Yalanci sozlum!

hayır çocukça değil
benim 10 yaşındaki kızım başı sıkışınca bile doğruyu söyler
kızacağımızı da bilse doğruyu söyler
bu tamamen karakter meselesi
kusura bakmayın...
Bahanesi tadsizlik cikmasin ona kizmayayim aramiz bozulmasin diye imis.. Sen o insanla gorusme bakalim sana kizan eden olacak mi?

sıktığınız, karıştığınız için yalana başvruo söylemi de bi garip:KK53: çocuk mu eğitioruz da yalana başvurmasın die uğraşalım?
yetişkin bi insan için 2 yol vardır böle bi durumda
1. sevgilisinin dediğini mantıklı bulur görüşmez
2. sevgilisinin düşüncesine katılmaz ama görüşeceğini ifade edip bu konuda karışmamasını ister, görüşür

3. bi seçeneği yok yani aklı başında bi yetişkin için durumun

ne bu yaa ergen gbi
"kırktığım için yılın siylidim cınıııım:KK23:"

sıktığınız, karıştığınız için yalana başvruo söylemi de bi garip:KK53: çocuk mu eğitioruz da yalana başvurmasın die uğraşalım?
yetişkin bi insan için 2 yol vardır böle bi durumda
1. sevgilisinin dediğini mantıklı bulur görüşmez
2. sevgilisinin düşüncesine katılmaz ama görüşeceğini ifade edip bu konuda karışmamasını ister, görüşür

3. bi seçeneği yok yani aklı başında bi yetişkin için durumun

ne bu yaa ergen gbi
"kırktığım için yılın siylidim cınıııım:KK23:"

Ama herşey öyle iki seçenek arasında olamıyor işte. Siyah beyaz yok sadece.

Görüşmemesi istenilen insanla görüşeceğini dile getirdi mi daha önce bilmiyoruz. Belki bir çok kez denedi ama hanım kızımız ikna olmadığı için hala izin! vermediğini söylüyor. E ne olacak. Ya ilişkisinden vazgeçecek ya arkadaşlığından ya da yalan söyleyecek. En kolayı ne yalan söylemek.

Ben de kendi hiç yalan söylememiş gibi konuşanları garip buluyorum aslına bakarsanız. Her insan yalan söyler. Bu adam da bu konuda yalan söyleme ihtiyacı hissetmiş. Becerememiş o ayrı mesele.

Ama herşey öyle iki seçenek arasında olamıyor işte. Siyah beyaz yok sadece.

Görüşmemesi istenilen insanla görüşeceğini dile getirdi mi daha önce bilmiyoruz. Belki bir çok kez denedi ama hanım kızımız ikna olmadığı için hala izin! vermediğini söylüyor. E ne olacak. Ya ilişkisinden vazgeçecek ya arkadaşlığından ya da yalan söyleyecek. En kolayı ne yalan söylemek.

Ben de kendi hiç yalan söylememiş gibi konuşanları garip buluyorum aslına bakarsanız. Her insan yalan söyler. Bu adam da bu konuda yalan söyleme ihtiyacı hissetmiş. Becerememiş o ayrı mesele.
sizin de dediğiniz gbi ya ilişkisinden vazgeçicek ya da arkadaşlığından ve yine söylüorum benim için söylediğiniz 3. seçenek yok.
garip bulduğunuz, hiç yalan söylememiş gibi! konuşan bensem eğer sadece şunu söylemek istiorum;
arkadaşıyla görüşeceğini dile getirip getirmediğini bilmioruz diyebilecek kadar önyargısız
hiç yalan söylememiş gibi konuşan diyebilecek kadar önyargılı olabilio demek ki insanlar...

Açıkçası arkadaş seçimine karışmayı doğru bulmuyorum, benim eşimin de birkaç arkadaşı kendi tabirimle kolpa gözümün hiç tutmadığı tipler ama eşşek kadar adama bunlarla görüşmeni istemiyorum demek ayıp geliyor bana.
Bence müdahale etme sana ayırdığı zamandan çalmıyor, birliktelerken ilişkinize zarar verecek eğlemlerde bulunmuyorsa özel alanı olarak kalsın bu adamın hayatında.
Sen tepki vereceksin diye çekinmiş belli, tavrını uzatma

sizin de dediğiniz gbi ya ilişkisinden vazgeçicek ya da arkadaşlığından ve yine söylüorum benim için söylediğiniz 3. seçenek yok.
garip bulduğunuz, hiç yalan söylememiş gibi! konuşan bensem eğer sadece şunu söylemek istiorum;
arkadaşıyla görüşeceğini dile getirip getirmediğini bilmioruz diyebilecek kadar önyargısız
hiç yalan söylememiş gibi konuşan diyebilecek kadar önyargılı olabilio demek ki insanlar...

