumuz memeni yani seni emmeyi birakmamis sorun yok o yu§zden kullanabilirsiniz deyince rahatladim
birde etrafimda da herkes aa hemen kabul etmis emzigi cok sanslisin bizimki almadi zor verdik felan deyince heralde iyi birsey diye dusunuyorum bile

aynı sorun bizde de var memem yara olunca sagıp verdim ama emiyoda bende emzik verdim iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum sagıp verme konusunda da tereddütlüyüm emince doymuyo 10dkk da uyuya kalıyo 5 dkk sonra gene uyanıyo sürekli böyle mememle bir oldu bebeğim bende gündüz emdiripm gece sagıyım diyoum

arkadaslar bende verdım ama chicco almıstım gayette guzel emıyodu ama dr umuz degiştirti nuk damaklı emzık alın dedı kendı cocugunada oyle kullanmıs..damak yapısını bıtek o bozmuyomus bilginize hemen degıstırdık bız...

ben oğlumu emziksiz büyüttüm...
kızımda kolik olduğu için dr emzik ver dedi biz de verdik o da emdi baktı bişey gelmiyo fırlattı ben de bi daha vermedim...
sevmiyorum ben emziği...bi de oğlum 13 aylık kızım 3 aylık... araları çok az...
kızım da kolik dediğim gibi.. ama ben yine de sussun oyalansın diye emzik emmesini istemiyorum...
bence vermeyin...çok gerekli bişey değil..

bende arada veriyorum. çok kısa surelı de olsa vermem gerekıyor. gaz sancıları var cocugun acken altını değiştirince çok aglıyor. ozellıkle o zaman verıyorum. bırde ben calısacagım için enınde sonunda alısacak bu cocuk buna. zararlı birsey olmadıgına göre alışmasında da sakınca yok bence

emzik vermem yada vermeyin diyen arkadaşlar neden böyle düşünüyo merak ediyorum. neden verilmemesi gerekdiğini düşünüyolaar paylaşırsanız sevinirim.

ya kızlar bizimkiside 1 haftalıkken verdim hemen aldı..çokta severek emeiyo ama benim sorunum damaklı emzik aldım onu sevmiyo agzını doldurmuyo küçük geldigi için.daha kalitesiz kocaman bi emzik var onu çok seviyo bırakamıyo...acaba damak yapısını bozarmı

neden bu kadar katı bişekilde vermeyin neye dayanarak vermeyin diyorsunuz merak ettim
siz istersiniz yada istemezsiniz uzmanlar artık bebekler doğdugu andan itibaren emzik verin emme refleksi gelişsin diyor anneye kendileri bizzat emziği öneriyor
doğru emzik kullanıldığı sürecede damak yapısı için emzik önemli ayrıca yine uzman önerisi

emzik vermem yada vermeyin diyen arkadaşlar neden böyle düşünüyo merak ediyorum. neden verilmemesi gerekdiğini düşünüyolaar paylaşırsanız sevinirim.

keyfii canım bence :)))
ben veriyorum kızıma ben sezeryanla doğum yaptım benim dikişlerim yapılırken kızımı odaya çıkardılar ve aileme annesi gelene kadar bebeğe emzik varsa yanınızda verin emme rafleksi gelişsin demişler onlarda vermiş şu an emzik olmadık anlarda en büyük yardımcım
kızım hem emziği hem biberonu hem göğsümü emiyor maşallahh çok şükür

emsalcim mamayı biberonlamı veriyosun sen..doktorumuz bana biberonla verme gögsünü bırakır diyo kaşık kaşıkda çok zor oluyo beee

benim kızımda 1aylık bugün yalancı emzigide aldı çünkü gerceleri mememle uyuyodu emzikle uyusun bende uyku çerkeyim 30gündür ayraniç gb memem gece agzındaydııı

Benim kızımda sade uyuyacağı zaman emzğini istiyor gece kendi ağzından çıkarıp canı isteyince kendi ağzına geri alıyor.Şimdi emziği nasıl unttursam diye düşünüyorum. Bu arada kızım 15 aylık.Emziği unutturan arkadaşlar nasıl unutturdu acaba paylaşırsanız sevinirim

kızlar benim gittiğimm eğitimde en sağlıklısının 21 gunden sonra bıberona ve emzıge gecmek oldugunu soyledıler. bunun sebebıde bazı bebeklerın anne gögsünü bırakması. bugun dr umuza sorduk oda 15 gunden sonra başlamada hiçbir sakınca olmadığını söyledi. bebegınız gögsünüzüde emıyorsa sorun yoktur. bazen gercekten emzık gerekıyor. bu sebeple bende verılmesının zararı olmayacagını düşünenlerdenım

emsalcim mamayı biberonlamı veriyosun sen..doktorumuz bana biberonla verme gögsünü bırakır diyo kaşık kaşıkda çok zor oluyo beee

evet canım bizede kaşıkla verin memeyi unutur dedi dr.lar ama kaşıkla saatlerce uğraşıyorduk onada bizede eziyetti hem kaşıkla yediği miktar daha azdı
biberonla çok daha fazlasını yiyor ben verdim canım göğsümü bırakmadı süt oldugu sürece maşallahh çok güzel emiyor ve çekiyor

hiç de katı bi şekilde söylemedim...
bence gereksiz... hiç sevmiyorum ben emzikl, çocuğu...
ben emmemişim damağımda bi sorun da yok...
hem hijyenik de değil... emmeyi öğrenip de doğuyolar zaten... benim kızım 7 aylık doğdu maşallah cork cork emiyodu beni...
emmeyi bilmezse başka...
herkesin kendi seçimi bebek senin bbeğin ben iki bebek annesi olarak tavsiyede bulundum işine gelmeyince katı oldum..
içok da önermli değil sen ver çocuğuna

canım senin şu an sütünün en dolu dolu geleceği zamanlar.
emzik verirsen karnını doyurur doyurmaz memeden uzaklaşacak emzikle kandıracaksın..
memene bağlılığı kalmayacak çünkü alternatifi olacak.
bana sorarsan bende verme derim.anne sütü gibisi varmı.bunu da ancak emzirerek lede edersin..hem çok güzel zamanlar bunlar.varsın yaşasın memende ne olacak.sana ihtiyacı var onun.
benim kızım göğsümü hiç almadı.alsaydı şahsen bende vermeyecektim ki zaten alya 15 günlük olana kadar da emzik almadık biz..

merhaba .benim bebeğim doğduktan kısa bir süe sonra sarılık oldu..bana da biberon kullanma kaşıkla ver dediler ama bebek sinirlenip sütümün yarısını da döküyodu..bizde mecbur kaldık biberonla vermeye..sakin olduğu zamanlarda da göğsümü verdim..çok şükür şuan bir sorun yok göğsümü de emiyor..bazen emin olamıyorum doyduğuna o zaman sağdığım sütten biberonla veriyorum..ben bir zararını görmedim..emzik konusunda da nukun kaucuk olanından al dediler yumusak olduğundan damağına zarar vermez ve göğsünü de redetmez dediler.bir kaç gün aldı emziği ama bugünlerde almadı bende ısrar etmedim..tek sorunumuz bitmek tükenmeyen gaz sancılarımız..bugün 30 günlük olduk ve sancılarımız tavan yaptı resmen..sırtını sıvaslıyorum ayaklarını karnına bastırıp gazını çıkarmaya çalışıyorum..bunların dışında başka bir yolu varmı gaz çıkarmanın ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…