Yalan söyleyenler genellikle göz temasından kaçınır. Ellerini ve kollarını daha az kullanır. Soru sorduğunuzda avucunu sıkar ya da ellerini size çevirmez.
Genel tavrı değişir. Sakin bir insan aniden heyecanlı davranırken, daha hareketli insanlar donuk tavırlarla konuşmaya başlar.
Sorduğunuz basit sorulara daha önceden cevabını tasarladığı için gerektiğinden detaylı cevaplar verir. Fakat bunun ardından beklemediği bir soru sorarsanız birden bocalar ve cevap vermek için zaman kazanmaya çalışır.
Hıımm,geçenlerde eltimin bana yüzde yüz doğru olmadığından emin olduğum bir yalanını yakaladım,söylerken ses tonunu alçalttı,çekimser bir ifade kullandı ve birde şöyle olur,kestirip atarlar hemen o konuyu,ya değiştirirler yada değiştirme yoluna giderler konuyu.Ben kendime bu insan psikolojisini kavrama konusunda hayranım CADIARZU