Ön yargı değil o... Tecrübe diyelim.

Size değildi sözüm direkt aynı şeyi yazan bir sürü arkadaş var.

Bir söz vardır çok severim; hiç yalan söylemem diyen insan en büyük yalanı hiç yalan söylemem diyerek söylemiştir...

İyi bir dilekle bitirelim, umarım kimse yalan söylemek zorunda kalmaz.

Birbirinizin hayatına bu kadar müdahale etmeyin arkadaşını sevmeye bilirsiniz hareketlerini yanlış bulabilirsiniz ama sözlünüz bunları görmüyorsa ne kadar karışmaya hakkınız var ki. Siz sıktıkça daha çok yalan söyleyecek. Eğer sizin ilişkinize, sözlünüze bi kötülüğü dokunmayacaksa karışmayın.

Ön yargı değil o... Tecrübe diyelim.

Size değildi sözüm direkt aynı şeyi yazan bir sürü arkadaş var.

Bir söz vardır çok severim; hiç yalan söylemem diyen insan en büyük yalanı hiç yalan söylemem diyerek söylemiştir...

İyi bir dilekle bitirelim, umarım kimse yalan söylemek zorunda kalmaz.
konunun farklı bir yere çekilmesi hoş değil bu şekilde die düşünüorum. sonuçta burda konu, yorum yapanlar hayatında hiç yalan söylemiş mi söylememiş mi değil, ki kimse de ortaya böle bi iddia atmamış zaten.
çiftler arasındaki bu tarz yalanların olup olmaması gerektiğiyle ilgiliydi yorumlar, kişilerin tüm hayatlarını irdelemedik zira.
yani çok sevdiğiniz söz biraz muallakta kaldı sanki...
bence de umarım kimse yalan söylemek ve söylediği için de başkalarını suçalamak zorunda kalmaz.
iyi forumlar dilerim:KK52:

İyi aksamlar kizlar..
Benim sozlum bir konuda bana durust davranmiyor.
Olayi anlatiyorum;
Gecen gun sozlum ailesiyle atistigi icin is cikisi benim hic sevmedigim bir arkadasina kalmaya gitmis... Ve kendisi itiraf etti. Bana foto atmisti ben de onlarin evine benzemedigini soyledim sonra itiraf etmeye basladi. Bir tartismayi daha kaldiricak gucu olmadigi icin soylememis e o zaman foto da atma ordayken bana!!
Ve ben o gittigi arkadasini hic sevmiyorum onla gorusmesini istemiyorum ve inadina gorusuyor niye yalan soyledin dedigimde de bana kizdigin icin senden korktugum icin tartismayalim diye soylemekten cekiniyorum diyor...
Size sorum su;
Onunla bugun hic konusmadim yaziyor cevap atmiyorum sizce bu tavrim yeteri kadar net mi? Bana yalan soylememesini saglamak icin ne yapmaliyim?
Bagirdim olmadi kizdim kustum olmadi.. Ben de konusmamayi dusunuyorum bi sure. Sizce etkili olur mu?
Tesekkur ederim.

yalan söylememesini sağlamak için korkutmayacaksınız. her şeyine karışırsanız yalan da söyler saklar da, bi zaman sonra da eh yeter be diyerek sizi de sallamaz.

İyi aksamlar kizlar..
Olayi anlatiyorum;
Gecen gun sozlum ailesiyle atistigi icin is cikisi benim hic sevmedigim bir arkadasina kalmaya gitmis... Ve kendisi itiraf etti. Bana foto atmisti ben de onlarin evine benzemedigini soyledim sonra itiraf etmeye basladi. Bir tartismayi daha kaldiricak gucu olmadigi icin soylememis e o zaman foto da atma ordayken bana!!
Ve ben o gittigi arkadasini hic sevmiyorum onla gorusmesini istemiyorum ve inadina gorusuyor niye yalan soyledin dedigimde de bana kizdigin icin senden korktugum icin tartismayalim diye soylemekten cekiniyorum diyor...
Size sorum su;
Onunla bugun hic konusmadim yaziyor cevap atmiyorum sizce bu tavrim yeteri kadar net mi? Bana yalan soylememesini saglamak icin ne yapmaliyim?
Bagirdim olmadi kizdim kustum olmadi.. Ben de konusmamayi dusunuyorum bi sure. Sizce etkili olur mu?
Tesekkur ederim.

Söyleyene değil söyletene bak derler ya ondan işte. Onu başka şeyler için söylerler ama bence buraya da cuk oturdu.

Kimse kimsenin sahibi değil, bu kadar müdahele etmeyin.

