• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Yalancı emzik

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Efsun_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2009
10
0
86
Ankara
SLM arkadaşlar...Öncelikle MERHABA yeni katıldım aranıza.Gerçekten kaliteli ve kazanılan tecrübelerin paylaşıldığı bir platform bilgi sentezi bu site. Yalancı emzikle ilgili durumları paylaşalım istedim.1.5 aylıkken yalancı emziğe başladım bebeğimde Son zamanlarda kusma olayı baya hızlandı.Şuan kızım 2.ay 11 günlük.karma aşıları için dr a gittiğimde kusma durumundan bahsettim dr a. bebek reflüsü olabilir dedi.ben emziğe de bağladım açıkçası.dr yalancı emzik verme dedi.bu ay 800gr almış kiloda da çok üzüldüm.acaba yalancı emzikle ilgisi var mıdır?

benim kızımda emzik emerken kusardı bazen emerken sonuçta bolca tüktük üretiliyor ve onu yutuyor be ona bağlıyordum hem emzik emerse az yer diyor dr.lar

canım benim bebeğimde 3ay 21günlük emziğe 1haftalıkken alıştı çok şükür kilosuda yerinde bence emzikten deildir kilo almaması

ben de 1.5 aylıkken zor alıştırdım
kilo alımı gayet iyi
kusmaya gelince mamadan sonra hemen verirsem uyuması için hemen içi kalkıyor midesi bulanıyor.
ama huysuzluk etttiğinde verdiğim zaman hemen uyuyor oğlum..

canım kusma demişsin ama nasıl bi kusma
fazlasını mı cıkarıyor yoksa fışkırır tarzda mı kusuyor
benim oglumda fıskırır tarzda kusmustu birkaç kez doktora söylediğimde bebeklerde reflünün olabileceğini
vücudunun büyüyüp iç organlarının yerlerine yerleştikten sonra gececeğini söylemişti
cünkü yeni dogan bebeklerde mideden yemek borusuna acılan kapakcık
tam olarak görevini yerine getiremediği için oluyormuş sindirim esnasında

ben böyle biliyorum

kilo alımınında emzikten oldugunu sanmıyorum
bir cogumuz emzik kullandık

Hemen hemen bütün drlar emziğe karşı bizede vermeyin demişti ama onsuz yapamazdık kusma bizdede vardı ama emzikten olacağını sanmıyorum.Fazlasını çıkarma yada bebek reflüsü olabilir ikisinide yaşadık.Ayda 800grda iyi bence.

kusmasının nedeni emzik değildir sanmıyorum. sızıntı şeklinde kusuyosa normal fazlasını çıkarıyodur.ama fışkırır tarzda ve burnundan da gelerek kusuyosa kesinlikle idrar tahlili yaptır idrar yollarında enfeksiyon olabilir,o da mide bulantısı yapıp kusmasına neden olur.

benim bebeğim fışkırarak kusuyodu dr.hemen idrar tahlili istedi.idrar yollarında enfksiyon varmış yavrucumun. o yüzden kusuyomuş

Back
X