Yalancı kiracı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nvsr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2019
266
276
103
43
Kızlar merhaba,
İstanbul da bir dairem var 3+1 kirada Temmuz da Ablam oturmak istediğini ( aynı apartmanda evinde oturduğu kayınvalidesi ile senelerdir sorunları var artık eşi de farketmiş ailesinin tavırlarını yanlışlarını) yoksa kötü olaylar olacağını kiracı ile konuşup çıkabilirse taşınacağını söyledi.
Bende kiracımı aradım 1 ay sonra oğlunun işine yakın bir yere taşınacağını çıkacağını söyledi . Bende ablama söyledim çıkacağını o eşyalarını paketledi. Bir ay sonra aradığımda kiracımı biraz daha beklememi daha taşınamadığını bir ay daha süre daha istediğini söyledi. Süre sonunda aradığımda oğlunun onu yanında istemediğini ne yapacağına karar veremediğini (yıl sonunda sözleşmemiz bitiyor ) bana haber vereceğini söyledi.
Ben bildirim süresi geçmesin diye bir kaç kere mesaj yazdım aradım dönmedi. En son başka bir numaradan aradığımda açtı benimle konuşmamak için açmadığını evden çıkmayacağını ne istiyorsam yapmamı söyledi.
Hayatımda böyle bir terbiyesizlik görmedim. Biz köye yerleştik ama artık geçinemiyoruz ülkenin malum durumunda. biz İstanbul a dönmek istiyoruz bir evim daha var ama o ufak odası yok yakınlar onda da kiracı var. Tüp bebek tedavisi görüyoruz. O yüzden büyük evde kalmak istiyoruz bu arada çalışıp masraflarımızı çıkarmak istiyoruz.
Çok üzüldüm ne hale gelmişiz böyle değilim ben yapı olarak ( yazık nasıl insanlar var )
Bu arada bu kiracının Türkiye’nin tatil şehirlerinde 3 evi var emekli durumu kötü değil. Komşuları sesleri ile rahatsız ettiği içinde birkaç kere şikayet ettiler.

Ne yapmalıyım. Hızlı bir şekilde çıkartmak için. Transfer için hazırlık yapıyoruz 3 aya sonrasında evimize geçmek istiyoruz.

Kardeşim git polise savcıya, gelsinler kapıyı kırsınlar yaka paça atsınlar... hasbinallah ya...
Kiracı olmak ne zor.. heleki istanbulda.. Allah ev sahibinin iyisine vicdanlısına denk getirsin.
Kiracı diye evsahibi onu omür boyu evinde oturtmak zorunda mı?

Sözleşme bitmeden ihtarname çekseydiniz böyle olmazdı ama şimdi işlem uzar kalır kalabildiği kadar

Pek inanamadım Konuya hadi hayırlısı. Önce abla oturcak oluyor, sonra ev sahibi. Hem de kiraların arşa çıktığı ve kiralık ev bulunamadığı dönemde. Aradım ordan biliyorum.
İhtar çekseydiniz şimdiye çıkmıştı ama 6 ay öncesinden çık diye soylendiyseniz bilemem.

Kardeşim git polise savcıya, gelsinler kapıyı kırsınlar yaka paça atsınlar... hasbinallah ya...
Kiracı olmak ne zor.. heleki istanbulda.. Allah ev sahibinin iyisine vicdanlısına denk getirsin.
Dikkatli okudunuz değil mi zaten iyi niyetliyim ve kiracımında kendine ait 3 evi var ama benim İstanbul’da kalacak evim yok ben mi kiraya gitmeliyim rica ederim insaflı olun zaten üzüldüm kadının terbiyesizliğine insan bir mesaj açar yada arar çıkmıyorum diye telefon açmamak ayıp değilde benim evimde yaşamam mı kötü niyet

Pek inanamadım Konuya hadi hayırlısı. Önce abla oturcak oluyor, sonra ev sahibi. Hem de kiraların arşa çıktığı ve kiralık ev bulunamadığı dönemde. Aradım ordan biliyorum.
İhtar çekseydiniz şimdiye çıkmıştı ama 6 ay öncesinden çık diye soylendiyseniz bilemem.
Temmuz’da konuştuk şimdi Kasım ve biz çalışmıyoruz iki kira ile artık geçinilmiyor ki kiralarımızın toplamı asgari ücret kadar ve tüp bebek tedavisi görüyoruz birikimimizle oda bitti artık.

Temmuz’da konuştuk şimdi Kasım ve biz çalışmıyoruz iki kira ile artık geçinilmiyor ki kiralarımızın toplamı asgari ücret kadar ve tüp bebek tedavisi görüyoruz birikimimizle oda bitti artık.
Peki sözleşme ne zaman bitiyor?

Şu zamanda eşikten içeriye de dışarıya da adım atılmıyor İstanbul'da. İsterse 40 tane yazlığı olsun o da kendince haklı. Tahliye taahhütnameniz yoksa pek bir şey yapamasınız maalesef.

Şu zamanda eşikten içeriye de dışarıya da adım atılmıyor İstanbul'da. İsterse 40 tane yazlığı olsun o da kendince haklı. Tahliye taahhütnameniz yoksa pek bir şey yapamasınız maalesef.
Var ama sadece adı soyadı imzası ve sözleşmeden 1 hafta sonra tarihli ama bilgisayar dökümü

Arkadaşlar fikir istedim zaten zor durumda olmasam neden fikrinizi isteyeyim ki 10 senedir kiracılarım var ve özellikle belirttim pandemi döneminde zam yapmadım diye lütfen yargılayacağınıza tüp bebek süreci zaten zor yardımcı olacaklar yazsın lütfen

Sildim arkadaşlar konuyu zaten üzgünüm insanlar neden böyle kötü niyetli diye ben elimden geldiğince herkese yardım etmeye çalışırım hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için burda da çok üzüldüğüm yorumlar oluyordu bazen onlara maruz kalmak istemiyorum kusura bakmayın lütfen

Sildim arkadaşlar konuyu zaten üzgünüm insanlar neden böyle kötü niyetli diye ben elimden geldiğince herkese yardım etmeye çalışırım hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için burda da çok üzüldüğüm yorumlar oluyordu bazen onlara maruz kalmak istemiyorum kusura bakmayın lütfen

Konu silmek yasak. Banlanırsınız ve konu geri getirilir.

İnsanların kötülüğünden değil sadece ev yok olanlar da pahalı. Ha deyince depozito, emlakci parası, nakliye, ıvır zıvır ücreti yeni ev için çıkarıp tak diye verecek insan az. Hele şu zamanda kardeşim geçecek, ben geçeceğim kısmına inanmıyor olabilir kiracılar

Var ama sadece adı soyadı imzası ve sözleşmeden 1 hafta sonra tarihli ama bilgisayar dökümü
İmza tarihi kontrat tarihi ile aynı günse geçersiz oluyor diye biliyorum. Bilgisayar dökümü olması geçersiz olmasına engel değil.tüp bebek falan diyorsunuz madem iyi niyetlisiniz, iyi niyete devam edin, kimsenin ahını almayın şu zamanda🤗

Noye ev sahipleri suçlu oluyor ya artık sozleşmenin bitmesine az kalmış ihtar cekip çikarmak hakkı değil mi ya
Tabii ki hakkı ama ocağın başında bitecek sözleşmeye temmuzda aramak da çok iyi niyetli gelmiyor Bibi.
Beni arasa sözleşmem bitince çıkarım ablan ya beklesin ya yeni ev baksın derdim. Sözleşme bittiği günden önce de çıkardım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X