Yalan söylemesi hoş olmamış tabiki. Ama açıkçası bana güveni ve saygısı olmayan bir insana ne dediğimi de çok onemsemem ben.

Şu adamlara da evcil hayvan muamelesi yapmayın artik. Nasıl cezalandirayim da bir daha yapmasın ne demek?
Oturun konuşun. Kendiniz gereksiz yere hayatına karistiginizi itiraf edin, o da özrünü dilesin ikiniz de bir daha yapmayın.
Anaokulu düzeyi gibi oldu ama durum bu.

İyi aksamlar kizlar..
Olayi anlatiyorum;
Size sorum su;
Tesekkur ederim.
adamı fanusa koy.

O kadar hak veriyorum ki sozlunuze.
Demekki oraya gitmek istiyor, ona iyi geliyor.
Sizi de kirmak istemiyor, tartismaktan yorulmus, baska tartismayi kaldirabilecegini dusunmuyor.

Bendeki etkisi bire bir buydu, sozlunuzun yerindeydim bir zamanlar.

İyi aksamlar kizlar..
Olayi anlatiyorum;
Size sorum su;
Tesekkur ederim.
Yalan nerede sadece. Söylememiş siz evi tanıyınca söylemiş bu yalan değil Ali'nin evindeyim diyip Ahmet'in evinde kaldığını öğrenirsen yalan olur

Üzerinde çok etkili olmaya çalışmışsınız, baskı kurmuşsunuz
Haliyle buda onu yalana itiyor. Erkekler inanın böyle şeylerden hoşlanmıyorlar.
Evliyken daha sert tepki verebilir , birikir birikir patlaması kötü olur
Ona güvendiğinizi belli edin ki yalan dan kaçınsın

6 yıllık evliyim eşimle 8 yıldır birlikteyiz
geçen gün bir arkadaşımdan bahsediyordum, eşim ondan pek hoşlanmaz "bu kız başına bela açacak" gibi bişey söyledi.
çok kızdım, öfkelendim.
arkadaşımı tanımadan edindiği izlenimi sağlıksız buluyorum
kaldı ki 33 yaşındayım başıma bela olacaksa bu kız, onu ben de anlayabilirim. anladığım halde başıma bela açarsa sonuçlarına da katlanırım.

özet olarak: hayatımızdaki insanın anne-baba gibi "şu kişiden hoşlanmadım onla görüşme" demesi o kadar itici ki... ben ortaokulda bile bir arkadaşıma laf eden anne-babama inat görüşmeye devam ettim. ondan hiçbir zarar görmedim hala görüşürüm.
eşim bana baskı yapmadı sadece fikir belirtti ama baskı yapsaydı emin ol o arkadaşımla daha sık görüşürdüm.
beni tanıyan ve bana değer veren bir insan olarak eşimin fikri tabi ki çok önemli aklımın bir yerine koydum eleştirisini ve ilerleyen zaman gösterecek hangimizin yanıldığını.
karşınızda bir yetişkin var bunu unutmayın.

Arkadaşıyla görüşmesini istememe konusunda haklısın veya haksızsın onu bilemem ama bu baskı veya kısıtlama değil bence, yada diyelim ki öyle ama yalan söylemesine asla bahane olamaz
Kimse kimseyi yalana itmez karakterinde varsa söyler yoksa söylemez
Ayrıca erkekler sıkılmaya gelemez saçmalığından da bıktım nolcak herşey serbest mi olcak,kadınlarda gelemez o zaman sıkılmaya

İyi aksamlar kizlar..
Olayi anlatiyorum;
Size sorum su;
Tesekkur ederim.
İyi aksamlar kizlar..
Olayi anlatiyorum;
Size sorum su;
Tesekkur ederim.
Çok açık ve net söylüyorum sizin istemediğiniz birşeyi uyarılarınızı dikkate almayarak yapmaya devam ediyor ve yalan söyleme sebebi olarak da sizin kızacağınızı düşündüğü için yalan söylediğini belirtiyorsa bu insanla bırakın evliliği arkadaşlık bile olmaz. Hem hata yapıyor hem de haklı olabilmek için sizin kızacağınızdan endişe duyduğu için yalan söylediğini belirtiyor, bu; yaptığı yanlışın bahanesi olamaz. Bu davranışı, sizin fikirlerinizi önemsemediği, sizin haberiniz olmadığı sürece sizin istemediğiniz birşeyi yapabileceğini açıkça gösteriyor.

Güven biraz arkadasim! Icten ice arkadasina guvenmiyorsan bile tespitlerini sessizcene yap. Yasak elma misali biz insanogluna biseyi yapma deyince yapiyoruz. Uzaktan izle zaten hos olmayan bi durum varsa kokusu er yada gec cikar!

Back
X